Foto: Depositphotos /  jana_janina
Foto: Depositphotos / jana_janina

Ni korona, ni septembar nisu ispraznili plaže: I nakon sezone krcato

Podeli

Iako su mnogi mislili da će početak nove školske godine, kao i činjenice da su u ovom gradu na moru poslednjih dana zabeleženi slučajevi zaraze koronavirusom, odvojiti Neum od turista, to se nije dogodilo.

Neumske plaže i dalje su pune turista, piše "Avaz". Brojni Bosanci i Hercegovci, ali i gosti iz Srbije i dalje uživaju u idili produženog leta.

Da su svi hoteli još gotovo popunjeni, potvrdila je Ankica Bogdanović iz Turističkog ureda Neum, kazavši da je identična situacija i s privatnim smeštajem.

"Hoteli su popunjeni skoro 90 odsto, a smeštaj se može naći u privatnim objektima iznad magistrale. Situacija je gotovo identična onoj iz samog špica sezone i svi su, od ugostitelja do izdavatelja, i više nego zadovoljni. Na početku su sva predviđanja bila pesimistična, međutim, ova sezona je, definitivno, iznad svih očekivanja. Istina, poslužilo nas je i lepo vreme i, kako sada stvari stoje, ova situacija će potrajati skoro do kraja septembra", optimistična je Bogdanovićeva.

Foto: Depositphotos/ NedoB
Foto: Depositphotos/ NedoB

Pročitajte još:

Srbi ne odustaju od letovanja: 22 kilometra morske obale rešenje za zatvorene granice

Neum još nije postao Monte Karlo, a kada će - ne znamo

Zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom ne krije ni neumski načelnik Živko Matuško. Sezona je, kako kaže, bila izvrsna, pogotovo "kada se uzme u obzir činjenica da je Neum u aprilu i maju bio potpuno zatvoren".

Domaći gosti

"U odnosu na sva druga mesta, odnosno turistička odredišta u Hercegovini, Neum je najbolje prošao. Tome u prilog ide i činjenica da je produžena i podsezona i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u našem gradu boravi više turista. Sezonu su spasli domaći gosti, ali i oni iz brojnih gradova Srbije, uglavnom, Beograda, Novog Sada i Pančeva. Istina, malo smo pojačali epidemiološke mjere", rekao je Matuško.

Davor Krešić, turistički radnik i predsednik Udruženja hotelijera BiH, rekao nam je da, s obzirom na to da je izostala predsezona, mesta za zadovoljstvo ima.

"Ako budemo imali 50 odsto od prošle godine, možemo da budemo zadovoljni. Hoteli su i sada 90 odsto popunjeni i tome se, zaista, nismo nadali. Prognoze su vrlo dobre sve do kraja meseca i vrata skoro svih hotela će biti otvorena do 1. oktobra", rekao je Krešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 441 idi na stranu