Foto: Depositphotos / nadtochiy
Foto: Depositphotos / nadtochiy

Naše turiste u Crnoj Gori posebno iritira cena ležaljki: Da li su preterali?

Podeli

Dok se letnja sezona polako bliži kraju, Crna Gora se popustima i nešto nižim cenama "bori" za svakog turistu, a koliko su zapravo cene povoljne i kakvo je stanje na crnogorskom primorju pokušali smo da saznamo.

"Cene jesu niže ali opet ne u ravni sa ponudom kao u Grčkoj, nama omiljenoj destinaciji. Primera radi, ono što naše turiste najviše iritira su cene ležaljki, koje su se kretale ranijih godina od 10 do 25 evra, a sada su od 5 do 10 evra (dve ležaljke i suncobran), od 17h se ne naplaćuju", kažu iz Udruženja turističkih agencija Srbije za B92.net.

Cene ručka se, kako objašnjavaju, kreću od 8 do 25 evra, "opet zavisno od restorana".

"Gromoglasno je najavljeno da su cene u na primer privatnom smeštaju prepolovljene, međutim one se kreću od 15 evra po danu pa naviše, zavisi od uslova. Cene iznajmljivanja apartmana sa kuhinjom i kupatilom se kreću od 30 do 50 evra po danu.Realni pad cena se vidi tek pretragom na AirBnB-u i tu je već jeftinije i do 40 odsto, pa je taj način traženja smeštaja ili zakup na licu mesta sa samim vlasnikom soba možda najisplativije rešenje", dodaju iz Udruženja.

Manjka soba ove godine definitivno neće biti

Kako nam je direktor Jute Aleksandar Seničić objasnio, "Nema pouzdanih informacija, a opšta informacija koju imaju jeste da su cene na plažama takođe niže nego prošlre godine,kao i cene po ugostiteljskim objektima".

Inače, destinacija Crna Gora je većinski prepoznata kao "destinacija individualnih putnika", a kako kaže direktor Jute, "samo oko trećine ukupnog prometa se ostvaruje preko turističkih agencija".

Dosta naših ljudi vidi Crnu Goru kao dobru opciju jer se može doći i sopstvenim prevozom vrlo brzo.

Foto: Depositphotos/ fotokon
Foto: Depositphotos/ fotokon

Pročitajte još:

Crnogorski ugostitelj: "Nije letovanje za one sa 200 evra u džepu; Bosanci samo troše asepsol"

PCR, Elisa ili otpusna lista za prelazak crnogorske granice: Smeštaj jeftiniji, kafa do 6 evra

Iz Turističke organizacije opštine Budva za B92.net kažu da je u celoj Crnoj Gori obavezno nošenje maske, a da su cene u restoranima i kafićima sliče prošlogodišnjim.

"Što se tiče cena na plažama - iznos koji treba izdvojiti za dve ležaljke i suncobran kreće se od 10 do 15 eura. U svim vidovima smeštaja, u ugostiteljskim objektima i na kupalištima, maksimalno se vodi računa o higijenskim i bezbednosnim uslovima", istakli su iz Turističke organizacije Budva.

Pimetan porast turista iz Srbije u poslednjim danima


Iz jedne crnogorske agencije, koja se bavi receptivnim turizmom od 2007. godine objasnili su nam da je "interesovanje odlično, a popunjenost kapaciteta dobra".

"Mogu pričati o našem hotelu - da u prethodnim danima primamo veliki broj rezervacija, a sve zahvaljući cenama i otkaznoj politici koju smo pripremili. U skladu sa teškom situacijom koja je pogodila turizam, za državljane Srbije smo pripremili specijalne pakete i noćenje sa polupansionom (doručak, večera) nudimo po specijalnim cenama od 19,99 evra", istakao je.

Testiranje kao uslov koči odlazak naših turista u Crnu Goru

Podsetimo, Crna Gora je sredinom prošlog meseca otvorila granice za državljane Srbije, a da bi naši državljani prešli granicu, potrebno je da imaju negativan PCR test ili pozitivan elisa test, koji podrazumeva da je ta osoba već preležala koronu.

Ceh neznanju najpre je platio Beograđanin Đorđe Vučković, koji je vraćen sa granice u Dobrakovu, jer je imao samo brzi negativni test.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 441 idi na stranu