Ilustracija/Foto: depositphoto/master2
Ilustracija/Foto: depositphoto/master2

Kod komšija bez karantina za Srbe, dok će građani 8 zemalja ipak morati u izolaciju

Podeli

Na osnovu podataka o morbiditetu u Evropi vlada Bugarske će doneti odluku o ukidanju 14-dnevnog karantina za one koji u ovu zemlju stižu iz većine zemalja Evropske unije. Među njima su i građani Srbije i Severne Makedonije, navodi se u saopštenju Nacionalnog operativnog štaba.

Međutim, postojaće izuzetak za one zemlje koje imaju najveću incidenciju kovida19 - Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Švedska, Belgija, Malta, Španija, Portugal i Italija, rekao je glavni bugarski državni zdravstveni inspektor Angel Kunčev, prenosi poratal Grik reporter.

"Za ovih osam zemalja još će postojati 14-dnevni karantin po dolasku u Bugarsku, osim izuzetaka navedenih u prethodnim naredbama ministarstva zdravlja, uključujući članove porodica bugarskih državljana, posade aviona i međunarodne vozače", dodao je.

Nije, međutim, saopšteno kada će ta odluka biti doneta ili stupiti na snagu.

U protekla 24 sata u Bugarskoj je testirano ukupno 1725 uzoraka. Ukupno osam pokazalo se pozitivnim, čime je broj potvrđenih slučajeva novog koronavirusa u zemlji do danas iznosi 2485, računajući između umrlih i onih koji su se oporavili.

Broj onih koji su se oporavili prešao je 1000, povećavši se za 51 na ukupno 1015. To predstavlja oko 41 procenat svih potvrđenih slučajeva, navodi portal.

Broj smrtnih slučajeva porastao je za dva na 136, nakon što su u bolnici u Lomu umrli 91-godišnja žena i 91-godišnjak, koji su živeli u staračkom domu u Kuli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu