1. Nista nije poruseno niti unisteno. Pametnom dosta. Kolko je dzamija u Srbiji unisteno nakon povlacenja Turaka? Pitam za druga. Mrznja je najgora stvar i teska bolest koja treba da se lijeci…
  (posmatrac, 03. mart 2024 14:38)

  Bolje pročitaj ponovo tekst, možda i shvatiš ponešto. Pametan sigurno nisi.
  Ovo je ostalo sačuvano zato što je bilo sakriveno, i tek je relativno skoro otkriveno i restaurirano.
  A koliko je crkava širom današnje Turske (nekadašnje Vizantije), kao i čitavog Balkana uništeno ili pretvoreno u džamije, da li i to možda interesuje tvog druga?
  Jedino se slažem da je mržnja najgora stvar i teška bolest koja treba da se leči.
  Samo u tom lečenju treba krenuti od početka, pošto u suprotnom, izgledaš u najmanju ruku zlonameran, a i istorijski neobrazovan. Nije svet nastao u 19. veku, kada su uništene te džamije. Bilo je života na ovim prostorima i mnogo ranije.
  (posmatraj to malo bolje, 4. mart 2024 22:36)

  # Link komentara

 2. Зашто невероватни? Сваки Србин Православац зна за кападокијске оце и где су живели, умовали и молили се. Они су нам дали учење да постоји Света Тројица (Отац, Син и Свети Дух) иако се нигде не помиње у Библији. 800 година након њих Свети Сава је то учење подарио Србима.
  (Православац, 3. mart 2024 18:03)

  # Link komentara

 3. Još dvije interesantnosti za Kapadokiju,soba u pećinama pod br.1 je određena za Vaseljenskog patrijarha.Druga je da je to jedna od najvećih i najboljih lokacija za balonarenje u svijetu.
  (War Inside My Head, 3. mart 2024 16:32)

  # Link komentara

 4. Nista nije poruseno niti unisteno. Pametnom dosta. Kolko je dzamija u Srbiji unisteno nakon povlacenja Turaka? Pitam za druga. Mrznja je najgora stvar i teska bolest koja treba da se lijeci…
  (posmatrac, 3. mart 2024 14:38)

  # Link komentara

 5. "Mnogo pažnje je posvećeno fresci Device Marije koja izgleda kao da se smeje, stoga turisti lesto kaže da ih podseća na Monalizu."

  Turisti osećam neki naši. Zagonetno cerekanje Mona Lize...
  (Triput, 3. mart 2024 14:18)

  # Link komentara

 6. E sad, šta se veruje i šta je zaista istina, razlika je ogromna. Nebo i zemlja. Izgleda zanimljivo, fascinantno u svakom slučaju iako ne verujem.
  (Aca, 3. mart 2024 12:47)

  # Link komentara

 7. Nestalo hrišćana, ostali manastiri. Nikako nije moglo da ostane i jedno i drugo. Turska vjekovna politika.
  (Nina, 3. mart 2024 11:57)

  # Link komentara