1. Bilo mi je cudno u Parizu stajati u kruznom toku, jer onaj ko se ukljucuje( on ti je desno) ima prednost. Ali naviknes se brzo.. veci problem su bili skuteri koji obilaze sa svih mogucih strana , konstantno se provlace i rade slalome...
    (Martin, 21. novembar 2023 11:59)

    # Link komentara

  2. Ako nema "STOP" onda mora da ima semafor. Nemoguće je regulisati puteve različitog prioriteta samo pravilom prvenstva sa desne strane. Osim toga i obrnuti trougao je obrnut da bi bio prepoznatljiv i sa zadnje strane.

    Kod nas postoji, ali mu se značenje u praksi tumači kao i obrnutog trougla. Što se tiče prava prvenstva, oba znaka imaju istu "težinu" pa i ne čudi ako su Parižani procenili da je je šestougaoni nepotreban. "STOP" je pre svega uveden kao bezuslovno zaustavljanje pred PRUŽNIM prelazom, ali baš zato što se nepotrebno kači po ulicama, malo ko to poštuje i na ukrštanju puta i pruge. Inflacija obezvređuje i saobraćajne znakove i propise, a kod nas se taj znak kači i tamo gde je preglednost optimalna, potpuno nepotrebno.
    (Cinique, 20. novembar 2023 20:51)

    # Link komentara

  3. Realno i kod nas se niko niko ne zaustavlja na znak stop ako vidi da može da se uključi bez problema. Tako da i mi možemo skinuti sve znakove stop.
    (trista čuda, 20. novembar 2023 15:40)

    # Link komentara

  4. Sve dok im ne dođe neki Srbin koji je ubeđen da vozilo koje je u kružnom toku ima prednost nad onim koje ulazi u kružni tok čak i kad nema nikakvog znaka
    (Zacvo, 20. novembar 2023 14:55)

    # Link komentara