1. Ako neko voli istoriju (i dobru klopu!), obavezno da ide u Rim. Toliko blizu nas, svaka ulica, svaki trg, svaka kuca u centru Rima je istorija iz udzbenika. Prelep grad.
    (Pera, 25. septembar 2023 14:40)

    Nije Rim toliko lijep koliko je živ, grad koji živi 24 sata bez minute odmora. Grad je toliko živ da vas opija ta živost i živahnost bolje od alkohola. Čak bih rekla da je prljav, možda i prljaviji od Beograda, ali svaki kamen vas neodoljivo privlači. Iz svakog kamena progovara dio povijesti i sjetite se Romula i Rema i svih cezara i Kleopatre koja je koračala Rimom i sve je to pomiješano sa živahnošću njegovih stanovnika. i sjetite se starih talijanskih filmova gdje žene u kombineima trče za djecom i viču preko prozora. I kada uđete u taxi, taksista vam pokušava nešto ispričati i rukama i nogama i to sve dok vozi. Talijani, magični ljudi koji pričaju rukama. Inače, moj najdraži grad je mali gradić s katedralom iz 12. stoljeća - Portonova.
    (zg232, 25. septembar 2023 22:44)

    # Link komentara

  2. Ako neko voli istoriju (i dobru klopu!), obavezno da ide u Rim. Toliko blizu nas, svaka ulica, svaki trg, svaka kuca u centru Rima je istorija iz udzbenika. Prelep grad.
    (Pera, 25. septembar 2023 14:40)

    # Link komentara