Samo jedan je "kralj": Top sedam najskupljih začina na svetu

Samo prstohvat nekog začina može u potpunosti da promeni jelo. Začini se koriste oduvek kako bi se pojačali ukusi jela, sakrio njihov ukus i miris ili istakle boje, a gotovo svi su i lekovite biljke. Po začinima koji se koriste razlikuju se svetske kuhinje i na nekima od njih zasnovana je gastronomija cele države.

Izvor: Putovanjaiturizam
Pošaljite komentar
  1. Biber je car zacina, to zna svako ko kuva. Naravno da su se vodili ratovi, bio svet podeljen na pola zbog toga, Vasko de Gama na istok po biber, na zapad Magelan je obisao svet zbog karanfilica...
    (Mister Vo, 25. maj 2023 20:55)

    # Link komentara

  2. Najbolji začin na svetu je SO.
    (Dr Ris, 25. maj 2023 16:13)

    # Link komentara

  3. @Ja45 Jedeš druže so I te kako, možda ne soliš hranu, ne solim ni ja, ali itekako je unosiš preko svega što pojedeš. Ali bitno da si napao čoveka za potpuno ispravan komentar.
    (Goran, 25. maj 2023 15:42)

    # Link komentara

  4. @oglo To sto si ti od hrane najbolje jeo prase na ražnju, ne znaci da mi ostali nismo jeli nešto zdravije, i bolje. So nisam jeo 20 godina, sve ostale navedene začine skoro redovno, i so mi ne treba uopšte!
    (Ja45, 25. maj 2023 15:24)

    # Link komentara

  5. samo je jedan kralj, apsolutan i bez njega se ne moze SO, hvala bogu sto je jeftin, svako jelo se moze pojesti bez gore navedenih al bez soli (iako nam realno nije toliko nuzna a ni zdrava) sve bi nam bilo bljutavo
    (oglo, 25. maj 2023 14:44)

    # Link komentara