1. Supruga i ja bili smo u Rumuniji u julu 2019(pre Kovid-19 cirkusa). Proveli prelepe dve nedelje. Tura: Bgd-Golubac-Lepenski vir-Đerdap brana-Turn Severin-Targu Jiu-Petrosani-Sarmizegetusa-Hunedoara-Turda -Cluj Napoca-Targu Mures-Lacul Izvorul Muntelui-kanjon Bicaz-Lacu Rosu-Sigisoara - Brasov-Bran-Sinaia-Peles-Sibiu-Transfagarasan-Pitesti-Criaiova-
    Turn Severin-BGD.

    Transilvania ceo krug. Vlastiti itinerer i u vlastitoj režiji. Spavali u kampovima u Fiat Multipla 1,9 JTD (izbacio zadnja sedišta, stavio sunđer 140X180X10 cm. Ukupno prevezli 2700 Km. Po cenama iz te godine koštalo nas je sve, znači SVE sa gorivom oko 900 Eura. Tu su uračunate i ulaznice.

    Rumuni su generalno ljubazni i predusretljivi kad čuju odakle smo ali i poslovni kad naplaćuju. Nismo ni ujednom trenutku osetili nelagodnost bilo koje vrste. Čak naprotiv.

    Ne znam sada zbog ove rovite situacije ali debela preporuka ko ima mogućnosti. IMA ŠTA DA SE VIDI!

    Putevi su većinom savršeni ili, u manjem obimu zadovoljavajući i bolji neko god nas i to mnogo bolji. Rumuni nepažljivo voze a ima i obesnih za volanom kao kod nas. Znači pažnja maksimalna.

    Evo i kratkog putopisa sa nešto malo fotografija koji sam ja napravio pa koga zanima... Pristup grupi je slobodan. Svakako je poželjno pre puta dobro prošetati po internetu i pokupiti informacije koje su uvek dobrodošle.

    [link]/
    (Zoran Minić, 7. april 2023 14:28)

    # Link komentara

  2. Priča je prilično glupa ( jedan reče - lepa )... Ne shvatam maltretman nepripremljenih individua za višečasovno hodanje vrletima ( a i koje je to zadovoljstvo ) Čemu služi umaranje i patnja ??? Šta, kao dokaz : mogu ja to...
    (DDL, 28. mart 2023 10:28)

    # Link komentara

  3. ... nisi ti platila 5000 za provod i uživanje u prirodnim lepotama u Rumuniji...
    već... svoju razmaženost i zavisnost od telefona... za glupost...
    da što pre podeliš slike na netu... i dobiješ neki lajk...

    većinom to rade, ljudi bez prijatelja i svog ličnog života, žive živote na internetu....
    nažalost... surova realnost

    inače... priča je veoma lepa...
    (drug sa fakulteta, 28. mart 2023 08:28)

    # Link komentara

  4. Типична прича рсзмажених људи. Ишао би, урадио би, хтео би, ... али кад схвати да за то треба неки напаор онда је то ух, уф, зар баш мора, зашто се од мене нешто тражи, ... Драги размажени, закон природе каже да не може нешто ни из чега! За све треба нешто дати да би се добило. А о кориштењу подата интернета у ромингу да и не говоримо. Препаметни који све знају не умеју да искључе пренос података у ромингу!
    (Рашо, 28. mart 2023 08:02)

    # Link komentara

  5. Zato je važno i u kakvom se aranžmanu ide u taj kraj. Mi već godinama idemo sa vodičem Milanom iz tog kraja, koji region poznaje kao "svoj džep". On nam uvek napravi privatnu turu prema grupi s kojom se organizujemo, ne napornu, sa dovoljno vremena za uživanje, sa izabranim detaljima koje ćemo videti i sa jako zanimljivim pričama o kraju. I jako lepom atmosferom! I kanjon Nere i još mnoge krajeve smo tako otkrili i uvek im se iznova vraćamo! Nikad umorni, uvek zadovoljni. Vratimo se u Beograd u zenu. :)
    (Goran, 27. mart 2023 23:27)

    # Link komentara

  6. Kontradiktoran tekst, nike baš jasno šta hoće od života. A što bi Đorđe Balašević rekao ...svi smo mi gospodari sveta
    tu negde s dvadeset i sest...
    (Balkan boy, 27. mart 2023 22:51)

    # Link komentara

  7. Ne znam po kojoj logici se u romingu odlucila na poruku preko whatsappa/vibera (ili jos gore instagrama), umesto preko regularne poruke. A drugo, rumunija ima najjeftiniju mobilnu telefoniju u evropi mozda. Za 1 evro dobijes 100 GB interneta bukvalno (prepaid data paket). A ako hoces da dobijes i neogranivene pozive/sms, onda je malo skuplje - 2 evra. Ja sam se zaprepastio kada sam video njihove cene. Pravi "kulturoloski sok".
    (mihajlo, 27. mart 2023 22:01)

    # Link komentara

  8. @ Igor

    Tako je druze. Postoje data paketi za inostranstvo, i to samo za post-pejd, I ON NE RADI !!!

    Ja sam uplatio paket i znas sta se desilo? Svo vreme mi je bila brzina na "edge" nivou! Sta ja da radim sa tim u inostranstvu u 21. veku majke ti !?
    A onda je i kolega isto tako prosao, a razliciti telefoni. Znaci nije do nas korisnika!
    (Djoka, 27. mart 2023 21:36)

    # Link komentara

  9. Isto mi se dogodilo samo što sam se vozio motorom uz granicu.
    (Slobodan Čamagić, 27. mart 2023 20:32)

    # Link komentara

  10. Rumunija je prelepa. Bitno je da ste uživali i jednom njenim delu.
    (Ana, 27. mart 2023 20:20)

    # Link komentara

  11. Divno napisano, svaka čast!
    (Maja, 27. mart 2023 20:14)

    # Link komentara

  12. 5000 din za jednu poruku?

    Data roming mora rucno da se ukljuci, a postoje i roming paketi koji mogu da se kupe.. u svakom slucaju nepotrebne dve recenice na kraju clanka.
    (Igor, 27. mart 2023 20:03)

    # Link komentara

  13. pa nije to velika cena za tako lepo putova je...
    (posmatrač, 27. mart 2023 19:54)

    # Link komentara