1. Dakle, nema nikakvog davanja napojnice u kešu ako plaćate karticom!
    Za to vreme u Srbiji, a i mnogim drugim zemljama Evrope, kad idem u restoran, moram zbog napojnice da pazim da uvek imam dovoljno keša imam u novčaniku iako karticom mogu da platim i 2000 evra ako treba. Jedno veliko maltretiranje, a takođe lokali dovode sebe u situaciju da ih inspekcija zatvori - pre neki dan čuo da su zatvorili lokal jer su konobaru našli 1000 dinara više nego što je naplaćeno preko kase!
    Pa, normalno, kad se niko nije setio da uvede davanje bakšiša uz račun, s tim što bi bio i naveden kao stavka na računu!
    (Veliki brat, 18. septembar 2022 16:26) Za tvoju informaciju mozes i karticom da ostavis baksis!
    (Srdjan, 22. septembar 2022 08:29)

    # Link komentara

  2. Propadosmo........samo 12 MILIJARDI evra od turizma do septembra.......Istra još puna ko šipak!
    (deniro, 19. septembar 2022 12:29)


    zato nas je 10% manje?
    (Ante, 20. septembar 2022 17:54)

    Manje za Srbe iz krajine.
    (Nikola, 21. septembar 2022 21:57)

    # Link komentara

  3. Propadosmo........samo 12 MILIJARDI evra od turizma do septembra.......Istra još puna ko šipak!
    (deniro, 19. septembar 2022 12:29)


    zato nas je 10% manje?
    (Ante, 20. septembar 2022 17:54)

    # Link komentara

  4. Nikad ne bih otisao u Hrvatsku na odmor. Otvorena pljačka na sve strane, pogotovo u Dubrovniku. Bio je moj drug iz Nju Jorka tamo i zaprepastio se cenama. Opljackali su ga. Ja kao albanac iz CG prije bih posao u Srbiju nego u Hrvatsku, iako svi znamo sta se desavalo 90ih. U Srbiju idem svake godine na derbi. I osjecam se kao da sam kod kuce u Ulcinju.
    Imam auto u CG sa NY tablicama. Podjem ja sa djevojkom do Makarske. Vracamo se za CG i na granicu Debeli Brijeg kolona od 500 metara, 2 sata smo cekali i za to vrijeme moja djevojka je zapalila cigaretu i na kraju bacila opušak na ulici(medju bezbroj drugih opušaka). Kada smo predali pasose na kontrolu carinik počeo da se ku.či. Kaze mojoj devojci da podje da uzme opušak koji je bacila inače necemo moci da predjemo granicu. Morala je da izadje iz auta i da podje da uzme jedan opusak i da pokaze cariniku. Tada nam je policajac dao pasoše i mogli smo da udjemo u CG. To je bilo 2008. Nikad vise kročio tamo nisam. Never again.
    (Mirsad New York, 20. septembar 2022 14:28)

    # Link komentara

  5. ..."Naplaćuju li ulaz u toalet? Naplaćuju".

    I treba da naplate. Upravo vi koji prigovarate sto se placa upotreba toaleta
    ..........


    a sam samo izneo ČINJENICU da se ulaz u javni toalet naplaćuje, a o tome da li treba da se plaća ulaz ili ne, o tome ćemo drugom prilikom.
    Stay focused! :)
    (Istina,

    Umjesto da pozdravis zenu koja radi tako mizeran posao i ostavis joj dobru napojnicu i time joj das do znanja da je razumijes ti prigovaras sto se placa upotreba toaleta. Ni tamo gdje se ne placa se ne ulazi u toalet ako nisi gost.
    Ako si u prolazu onda se poruci kafa ili pa se ide u toalet. Ne trebam se ja fokusirati, poznajem taj profil klosarcina kojim je zao dati novac koji se i prosjacima na ulici daje. Klosarcino.
    (peksin, 20. septembar 2022 01:19)

    # Link komentara

  6. Sokirana sam i ja Amerikom.. Ako nekome nije jasno sta je Amerika danas.. Neka pogleda malo na netu Skid Row L.A., Kensington Ave.. Itd sirom njihove "fantasticne zemlje"...
    (Maja, 19. septembar 2022 19:36)

    # Link komentara

  7. @Propadamo, druge godine necemo imati niti jednog turista, ako nam vi srbi ne dodete. Spasite nas!
    (Hrvatska,

    Ne pisemo ovo mi o vama. Mi samo vest prenosimo. Znamo mi dobro u Srbiji ko ste vi i kako mislite. Sto se nas tice, odavno ste vi propali to jest potonuli. Nista se vi ne brinite o nasem misljenju. Sve se zna. Bolje razmislite o svojoj kulturi to jest nekulturi. To se ne da promeniti...
    (Maja, 19. septembar 2022 18:38)

    # Link komentara

  8. "Jela koja se pripremaju od ZELIUCA KRAVA I SVINJA, kobasice od svinjske krvi nisu za svakoga"

    Zivim u Americi vec skoro 40 godina. Ovi neki amerikanci sto putuju po Evropi
    Balkanu nemaju pojma ni o svojoj zemlji i sta sve moze da se kupi u americkim
    prodavnicama hrane, UKLJUCUJUCI skembice i sve moguce iznutrice (moj lokalni Soprite). Nema to svugde ali ima i jede se. Vrlo je moguce da taj covek koji je resio da "vidi" evropu zivi u nekom relativno izolovanom komunitiju i misli da ceo svet mora da zivi i jede kao i on.
    (Slobodan, 19. septembar 2022 16:43)

    # Link komentara

  9. Propadosmo........samo 12 MILIJARDI evra od turizma do septembra.......Istra još puna ko šipak!
    (deniro, 19. septembar 2022 12:29)

    # Link komentara

  10. Јеси био јучер у Београду?
    (матори, 18. septembar 2022 13:18)
    Ne, matori, nismo mi bili jučer u Beogradu, a i ne moramo biti, ima statistika. Vaša i naša. Zagreb ima veće prihode od turizma od Beograda. A nešto je manji grad, to dobro znate. Uglavnom ponderirano prema broju stanovnika, prihod od turizma po jednom zagrepčaninu je dvostruko veći od prihoda turizma po jednom beograđaninu. Sad vi opet dajte neki svoj argument.
    (Expert, 19. septembar 2022 11:52)

    # Link komentara

  11. @Veliki brat
    Kako odgovoriti na gluposti? U ameici sam mnogo puta dobio račun na kome je upisana cifra, pa 20% za bakšiš, pa onda finalna cifra. Znači ne pitaju za napojnicu nego nameću, pogotovo Florida. Naravno, na dosta mesta je opciono kao što i treba.
    U Srbiji nigde nije obavezna napojnica. Ja uvek ostavljam, ali ako baš i nemam keš, nigde još nije bio problem da dodaju na račun, samo kažeš koliko. Jako retko su me pitali da dodam nešto na račun, ali svakako nije obaveza
    (Milan, 18. septembar 2022 18:16)

    Napojnica u SAD-u je obavezna čak i kada nije navedena na računu. U kafićima i restoranima se računa da je napojnica ugrubo 5-10% od računa, a negdje i više jer mnogi restorani i kafići NE PLAĆAJU konobare nego dobiju SAMO napojnice.
    Napojnice se SVE stavljaju u posudu na šanku i dijele se između konobara i šankera na kraju smjene, a u restoranima i kuhara. I to im je plaća.
    Zato oni ne shvaćaju kako u Europi netko radi za tako male napojnice jer ne znaju da oni imaju plaću i napojnica je samo plus. Kod nas je uobičajeno da ljudi zaokružuju račune i tako ostave u prosjeku 0,5-1,5 eura napojnice u kafiću i 1,5-4 eura u restoranu ako nije relativno velik račun i društvo jer onda ostave 7-15 eura u prosjeku (za račune od 100-200 eura).
    (Ivan ZG, 19. septembar 2022 11:29)

    # Link komentara

  12. Hrana je u HR drugacija nego u Americi (hvala Bogu), ali su svi jelovnici na vise jezika, tako da mogu da izbegnu sve sto im se ne svidja. Ja radim na Aerodromu u Amsterdamu bas na letovima za Ameriku. Pricam sa raznim Amerikancima o njihovim iskustvima u Evropi, i bas dosta cesto pominju hranu (dolazeci iz Evrope generalnom, ne samo HR). Mladi kazu da su gladovali u Spaniji par dana dok nisu nasli Mc Donalds (za mene: kraj price!), a stariji se cude da se u JUznoj Evropi riba servira sa glavom (isto: kraj price). Navilki na riblji file ;-))
    Ukratko: Nije bitno sta Amerikanci misle, nego je bitno biti gostoljubiv prema svima koliko je moguce, u granicama da se ostane svoj na svome, sto se svega tice, pa i hrane.
    Sto se tice tolaleta a pogotovo pusenja, u pravu su da to nije kao kod njih, ali ....zasto bi i bilo? Druga zemlja, druga kultura. U Turskoj se pusi jos i vise nego u HR, a veca su turisticka sila.
    Dakle, braco Ameri: Once in Rome, do what Romans do.
    Na odmoru u HR uopste ne morate da jedete iznutrice i pusite, ali prihvatite da ima drugih kultura, koje su jos i par hiljada godina starije od vase.
    (Neko iz dijaspore, 19. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  13. Zašto treba dati napojnicu konobaru za posao koji radi? Napojnica se ne daje policajcu, profesoru, ljekaru. UPS. To je Balkan, napojnica je daje i policajcu, doduše da ne radi svoj posao, i profesoru, a naročito ljekaru.
    (Shkot, 18. septembar 2022 10:18)

    Konobari u Americi uglavnom nisu radili za plaću nego za napojnicu. Uobičajena napojnica tamo je minimalno 10%.
    (Harwy, 19. septembar 2022 07:55)

    # Link komentara

  14. fileki (tripice) , krvavice i najgore spremljene su naučna fantastika od hrane za Mc Donalds ili KFC... Ameri i gastronomija....ma daj nemoj me zezati.
    (Marko, 19. septembar 2022 06:53)

    # Link komentara

  15. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je glavni junak jedne priče, Leon , naleteo na škembiće.
    (Lu, 18. septembar 2022 19:54)
    Pa kako nije. Sta je onda : "Hrana u Hrvatskoj je ukusna, ali se mogu pronaći jela koja su itekako bizarna. Jela koja se pripremaju od ZELIUCA KRAVA I SVINJA, kobasice od svinjske krvi nisu za svakoga“, piše Leon.
    (Hristivoje, 18. septembar 2022 22:51)

    U pravu si, moja je greška.
    (Lu, 19. septembar 2022 06:50)

    # Link komentara

  16. U Australiji Gold Coast ,naj turističko mesto , ima toileta svugde u sva kom parku kojih ima puno, Niguel se nikada ništa ne plača sve je uvijek čisto
    (Mikiau, 19. septembar 2022 01:31)

    # Link komentara

  17. ..."Naplaćuju li ulaz u toalet? Naplaćuju".

    I treba da naplate. Upravo vi koji prigovarate sto se placa upotreba toaleta
    ste oni koji zapisate i solju i oko solje pa je iza vas neupotrebljiva. Umjesto
    da pozdravite vi prigovarate. Kad cujem/procitam "baba sera" znam ko stoji iza komentara.
    (peksin, 18. septembar 2022 22:0)

    O čemu ti tupis!?!

    Ja sam samo izneo ČINJENICU da se ulaz u javni toalet naplaćuje, a o tome da li treba da se plaća ulaz ili ne, o tome ćemo drugom prilikom.
    Stay focused! :)
    (Istina, 19. septembar 2022 01:23)

    # Link komentara

  18. 90% restorana, na poznatim turističkim lokacijama služe mediokritetsku hranu i nisu povoljni...

    ... i to je tako svuda (gde sam ja bio)!

    Zna se šta se jede i gde, u Hrvatskoj, Srbiji i svim ostalim zemljama i mestima, a ko ne zna, biće dosta razočaran...
    (Pop, 19. septembar 2022 01:19)

    # Link komentara

  19. Kod nas je apoetka…
    (eto, 19. septembar 2022 00:28)

    # Link komentara

  20. Sve istina. Ti Ameri su ceo svet proputovali pre te Hrvatske svakako, niko nije baš lud da za prvu svetsku destinaciju za put biraju baš eto Hrvatsku. Ali ti hrvati i ostali Balkanci NISU uglavnom proputovali svet i ne znaju baš da porede. Treba da su im zahvalni na ovim komentarima, samo im pomažu šta treba da poboljšaju. Evo meni kao Balkancu koji sam ceo svet proputovao i živim godinama preko bare, eto isto upravo sve ove iste stvari smetaju, i pored toga što ih očekujem jer sam sa Balkana. Ne razumem šta hoćete - da budete bolji i bolji, ili gori i gori? Ili da ceo svet se promeni tako da im to što vi mislite bude vrh? I manite se glupih komentara o McDonaldsu, u USA tu jedu samo beskućnici, i ovi na putovanjima kroz drive-thru. U Evropi ipak tu jedu cele porodice. Iz iskustva tvrdim da nema bolje ponude hrane nigde na svetu od velikih USA gradova, u Evropi možda jedino London može da se poredi. Malo autistično gledate na stvari, ne valja vam to.
    (Los Angeles, 19. septembar 2022 00:13)

    # Link komentara

  21. Ej, a kako sad pevate onu poznatu "Ima more, ima more, preko Crne gore"? Preko koje gore se sad peva?
    (Slovenac, 18. septembar 2022 15:20)

    Читаш ли ти вести? Певаћемо у дуету.
    (Јабучило, 18. septembar 2022 23:52)

    # Link komentara

  22. Kad cujem/procitam "baba sera" znam ko stoji iza komentara.

    Стоји фекали дека, тренутно неангажован :)
    (Јабучило, 18. septembar 2022 23:48)

    # Link komentara

  23. (Pijani zlotvor, 18. septembar 2022 19:54) Razumeo sam savršeno o čemu pričaš. Meni te peščane plaže odgovaraju više nego ono kamenje u Dalmaciji, a kafići na plaži mi nisu potrebni. Havaji mi odgovaraju radi temperatura, nije vruće kao na Mediteranu. Priča o tome kako Amerikanci imaju kompleks Evrope je glupost, većina onih obrazovanijih, koji znaju da nađu Evropu na mapi, je obišla Evropu ali ih je jako malo otišlo da žive tamo. Sa druge strane, ljudi iz EU i dalje odlaze da žive i rade u Americi. I ti i onaj što se dohvatio zdravstvenog osiguranja pretvarate jednostavnu temu u nešto sasvim drugo. U Americi je ideja da se naplaćuje upotreba toaleta ili toalet papira potpuno strana, ljudi to nikada nisu doživeli. Generalno su javni toaleti čistiji nego u Evropi. I tamo se neko popiša pored šolje, osoblje to očisti i ne pravi se drama. Iznutrice i krvavice se generalno ne nalaze na američkom jelovniku. To možda ima veze sa uticajem jevrejske kulture ishrane, ili sa činjenicom da nisu oskudevali sa mesom. Interesantno je da je Srbija bila veliki proizvođač i izvoznik svinja, ali u Srbiji tradicionalno niko nije pravio krvavice (ne računam Vojvodinu).
    (Zoki, 18. septembar 2022 23:30)

    # Link komentara

  24. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je glavni junak jedne priče, Leon , naleteo na škembiće.
    (Lu, 18. septembar 2022 19:54)
    Pa kako nije. Sta je onda : "Hrana u Hrvatskoj je ukusna, ali se mogu pronaći jela koja su itekako bizarna. Jela koja se pripremaju od ZELIUCA KRAVA I SVINJA, kobasice od svinjske krvi nisu za svakoga“, piše Leon.
    (Hristivoje, 18. septembar 2022 22:51)

    # Link komentara

  25. @ cobo
    Nije ništa pomešao. 2019. je u Hrvatskoj stvarno bilo 20 miliona turista sa oko 100 miliona noćenja (ne prenoćišta, kako si izvalio). I nije u pitanju samo Dalmacija, već cela obala sa Istrom kao i unutrašnjost.
    (svetozar, 18. septembar 2022 22:44)

    # Link komentara

  26. @Zok1
    Nisam bio u Kaliforniji, ali za Floridu potpisujem da je nula za sve sredozemlje pogotovo Grčku i Hrvatsku. Majami bič plaža široka 100m, ali za prvih 50 stigneš do pojasa a onda ti sviraju čuvari da se vratiš jer dalje nije bezbedno zbog ajkula.
    (Milan, 18. septembar 2022 22:26)

    # Link komentara

  27. @pera ždera
    Ne preterujte: gojaznih i bolesno gojaznih u Srbiji nema ni približno kao u SAD. Više ih ima samo u nekim egzotičnim zemljama kao što su Samoa i ostala pacifička ostrva gde se debljina smatra privlačnom.
    Imaju SAD puno loših statističkih podataka, recimo po smrtnosti novorođenčadi su 79 na svetu.
    (Milan, 18. septembar 2022 22:22)

    # Link komentara

  28. ..."Naplaćuju li ulaz u toalet? Naplaćuju".

    I treba da naplate. Upravo vi koji prigovarate sto se placa upotreba toaleta
    ste oni koji zapisate i solju i oko solje pa je iza vas neupotrebljiva. Umjesto
    da pozdravite vi prigovarate. Kad cujem/procitam "baba sera" znam ko stoji iza komentara.
    (peksin, 18. septembar 2022 22:01)

    # Link komentara

  29. @Dare
    Kod nas je to jednostavno reseno tako sto nemamo javne toalete..
    (Dragojlo, 18. septembar 2022 21:46)

    # Link komentara

  30. Deep Throat@
    To si ti nešto pomešao,broj prenocišta i broj turista,od 20 miliona ne bi ni kamen na kamenu ostao u Dalmaciji !
    (cobo, 18. septembar 2022 21:33)

    # Link komentara

  31. @Zoki.

    Sinko,
    nisu SAD samo Havaji i Florida !

    To je i 40 miliona ljudi koji ne smeju i ne mogu da traže pomoć lekara ako im se sloša.

    A bogami ima i još toliko klošara, beskućnika, begunaca od svega i svačega...
    (Čeki opinionista del cazzo, 18. septembar 2022 20:45)

    # Link komentara

  32. (Zok1, 18. septembar 2022 18:37) 

    Bato, nauci citat s razumijevanjem- nisam rekao da nemaju more (arhitekturu, povijest itd) nego da nemaju to kao mi, da ne izgleda tako odnosno da je losije. Te plaze s pijeskom su cool samo na razglednici, treba ti 50m da odes u neku normalnu dubinu za plivanje, hlada naravno nema, kafice ni nemaju na plazama, ako zivis u predgradju treba ti auto za bilo sta, a tamo doslovno nikakvog sadrzaja ni nema- bezlican niz onih njihovih debilnih kuca i to je to. Amerika je inferiorna europi i europskom nacinu zivota i to je cinjenica. Plus sto su cure u europi ljepse 10x. Bio sam sretan kao malo dijete kad sam se vracao u civilizaciju odnosno lijepu nasu.
    (Pijani zlotvor, 18. septembar 2022 19:54)

    # Link komentara

  33. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je glavni junak jedne priče, Leon , naleteo na škembiće.
    (Lu, 18. septembar 2022 19:54)

    # Link komentara

  34. Giros je zakon. Svi u Grčku.
    (Sir Oliver, 18. septembar 2022 19:43)

    # Link komentara

  35. O cigareta je sve taćno! Balkanci puše najviše u Evropi! Odvratno! Ne znam zašto pušimo! Svi puše manje i manje sem na balkanu.. Mi nemamo pameti..
    (HanSolo, 18. septembar 2022 19:41)

    # Link komentara

  36. Propadamo, druge godine necemo imati niti jednog turista, ako nam vi srbi ne dodete. Spasite nas!
    (Hrvatska, 18. septembar 2022 19:19)

    # Link komentara

  37. Kibasuce se ne prave od krvi, nego je to jedan od sastojaka, bokje je i pusiti duvan nego biti narkoman kao sto u velikom procentu Ameri i jesu.
    (Milan Tomasevic, 18. septembar 2022 10:09

    Крвавица се прави од крви и технички јесте кобасица.
    (Јабучило, 18. septembar 2022 19:19)

    # Link komentara

  38. Amerikanci se izuvaju u gostima.

    Ako su ovo 'velike kulturološke razlike', ja sam Džon Vejn.
    (P. P., 18. septembar 2022 19:12)

    # Link komentara

  39. Zar su u Americi javni toaleti besplatni?
    (Dare, 18. septembar 2022 19:06)

    # Link komentara

  40. Sve navedeno smeta ljudima čiji su preci bili kriminalci i avanturisti željni osvajanja tuđih teritorija.
    To im je bilo ok, ali im smeta što ljudi puše svoje cigare u svojoj zemlji i što im Baba Sera naplaćuje papir.
    (Vini Gambino, 18. septembar 2022 18:58)

    # Link komentara

  41. 90 isfrustriranih i neobrazovanih komentatora bez iskustva kako se živi i bez želje da se isto nauči van njihove ulice, sela, grada, zemlje.
    Američki restorani, a ima ih američkih, kineskih, italijanskih, francuskih, tajvanskih, meksičkih, arapskih, su puni.
    Procentualno ima više debelih u Srbiji nego USA. Isto je za cigare i alkohol sa zabrinjavajućom donjom granicom godina.
    (pera ždera, 18. septembar 2022 18:50)

    # Link komentara

  42. Bio u americi. Zakljucak: ljudi i zemlja dvije klase ispod europljana. Nemojte mi o lovi, lova je nebitna i samo jedan faktor u zivotu. Nikad, ali doslovno nikad, ne bih zivio tamo.
    E sad, zasto? Oni nemaju ni arhitekturu, ni tradiciju, ni stil, ni more, ni povijest kao rajevi na zemlji pod imenom hr, ita, esp, fra, grcka.
    Ameri to zapravo i sami znaju, njima je eu pojam klase i elegancije, otprilike slicno onom osjecaju kad ljudima/radnicima na ovom podneblju kazes carobnu rijec 'njemacka'- tocno se zna sta to znaci, ne moras dalje nista objasnjavati.
    (Pijani zlotvor, 18. septembar 2022 16:35) Amerikanci nemaju more :) Šta su onda Florida i Havaji, da ne idemo dalje jer pretpostavljam da misliš na letovanja na moru? Evropa je samo jedna egzotična destinacija, mogu da se popenju na Ajfelov toranj, slikaju ispod krivog tornja, itd. Jeste puna kulture, ali toga ima i na drugim mestima. Nikakav kompleks oni nemaju, a MET u Njujorku je bolje snabdeven od mnogih evropskih muzeja. Da li oni idu na turistička putovanja radi kulture? Ovo čega se Amerikanci užasavaju u Hrvatskoj su toaleti i to je za njihov mentalitet potpuno strano, ideja da ti neko naplati vršenje nužde. Ovo za krvavice više-manje, ima toga po Americi ali u mnogim delovima zemlje nije toliko popularno. Konkretno, ne sećam se kada sam nešto tog tipa video na meniju u restoranu.
    (Zok1, 18. septembar 2022 18:37)

    # Link komentara

  43. De (Dux, 18. septembar 2022 10:24) ohladi malo… šta je ovdje napisano, a nije istina?
    Da se puši svugdje, puši. Puši se čak i na plažama gdje je covek do coveka, bukvalno. Možeš li naći ugostiteljski objekat gdje se ne puši? Nemozes.
    Naplaćuju li ulaz u toalet? Naplaćuju.

    Isto je napisano da je u HR hrana UKUSNA, ali je isto tačno da su neka jela bizarna kao sto je sveza svinjska krv u kobasicama. Znaci i ovo je tačno.

    A da napojnice ne ostavljaju velike ili nikakve, i to je tačno.
    Ovaj tip, sto mu se posrećilo da mu Amer plati jelo i pri tom ostavi veliku napojnicu konobaru, je samo odraz njegove nekulture. Licno sam se uverio kada sam video da poneki za istim stolom krišom uzimaju napojnice sa stola prije nego sto konobar dodje da isprati goste.

    Vjerujem da taj isti Amer probao vise gastronomskih jela i proputovao vise država i upoznao vise kultura nego ti. Tako da, Dux, pljuvanje jedne nacije i tvoje generalsanje Iste je vise nego degutantno!
    (Istina, 18. septembar 2022 18:31)

    # Link komentara

  44. Daleko im lepa kuca. I jednima i drugima.
    (Zicer, 18. septembar 2022 18:29)

    # Link komentara

  45. @Miki
    Ja sam imao sličnu predrasudu pre nego sam otišao tamo. Ako mislite na fast food, to vam je svuda u svetu isto, količina pre ukusa. Slažem se da dosta toga jedu, pogotovo u toku dana. Uveče uglavnom izlaze i hrana u restoranima je odlična. Konkurencija je velika i ako nemate ukusnu hranu - brzo bankrotirate. Pre svega stejk prave najbolje na svetu, i od goveda koja se i gaje u tu svrhu. Različita jela meso + krompir tradicijom potiču sa sela, kao i kod nas i zaista dobro spreme. Burger je burger, nije prineti pljeskavici i nemojte uzimati iako je to najjeftinije. Voćne pite na srednjem zapadu su vrh, kao što su ćevapi u sarajevu.
    Isto sam imao priliku da njih ugostim u Srbiji, mnogo im se dopao naš pasulj, oni nemaju takvo jelo.
    (Milan, 18. septembar 2022 18:28)

    # Link komentara

  46. @Veliki brat
    Kako odgovoriti na gluposti? U ameici sam mnogo puta dobio račun na kome je upisana cifra, pa 20% za bakšiš, pa onda finalna cifra. Znači ne pitaju za napojnicu nego nameću, pogotovo Florida. Naravno, na dosta mesta je opciono kao što i treba.
    U Srbiji nigde nije obavezna napojnica. Ja uvek ostavljam, ali ako baš i nemam keš, nigde još nije bio problem da dodaju na račun, samo kažeš koliko. Jako retko su me pitali da dodam nešto na račun, ali svakako nije obaveza
    (Milan, 18. septembar 2022 18:16)

    # Link komentara

  47. Ej, a kako sad pevate onu poznatu "Ima more, ima more, preko Crne gore"? Preko koje gore se sad peva?
    (Slovenac, 18. septembar 2022 15:20)
    Prvi put čujem za tu poznatu, verovatno se pevala u tvom selu pre nego što si se pokondirio i postao "slovenac".
    (Halo Bing..., 18. septembar 2022 17:48)

    Nikako selo iz Slovenca da izadje,a i velika im država 🤣🤣🤣
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u hrvatsku 🤣, 18. septembar 2022 18:08)

    # Link komentara

  48. Tako je, to vam je ta Evropa, dragi Ameri. EVROPA! Mi nemamo autoputeve sa 20 traka, ne idemo po hleb i mleko autom, nemamo parkinge velike kao stadioni. Mi po gradu idemo pesice kad god mozemo, ne sedamo u auto da bismo isli kod komsije na veceru. Zato mi ne trckaramo u sarenim sorcevima i patikama svako jutro, jer nemamo za tim potrebe, kada se krecemo mnogo vise nego vi tokom dana. Nasa pica je velika koliko i jedna LP vinil ploca, nemamo one od 2 metra precnika, to jedite u vasoj Arizoni. Vas kolač se kod nas zove torta, vasa standardna rodjendanska torta bi kod nas bila dovoljna za svadbu od 500 ljudi, a vasa svadbena torta bi nahranila ceo grad. Kafa se kod nas pije iz soljice, a ne iz neke papirne kofe sa 4 velicine (S, M, L, XL), a kafu s ukusom jagode, kivija ili manga nemamo, zao nam je, kafa je kafa, a ne vocni sok. Mi kada nam je vruce otvorimo nocu prozor i pokrijemo se carsavom, ne pada nam na pamet da ga zatvorimo hermeticki, ukljucimo klimu na 12 stepeni i pokrivamo se debelim jorganima. Mi mozemo da popijemo casu vode i bilo kog drugog pica bez trpanja kockica leda u svaku casu i necemo poceti da kmecimo ako led nestane. Neko se u kuci izuva, neko ne, ali svakako nam ne pada na pamet da u krevet legnemo s obucom na nogama, to je kod nas rezervisano samo za mrtve. Nasa deca nemaju alergije na 500 stvari i ne gutaju tablete kao bombone. Nasi najdeblji ljudi mogu da prodju jos uvek kroz standardna vrata, za razliku od vas. I tako dalje ...
    (Vlasta, 18. septembar 2022 18:02)

    # Link komentara

  49. Ej, a kako sad pevate onu poznatu "Ima more, ima more, preko Crne gore"? Preko koje gore se sad peva?
    (Slovenac, 18. septembar 2022 15:20)
    Prvi put čujem za tu poznatu, verovatno se pevala u tvom selu pre nego što si se pokondirio i postao "slovenac".
    (Halo Bing..., 18. septembar 2022 17:48)

    # Link komentara

  50. @mario

    ha,ha,i to je relevantno merilo?
    (dejan, 18. septembar 2022 17:39)

    # Link komentara

  51. "... pronaći jela koja su itekako bizarna. Jela koja se pripremaju od želuca krava i svinja, kobasice od svinjske krvi nisu za svakoga“,

    Ha ha...ovaj pojma nema sta je "bizarno". Ko da nikad nije bio u Engleskoj ("black pudding" su krvavice i jedu se za dorucak). I sem toga "headcheese" (odnosno svargla) se pravi of zeluca, jezika i prodaje se svugde u americi.
    (Jeff, 18. septembar 2022 17:14)

    # Link komentara

  52. Hrvati jesu tanki sa hranom što jeste tačno,sem peciva i pica.
    (Bane,

    Pa Bane kako je onda Hrvatska kuhinja ispred Srpske po jednom stranom portalu koji se bavi hranom i kulinarstvom.?
    (mario, 18. septembar 2022 17:04)

    # Link komentara

  53. Kaze Dzon..
    (vladan, 18. septembar 2022 17:02)

    # Link komentara

  54. Upravo sam patentirao spas protiv toalet mafije u Hrvatskoj. Samo za Amere popust na kateter sa kesicom u torbicu naramenice 50%!

    ToaAid is here to save you! :p

    From Germany to Croatia, with love!
    (Danke Deutschland!, 18. septembar 2022 16:43)

    # Link komentara

  55. kakvi su ovi ameri degenerici to je spektakularno
    (rumenko, 18. septembar 2022 16:41)

    # Link komentara

  56. Na Balkanu se jede najbolje na svetu . Bilo gde da odeš neznaš je je bolje pojesti i popiti .A ako su vam porcije male pa naručite još
    (Miljan J, 18. septembar 2022 16:38)

    # Link komentara

  57. Bio u americi. Zakljucak: ljudi i zemlja dvije klase ispod europljana. Nemojte mi o lovi, lova je nebitna i samo jedan faktor u zivotu. Nikad, ali doslovno nikad, ne bih zivio tamo.
    E sad, zasto? Oni nemaju ni arhitekturu, ni tradiciju, ni stil, ni more, ni povijest kao rajevi na zemlji pod imenom hr, ita, esp, fra, grcka.
    Ameri to zapravo i sami znaju, njima je eu pojam klase i elegancije, otprilike slicno onom osjecaju kad ljudima/radnicima na ovom podneblju kazes carobnu rijec 'njemacka'- tocno se zna sta to znaci, ne moras dalje nista objasnjavati.
    (Pijani zlotvor, 18. septembar 2022 16:35)

    # Link komentara

  58. Zašto treba dati napojnicu konobaru za posao koji radi? Napojnica se ne daje policajcu, profesoru, ljekaru. UPS. To je Balkan, napojnica je daje i policajcu, doduše da ne radi svoj posao, i profesoru, a naročito ljekaru.
    (Shkot, 18. septembar 2022 10:18)

    Američki izum, tamo je minimalac oko 10$ na sat, ali konobari rade za tipa 2 ili 3$ na sat, a ostalo dobijaju od tih napojnica. Ali, oni koji rade dobro, trude se oko gosta, i ne prihvataju od kuhinje poručenu hranu koja nije adekvatno spremljena (jer gost nije razgovarao sa kuvarom oko porudžbine, nego sa konombarom), oni dobiju i napojnicu koja se u SAD kreće 10-15% od vrednosti računa, i navodi se pri plaćanju kao opcija, i tako ide preko računa, pa se na nju plaća porez. Dakle, nema nikakvog davanja napojnice u kešu ako plaćate karticom!
    Za to vreme u Srbiji, a i mnogim drugim zemljama Evrope, kad idem u restoran, moram zbog napojnice da pazim da uvek imam dovoljno keša imam u novčaniku iako karticom mogu da platim i 2000 evra ako treba. Jedno veliko maltretiranje, a takođe lokali dovode sebe u situaciju da ih inspekcija zatvori - pre neki dan čuo da su zatvorili lokal jer su konobaru našli 1000 dinara više nego što je naplaćeno preko kase!
    Pa, normalno, kad se niko nije setio da uvede davanje bakšiša uz račun, s tim što bi bio i naveden kao stavka na računu!
    (Veliki brat, 18. septembar 2022 16:26)

    # Link komentara

  59. svi sa sfrj podrucja imaju 30-40 posto popust i niko im ne trazi pare za flis papir, a vi stranci, i treba vas drati do gole koze puni ste love
    (pitomac, 18. septembar 2022 16:13)

    # Link komentara

  60. Porcije su u Evropi u svim zemljama manje jer ljudi ne jedu kilo ipo hrane za obrok kao u Americi. Ajde dovidjenja. Cuj šokirani su.
    (a, 18. septembar 2022 15:59)

    # Link komentara

  61. @markoni
    Ne kaže se Kosta Rika, nego Ko Si Ta Ri Ka :-).
    Opšte je poznato da je standard u Kostarici zaista visok, svi jedu zdravu hranu, naročito ako rade kao kuvari u luksuznim lancima hotela. To što zarada tih hotela putuje nazad u SAD a ne ostaje lokalcima im uopšte ne smeta, dapače veoma su zahvalni što ih pare ne kvare.
    (Milan, 18. septembar 2022 15:57)

    # Link komentara

  62. Sta ova bivsa braca Krvati rade na nasim forumima?
    (pamet u glavu, 18. septembar 2022 15:57)

    # Link komentara

  63. Jel su kroasani napokon pukli ?
    (Lekskomp, 18. septembar 2022 11:25)

    Ne znam zasto forsirate ideju da srbi zele da rvati propadnu. Ne zelim ali me zanimaju koliko i crno ispod noktiju. Ja samo ne znam zasto forsiraju vesti o njima. 90% srba ne interesuje ni njihovo more ni njihova ekonomija.
    (blicko, 18. septembar 2022 15:53)

    # Link komentara

  64. Dragojlo

    ne znam zasto,
    pitaj onih 20 miliona.
    (Turcin, 18. septembar 2022 15:42)

    # Link komentara

  65. @@@Prosecan Amer nema priliku da proba ukusnu hranu veci deo zivota. O gastronomiji nemaju pojma. Ostalo su prosto kulturoloske razlike.
    (Miki, 18. septembar 2022 09:24)

    Prosjecan Amerikanac je za prosjecnog KUVARA na balkanu Gordon Ramzi licno!!
    Toliko se razumeju u hranu i toliko jedu vani po restoranima da vi to ne mozete da zamislite. To sto neki misle na sirotinjski mcdonalds kao nesto sto svu jedu to je njihova predrasuda.Jeste ima dosta GMO stvari i secera ali izguglajte i pogledajte samo menije restorana pa ce vam biti jasno.
    (dejanmi, 18. septembar 2022 15:41)

    # Link komentara

  66. Kobasice od krvi su krvavice. Ja oh ne jedem ali dosta ljudi ih obozava. Sto reci za maslac od kikorikija, javorov sirup, gmo soju i kukuruz...
    WC u hrvatskoj nisam jos platio. Javni toaleti su mnogo Cisco nego tamo.
    Zena gura kolica i pusi je rijedak prozor. Opet, bolje nego da nadrogirana,maloljetna crnkinja gura kolica...
    (Igorsulic, 18. septembar 2022 15:41)

    # Link komentara

  67. Hrvati imaju vrhunsku jagnjetinu, lička
    vrhunski sir, paški
    vrhunsko ulje maslinovo, Istra.-Korcula,
    najkvalitetniju ribu Jadrana, plodovi mora,
    najkvalitetnija vina-Peljesac...
    pa sad ti vidi!
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u srbiju, 18. septembar 2022 15:40)

    # Link komentara

  68. I americi u 2021 103 000 (sto tri hiljade) ljudi su umrli od predoziranje drogom.. Ali smetaju I'm toliko cigare.
    Hrvatska je lepsa of Amerie 1000 puta.. Jel Ima npr u Americi grad poput Hvara..
    (nikola, 18. septembar 2022 15:39)

    # Link komentara

  69. Hrvati jesu tanki sa hranom što jeste tačno,sem peciva i pica.
    (Bane,

    Rece Bane koji nikad u Hrvatskoj kuci nije nista pojeo. Ono sto valja za pojesti je pored Save i dunava a vi jedite cevape i leskovacki i pricajta kako se dobro hranite. Kad si rekao da ti se pica svidja rekao si koliko si gurman. Pica je sirotinjska hrana omiljena kod Amera i Kanadjana jer je najjeftinija dakle sirotinjska ko i u Italiji. I u BiH je pita glavna hrana. Dorucak krompirusa, rucak sirnica a vecera kljukusa ili poprskusa a za bajram bude i bureka i baklava. A ruku na srce i krompirusa je bolja od americke pice.
    (Prle, 18. septembar 2022 15:27)

    # Link komentara

  70. "Amerikanci imaju "traume" od žena koje bez srama odlaze u muške toalete"..

    ah, te čistačice baš nerviraju Amere
    (sorry, 18. septembar 2022 15:23)

    # Link komentara

  71. Ej, a kako sad pevate onu poznatu "Ima more, ima more, preko Crne gore"? Preko koje gore se sad peva?
    (Slovenac, 18. septembar 2022 15:20)

    # Link komentara

  72. Oni o gasrtronomiji..Odrasli su na fast foodu,a na kraju,nitko ih ne tjera da idu u Hr.
    (valpovo city, 18. septembar 2022 15:17)

    # Link komentara

  73. Kad mi amer počne o gastronomiji ... jaoooooo, nije vam to mekdonalds.
    (Dule, 18. septembar 2022 14:13)

    Kad mi srbin priča o Americi…: sve je jasno koliko si sveta video a i Amerike čim si spomenuo McDonalds. Putujte bre ljudi, vidite sveta aman.
    (Los Angeles, 18. septembar 2022 15:17)

    # Link komentara

  74. Zasto bi neko isao u Hrvatsku, turizma radi?
    (Dragojlo, 18. septembar 2022 14:57)

    # Link komentara

  75. Kad mi amer počne o gastronomiji ... jaoooooo, nije vam to mekdonalds.
    (Dule, 18. septembar 2022 14:13)

    # Link komentara

  76. Kad ološ komentariše drugog ološa.
    (Banja Luka, 18. septembar 2022 09:17)

    Niko te ne tjera da komentiras..
    (Marija, 18. septembar 2022 14:12)

    # Link komentara

  77. Kad amer nekome nesto zamera.. Iscudjavaju se sto se narod izuva, a oni u krevet obuveni idu. Pa covece, gazis po prljavim ulicama, gde se pisa, pljuje.. Sto se tice hrane - pa mozda su porcije u SAD vece, ali ste zato debeli kao svinje. Imate skoro 200 miliona obesnih ljudi. Eeej, pa to je vise od 50% populacije. Istina, pusi se puno na Balkanu i to je odvratno, ali nam je hrana top!
    (Pljuvac Svih Stilova, 18. septembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  78. ja sam sa obitelji bio u USA proljetos i kako onda ja otisao na wc u hotelu i doceka me neki batler da mi pomogne opret ruke doda rucnik,pita za miris na telo i daj baksis deset puta veci nego ulaz u javni wc u HR.USA su izmislile naplatu wca i sad oni sokirani i sta ljuti ih sto moraju dati manji baksis zamisli to su mane em u HR imas hrpu McDonaldsa pa sto nejedu tamo?
    (Dino, 18. septembar 2022 13:59)

    # Link komentara

  79. go back to usa! yankees go home!!!
    (juvemerda, 18. septembar 2022 13:21)

    # Link komentara

  80. Srbi ne treba da idu u Hrvatsku.Ne vole nas, zašto bih išao tamo gde me neko mrzi. Još i da im ostavljam pare,ne pada mi napamet.
    (Posle svih Oluja ići tamo?, 18. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  81. Zato smo 2019 imali 21 milion turista a ove godine svakako preko 15 miliona, do blizu 20, prošle "pandemijske"

    Relativno gledano višestruko smo posjećeniji i od Grčke i od Španjolske, po svakom im parametru debelo deremo!
    (Deep Throat, 18. septembar 2022 10:42)

    Јеси био јучер у Београду?
    (матори, 18. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  82. Amerikanac koji mjesecno pojede 30 piza i 60 mc Donald's svjezih hamburgera prica o hrani. Ali orosteno mu je posto je on u stvari nas covjek, patriota, koji je pobjegao iz divljine pa ga drma nostalgija
    (smetje, 18. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  83. Nikad moj opanak neće tamo...
    (STipe, 18. septembar 2022 13:01)

    # Link komentara

  84. Kome se ne svidja ne mora ni da dolazi, to je tako prosto i vazi za sve destinacije na svetu. Ne moze gost da nameće domaćinu pravila bez obzira dal je Amerikanac ili Pakistanac!!
    (Dragan - Sava, 18. septembar 2022 13:01)

    # Link komentara

  85. Hrvatska najgora destinacija posle Albanije za letovanje u Evropi.
    (Fan a ne Fen, 18. septembar 2022 09:34)
    Bitno da je Srbija visoko rangirana destinacija za odmor,pa je sve navala ne možete se obraniti od toliko turista.
    (mario, 18. septembar 2022 10:36)

    Da ne valjamo ne biste vi iz nezavisne vam države posećivali srpske portale i baljezgali gluposti.
    (alan ford, 18. septembar 2022 13:00)

    # Link komentara

  86. Amerikanci i gastronomija, tri pojma,
    coca-cola i fast food,
    Italija i Hrvatska najbolji.
    (Cinik lek za zgaravicu, 18. septembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  87. Ameri i zdrava hrana….
    (Antraxxx, 18. septembar 2022 12:36)

    # Link komentara

  88. Imao sam i ja iskustva s Amerima. Odveo sam ih u neki lep restoran u BG. Meniji su bili i na engleskom. Od svih jela koje su mogli izabrati oni su uzeli burgere. Nisu bili zadovoljni zbog veličine. Drugi dan sam ih odveo u piceriju. Tamo im je pica bila "neslana i pretanka". Došli u Srbiju prgovarati za burgere i pice. Što nisu uzeli neka naša jela? Amere je jako teško za razumeti ako ne živiš tamo. Jako su sebični i za svoj novac žele samo najbolje.
    (Che, 18. septembar 2022 12:30)

    # Link komentara

  89. Americku turisti su najveci primitivci, prostaci, bahati...
    (nana, 18. septembar 2022 12:21)

    # Link komentara

  90. Kome se ne svidja daleko im lepa kuca, sto dalje od Balkana!
    (nenad, 18. septembar 2022 12:14)

    # Link komentara

  91. Moguce...
    (Ako želite da vidite prava g...a,dođite u hrvatsku 🤣, 18. septembar 2022 12:01)

    # Link komentara

  92. Fekalije plivaju morem...
    (Dragan, 18. septembar 2022 11:58)

    # Link komentara

  93. Sta bi tek bilo u Svedsku da je doso: puding od krvi, marmelada se jede se cuftama od mljevenog mesa, jedu sirovu ribu koje se kiselila 3 mjeseca a toaleti nema muski zenski nego unisex sto kazu mogu i muskarci i zene u isti toalet.
    (Goran, 18. septembar 2022 11:54)

    # Link komentara

  94. Hrvatska je destinacija za masovni turizam. Npr Kosta Rika ima 10x manje turista od Hrvatske a imaju istu zaradu. Kako? Kosta Rika se opredelila za eko turizam. Nije sve u broju turista, bitnija je zarada.
    (markoni, 18. septembar 2022 11:53)

    # Link komentara

  95. Stvarno je kriminalno kako toaleti nigde nisu obezbedjeni, ni u jednoj zemlji, a promovisu turizam.
    (Ja, 18. septembar 2022 11:50)

    # Link komentara

  96. Za pronaci "bizarna" jela ni ne moraju napustati Ameriku. To su ti Amerikanci koji se nisu makli daleko od svojih velikih gradova. Mene samo interesuje sto on misli sta se radi sa zelucima svinja i krava u Americi.
    (hm, 18. septembar 2022 11:50)

    # Link komentara

  97. Нису то Американци, већ размажени туристи. Имамо и ми такве. Оду у туђу земљу и пореде све што тамо пробају и виде са Србијом. Оду код других у госте и ништа од туђе хране им није лепше од мамине кухиње. Када си у Риму понашај се као Римљанин, каже једна стара изрека. Ако хоћеш свуда да носиш своју кућу са собом и да се свуда осећаш као код куће, онда остани код куће! Тако је, немојте да путујете, авиони су ионако препуни и без вас!
    (Срђа, 18. septembar 2022 11:47)

    # Link komentara

  98. Dok su se ovde gradili hamami...

    Znaš zašto su se pravili hamami.... i ko ih je pravio... hehe...
    (Ostoja, 18. septembar 2022 11:45)

    # Link komentara

  99. Hrvati jesu tanki sa hranom što jeste tačno,sem peciva i pica.
    (Bane, 18. septembar 2022 11:45)

    # Link komentara

  100. Ajte srbi na more
    (LuKa, 18. septembar 2022 11:43)

    # Link komentara

  101. Pa izgleda da Amerikancima mali hamburgeri... A ni ostala hrana im ne valja, jer nisu navikli na jagnjetinu ispod sača ili na ražnju, a za zubatac, brancina, oradu, list... nisu ni čuli...
    (Ostoja, 18. septembar 2022 11:42)

    # Link komentara

  102. A sta to treba nas da zanima sta Ameri misle o Hrvatima,treba da gledamo u svoje dvoriste
    (Laki, 18. septembar 2022 09:25)

    Svakako, svakako, treba gledati u svoje dvoriste, ali zasto ti gledas u hrvatsko?
    (Glup sam, al' sta mi to vredi kad' sam primitivan, 18. septembar 2022 11:28)

    # Link komentara

  103. Jel su kroasani napokon pukli ?
    (Lekskomp, 18. septembar 2022 11:25)

    # Link komentara

  104. I opet se vrate svake godine imaju sve više turista iz Amerike i ostalih ddržava.
    (Niksa, 18. septembar 2022 11:23)

    # Link komentara

  105. Kao da je ikoga briga sta misle Amerikanci o bilo cemu.
    (Ja, 18. septembar 2022 11:15)

    # Link komentara

  106. Ameri najbolji gosti
    (pomorac Kotor, 18. septembar 2022 11:07)

    # Link komentara

  107. Слажем се са овим за дувански дим.
    Остало су небулозе.
    Никада ми се није десило да ме нису пустили у тоалет било где у Хрватској, иако нисам гост ресторана и никад ми нико није тражио паре.
    Бакшиш увек остављам 5-10%, мада приметим да се особље пријатно изненади. Неколико пута су мене и супругу частили пићем или колачима.
    У Америци конобари траже и наглашавају да треба дати и до 20% бакшиша.
    (Васа, 18. septembar 2022 11:03)

    # Link komentara

  108. Eh sada bez amerikanca nebi bili tako visoke Cjene apartmana!
    Tako sa hrvati budi dobro i ljubazni prema njima!
    Oni ih hranu!
    (Dušan, 18. septembar 2022 10:43)

    # Link komentara

  109. Hrvatska najgora destinacija posle Albanije za letovanje u Evropi.
    (Fan a ne Fen, 18. septembar 2022 09:34)

    Zato smo 2019 imali 21 milion turista a ove godine svakako preko 15 miliona, do blizu 20, prošle "pandemijske"

    Relativno gledano višestruko smo posjećeniji i od Grčke i od Španjolske, po svakom im parametru debelo deremo!
    (Deep Throat, 18. septembar 2022 10:42)

    # Link komentara

  110. Naravno u Hrvatskoj se ne jede sojine krupice, pije sojino mleko, kukuruzni sirup koje se stavlja u sve i svašta, GMO meso, voće i povrće, a na to su amerikanci navikli i kada ih vidite onako degenerativno gojazne tj. abnormalno debele odmah se krene sa pričom kako je to "normalno" e pa nije normalno ono što je bolesno. Inače ne bi postojale bolnice. Što se tiče količine za krkanje oni mere na galone, a u Evropi ne. Tako kad kupite pola galona sojinog mleka dobijete oko 2 litre, a pečenih pilećih krilaca u onoj kanti skoro 2kg sve modifikovano i jeftino ... ma bolest sveta ...
    (XXL, 18. septembar 2022 10:39)

    # Link komentara

  111. Pa šta ćeš tu??? Ni nama se ne sviđa kad vaša policija ubija crnce kad im se prohte i kako im odgovara, pa ni vaša junk hrana...
    (Dragi, 18. septembar 2022 10:38)

    # Link komentara

  112. To za toalet je Amira jedan od najvećih kulturoloških šokova Amerikancima. Njima je nepojmljivo da se javni toalet naplaćuje. Nema to veze sa Hrvatskom. To je nešto što Američki turisti teško prihvataju decenijama kada posećuju Evropu.
    (brm, 18. septembar 2022 10:38)

    # Link komentara

  113. Hrvatska najgora destinacija posle Albanije za letovanje u Evropi.
    (Fan a ne Fen, 18. septembar 2022 09:34)
    Bitno da je Srbija visoko rangirana destinacija za odmor,pa je sve navala ne možete se obraniti od toliko turista.
    (mario, 18. septembar 2022 10:36)

    # Link komentara

  114. Mene je iz Hrvatske šokiralo da bolesne ljude u SAD-u izbace i ostave ispred bolnice ako ju ne mogu platiti. Toliko o zdravstvenoj mafiji.
    (Mitoman, 18. septembar 2022 10:36)

    # Link komentara

  115. "Jela koja se pripremaju od želuca krava i svinja, kobasice od svinjske krvi nisu za svakoga“, piše Leon.

    istina leone, nije za svakoga, to su oduvek bila jela za prave gurmane.
    da, a ti se leone i dalje drzi pomfrita okicenog kecapom i majonezom.
    (muke zive, 18. septembar 2022 10:32)

    # Link komentara

  116. Pa kada ste navikli na Mcdonalds, KFC.
    Ne možemo mi to pratiti. Ameri vitki atlete zdrave prehrambene navike imaju. Pa ne možeš se najesti od kile orade kada se ne služi s pomfrijem i kečapom.
    Ima svega ali nema više jeftino ako hoćeš dobro.
    Kada turisti idu u japankama na Biokovo i spasi ih gorska služba spašavanja to je sve besplatno. U Austriji ako stradaš na skijanju helihopter je 5000 $ a u Americi te prvo pitaju karticu ili umri.
    Pa influneceru tik tokeru tko god da jesi pročitaj dojmove Magic Johnsona, Beyonc, L. Dončića, Novaka, Shaquila...
    (Danko, 18. septembar 2022 10:29)

    # Link komentara

  117. Toalet mafija, ha ha ha, vic dana!
    (Dok, 18. septembar 2022 10:25)

    # Link komentara

  118. Naviku skidanja obuće kao i mnoge higijenske navike na ove prostore su nam doneli islam i Turci, i hvala im na tome. Dok su se ovde gradili hamami i kupatila francuski Lujevi su se samo koristili parfeme.
    (Janko, 18. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  119. Hahaha kakav bolestan narod ste vi Amerikanci. Verujem da “traume” ljudi koji dolaze u SAD su mnogo veće i ozbiljnije nego očigledan nedostatak toalet papira i cigareta. Od milion beskućnika, ubica i probisveta, pravo je čudo kako vi uopste i funkcionisete kao društvo. Ako vam se ne svidja Hrvatska ili bilo koja druga evropsko zemlja, zaobidjite nas u širokom luku. Stipse, manično-depresivne, primitivne, drske budale koje urlaju dok pričaju, po prirodi ne fermanom ni tri posto.
    (Dux, 18. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  120. Zašto treba dati napojnicu konobaru za posao koji radi? Napojnica se ne daje policajcu, profesoru, ljekaru. UPS. To je Balkan, napojnica je daje i policajcu, doduše da ne radi svoj posao, i profesoru, a naročito ljekaru.
    (Shkot, 18. septembar 2022 10:18)

    # Link komentara

  121. U članku ne vidim ništa "čudno" čime bi američki turisti trebali biti "šokirani" (???).
    (Pedja, 18. septembar 2022 10:13)

    # Link komentara

  122. Kibasuce se ne prave od krvi, nego je to jedan od sastojaka, bokje je i pusiti duvan nego biti narkoman kao sto u velikom procentu Ameri i jesu.
    (Milan Tomasevic, 18. septembar 2022 10:09)

    # Link komentara

  123. Amerikanci i gastronomija.
    (Kontraš vazda, 18. septembar 2022 10:06)

    # Link komentara

  124. Ocekivano..
    (C i n i k, 18. septembar 2022 10:03)

    # Link komentara

  125. Nisu Amerikanci naucili jest priborom nego rukama,zato im je bizarre mediteranska heana.Fali I'm kecap,majored I senf po hamburgerima I pomfritu.
    (Darko, 18. septembar 2022 09:58)

    # Link komentara

  126. sve nam je to ta ista zapadna strana dovela na tv ekrane i sad se gade svojih dela
    (Momcilo, 18. septembar 2022 09:58)

    # Link komentara

  127. Jos da pogode odakle su te kapitalisticke navike uvezene!
    (Mile, 18. septembar 2022 09:49)

    # Link komentara

  128. Da, ima ovde istine ali nije bas sve tako nepoznato Amerikancima. Japan je zemlja u kojoj se svi izuvaju kada ulaze u stan, oni to vrlo dobro znaju i prihvataju. Jeste da svi puse, cak i omladina ali kod njih u Americi su duvan zamenili drogom. Ista stvar drugo pakovanje. Tacno je i za toalete i za "toalet" mafiju, ali u jednoj Svajcarskoj ako nemate kovanicu ne mozete uci u toalet! Ono sto je na Balkanu lose je sto je sve mnogo primitivnije.
    (nikos, 18. septembar 2022 09:41)

    # Link komentara

  129. Hrvatska najgora destinacija posle Albanije za letovanje u Evropi.
    (Fan a ne Fen, 18. septembar 2022 09:34)

    # Link komentara

  130. Balkanska posla ;)
    (Balkane moj, 18. septembar 2022 09:33)

    # Link komentara

  131. Tuga me uhvati kad ustavim na motelu "Plitvice" ,tu je nekad iznad autoputa bila predivna samoposluga sa kasama na obe strane,sada je to samo pustinja i prolaz a dole u motelu su WC-i redom defektni i nesnosan smrad,samo kase za placanje su ispravne :(
    (cvrko, 18. septembar 2022 09:30)

    # Link komentara

  132. navikli na mcdonalds
    (mile, 18. septembar 2022 09:30)

    # Link komentara

  133. Napojnica je obavezna ko ne želi dodatne proteine, isto je u Americi i Evropi.
    (bakicar, 18. septembar 2022 09:29)

    # Link komentara

  134. A sta to treba nas da zanima sta Ameri misle o Hrvatima,treba da gledamo u svoje dvoriste
    (Laki, 18. septembar 2022 09:25)

    # Link komentara

  135. Prosecan Amer nema priliku da proba ukusnu hranu veci deo zivota. O gastronomiji nemaju pojma. Ostalo su prosto kulturoloske razlike.
    (Miki, 18. septembar 2022 09:24)

    # Link komentara

  136. Bajo moj, ne postoji toalet mafija koja je meni dohakala!
    (Televisa presenta, 18. septembar 2022 09:21)

    # Link komentara

  137. Kad ološ komentariše drugog ološa.
    (Banja Luka, 18. septembar 2022 09:17)

    # Link komentara

  138. Ajde sve, ali najgori su mi ljudi koji kao brinu o tudjim parama, dusebriznici koji su ulizivanje podigli na novi nivo.
    Ako neko smatra da je u redu da ostavi napojnicu od 100 evra, njegova stvar i svakako premija za osoblje. Ne vidim razlog zbog kojeg se neki "prijatelj" petlja u to i on, koji je u najvecem broju slucajeva grebator koji je dosao da se ogrebe o besplatan obrok, kao "stedi" tudje pare. Sta je previse, ako ne smeta meni koji ostavljam napojnicu i onome koji je dobija, sta se to tice bilo koga osim nas?
    (@, 18. septembar 2022 09:15)

    # Link komentara

  139. Xaxaxaxxaxa da da... tu su prvaci u klozetarstvu.
    (Rđa, 18. septembar 2022 09:14)

    # Link komentara