Za sve je "kriv" Musolini: Grčko ostrvo sa daškom Italije FOTO

Ovaj biser Dodekaneza ima vrlo primetan fini moderan italijanski uticaj 20. veka, ali takođe i klasični grčki repertoar tajnih plaža i ležernih taverni. Udaljen je samo nekoliko kilometara od Turske, ali milion turističkih kilometara od Kosa i Rodosa, svoje mnogo poznatije braće i sestara.

Izvor: TU Magazin
Pošaljite komentar
  1. (Vanja Petrović, 4. septembar 2022 20:04)

    Lele... koje neznanje.
    (pcelata na kapata, 16. januar 2023 21:05)

    # Link komentara

  2. Kad citam ovakve tekstove nedostaje mi Grcka a jos pola godine ima do leta...
    (Kiki, 20. decembar 2022 21:28)

    # Link komentara

  3. Bio na ovom ostrvu - kratka eksurzija sa Kosa. To nasledje (u gradu Laki) koje se pominje u tekstu je bilo te godine u jako losem stanju - tih par gradjevina su bile oronule ali se ipak moglo nazreti o kakvoj se estetici radi i kako je to izgledalo. Inace je EU odvojula znatna pare da se to nasledje dovede u red i radi se na tome. Navratite za par godina - bice interesantno. U tekstu se ne pominje, ali ostrvo je i mesto hodocasca mnogobrojnih Grka: na steni, u svojoj kolibi je ziveo sv. Isidor, koji je veoma cenjen medju narodom... I to sam video kao i podzemni ratni muzej - veoma originalna postavka!
    (Laki, 27. septembar 2022 23:55)

    # Link komentara

  4. Eto, dođem ja na komentare da pročitam nešto pametno i korisno, u smislu je li neko bio na Lerosu, iskustva, savete, preporuke... a onda i na lep tekst komentatori se beć prepucavaju oko nebitnog j kontekstu lepog mesta za obići.
    (Hm, 5. septembar 2022 09:18)

    # Link komentara

  5. Srbi su se mnooogo više suprotstavljali Turcima nego Grci, kroz istoriju. I prvi ustanak protiv Turaka u 19. veku su poveli Srbi. Tj prva dva.
    A ti kako hoćeš...
    (lule, 4. septembar 2022 14:20)

    Šta je pisac hteo da kaže? To što je grčki ustanak krenuo još od 1818.godine kada je osnovana Philike Hetairaia – Heterija (grčki: Φιλική Εταιρεία, Udruženje prijatelja), nekoliko godina kasnije od spskog ustanka, ne znači da su Grci sa radošću trpeli Osmanlije. Okupacija i ustanci nisu igra pa da se drži skor, aman rode!!
    P.S. Grčke teritorije su bile pod Osmanlijama četiri veka za razliku od srpskih koje su bile okupirane nekih sto godina više.
    (Vanja Petrović, 4. septembar 2022 20:04)

    # Link komentara

  6. Grcka je dobra zbog mora, plaza,...i ponegde mirisa borove sume.
    Ali mnogo fali vise vegetacije koja nije na prasnjavoj povrsini, zapravo vise trazim nesto kao Petrovac(CG), kao Hvar....ali toga nigde nema u Grckoj i Turskoj.
    (veljko, 4. septembar 2022 16:41)

    # Link komentara

  7. Sta reci za Grcku, sve im je bog dao, ne mozes obici sve to za tri zivota i osecam se kod njih kao kod sebe u kuci, nema kiselih osmeha i laznih izraza lica nego nas generalno vole kao i mi njih.
    (Djordje, 4. septembar 2022 14:45)

    # Link komentara

  8. @Roki
    Srbi su se mnooogo više suprotstavljali Turcima nego Grci, kroz istoriju. I prvi ustanak protiv Turaka u 19. veku su poveli Srbi. Tj prva dva.
    A ti kako hoćeš...
    (lule, 4. septembar 2022 14:20)

    # Link komentara

  9. Zbogom Roki
    (dule, 4. septembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  10. Bio na Rodosu sa par krstarenja na okolna ostrva. Predivno je videti hrišćanstvo tako blizu džihad ratnika. Bravo braćo Grci, vi ste pametni za razliku od nas. Mi bi na vašem mestu već izgubili pola ostrva.

    Kad dođe penzija, raspordajem sve ovde. Pola deci a pola meni i idem dole da tamo ostavim kosti. Žena kako hoće. Ne planiram da umirem pored ovih srbijanskih gubitnika.
    (Roki, 4. septembar 2022 12:01)

    # Link komentara

  11. Loše su plaže, a Leros na grčkom znači prljav.
    (Dragan, 4. septembar 2022 11:01)

    # Link komentara