1. Završio obrazovanje kao ug-tehnicar 90-tih. Da ne ponavljam to je vreme najgore i sve se dešavalo tada i upravo tada dolazi do pomračenja uma yugo-srpskog stanovništva. Ti u Palasu da imaš tri gosta???? Velika nestašica para je dovela do toga da jedan Hajat zaposli lika sa Tesla srednje koji drži ajncer u desnoj ruci. Koji zna vinogorja kao ja što znam astrofiziku. Bratanac gimnazijalac dve godine radio na brodu, kao da je popio svu pamet ovog sveta. Prodaje mi priče a ne zna sta je fingerbola. Sav šljam ovog društva hoće neki svoj kafić a pojma nemaju o ugostiteljstvu. Urazumite se. Kao seljacine prve kategorije uzmite motike i prvo očistite kanal D-T-D.
    (Stavi me u cc, 20. avgust 2022 03:29)

    # Link komentara

  2. Nekad davno u CG, nas cetvoro stiglo vozom Bgd-Bar u 6 ujutru i ajde da popijemo nesto. jedan konobar lenjo spusta novine, rano jutro, prilazi stolu i pita sta bismo. Ja rekoh koka kolu sa ledom bih molio, a on me pogleda onako cudno pa odgovori: "Hoces i slicuge da ti donesem?" :)
    (zainteresovani, 19. avgust 2022 23:09)

    # Link komentara

  3. I ja sam bila konobar u CG ali pre 35 god.Nisam morala pisati šta ko naručuje,ali tada nije bilo tih stranih naziva za pića i jela.Nisam se obazirala na pijane posetioce mirno i nasmejano radila..imala sam 18 god.Vratili bi se posle par dana i izvinjavali za uvrede u alkoholisanom stanju ali ja ih nisam ni pamtila.Ali,bakšiša za mesec dana imala sam kao tri moje mesečne plate koja je u to vreme bila ohoho...Slažem se da konobar mora dosta znati o hrani koja je na meniju.Pozdrav svim konobarima,sada sam medicinski radnik i brojim jos 12 god.do penzije..👋
    (BrankaBBranka, 19. avgust 2022 10:22)

    # Link komentara

  4. svako ko je zavrsio ugostiteljsku zna da je gost uvek u pravu pa čak iako neko piće naziva drugačije.

    znači prvo pravilo: gost je uvek u pravu
    da li je teko eKspreso ili espreso sasvim je nebitno,to je ekspreso i uslužite ga.
    ako pak želi čaj od kibiskusa takodje mu napravite i uslužite gosta.

    niste vi tu da nekoga učite kako se koja kafa zove i pravi već da gosta uslužite,gost mora uvek da se oseća prijatno,zadovoljan uslugom,a onda stižu pohvale kao i bakšiš.

    Eto ukratko
    filozofi.
    (nishki, 17. avgust 2022 13:40)

    Onaj ko nesto trazi, mora znati sta trazi i kako da zatrazi. Nije konobar tu da nekom cita misli, ili da pogadja sta bi taj mogao misliti, kad bi mislio. Ne treba za to filozofija.
    (X=iks, 18. avgust 2022 22:55)

    # Link komentara

  5. @„doppie consonanti, 17. avgust 2022 11:04)"
    Нисте у праву. На српском, важи правило „Пиши као што говориш, читај како је написано". Нажалост, многи занемарују то правило. Ваљда им светскије звучи кад напишу „renault", уместо „рено/reno", како је једино правилно у нашем језику.
    (Пиши као што говориш! Читај како је написан&, 17. avgust 2022 13:36)

    Piši kako god hoćeš, pa i onako kako veruješ da "govoriš", kad pišeš srpski! Kad ne pišeš srpski, piši onako kako se piše! Renault, macchiato, doppio... nije srpski.
    (guska koja je spasla Rim, 18. avgust 2022 22:43)

    # Link komentara

  6. Ali kultura kafe kod nas ... 'daj mi malu punu' 'daj mi kratki u veliku solju' 'daj mi produzeni ali sa hladnim mlekom' ... taj izbor solja i kombinacija duzine i temperature mleka, to samo kod nas ima ... u svetu 'ristreto, espreso, macchiatto, capuccinio, dopio, latte, cortado ...'
    (Petar, 17. avgust 2022 09:56)

    Jos kad bi ti znao sta znaci ristretto, macchiato, doppio ("ristreto", "macchiatto" i "dopio" ne znaci nista), corretto...
    (guska koja je spasla Rim, 18. avgust 2022 22:28)

    # Link komentara

  7. gost nije uvek u pravu. I nije "kralj", kao sto ovde kazu. Konzumerizam, razmazenost generacija i generacija, epidemijska narcisoidnost, vaspitanje roditelja "ti si tatina/mamina princeza", roditelji koji trce u skolu da se raspravljaju sa nastavnicima itd itd, sve ovo sto nam je zadnjih 30 godina donelo - to je napravilo debile od ljudi koji kao gosti. I musterije - nisu uvek u pravu. To su govna. Sve male i mali Karen debili.
    (eto, 18. avgust 2022 14:00)

    # Link komentara

  8. Sto se tiče konobara po kafićima uglavnom ne obraćam pažnju na njih, samo mi donesi sta sam trazio i račun i uvek ostavim neki baksis, a u restoranima mi je već bitna uloga konobara. Ne može da se oseća na znoj, na alkohol, da je napadan, pre svega treba da bude odmeren, kulturan, i da poseduje znanje o jelima koje poslužuje da bi dao preporuku. Opet sve zavisi od tipa restorana i mislim jos da tu veliku ulogu igra vlasnik/ menadzer.
    (Jenki, 18. avgust 2022 11:02)

    # Link komentara

  9. @ Petar
    Pohvala za trud, ali nije ristreto nego ristretto, nije espreso nego espresso, nije macchiatto nego macchiato, nije dopio nego doppio.
    (doppie consonanti, 17. avgust 2022 11:04)

    Bravo, baš tako je u italiji. U srbiji može da bude: ristreto, espreso, makijato, dopio itd. Sve zbog pravila koje se zove transkribcija. Ne transkripcija, to je nešto drugo, transkribcija.
    (milos, 17. avgust 2022 13:59) # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    Не, није транскриБција већ управо транскриПција, према латинском transcriptio, што значи преношење, а појам се користи се у лингвистици, биологији и музици. Осим тога, чак и да је корен transcribtio, а није, у нашем језику постоји гласовна промена која се зове једначење сугласника по звучности. По том правилу, б увек прелази у п и самим тим, транскрибција не може бити правилан облик речи. Свакако је транскрипција та која нам налаже да espresso буде еспресо, а Shakespeare Шекспир.
    (Лето, 18. avgust 2022 10:19)

    # Link komentara

  10. Kapućino bez pene nije makijato nego “wet” kapućino. Nakon što se pripremi mleko sa penom, u šolju se sipa mleko a zadržava pena

    Cekaj zar to nije onda latte machiatto?
    (popadic, 17. avgust 2022 23:56)

    # Link komentara

  11. (Petar, 17. avgust 2022 09:56) Kada bi prosečan srpski konobar dobio tri narudžbe kakve svaki dan dobijaju u Starbucksu u Americi, otišao bi u invalidsku penziju :) Otprilike daj mi srednji late u velikoj papirnoj čaši, sa 3 šota kafe od kojih je jedan bez kofeina, mleko sa 1% masnoće, da bude suv (više pene manje mleka), temperature 170 F, sa 2 šprica sirupa od vanile.
    (Zoki, 17. avgust 2022 23:16)

    # Link komentara

  12. "Ali gospođo, kapućino bez pene je vaš makijato." - u ovom slučaju bih se složio sa njim/njom, naručio ono što kaže i ostavio nulu kao bakšiš. Njegovo samopoštovanje nema cijenu.
    (Toni, 17. avgust 2022 17:05)

    # Link komentara

  13. Kapućino bez pene nije makijato nego “wet” kapućino. Nakon što se pripremi mleko sa penom, u šolju se sipa mleko a zadržava pena. Jačina kafe nema uvek veze sa količinom kofeina. Možete napraviti jak espreso sa većom količinom kafe bez kofeina. Čovek je tražio jak ukus, a ne više kofeina.
    (Zoki, 17. avgust 2022 16:23)

    # Link komentara

  14. Idem stvarno mnogo po kafanama, od Vranja do Novog Sada, ne brojim u koliko sam bio, ne po kafićima jer sam hedonista i gurman i ono što sam video pogotovo na strani gostiju je katastrofa. Verujem da je to ustvari ogledalo društva. Nekultura, razmaženost, preglasni, nepoštovanje, bez empatije, nerazumevanje, seljacizam, nervoza, bahatost, sitničarenje, izvoljevanje preko svake mere, ma šta sve nisam video i muka mi je. Ima i svakakvih konobara ali oni se odmah vide na prvu kakvi su, da li su lopovi, namazani, dobrodušni, loši, nervozni ali manjina su jer im je u interesu da zarade dnevnicu i bakšiš a gosti su stvarno katastrofa. Nema šta, mnogo smo nekulturna zemlja, nepismena, većina neprošetana, kad se napiju, misle da su najbitniji na ovom svetu pa su toliko bahati da je mene sramota zbog njih a sve to konobari moraju da trpe i usluže. Ne znam šta se to dešava sa srpskim društvom, mnogo su poremećene vrednosti na svakom koraku a proživeo sam svašta i odrastao bukvalno na ulici ali opet ne mogu da se načudim šta gledam svaki dan
    (Fire walk with me, 17. avgust 2022 15:44)

    # Link komentara

  15. Nekada davno u C.G,nas sedmoro i dodje konobar da naplati...izbroji nas i kaze 8x7=56 a niko nije narucio isto.I zasto mora baksis ako nismo zadovoljni uslugom(pa te bude sramota sto nisi ostavio a najradije ne bi ni platio)i naravno prevrtanje ocima ako pitas da li moze karticom da se plati
    (Ivke, 17. avgust 2022 15:40)

    # Link komentara

  16. Javasluk svuda
    (alan ford, 17. avgust 2022 15:33)

    # Link komentara

  17. @ piši kao što govoriš
    Stvar je u tome da je Petar pokušavao navesti izvorne nazive, ali je pri tom grešio. Trebao je napr umesto capuccino, što nije ispravno jer se piše cappuccino, napisati kapučino i tada se niko ne bi bunio.
    (NT, 17. avgust 2022 15:25)

    # Link komentara

  18. Svaki kreten danas ide u kafanu! Kafana vise nije sto je bila! Podrska konobarima!
    (Joza mali, 17. avgust 2022 09:11)

    kafane su danas prepravljenu PUB-ovi sa kariranim stoljnjacima, puni klinki koje piju pola vina celo vece i slikaju se za instagram. a momci naruce 12 tuborga u ledu stedeci za to 2 meseca.
    kako ti klinci da znaju sta je kafana i kakao se ponasati?
    (lalos, 17. avgust 2022 15:06)

    # Link komentara

  19. Volim one koji mi se, kada pitam za preporuku, obrate onim toplim i preiskusnim glasom, kao rodjeni otac kada zeli najtoplije da te posavetuje. Da zvuci iskusno, kao da je u kafani bar 20-ak godina...
    (Udah, 17. avgust 2022 15:06)

    # Link komentara

  20. Najgore kad te usred ručka pita "da li je dobro?"...a ti žvaćeš i kao klimaš glavom kao debil. Ne znam ko ih je to naučio da rade, skroz kontraproduktivno.
    (ugansko-uptarsko licemerje, 17. avgust 2022 13:11)

    Разумем да је досадно и помало непријатно, али ,,чек бек" се ради после првих неколико залогаја, док се исправка јела још може направити. Многи гости и неће рећи да то и није баш то што су они хтели, а да смо их питали на крају јела, тад је већ касно за исправку.
    (Футог, 17. avgust 2022 15:00)

    # Link komentara

  21. to da ne radi aparat za kartice su u duznosti da kazu pre narucivanja a ne kad treba da se plati. Najbolji kobobari su oni koji su neupadljivi, nema ekstremne ljubaznosti i preteranog smejanja.
    (aca, 17. avgust 2022 14:58)

    # Link komentara

  22. Samo da pozdravim osoblje „Ribarskog Sela“ na Zanjicama i zahvalim se na vrhunskoj klopi, ugodjaju i usluzi.
    A posebno konobara Acu i njegovog kuma.
    Do sljedeceg puta i neke nove sevdalinke
    (Koooki, 17. avgust 2022 14:50)

    # Link komentara

  23. Ajde da se i ja nadovežem . Sjedimo na terasi hotela u Trogiru. Stari hotel . Prilazi konobar obučen u crne štof ane hlače na peglu bijela košulja bordo prsluk.pred mirovinu .Stara škola. Nas 12 za stolom . Prvo piće . Ovaj će ovo ovaj ono . On ništa ne piše . Dolazi sa pićima i dijeli ono što je svak naručio. Bez da nešto pita . Isto sa večerom . Ovaj hoće ono , onaj bez ovoga ,a čovjek stoji i sluša. Za dvanaest ljudi. I ništa nije krivo napravio ili zaboravio . Neki dan u kafiću sjedim sam. Naručim bijelo vino, konobar donese točeno pivo . Što bi Mute rekao ja bih takvih deset fakulteta završio . Pih ne zna nabrojat deset sokova.
    (Flash, 17. avgust 2022 14:14)

    # Link komentara

  24. @nishki,
    Probaj kao gost da 'budeš u pravu' negde u Francuskoj ili Italiji...
    (sn0b, 17. avgust 2022 14:11)

    # Link komentara

  25. Meni je potpuno nevjerojatna ova prica o losim konobarima i ludim musterijama koju vec neko vrijeme citam.
    Doslovno nikad u zivotu nisam imao problem s konobarom a ni oni sa mnom, niti znam nekog da se zalio na konobare u stvarnom zivotu. Niti sam ikad primijetio da bilo tko s kim sam sjeo na 'kavu' (kava je zapravo sifra, kazes nekom 'ajmo na kavu' a onda popijete 5 piva svaki) maltretirao i/ili ponizavao konobara na neki nacin. Mislim, ne kazem da toga nema ali ja to nikad nisam vidio.
    (Pijani zlotvor, 17. avgust 2022 13:59)

    # Link komentara

  26. Ali kultura kafe kod nas ... 'daj mi malu punu' 'daj mi kratki u veliku solju' 'daj mi produzeni ali sa hladnim mlekom' ... taj izbor solja i kombinacija duzine i temperature mleka, to samo kod nas ima ... u svetu 'ristreto, espreso, macchiatto, capuccinio, dopio, latte, cortado ...'
    (Petar, 17. avgust 2022 09:56)

    Nije tako u svetu, tako je u italiji.


    @ Petar
    Pohvala za trud, ali nije ristreto nego ristretto, nije espreso nego espresso, nije macchiatto nego macchiato, nije dopio nego doppio.
    (doppie consonanti, 17. avgust 2022 11:04)

    Bravo, baš tako je u italiji. U srbiji može da bude: ristreto, espreso, makijato, dopio itd. Sve zbog pravila koje se zove transkribcija. Ne transkripcija, to je nešto drugo, transkribcija.
    (milos, 17. avgust 2022 13:59)

    # Link komentara

  27. Nekada davno u C.G,nas sedmoro i dodje konobar da naplati...izbroji nas i kaze 8x7=56 a niko nije narucio isto.I zasto mora baksis ako nismo zadovoljni uslugom(pa te bude sramota sto nisi ostavio a najradije ne bi ni platio)i naravno prevrtanje ocima ako pitas da li moze karticom da se plati
    (Ivke, 17. avgust 2022 13:49)

    # Link komentara

  28. A najviše mrzim kad donese nešto šta nisam naručio. Na primer flašu vode, ljute papričice ili nešto slično. Onda obično glasno prokomentarišem: "Odlično, dobili smo gratis flašu vode!" Onda sledi njegova kisela reakcija.
    (Peđa, 17. avgust 2022 11:21)

    da,da kisela reakcija zbog 50 dinara.
    (nishki, 17. avgust 2022 13:41)

    # Link komentara

  29. ovi konobari iz teksta su konobari samo u njihovim glavama,verovatno neko ko je zavrsio masinsku,pa se zaposlio u kafić da uzme koji dinar.

    svako ko je zavrsio ugostiteljsku zna da je gost uvek u pravu pa čak iako neko piće naziva drugačije.

    znači prvo pravilo: gost je uvek u pravu
    da li je teko eKspreso ili espreso sasvim je nebitno,to je ekspreso i uslužite ga.
    ako pak želi čaj od kibiskusa takodje mu napravite i uslužite gosta.

    niste vi tu da nekoga učite kako se koja kafa zove i pravi već da gosta uslužite,gost mora uvek da se oseća prijatno,zadovoljan uslugom,a onda stižu pohvale kao i bakšiš.

    Eto ukratko
    filozofi.
    (nishki, 17. avgust 2022 13:40)

    # Link komentara

  30. U jednom restoranu bilo nas petoro za jednim stolom, nas dvoje naručilo Karađorđevu, unutra je bila poluživa, a okolo korica da polomiš zube.

    Meni nije jasno kako konobare nije sramota da preuzmu od kuhinje tako spremljeno jelo i donesu gostu? Konobar je u obavezi da odbije da primi takvu isporuku i da to vrati kuhinji! Inače, za šta će mi konobar, mogu kao u ekspres restoranu da odem sam do pulta i preuzmem jelo od kuhinje!!!
    I još ih ne bude sramota da pitaju "da li je sve u redu?"


    Imam 60 godina, zivim 30 godina u inostranstvu o dolazim svako leto u Beograd. Moram da kazem da konobari nokada nisu bili bolji/pristojniji/usluznijii nego danas. Puno su bolji nego u Titovo vreme.
    (Djoka, 17. avgust 2022 12:04)

    U Titovo vreme je sve bilo državno, bilo praktično nemoguće dobiti otkaz kako god da radiš, jer je bilo N slučajeva da se to posle razvlači po sudu par godina, pa otpušteni dobije ne samo povratak na posao, nego 24 plate kao da je sve vreme radio.
    Inače, sećam se jedne kafane sa ogromnom baštom, u koju je 90% gostiju svraćalo samo na kafu i kiselu tokom vrelih letnjih dana, prolazim pored i jedan gost "malo" glasnije proziva konobara koji rasprema susedni sto "alo, konobar, pre 15 minuta sam poručio kafu", a ovaj mu odgovara "a sedim li ja?"
    (Veliki brat, 17. avgust 2022 13:39)

    # Link komentara

  31. @„doppie consonanti, 17. avgust 2022 11:04)"
    Нисте у праву. На српском, важи правило „Пиши као што говориш, читај како је написано". Нажалост, многи занемарују то правило. Ваљда им светскије звучи кад напишу „renault", уместо „рено/reno", како је једино правилно у нашем језику.
    (Пиши као што говориш! Читај како је написан&, 17. avgust 2022 13:36)

    # Link komentara

  32. Imam 60 godina, zivim 30 godina u inostranstvu o dolazim svako leto u Beograd. Moram da kazem da konobari nokada nisu bili bolji/pristojniji/usluznijii nego danas. Puno su bolji nego u Titovo vreme.
    (Djoka, 17. avgust 2022 12:04)

    U titovo vreme jedni od bogatijih ljudi su bili šefovi samoposluga i šefovi restorana, naročito onih prometnih. Nije bilo toliko kontrola, meso a naročito piće se prodavalo tako što donesu svoje. Svaki konobar je imao pun džep siće i dodaju još pokoji čep od piva, kad treba da vrate kusur prvo dobro probrljaju po džepu da gost čuje buku, pa kad ovaj ne odreaguje sa "u redu je" onda vrati kako treba. A, na pečenju se kralo gore nego danas na psihoaktivnim supstancama, kilo je kod postenijih bilo max 700 grama. Šefovi prodavnica čim dodje pak papir odmah stave u džep težinu papira puta prosečna cena kilograma mesnih prerađevina, a i malo koja vaga nije počinjala da meri na manje od 50ak grama plus je bila mehanička. Čudo jedno kako je ona država uopšte opstajala onoliko
    (lion, 17. avgust 2022 13:34)

    # Link komentara

  33. Mnogo puta kad sednem u restoran pitam konobara sta preporucuje. Meniji znaju biti kao neka manja knjizica, ko ce to da cita, a da ne kazem kako je inace ponuda nemastovita, meso, krompir, testo, itd Ima 2-3 restorana u Bg koji sluze pravu domacu hranu, jedan od njih je Radnicki, drugi npr Gradska a vrv ima jos njih. Ovde se stvarno osecas ok kad dodjes
    (ccc, 17. avgust 2022 13:32)

    # Link komentara

  34. Pre nekoliko godina sam sa mužem letovala u Budvi i više puta smo večerali u istom restoranu. Ja sam nosila torbu i novčanik i plaćala račun, davala i bakšiš. Muž nije nosio ni novčanik ni telefon, šta će mu, nije želeo da misli hoće li ispasti iz džepa. Ali konobar je uporno njemu vraćao kusur iako sam ja držala novčanik i davala novac. Još ga onako sažaljivo gleda i misli: Jado, dozvolio si ženi da drži pare!
    (K, 17. avgust 2022 13:26)

    # Link komentara

  35. " Mogu li da dobijem kapuc?ino bez pene? "Znači makijato?" "Ne, nije kapuc?ino bez pene." "Ali gospođo, kapuc?ino bez pene je vaš makijato. 'Ne, ja bih kapuc?ino bez pene'... 'Napravic?u joj običan makijato."

    Konobar da ne zna šta je makijato! Makijato je kratki espreso sa vrlo malo (na vrh) mlečne pene. Nije to espreso napunjen mlekom do vrha šolje, što bi bio kapućino bez pene.
    (tom&jerry, 17. avgust 2022 13:15)

    # Link komentara

  36. Najgore kad te usred ručka pita "da li je dobro?"...a ti žvaćeš i kao klimaš glavom kao debil. Ne znam ko ih je to naučio da rade, skroz kontraproduktivno.
    (ugansko-uptarsko licemerje, 17. avgust 2022 13:11)

    # Link komentara

  37. Kaže Uroš konobar za ove novokompovane.Mogu se kladim da ću mu odneti špricer sa prstom u čaši a budala će misliti da tako treba.
    (dr Lektor, 17. avgust 2022 13:00)

    # Link komentara

  38. Imao sam spornu situaciju sa konobarom na Miristima, u CG, drzak, nesnosan, nabusit, samo sam zatrazio drugog da me usluzi, tip iz Leskovca, DIVAN i vrlo POSREDAN, mio i tih, a profesionalan, ja okom on skokom, nenametljiv.
    Zaradio covek golem baksis licno od mene, samo sto ga nisam izljubio na izlasku iz restorana. E to je prava stvar. Preko 40 godina ima gospodin Novica, sve najlepse o njemu.
    Neandrtalisa smo zamenili u 5 min, mislim da je izgoreo.
    (mrki, 17. avgust 2022 12:47)

    # Link komentara

  39. Imam 60 godina, zivim 30 godina u inostranstvu o dolazim svako leto u Beograd. Moram da kazem da konobari nokada nisu bili bolji/pristojniji/usluznijii nego danas. Puno su bolji nego u Titovo vreme.
    (Djoka, 17. avgust 2022 12:04)

    # Link komentara

  40. Ne dam bakšiš.
    (AS, 17. avgust 2022 11:37)

    # Link komentara

  41. Danas svako može poći u hotel par dana a to su najgori gosti. Misle da su najvažniji jer jednom godišnje dođu vikend u hotel. Žale se na bilo šta samo da iskamče neki popust.
    Mladi ljudi za iste pare rade u nekoj trgovini ili butiku i nemaju posla sa nervoznim gostima.
    (Dubrovnik, 17. avgust 2022 08:54)
    Замисли ово, дођеш у хотел након неколико сати путовања (сам себи смрдиш) улазиш у хотел, а соба није сређена и онда ти кажу да ћеш добити сређену собу за пара сати и извињавају се. Наравно да ћу да се буним и да тражим неку одштету. Ако све буде у реду наравно да се нећу бунити.
    (veljko, 17. avgust 2022 11:37)

    # Link komentara

  42. Uvek konobaru "na Vi" ako ne želiš da i od njega čuješ "Ti"

    A najviše mrzim kad donese nešto šta nisam naručio. Na primer flašu vode, ljute papričice ili nešto slično. Onda obično glasno prokomentarišem: "Odlično, dobili smo gratis flašu vode!" Onda sledi njegova kisela reakcija.
    (Peđa, 17. avgust 2022 11:21)

    # Link komentara

  43. Tesko nasim gostima i konobarima jednima sa drugim.
    (LE, 17. avgust 2022 11:18)

    # Link komentara

  44. @ Petar
    Pohvala za trud, ali nije ristreto nego ristretto, nije espreso nego espresso, nije macchiatto nego macchiato, nije dopio nego doppio.
    (doppie consonanti, 17. avgust 2022 11:04)

    # Link komentara

  45. Mene skoro neki sa mašinskog fakulteta, znate oni što piju i jedu na račun države prošetali blizu 40 puta, a sedeli na najdaljem stolu. Svaki put kad jedno donesem oni traže još jedno nešto. Kad ne smisle ništa onda poruče vodu ili led ili malo hleba ili porciju začinskog krompira. Bakšiš bio na 12000din 150 din. Sledeći put sam im se osvetio da i ne znaju. Pozdrav.
    (naterati bogate da troše, 17. avgust 2022 10:44)

    # Link komentara

  46. samo u Srbiji je ostalo da za proizvod od 1 do 2 evra (kafa) gost izvoljeva..daj mi vaku,naku,onaku u onakoj solji i casu vode..posle dva minuta trazi jos vode,proizvod besplatan..jako je puno lokala kod nas i zato se sve ovo desava.izgubio se kvalitet kompletne usluge.
    (Gari Kvoter, 17. avgust 2022 10:19)

    # Link komentara

  47. nekad se na zapadu govorilo "gost je kralj",
    da, ali su to mnogi gosti pogresno shvatili.
    (ne volim ljude, 17. avgust 2022 10:01)

    # Link komentara

  48. Ali kultura kafe kod nas ... 'daj mi malu punu' 'daj mi kratki u veliku solju' 'daj mi produzeni ali sa hladnim mlekom' ... taj izbor solja i kombinacija duzine i temperature mleka, to samo kod nas ima ... u svetu 'ristreto, espreso, macchiatto, capuccinio, dopio, latte, cortado ...'
    (Petar, 17. avgust 2022 09:56)

    # Link komentara

  49. Mislim da su najgori oni gosti koji jednom godišnje dolaze u restoran pa se ponasaju kao mali majmuni.
    (eda, 17. avgust 2022 09:43)

    # Link komentara

  50. imao sam jedno doduse smesno iskustvo.
    kao po obicaju pijem "malu punu (dakle kafa) i casa vode..
    sednem u kafic i narucim "mala puna,casa vode"
    i covek mi doneo malu casu punu vode...
    reko ti si nov jel tako?
    (Frizdi, 17. avgust 2022 09:38)

    # Link komentara

  51. Idu mi na zivce konobari kojima idem na zivce, pa zato izbegavam ugostiteljske objekte. Onda niti ja nerviram njih, niti oni mene. Posteno. (Samo sto onda od mene ne zarade ni dinara.)
    (Ja, 17. avgust 2022 09:38)

    # Link komentara

  52. Ovo je kisela voda.
    Ja sam 15 godina radio u jednoj kladionici. Kada bi vi znali šta je rad sa ljudima, kakva pitanja i prohteve oni imaju ne bi ste verovali.
    Zamisli da kucas tiket od pedesetak parova u svim mogućim kombinacijama za 20 dinara i on se vraća da stornira tiket jer je nešto pogrešio. Ili traži neki tim da mu kucas koji ne postoji jer ne ume da ga pročita.
    Uglavnom rad sa ljudima je najgori posao a najmanje plaćen.
    (Uros, 17. avgust 2022 09:31)

    # Link komentara

  53. Da konobar koji nametljivo uporno pokusava da vas nagovori da uzmete nesto od hrane, a vec ste naglasili da upravo to ne zelite... … Gost koji misli da je konobar osoba koju moze da maltretira.. za svoje pare pa usput se istresa na njega jer je on boze moj nervozan iako konobar nema nikakve veze sa njegovom pričom. (Svasta imamo u bozijoj basti).
    (Ksenija Mačkovic, 17. avgust 2022 09:25)

    # Link komentara

  54. Meni smeta kad konobari u sred jela pitaju kakvo je. Ono "da li je sve bilo u redu?" na kraju mi je OK.

    Preporuke za goste:
    - ne zovite konobare, dignite ruku da vas registruju i doći će čim budu mogli
    - pitajte ih za preporuku hrane/vina/deserta
    - nemojte ostavljati haos za sobom
    (tomicdj, 17. avgust 2022 09:22)

    # Link komentara

  55. Ako te nerviraju ljudi onda trazi neki drugi posao gde nemas kontakt s njima. Ili neke gde te ljudi cekaju kao boga, poput vodoinstalatera. Moj kum to radi, nema musterije koja nije rekla: “Majstore, sam bog te je posao, pomagaj, potopice nam se kucaaaa!”. A on samo gleda i odvali cenu. Neces? Nema problema, onda plivaj i roni! E tako!
    (Djokica, 17. avgust 2022 09:21)

    # Link komentara

  56. Svaki kreten danas ide u kafanu! Kafana vise nije sto je bila! Podrska konobarima!
    (Joza mali, 17. avgust 2022 09:11)

    # Link komentara

  57. Nedostaju mi školovani konobari, ne dipl. ing. ili dipl. ecc. , nego baš oni kojima je zanimanje konobar, dok se ne iskvare...
    (hamer, 17. avgust 2022 09:08)

    # Link komentara

  58. Voliš da konobarišeš, ali si mizantrop ?

    Izdrži dok nas ne kolonišu neki Marsovci i počneš da služiš njih...

    Ili odmah na neki forum, ovako kao ja, pa daj oduška anti- filantropiji...

    Nema bakšiša, ali ...
    (Čeki opinionista del cazzo, 17. avgust 2022 09:08)

    # Link komentara

  59. Verovatno i mene olajavaju konobari. Ali je meni stvarno važno, kada pijem Nes, da je on: ravna kašika kafe, prelivena vrućom vodom (btw, to piše i na konzervi kafe kao uputstvo za spravljanje) I hteo bih kafu posluženu u šolji, a ne u čaši. To ne dobijem u 70% slučajeva... :-(
    (ShroomsMrka, 17. avgust 2022 08:55)

    # Link komentara

  60. Sve se promijenilo zadnjih 30ak godina, otvorilo se previše hotela, restorana i kafića a nema ko radit. Onda se zapošljava bilo ko ko hoće radit pa pati usluga.
    Danas svako može poći u hotel par dana a to su najgori gosti. Misle da su najvažniji jer jednom godišnje dođu vikend u hotel. Žale se na bilo šta samo da iskamče neki popust.
    Mladi ljudi za iste pare rade u nekoj trgovini ili butiku i nemaju posla sa nervoznim gostima.
    (Dubrovnik, 17. avgust 2022 08:54)

    # Link komentara

  61. Davno nekad, u Crnoj Gori, moja devojka i ja smo sedeli u kafeu na plaži. Došao nam je konobar i mi smo mu već rekli šta ćemo piti, na šta je on rekao: Al' ste brzi. :)
    (002211, 17. avgust 2022 08:52)

    # Link komentara

  62. A najgori su gosti koji ne znaju šta hoće, otežu, pa još sami sebi postavljaju pitanje "šta da uzmem". Mogu misliti kako to tek nervira konobare, ako iznervira i mene kao gosta.
    (Mata, 17. avgust 2022 08:51)

    # Link komentara

  63. Zaposliti nepristojnog konobara znači da bacaš u vodu sve što si uložio u taj posao.
    (Aleksandar, 17. avgust 2022 08:50)

    # Link komentara

  64. Jezivo mi je kada konobar ima uzrečicu "mili".
    (Mata, 17. avgust 2022 08:48)

    # Link komentara

  65. U Grčkoj su nas izbacili iz tri lokala jer nismo hteli da jedemo već samo piće da popijemo. To je zaista odvratno i smatram da negativno utiče na turizam.
    (NikolaBg, 17. avgust 2022 08:43)

    # Link komentara

  66. Ima svakakvih konobara, ali mislim da su gosti gori, bio sam prisutan vise puta kada gosti zaj...ju konobare, to hoce ovo pa ne zna pa konobar sugeriše nesto, a onda ovi jos gori rapravljaju, to je najcesca situacija koju sam ja video i par puta sam ja dobacio tim gostima da prestanu i idu u pm.
    (kojo, 17. avgust 2022 08:38)

    # Link komentara

  67. I'ma gi raznih sto kasu Pirocanci..
    (Alex, 17. avgust 2022 08:37)

    # Link komentara