1. Neću nikad shvatiti ni prihvatiti ovu naplatu ležaljki i suncobrana.
    Na primer, odeš u neki akva park, platip 500, 600 ili 1200 dinara ulaznicu, sve zavisi da li želiš da koristiš tobogane ili ne, i imaš ležaljki i suncobrana koliko hoćeš.
    U ponekom akva parku ili kompleksu bazena naplaćuju ležaljke nešto simbolično, tipa 200 dinara, ali je za toliko jeftinija ulaznica, tako da mu dođe na isto.

    Niko nije došao na more da spava na klupi u parku, pa neće ništa potrošiti na smeštaj, tako da je plaćanje tih ležaljki i suncobrana moglo malo drugačije da se reši. OK, neki kafići su uzeli u zakup delove plaže, pa daju ležaljku i suncobran u određenu visinu računa za piće, i mislim da je jedan od modela koji treba da bude dominantan, bilo da se radi o hotelima ili privatnom smeštaju.
    Jednostavno, ako plaćam neku taksu državi ili cenu smeštaja, treba za to da dobijem i određenu uslugu koja podrazumeva određen mobilijar na plaži.

    Ako to nisu u stanju da obezbede kao država, neka prepstanu sa prodajmo delova plaža u zakup privatnicima koji su napravili biznis od izdavanja ležaljki i suncobrana. To je glupost nad glupostima, jer taj novac može posredo da dođe do državne kase na drugi način, a mnogo je bolje te plaže čak dati besplatno kafićima, jer će samo po osnovu PDV-a na prodato piće prihod biti veći od onoga što se inkasira iznajmljivanjem plaža ovima što nude samo ležaljke i suncobrane.

    Ali, gde očekivati nešto pametno od "ekološke države"!
    (Veliki brat, 5. avgust 2022 19:45)

    # Link komentara

  2. Ja sam u Baru i mogu vam reci da sam zadovoljan. Cene kao u Srbiji. Sto se tice smeca i tu su bolji od nas,cistije ulice
    (vasko899, 5. avgust 2022 17:16)

    # Link komentara

  3. Nisu na nivou 2019 nego skuplje kao inace sto je skuplje svuda.

    Skuplje je i u radnjama, skuplje je i na plazi, skuplje su lezaljke (inace samo u CG se naplacuju lezaljke, svuda porucis pice i koristis lezaljke)

    Daleko ste od Grcke, Hrvatske, Turske …

    Zato vam i dolaze turisti bez para, tzv paradajz turisti, al bolje ivto nego niko
    (box, 5. avgust 2022 16:42)

    # Link komentara

  4. Znate kako to ide.
    Sve zavisi sa kojom si voljom i energijom dosao. Logicno je da u sezoni ima guzve, buke i manjak parking mesta. Nama ne smeta ama bas nista. Prosto dosao sam ovde na 7 nocenja sa porodicom, a ne na sedam godina jedino bi mi tada smetalo sve ono navedeno gore.
    U ostalom, da se ne lazemo, zivimo li u boljim uslovima tamo odakle dolazimo.
    Pozdrav iz Šušnja.
    (Dejan, 5. avgust 2022 16:29)

    # Link komentara