1. Kad naidju one nenormalne guzve na granici sa GR misim da nma sanse da vam GR traze bilo sta sem blagog uvida u pasos..
    (C i n i k, 25. maj 2022 18:12)

    # Link komentara

  2. @ Da li se i kako naplaćuje carina onima koji u Grčkoj naprave par desetina kg ajvara?
    (dzigi, 25. maj 2022 13:28)
    Ajvar napravljen u Grčkoj je urbana legenda, u rangu debelog Srbina koji je skočio u vodu i pao na veliku belu ajkulu koja je potom uginula.
    (Turista, 25. maj 2022 18:04)

    # Link komentara

  3. Može li da se objasni napisano?

    1. "...Ako je neka vredna i skupa knjiga, dozvolu izdaje Narodna biblioteka Republike Srbije."

    Šta znači vredna i skupa knjiga? Ako sam recimo i platio takvu neku knjigu za svoju biblioteku, zašto bih bio toliko emotivno vezan da je nosim na odmor? Na odmor se nosi ono što nema vrednost, pa i ako se pocepa, izgubi negde, pokvasi, isprlja, jaka stvar. A čak i da sam toliko dokon da vrednu i skupu knjigu nosim, da li to treba da znači da treba otići do Narodne biblioteke po pečat?

    2. "Ukoliko ima vrednijih predmeta, moj savet je svim putnicima da prijave obavezno svu robu koja nije njihov lični prtljag da ne bi imali problema. Ukoliko je vrednost robe veća, a nisu komercijalnog karaktera i nisu namenjeni za dalju prodaju, već za lične potrebe i potrebe domaćinstva, one se mogu cariniti na graničnom prelazu do ukupne vrednosti od 3.000 evra, tu se primenjuje jedinstvena stopa i to je to."

    A) Jedinstvena stopa. Odokativnom metodom ili fiksnom? Ako je fiksna metoda, da li se to odnosi na ono što piše na računu ili na ono što piše u našoj prodavnici? Što bi rekao onaj glumac "Kol'ko para".
    B) Šta je roba koja nije lični prtljag a šta jeste lični prtljag? Nov telefon u kutiji nije lični prtljag a izvađen iz kutije, pod izgovorom da imam dva, jeste lični prtljag? Isto i za fotoaparat. Nov u kutiji nije lični prtljag i to se prijavljuje, a izvađen iz kutije i stavljen u foto torbu jeste lični prtljag i to se ne prijavljuje? 5 novih trenerki sa etiketom za lokalni šahovski tim nije lični prtljag, a ako se istim tim novim trenerkama skine etiketa onda jeste lični prtljag?
    (Zlatko, 25. maj 2022 17:09)

    # Link komentara

  4. Da li se i kako naplaćuje carina onima koji u Grčkoj naprave par desetina kg ajvara?
    (dzigi, 25. maj 2022 13:28)

    Ne naplaćuje se carina ukoliko su na izlazu iz Srbije prijavili da iznose paprike.
    (igg, 25. maj 2022 15:26)

    # Link komentara

  5. Ja jednom došao na Horgoš sa slikom koju sam naručio od profesionalnog slikara, neke balerine, nebitno. Čovek uradio super posao, ulje na platnu, dao mi sertifikat za carinu, ja pokažem cariniku, on me pogleda onako kao tele, zove kolegu, posle par minuta nerazumljivih konsultacija kaže: aj' vozi.
    (Gnjida, 25. maj 2022 14:33)

    # Link komentara

  6. Da li se i kako naplaćuje carina onima koji u Grčkoj naprave par desetina kg ajvara?
    (dzigi, 25. maj 2022 13:28)

    # Link komentara