1. Aman, nemojte se gadjati izrazima cije znacenje ne znate! Jedna od reci koje danas masovno koristite, a da joj znacenje ocigledno ne znate, je "destinacija". Destinacija je mesto na koje ste se zaputili, ili na koje se nameravate zaputiti. Prema tome, destinacija moze biti zaboravljena jedino ako ste dementni, pa krenete i nakon nekog vremena vise ne znate gde ste posli. Isto tako, nije mi bas jasno kako destinacija moze biti "obnovljena". Osim toga, na destinaciju se moze stici, ali se na njoj ne moze boraviti, kako se u zadnje vreme cesto moze cuti. Jer, kad stignete na neko mesto, ono prestaje biti vasa destinacija.
    (X=iks, 18. maj 2022 15:39)

    # Link komentara

  2. Koga briga za ovu vukoj$%inu....
    Napustenih sela po Srbiji koliko ti dusa zeli...A u njima zmija, vukova, medveda, pa kome je do toga ne mora ici u Portugal..
    (Zoran, 15. maj 2022 10:23)

    # Link komentara

  3. ovde sve i da neces moras biti mesozder
    (vrebaju jeleni, 15. maj 2022 09:52)

    # Link komentara

  4. Razlika je što su ta mesta bila biseri, izgrađena od ljudi koji su bili duboko ukorenjeni u tom mestu, autentičnom tradicijom, kulturom, zemljom, kišom, radom, rodom, dobro znanim komšijama, dobro poznatim legendama tih mesta, njihovim porodicama... Bili su vezani i zemljom i ljudima generacijama...
    Danas internetom razvijaju turizam.
    Za mene je to selo mrtvo, kao lešina mrtvog kita...
    Globalizam je ispio autentične prirodne sokove, i kulture, i tradicije, i jezike, i onu pravu prirodnu dušu, koja nas i čini ljudima.
    (Moram da kažem da ne puknem, 15. maj 2022 09:11)

    # Link komentara