Ima samo 250 stanovnika, a privlači turiste – selo Ram

Blizina Dunava i Ramske tvrđave učinili su da selo Ram, sa svega 250 stanovnika, postane sve popularnije među turistima. Iznad njega uzdiže se brdo ramsko-golubačke peščare koje ovih dana pošumljavaju novim zasadima.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. Bio tamo prvi put 1999 za vreme rata,sa svojih 17 god. Isao za naftu i benzin.Cale bio na Kosovu. Bez vozacke dozvole,svako zaustavljanje policije resavao sa dve pakle marlbora. Pomesane emocije.
  Svako dobro!
  (Soprano, 25. novembar 2021 12:02)

  # Link komentara

 2. Људи, марину крштену направите, да може бродом да се дође.
  И неку инфраструктуру у тој марини. И ресторан, кафић...
  (Дејан, 25. novembar 2021 10:01)

  Ma da. I kafiće. Normalno! Ako može I neki ringišpil da se postavi, i jedno 3-4 tezge sa pljeskavicama, majicama zvezde i partizana, i likom ratka mladića, i Putina. I obavezno kafić splav na vodi, sa dnevnim žurkama
  (aalborg, 25. novembar 2021 11:34)

  # Link komentara

 3. Nazalost, selo nije odmaklo od opste zapustenosti. Jedino je tvrdjava uredjena, ne znam koja je sada cena ulaznice jer sam u njoj bio mnogo puta dok je ulaz bio slobodan. Nasi nisu uradili nista, kompletno uredjenje tvrdjave je delo drzave Turske, sto je na ulazu i navedeno.
  Nedostaje bar jedan pristojan restoran, a i onaj sa druge strane Dunava odbija posetice. Ni skela, koja inace iz Rama krece u 9, 12 i 15 sati, ne ostavlja bolji utisak. No, verujem da ce se situacija u dogledno vreme promeniti jer, kako je neko primetio, mnogi iz ovog kraja su davno otisli na rad u Italiju, te ce valjda biti i priliva kapitala.
  Do tada, ako volite voznju zivopisnim krajolikom gde se uglavnom vozite putem uz Dunav, zbog cega cete na momente pomisliti da ste na moru, predlazem rutu Golubac - Kladovo (Golubacka tvrdjava, Milanovac, Lepenski vir, Nacionalni park Djerdap, Mali i Veliki kazan, gde je Dunav najsiri, najuzi i najdublji u celom svom toku, jer se sa preko 6 km suzava na 150 m, na sta vam se pruza panoramski pogled sa planine Miroč, a nedaleko su i Rajkova pecina i fenomenalni Viminacijum.
  A ako imate vise dana, samo se drzite istocne strane ka jugu, sve do Pirota. Fantasticni lokaliteti, od Rajackih pimnica, preko pecina, reka, planina..
  Cela istocna Srbija je prelepa i kao stvorena je za one koje bi da se odmore od prenatrpanih turistickih destinacija na zapadu Srbije. O razlici u cenama je besmisleno govoriti.
  (život počinje u 50-im!, 25. novembar 2021 11:15)

  # Link komentara

 4. Svaka čast Ljudima iz sela Rama za pošumljavanje.Treba da bude primer celoj Srbije.Za vreme komunizma dok su Hrvati i Slovenci čuvali svoje šume ,u Srbiji i Makedoniji su posečene za razvoj drvoprerađivačke industrije Jugoslavije.Sad je red da se te šume obnove i zbog Kiseonika i zbog erozije koja nam uništi gomilu naselja.
  (Mija, 25. novembar 2021 10:58)

  # Link komentara

 5. Konačno da se čuje jedan koristan i potreban poduhvat.Ne samo selo Rama,nego treba pišumljavati i celu Srbiju.U prošlim vremenima pogotovo u
  (Mija, 25. novembar 2021 10:51)

  # Link komentara

 6. Људи, марину крштену направите, да може бродом да се дође.
  И неку инфраструктуру у тој марини. И ресторан, кафић...
  (Дејан, 25. novembar 2021 10:01)

  # Link komentara

 7. 250 u selu i 2500 u Italiji?
  (dr, 25. novembar 2021 09:57)

  # Link komentara

 8. Ima i skelu i dobru riblju čorbu.
  (aman novinari!, 25. novembar 2021 09:49)

  # Link komentara