1. A šta nisi paradajz turista ako jedeš giros za 2 evra?! I to je isto jedna vrsta paradajz turizma… Nisi paradajz/giros turista samo ako sedneš u restoran svaki dan i potrošiš barem 10 evra po obroku, tj. minimum 100 evra po osobi za restorane za 10 dana. Sve ispod toga spada u domen paradajz turizma, a i ovo je na granici…
    (Kimi, 26. jul 2021 11:44)

    # Link komentara

  2. 600 -700 stepeni ?!? Sunce ti poljubim, još nisam video da negde peku meso brenerom.
    (mika, 22. jul 2021 22:52)

    # Link komentara

  3. Pre moze biti diskutabilna riba koja se obicno jede za veceru a upecana je ujutru a pitanje je da li ce bas ta riba biti i prodana za veceru.
    (Analiticar iz butika, 22. jul 2021 06:39)

    Ribu koja je "upecana" mozes jesti jedino ako si je sam pecao. A i ribu ulovljenu prethodnog jutra naci ces samo u ekskluzivnim restoranima. Ti ces, gotovo sigurno, jesti ribu ulovljenu ko zna kad i to na drugom kraju sveta, a odmrznutu (nadati se - prvi put) neposredno pred stavljanje na vatru.
    (Atila je priznao, 22. jul 2021 21:32)

    # Link komentara

  4. Najlosije kranjske kobasice sam pojeo u Kranju i to kod nekog seljaka kod kojeg sam kupovao krompir. Bile su tvrde ko kamen.
    (Sabo, 22. jul 2021 20:22)

    # Link komentara

  5. "Onda je Italija rekla da odustaje od EU"
    Da, bas bi zbog toga izasli iz EU. Pa takvih rasprava oko standarda za proizvode ima bar nekoliko desetina godisnje, kad bi svi za te stvari istupali iz EU, EU se nikada ne bi ni napravila.
    (T, 22. jul 2021 17:53)

    # Link komentara

  6. Nasmejah se slatko; definitivno Srbija ima duhovite ljude.
    Što se Grčke tiče, jedite šta god vam padne na pamet, i sve što može da plati vaš džep. Živim ovde četvrt veka, ne znam ni sama koliko girosa sam pojela što u Atini, što na ostrvima i poluostrvima. Naravno, uvek treba paziti da hrana nije izložena prašini ili izduvnim gasovima, da je tezga na kojoj se sprema giros čista, da onaj koji priprema hranu ima rukavice i vezanu kosu; ili idite tamo gde je gužva jer to znači da postoji brza potrošnja i meso ne stoji dugo. Raspitajte se gde jedu lokalci pa odmah idite za njima.
    Otrovati se od hrane, ili dobiti alergiju na neki proizvod može vam se desiti u svim zemljama sveta, na svim kontinentima.
    Što se tiče baklava, one mogu biti opasne za one alergične na orašasto voće, ali da može da se ukvari baklava u medu ili sirupu od šećera, to se teško može dogotiti. Opet kažem, ništa nikada nije isključeno u vezi hrane čak iako je pripremamo u komoditetu doma svoga.
    Imajte lepo leto i lep odmor.
    (Vanja Petrović, 22. jul 2021 17:37)

    # Link komentara

  7. Po stoti put, "paradajz turisti" ne nose paradajz od kuce! Paradajz je osetljiv i lako se upropasti, pa ne bi izdrzao put! Od kuce se nosi sve ostalo, sarma, piletina, konzerve, suhomesnato, supa iz kesice, a na turistickoj destinaciji se kupuje samo paradajz! Tako je "paradajz turizam" dobio ime! I nisu ga izmislili Srbi, nego ceski i istocnonemacki turisti na Jadranu osamdesetih godina oroslog veka! Nadam se da je doprlo do tebe i tebi slicnih "pametnjakovica" ovo objasnjenje! Ne koristite reci i izraze koje ne razumete, pametnije je cutati , nego dokazati...
    (sir oliver, 21. jul 2021 21:44)

    Ma sve je to super ko je poceo ili izmislio itd. Ali mi uvek moramo da kopiramo nekoga i da praktikujemo na duze staze? Nikada ali nikada mi nece biti jasno kakav je to gust da se nosi tolika hrana od kuce? Zbog cega? Skupo je? Ako je kackavalj kod nas 600 dinara u Grckoj je koliko, 7 evra? Ciganise se narod gde stigne. Licno, bio sam vise puta na takve odmore, smucili su mi se. Brate mili, sada uplatim smestaj sa polu pansionom, dorucak spremljen, svez, popodne plaze, setnja i uvece vecera, kao gospodin covek. A ne da deljem kackavalje, da se zezam oko rostilja, ne pada mi napamet!
    (aKronononiM, 22. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  8. Nedelju dana tukao dnevno po pola kile baklave u turskoj, jos se zadesio i za bajram:)) ni sam ne znam koliko vrsta je bilo, fistikli, cevizli… sveze da svezije ne moze biti
    (Karisik izgara, 22. jul 2021 15:11)

    # Link komentara

  9. @sumadinac pali topa.
    Pica se pece na temperaturama od 380 do 420 stepeni i to je bio razlog sukoba Italije sa briselskim birokratama koji su odredili da se hrana ne sme spremati na temperaturama preko 270 stepeni celzijusa. Onda je Italija rekla da odustaje od EU, pa su iz EU uvukli rogove, a pica se pece kao sto bog zapoveda. 800 stepeni, pretera ga burazeru, pa na toj temperaturi se vec rastapaju mnogi metali.
    (milovan, 22. jul 2021 14:33)

    # Link komentara

  10. "Baklave treba takođe izbegavati, jer dugo stoje"
    Moje iskustvo je da se baklave se prve pojedu u svim hotelima. Cak i hoteli sa 5 zvezdica cesto imaju problem da naprave dovoljno baklava. Ako je na pocetvu rucka bilo 5 vrsta, do kraja rucka ostanu najvise 2.
    (T, 22. jul 2021 14:20)

    # Link komentara

  11. Pitao sam gazdu Grka gde je na Sitoniji najbolji giros. Bez dvoumljenja mi je rekao iako njegov rodjak drzi slican restoran da je to kod Janakisa u Neos Marmarasu. Cim od stadiona krenete uzbrdo prema centru, on je sa desne strane i tu nema sanse da dobijete bajato meso jer se ceka slobodan sto.
    (kole, 22. jul 2021 14:20)

    # Link komentara

  12. A kod nas, svugde po pekarama istom rukom drži i hleb i novce. Svugde. Osim u Mekdonaldsu, ali to su Amerikanci pa ih kao ne volimo. Jao, šta da radimo.
    (Higija, 22. jul 2021 13:51)

    # Link komentara

  13. Po stoti put, "paradajz turisti" ne nose paradajz od kuce! Paradajz je osetljiv i lako se upropasti, pa ne bi izdrzao put! Od kuce se nosi sve ostalo, sarma, piletina, konzerve, suhomesnato, supa iz kesice, a na turistickoj destinaciji se kupuje samo paradajz! Tako je "paradajz turizam" dobio ime! I nisu ga izmislili Srbi, nego ceski i istocnonemacki turisti na Jadranu osamdesetih godina oroslog veka! Nadam se da je doprlo do tebe i tebi slicnih "pametnjakovica" ovo objasnjenje! Ne koristite reci i izraze koje ne razumete, pametnije je cutati , nego dokazati...
    (sir oliver, 21. jul 2021 21:44)

    Sta si se unervozio druže, otpusti gas malo
    (Мачак, 22. jul 2021 13:05)

    # Link komentara

  14. "Zato je u Grčkoj mnogo bolje jesti suvlaki" znaci i doktor zna da senvic turisti iz Srbije nemaju pare za svezu morsku ribu i restorane nego direkno preporucuje suvlaki kao alternativno resenje hahaha cirkus
    (Nenad, 21. jul 2021 18:18)

    Da se ne lažemo...

    Ribu i u Srbiji jedemo na nivou statističke greške, kao prebijena mačka idem na posnu slavu, a kad je meni slava posna imam utisak da zajebavam goste...

    Preporuka hrana iz "domaće kuhinje", ali na njihov način (ono što inače jedemo svakodnevno)...
    (P76-er, 22. jul 2021 10:20)

    # Link komentara

  15. Na moru iskljucivo riba, lignje morski plodovi, sladoledi i voce. Na planini jagnjetina, prasetina, jaretina, teletina ispod saca, dimljeno meso, kackavalj. Nikada obrnuto.
    (Dragan, 22. jul 2021 09:25)

    # Link komentara

  16. Najbolje da sediš kući i da jedeš travu iz dvorišta, koja je bila pod staklenim zvonom i koja je zalivana rosom sa maslačka :D
    (iggo, 22. jul 2021 09:11)

    # Link komentara

  17. Suvlaki na 600 stepeni!? To ih peku kraj visoke peci!? Zeljezara smederevo da prosiri asortiman! :-)
    (maratonac, 22. jul 2021 09:04)

    # Link komentara

  18. ja ponesem velike ziplock kese i cim stignemo grcku stavljam zenu decu u kesu i zakopcavam, evo vec 9ta godna nikakvih problema nisam imo
    (genijalac, 22. jul 2021 08:36)

    # Link komentara

  19. Giros ako u 10 dana pojedem 2 puta u Grčkoj. Zato i tražim apartmane sa velikom letnjom kuhinjom i rostiljem. Znam kad i gde dolazi riba i kupujem tamo gde i Grci. Riba, skampi na buzaru, salata. A sve uz minimalno vreme utrošeno za pripremu. I mnoooogo salate, one maruli kako je zovu Grci.
    (Sunce Slobode, 22. jul 2021 08:33)

    # Link komentara

  20. Ovaj doktor očito nije putovao.
    (Captain Blackadder, 22. jul 2021 08:32)

    # Link komentara

  21. ja nosim harpun i masku i sam lovim samo po noci
    (genijalac, 22. jul 2021 08:29)

    # Link komentara

  22. "giros, a njegov kvalitet je vrlo diskutabilan. Njega čine mesni otpaci koji se slabo termički obrađuju i okreću se na suncu po ceo dan, što nije higijenski. Zato je u Grčkoj mnogo bolje jesti suvlaki, ražnjiće od čistog mesa, koji se prže na 600 -700 stepeni, na temperaturi na kojoj bakterije izumiru."
    Doktor se bas i ne razume mnogo ... ako nisu svezi, iste su posledice i posle girosa i posle suvlakija. Nema razlike. I giros se pravi od "cistog mesa" kao i suvlaki i on se przi na istoj temperaturi kao i suvlaki. Bitno je znati gde se i kod koga jede.
    (nikos, 22. jul 2021 08:19)

    # Link komentara

  23. Ja generalno ne jedem po restoranima ili tim kioscima na letovanju. Ne zato sto strahujem od stomacnih problema ili mi je skupo vec zato sto mi se uglavnom ne svidja kako se ta jela na kraju spreme, odnosno kako ispadnu.

    Ili budu prepecena ili suva ili prezacinjena pa nekada cak i nedovoljno pecena.

    Zato uglavnom odsedam po hotelima i hranim se u hotelu.
    (Bane, 22. jul 2021 08:16)

    # Link komentara

  24. Koja je ovo neopevana glupost, da se
    giros pravi od otpadaka mesa i da se okreće na suncu. A tek baklava da se pokvari jer dugo stoji ?!Koji je to stručnjak. Svako ko je bio u Grčkoj je mogao da vidi da se giros pravi od ogromnih šnicli koje se slažu na ražanj, a baklava je poslednji kolač koji bi se pokvario od stajanja(zbog puno šećera), a i ne stoji dugo na švedskom stolu ?
    (Milica, 22. jul 2021 08:09)

    # Link komentara

  25. Takodje nemojte nikako ni pizzu jesti u Italiji, ko zna na koji je nacin pripremljena... :D
    (abarth, 22. jul 2021 08:08)

    # Link komentara

  26. U Berlinu giros i doner preukusni, restorani brze klope čisti. Naš Beograd je pristojan što se tiče hrane i vode. Sad sam trenutno u Berlinu pa mogu slobodno da kažem da u Beogradu fali samo zelenila dosta da bi se kvalitet vazduha i vode popravio.
    (NikolaBg, 22. jul 2021 08:04)

    # Link komentara

  27. Molim autora teksta da mi objasni gde je video da - "giros obrađuju i okreću se na suncu po ceo dan"
    (Lol, 22. jul 2021 07:53)

    # Link komentara

  28. Baklava je kod Grka i Turaka solidni secerni sirup, tu nema bakterija, kao ni u kristalizovanom medu. Ako bakterije ne mogu da se razviju, a nema toksina, kakva je opasnost?! S druge strne preporucuje sveže vocne salate… dokaz da čovek nikada nije putovao, loše oprano voce i povrće su najčešći izvori trovanja, uz to, peru se tom istom vodom iz česme koju doktor ne preporucuje da se pije.
    (Milan, 22. jul 2021 07:48)

    # Link komentara

  29. Sta onda da jedemo?
    (realno, 22. jul 2021 07:33)

    # Link komentara

  30. Човек се излупета и остаде жив! Гирос се прави од финих комада меса, као и сувлаки, који се спрема на тихом жару, као и сав роштиљ. Иначе, ни једно јело на овом свету се не спрема бренером на 600-700 степени
    (Фактор мира и стабилности, 21. jul 2021 21:12)
    Pica u pećima na drva se peče na 800 stepeni i zato je ona tako ukusna jer se svi sastojci termički obrade brzo i ne stignu da se presuše. Sve je gotovo za minut i po npr.
    (Šumadinac pali topa!, 22. jul 2021 07:01)

    # Link komentara

  31. Jedna godine se sin i ja otrovasmo u Grčkoj od parčeta pice koju smo usput pojeli. I stvarno kad razmislim gde mi je pamet bila da jedem picu koju prodaju na parče i koja stoji po par sati napolju. Ali ne vredi, jeli mnogu puta i pre toga tu picu, nikad nam nista nije bilo. Pre dve godine posle one oluje na Halkidikiju nestade struje 2 dana. Ako se tad svi ne porazbolevasmo čini mi se nikad nećemo. Tako da možeš da se paziš ali moraš malo i sreće da imaš.
    (usa mama, 22. jul 2021 06:58)

    # Link komentara

  32. Turska,švedski sto, druze ne da se prejedam, nego gledam da otplatim aranžman.
    (Milos, 22. jul 2021 06:43)

    # Link komentara

  33. Giros sobzirom koliko se trosi u Grckoj nikako ne moze da se govori o mesu koji se vise puta smrzava, nego je vrlo brza potrosnja. Jer ko sta jede , jede se gyros i to tokom celog dana. Pre moze biti diskutabilna riba koja se obicno jede za veceru a upecana je ujutru a pitanje je da li ce bas ta riba biti i prodana za veceru.

    I svi oni koji poznaju tehnologiju proizvodnje gyros-mesa znaju da se ono drzi u salamuri a ne u frizideru.
    (Analiticar iz butika, 22. jul 2021 06:39)

    # Link komentara

  34. Doktor je ekspert za ishranu i zdrav život a sebi je dozvolio da nagura bar 120 kg.Šta on jede kada je postigao toliku kilažu.
    (Jovan J., 22. jul 2021 06:38)

    # Link komentara

  35. Zivo me zanima sta bi ostalo od tog parceta mesa posle pecenja na 700 stepeni. Verovatno samo cisti minerali (u vidu pepela naravno).
    (bunny, 22. jul 2021 06:27)

    # Link komentara

  36. Dr do sad sam X puta bio u Gr sto leti sto zimi, retko koji dan je prosao bez girosa. Jeo sam ga na moru bar u 20 ak mesta, u Solunu gotovo da nema mesta gde nisam probao i nisam imao nikakvih problema. Verujem da nije mnogo cisto ali preteraste. E da, evo mog saveta, kupujte tamo gde je guzva, promet, tu se non stop menja roba i nema brige. Eh sta bi dao sad za jedan giros iz centra Soluna gde jos koriste noz, i seku krompir rucno a ne iz dzaka, meso bude masno a krckavo, sve se topi...
    (Xman, 22. jul 2021 06:24)

    # Link komentara

  37. Gde nađoste ovog "doktora"? Da je ikada uključio rernu, video bi da nemože preko 250°
    (Žarkovac, 22. jul 2021 06:11)

    # Link komentara

  38. ovo nije doktor nego neka tinejdzerka. lazno predstavljanje je krivicno delo. drvo gori na 300 stepeni, na 600-700 stepeni ako mozes da postignes a ne mozes se istopi tiganj. Dovoljno je 60 stepeni da se pobije 99.9% bakterija. to se zove Pasterizacija po Pasteru. ako pricate gluposti to ce neko sutra da uradi i moze da umre ili bude povredjen. zasto lupate gluposti draga Saveta?
    (dux, 22. jul 2021 06:08)

    # Link komentara

  39. Propustio je da spomene da je opasno jesti hranu koja je prosla kroz ruke i onda duze vreme stojala u frizideru.Tad postoji mogucnost za razvoj enterotoksina Stafilokoka koji ce ostati u namirnici iako ona prodje termicku obradu jer je enterotoksin termicki stabilan.Za giros su realno male sanse da se vise puta koristi isti razanj ( u smislu da se ne potrosi tokom dana pa da ga stave u frizider i sutra opet koriste )
    (Igor Mileta, 22. jul 2021 05:54)

    # Link komentara

  40. u CG sva kanalizacija ide u more...zato se u Boki nikada se ne kupam.Školjke se hrane takvim morem.Pa prijatno..
    (LineaBg, 21. jul 2021 21:43)

    Ti si stvarno vrhunski naivan, kad verujes da ces u nekom restoranu jesti skoljke iz tog mora. Kao i ovaj sveznajuci doktor, koji upozorava na "morske plodove" u Crnoj Gori, jer, nema poverenja u crnogorske kuvare, da ce dobro ocistiti i oprati skoljke. U stvarnosti, sve te skoljke i "plodovi mora" (osim, mozda, u nekim eksluzivnim retoranima, gde se hrana sprema pred ocima gostiju) industrijski su proizvodi, vec porcionirani i duboko zamrznuti, koji dolaze negde s Juznog Atlantika (Patagonija, Namibija...), ili Pacifika (Novi Zeland, Tasmanija, Ekvador), a moze i nesto severnije (Mauritanija, Malezija...).Razume se da su "plodovi mora" vec ocisceni, tj. Bez "surima" (ljusture, oklopi, kljesta rakova...), pretpostavlja se i oprani, a sve sto kuvar treba da uradi, to je da ih otopi i izruci u lonac.
    (slucajno znam, 22. jul 2021 05:51)

    # Link komentara

  41. Baklave su obično zalivene agdom koja je prepuna šećera. To čudo može stajati na suncu 15 dana i možete jesti bez problema.
    (TangoBravo, 21. jul 2021 21:19)

    Mogu. Ali ce u stvarnosti toliko stajati samo tamo gde ne valjaju, pa ih niko i ne narucuje.
    (automatski generisan komentar, 22. jul 2021 05:36)

    # Link komentara

  42. Volim ove sto govore kako su balkanci parad. turisti. Samo malo morgen, svako ko je ekonomski slabije je to. Koliko sam samo Nemaca i Ceha video kako nose cele zamrzivace. Manite se bajki.
    (Aca, 22. jul 2021 03:35)

    # Link komentara

  43. Treba poneti hranu za tih 10-12 dana i ne rizikovati.
    (Gaga, 22. jul 2021 03:29)

    # Link komentara

  44. Sve nebuloze ali ovo za vodu u Egiptu je tacno. Samo flasiranu.
    (zlo, 22. jul 2021 03:06)

    # Link komentara

  45. kajmak strogo iz subotice. a kirtnikez strogo kraljevacki.
    (mile, 21. jul 2021 20:19)

    mile, druže, ajde da ti m00tavi slavonac dojavi 100% točnu informaciju. kajmak samo užički. kakva subotica? užički kajmak nije hrana, već umjetnost.
    (L00di, 22. jul 2021 02:17)

    # Link komentara

  46. Koliko ja znam oko 100stepeni skiknjava sve od bakterija. Verovatno preko 60 pa do 100 je ok. Ne pece se nista instant, vec se krcka duze vreme. Ovaj doktor je isao u neku topionicu na praksu. Gde nadje 700 stepeni?
    (Miki, 22. jul 2021 02:01)

    # Link komentara

  47. U Grčkoj ako ne pojedeš bar 5-6 girosa tokom letovanja, računa se kao i da nisi bio...volim i ja kavijar doktore, no trpim.
    (pivot, 22. jul 2021 01:59)

    # Link komentara

  48. Bilo mi je zabavno čitati sve preporuke o nejedenju ničega, ali kad sam stigla do mesa na 700 stepeni, shvatih da je čovek stvarno vrhunski komičar.
    (sAMO NEK SE PISKARA..., 22. jul 2021 01:45)

    # Link komentara

  49. dr perisic je razmisljao u farenhajtima
    (amerikanac, 22. jul 2021 01:43)

    # Link komentara

  50. šta da jedem u Grčkoj??
    (linolada, 21. jul 2021 20:43

    Idi na Tasos i dane jagnjetine, za 20€ kilo pečenja jagnjadi koje je tražilo travu medju mermernim stenama. U julu mesecu. Nema bolje!
    (466453, 22. jul 2021 01:25)

    # Link komentara

  51. Ljudi piju vodu iz česme?!? Šta ti je život? Mi u Zrenjaninu ćemo uskoro početi da se kupamo vodom iz flaše.
    (Zrenjaninac, 22. jul 2021 01:24)

    # Link komentara

  52. Idite u skupe restorans pa tamo nema takva opasnost da je meso pokvareno i skoljke lose. A ko ne moze, sta da se radi, tu je paradajz i pasteta.
    (David, 22. jul 2021 01:12)

    # Link komentara

  53. (sir oliver, 21. jul 2021 21:44)

    E moj Sire, nemaś ti pojma. Nisi čuo za auto frižidere ili hladnjake za izlete. Dovoljno su veliki da poneseš dovoljno paradajza za 10 dana. Sve se, brale, nosi, sve. Čak i toalet papir :)
    (La la iz Banata, 22. jul 2021 01:01)

    # Link komentara

  54. "Baklave treba takođe izbegavati, jer dugo stoje. Umesto toga, jedite sveže kolače i voćne salate." Vickasto!
    (Au!, 22. jul 2021 00:44)

    # Link komentara

  55. Volim ribu ali ne i morske plodove.
    (Si, 22. jul 2021 00:41)

    # Link komentara

  56. Da li je ovaj doktor ikada bio u Grčkoj ili Turskoj? Giros se pravi od otpadaka? Suvlaki se peče na 600 stepeni? Ne jesti baklave u Turskoj? Lik je ili neznalica ili šarlatan.
    (Urke, 22. jul 2021 00:31)

    # Link komentara

  57. Hahahaha hahahaha. Kakav genije. Proputovao sam što poslom što iz zadovoljstva većinu Evrope, bliskog Istoka, oko četvrtinu Afrike i još neke zemlje u ostatku planete. Uglavnom poslom idem u zemlje gde turisti ne idu. Ali ovakve gluposti na gomili nisam čuo. Nemojte da jedete vićnu salatu ili bilo šta što se pere vodom u zemljama gde voda nije dobra. Uključujući Egipat. Jedite u restoranima koji imaju dobar promet, koji nisu vrlo jeftini naročito ako tu jedu lokalci srednjeg staleža. Pre nego što jedete ribu ili školjke proverite jesu li lokalne i sveže. Pijte samo flaširanu vodu. I izbegavajte jela koja ste već videli u ponudi na Švedskom stolu ili jela od ostataka prethodnih obroka. To su pravila kako za siromašne zemlje tako i za bogate. Nema razlike.
    (Radoje, 22. jul 2021 00:27)

    # Link komentara

  58. Hteli da poslušate ili ne, dečko i ja smo se otrovali od girosa na Rodosu, davno. Od 10 dana na letovanju, 5 smo proveli povraćajući. Tako da, napred.
    (S, 21. jul 2021 21:36)

    Letujem u Grčkoj od '78 , i nikad nisam imao nikakvih tegoba.
    Samo napred !?

    A jeo sam i giros i svašta.
    (krg, 22. jul 2021 00:25)

    # Link komentara

  59. U Crnoj Gori ne jesti paradajz na plazi...:))
    (Zaboravio je, 22. jul 2021 00:19)

    # Link komentara

  60. @Era

    Koga je pravio gladan ćaća nikad se neće najesti u životu :-)
    (Mladen, 22. jul 2021 00:12)

    # Link komentara

  61. @LineaBg prestanite vise da govorite Balkan u kontekstu najgoreg.
    (boki, 21. jul 2021 23:58)

    # Link komentara

  62. Ljudi piju česmovaču?!? Šta ti je život? Mi iz Zrenjanina ćemo još malo morati i da se kupamo vodom iz flaše.
    (Zrenjaninac, 21. jul 2021 23:52)

    # Link komentara

  63. @ Mr.Majestyk

    Eeee da ti znaš kakva je higijena u većini restorana po Srbiji nebi nikad ništa u njima naručio
    (Kalevra, 21. jul 2021 23:47)

    # Link komentara

  64. Baš naprotiv,treba jesti baš ono što ide i šta su njihovi specijaliteti jer ipak je to najsvežije.
    (s1pac, 21. jul 2021 23:47)

    # Link komentara

  65. Čak i da su farenhajti a ne celzijusi pa je opet 600-700 daleko previše.
    Jedino se pica peče na jako visokim temperaturama (recimo 450 celzijusa što je oko 800 farenhajta u industrijskim pećnicama, ko sprema kod kuće naravno daleko niže), ali samo 30-40 sekundi i gotova.
    (meda, 21. jul 2021 23:39)

    # Link komentara

  66. šta da jedem u Grčkoj??
    (linolada, 21. jul 2021 20:43)

    dije vnago?
    (dude, 21. jul 2021 23:19)

    # Link komentara

  67. @ Mr.Mayestik

    A dali si ti vidio kako izgleda većina kuhinja u Srbiji....???
    (Kalevra, 21. jul 2021 23:18)

    # Link komentara

  68. @ Mr.Mayestik

    A dali si ti vidio kako izgleda većina kuhinja u Srbiji....???
    (Kalevra, 21. jul 2021 23:17)

    # Link komentara

  69. U Grčkoj tražite Tursku kafu
    a u Turskoj Srpsku salatu.
    (3210, 21. jul 2021 23:07)

    # Link komentara

  70. Jel ovaj čovek dežurni gastroenterolog kod vas? Svaki put se izlupeta da me sramota da čitam. Ajde za promenu, reda radi nekog drugog, ima još puno doktora koji bi mogli nešto da kažu. Reći ovu količinu gluposti zaista nije lako.
    (dr2, 21. jul 2021 23:01)

    # Link komentara

  71. Molim te 600-700C pa onda je to ugalj a ne meso.... stvarno bez veze...
    (Iskusni posmatrač, 21. jul 2021 21:12) 
    Neiskusan si ti zemljače.
    Pitaj radnike u železari Smederevo - pečenje je najbolje na nekih 675 stepeni.Samo to jedu za topli obrok.
    Doktor gledao njihov recept - Lepi Brka ga kačio na RTS...
    Zna doktor šta je pečenje i roštilj ,necemo mi valjda vodoinsralateri i zavarivači da ga učimo...
    (Komša, 21. jul 2021 23:01)

    # Link komentara

  72. Sto se mene tice doktore umrecu sit, a ti pati... ?
    (ma kako da ne, 21. jul 2021 23:00)

    # Link komentara

  73. Svi savete se mogu svesti na jedan: Gde god išli, ne jedite u jeftinim i lošim restoranima...
    (Rile, 21. jul 2021 23:00)

    # Link komentara

  74. Kraljino, ovo "Super be" mi je ulepsalo dan...imam ja jednog specijalca koji vozi bas taj auto i to godinama unazad...
    (Ron Dzeremic, 21. jul 2021 22:55)

    # Link komentara

  75. Svakih 10 sekundi u Grčkoj umre jedan srpski turista koji je pojeo giros...
    (pufta, 21. jul 2021 22:47)

    # Link komentara

  76. Ukratko, 40+ letovanja u Grčkoj. Petnaest dana po letovanju i prosečno giros na dan. U mladjim danima 67 za 15 dana je lični rekord. NIKAD štucnuo nisam.
    (donKyKong, 21. jul 2021 22:45)

    # Link komentara

  77. u CG sva kanalizacija ide u more...zato se u Boki nikada se ne kupam.Školjke se hrane takvim morem.Pa prijatno..
    (LineaBg, 21. jul 2021 21:43

    Nemas pojma, kupam se godinama u Kamenarima, nikad nikakav problem. Od Kamenara do Morinja, ima dosta planinskih reka, koje se ulivaju u more. U Morinju je zbog toga i dosta hladnija voda, pa mnogi i ne mogu tamo da se kupaju...
    (Ron Dzeremic, 21. jul 2021 22:42)

    # Link komentara

  78. Giros otpaci a suflaki čisto meso?
    Pečeno na 600-700 stepeni? Čime, švajs aparatom?
    Ovaj doktor nije u životu ništa za jelo spremio osim parčeta suvog hleba.
    (Vladimir, 21. jul 2021 22:34)

    # Link komentara

  79. ima toga, ne treba generalisati, na vecini mesta je okej, ali na skijatosu se otrovao od girosa i pet dana problema. na drugih pet mesta po grckoj sve okej
    (neutralni, 21. jul 2021 22:34)

    # Link komentara

  80. Pa, doktore baklava u treba da odstoji...
    (srki, 21. jul 2021 22:34)

    # Link komentara

  81. A u CG ni ne idite, stomacni virus od vazduha
    (I, 21. jul 2021 22:33)

    # Link komentara

  82. Kako li su ljudi preziveli u tropskim krajevima? Ispada da tamo ne bi trebalo jesti nista zbog velikih vrucina. Izvinte ali clanak je gomila besmislica. Sta kao ribu nikako ne jesti u priobalnim podrucjima zbog visokih temperatura, nositi je na planinu, tamo je sigurnije jesti kvarljive namirnice?
    (Milos, 21. jul 2021 22:30)

    # Link komentara

  83. Ићи наморе је изгледа морање (посао) за многе, Који је то одмор кад се на границама чека сатима; неки се свађају и туку, а онда кад дођеш тамо, чекају те лешинари и хијене? И све то само зато јер вам стално трућају да се то мора, јер ко неиде наморе је губитник. БГ је наклепши у јеку сезоне (кад су победниви тамо негде, наморе).
    (милан, 21. jul 2021 22:18)

    # Link komentara

  84. Ja sam sinu obecao cokoladno mleko, a meni giros, cim dovezemo kola na destinaciju. 6 godina na moru nisam bio, idem da jedem i giros od svinjskih papaka ako treba!
    (Zoran, 21. jul 2021 22:04)

    # Link komentara

  85. Što bi rekli ovi sa novogovorom.Samo mi nije jasno sa kako se postiže ta temperatura od 600 do 700 stepeni?Završio sam osnovnu školu i još neki razred (recimo devet) ali mi opet nije jasno.
    (izlupao za sve pare, 21. jul 2021 21:19)

    Jedino da roštilja na turbini iza vojnog aviona.
    (Kuhar, 21. jul 2021 22:03)

    # Link komentara

  86. Znači, narode, kad idete na letovanje izbegavajte sve načine da se opustite, budite stalno u grču i uvek nosite lekove sa sobom, jer je deset dana predugo da smatrate da možete da pregurate bez tegoba.

    Još bolje - ne idite. Sedite kući, pijte poznatu vodu, jedite poznatu hranu vaše babe, tetke, tašte, gledajte poznate serije, bisere devedesetih, i Grčku, Tursku i Egipat gledajte samo na televiziji. Bezbednije je.
    (problem rešen, 21. jul 2021 21:58)

    # Link komentara

  87. Sasvim sam siguran da su upravo tradicionalna jela zemalja i najbolja i najkvalitetnija jer se tu niko ne bi brukao.
    Hoćeš roštilj u Nišu i Leskovcu ili ćeš Zubatac?
    (Mr. Max, 21. jul 2021 21:26)

    Da si video kako izgleda kuhinja u većini grčkih restorana, ne bi tako pričao. Meni se zgadilo, iskreno.
    (Mr Majestyk, 21. jul 2021 21:50)

    # Link komentara

  88. šta da jedem u Grčkoj??
    (linolada, 21. jul 2021 20:43

    Grčku salatu,sarme od vinovog lista,svakako ne hranu sa ulice...Znamo šta su kod nas pljeskavice po kioscima....tako i tamo.Balkan.
    (LineaBg, 21. jul 2021 21:45)

    # Link komentara

  89. ovo je neki doktor sa megatrenda rekao bih!!!
    (Huan Pablo Don Fernando, 21. jul 2021 21:45)

    # Link komentara

  90. 471
    Ma da, kad odete na letovanje, jedite samo paradajz koji ste poneli od kuce, pa nismo mi za dzabe izmislili paradajz turizam!
    (ludi mirko, 21. jul 2021 19:02)
    Po stoti put, "paradajz turisti" ne nose paradajz od kuce! Paradajz je osetljiv i lako se upropasti, pa ne bi izdrzao put! Od kuce se nosi sve ostalo, sarma, piletina, konzerve, suhomesnato, supa iz kesice, a na turistickoj destinaciji se kupuje samo paradajz! Tako je "paradajz turizam" dobio ime! I nisu ga izmislili Srbi, nego ceski i istocnonemacki turisti na Jadranu osamdesetih godina oroslog veka! Nadam se da je doprlo do tebe i tebi slicnih "pametnjakovica" ovo objasnjenje! Ne koristite reci i izraze koje ne razumete, pametnije je cutati , nego dokazati...
    (sir oliver, 21. jul 2021 21:44)

    # Link komentara

  91. u CG sva kanalizacija ide u more...zato se u Boki nikada se ne kupam.Školjke se hrane takvim morem.Pa prijatno..
    (LineaBg, 21. jul 2021 21:43)

    # Link komentara

  92. Jedan dan gyros, drugi ribu ili lignje i tako u krug dok se ne vratim...ela ela
    (Šurda, 21. jul 2021 21:41)

    # Link komentara

  93. Pre par godina u Grčkoj uhvati cela porodica neko stomačni virus. Doktorica tvrdi da su bakterije iz najpoznatijeg giros restorana u tom kraju. Kaže svi što su tamo jeli imaju problem. A nema ko nije jeo tamo. Za par dana restoran prazan. Nema nikog. Onda počinju da oboljevaju ljudi koji su tek došli i koji nisu smeli tamo da okuse ništa i svi se porazboljevali jer je u pitanju ipak bio virus. Kad smo odveli dete na kontrolu zatekli smo doktoricu kako plače jer je posetio vlasnik restorana kome je iz neznanja upropastila posao. A sulvaki pečen na 700 stepeni ne bih uopšte da komentarišem.
    (DEX, 21. jul 2021 21:38)

    # Link komentara

  94. jeste, jescu vocnu salatu na moru... e moj doktore
    (bambus koala, 21. jul 2021 21:38)

    # Link komentara

  95. Hteli da poslušate ili ne, dečko i ja smo se otrovali od girosa na Rodosu, davno. Od 10 dana na letovanju, 5 smo proveli povraćajući. Tako da, napred.
    (S, 21. jul 2021 21:36)

    # Link komentara

  96. Ma jašta - u Tursku se ide da bi se probali bečki kolači (protiv kojih nemam ništa,naprotiv)...
    U CG da se pazite ribe i plodova mora a u Grčkoj ne? Što,grčke školjke zdravije?

    Najbolje da ponesete sve od kuće - savske dagnje i gambori i 5 kg zemunske baklave i Bog da te vidi...

    Šalu na stranu - pazite da vam u CG ne uvale morsko prase.Mene zeznuli - tek kada sam probao skapiram da je domaće,vrčinsko ,kupio ga nakupac na pijaci u Boleču i odneo u CG.
    Lažu trgovci da bolje prodaju - ja 'teo da okusim plodove mora al' moša.
    (Komša, 21. jul 2021 21:34)

    # Link komentara

  97. Onda sa mnom nešto nije u redu pošto sam preko 10 puta letovao u Grčkoj bez da sam propuštao giros :) i nikad nisam imao stomačne probleme.
    (Pera, 21. jul 2021 21:34)

    # Link komentara

  98. Šta može u baklavi da bude loše? Sve i da stoji, šta tu može se pokvari toliko?
    (ana, 21. jul 2021 21:27)

    # Link komentara

  99. Doktor sigurno nije jeo Giros u Grčkoj kad ovako priča jer je to isto kao da ti neko kaže kad kreneš u Srbiju da slučajno ne probaš sarmu jer ko zna kakav je kupus, mleveno meso a tek rebarca.
    Sasvim sam siguran da su upravo tradicionalna jela zemalja i najbolja i najkvalitetnija jer se tu niko ne bi brukao.
    Hoćeš roštilj u Nišu i Leskovcu ili ćeš Zubatac?
    (Mr. Max, 21. jul 2021 21:26)

    # Link komentara

  100. Ne slazem se. Ovo je u fazonu ne jedite nista. U Grckoj sam trenutno. Pojeo nekoliko girosa sve na razlicitim mestima, neku jako ukusnu i socnu svinjsku sniclu, 2 razlicite paste, i neku piletinu. Idem u Grcku vec 15 godina, i hvala Bogu nikad nisam imao trovanje hranom.
    (ne volim ribu, 21. jul 2021 21:25)

    # Link komentara

  101. Što bi rekli ovi sa novogovorom.Samo mi nije jasno sa kako se postiže ta temperatura od 600 do 700 stepeni?Završio sam osnovnu školu i još neki razred (recimo devet) ali mi opet nije jasno.
    (izlupao za sve pare, 21. jul 2021 21:19)

    # Link komentara

  102. Baklave su obično zalivene agdom koja je prepuna šećera. To čudo može stajati na suncu 15 dana i možete jesti bez problema.
    (TangoBravo, 21. jul 2021 21:19)

    # Link komentara

  103. Molim te 600-700C pa onda je to ugalj a ne meso.... stvarno bez veze...
    (Iskusni posmatrač, 21. jul 2021 21:12)

    # Link komentara

  104. Човек се излупета и остаде жив! Гирос се прави од финих комада меса, као и сувлаки, који се спрема на тихом жару, као и сав роштиљ. Иначе, ни једно јело на овом свету се не спрема бренером на 600-700 степени
    (Фактор мира и стабилности, 21. jul 2021 21:12)

    # Link komentara

  105. Znaci paradajz turisti su ipak u pravu?!
    (Miki, 21. jul 2021 21:11)

    # Link komentara

  106. Baklavu samo za Slavu kod pokojne majke. Giros jos nisam probao, gadi mi se u toj palacinki. Necu sacekati par minuta, sacekacu par meseci da cevape negde pojedem ko covek u Beogradu, da posluga donese u tanjiru s viljuskom. Ne znam nudi li ko to na Floridi, uglavnom vidjam reklame za kebabe, nije to isto, nema svinjetine, pravi cevap treba pomesati
    (pojma nemam, 21. jul 2021 21:01)

    # Link komentara

  107. Maltene 20 godina unazad letujem u Grčkoj i svaki drugi dan s porodicom jedem giros i nikad nismo ništa zapatili, niti uopšte znam nekoga da je imao problem zbog hrane tokom letovanja. Ova silna dramatična upozorenja bi se mogla prilagoditi i u našoj zemlji: Ne jedite ništa u Srbiji, jer nema garancije da su srpski kuvari oprali ruke, a da meso nije iz "Matijevića"...
    (Jug Bogdan, 21. jul 2021 20:56)

    # Link komentara

  108. jedem sve i ja i familija , nikom nikad nista u Grckoj , jedino u Turskoj kad sam se prezdrao nekog ljutog sira za dorucak ( sved. sto ) , malo bagovao ali sam sam kriv .... a opet sam ga sutra krkao , u manjim kolicinama :)
    (kladzom do bola, 21. jul 2021 20:55)

    # Link komentara

  109. dok je bila sfrj I dok su iz našeg grada hotel zakupljivao restorane na primorju sve što nam od stoke propadne tokom jeseni zeme I proleca za sitne pare je hotel otkupljivao tu stoku a nama je to znacilo jer bi morali da je zakopavamo I niko nam ne da ništa isto tako kome je pacov upao u kiseli kupus sr u bacve ili u kajmak hotel je to otkupljivao I radovao se lettnjoj sezoni jere su to prodavali radosnim turistima za debeli pare a oni govorili nigde boljih cevapa I kajmaka nego na moru
    (svi se raduju turistima, 21. jul 2021 20:54)

    # Link komentara

  110. kajmak strogo iz subotice. a kirtnikez strogo kraljevacki.
    (mile, 21. jul 2021 20:19)

    Jesi ti to siroma' pokušao da napišeš "kitnikez"?
    (Nemanja, 21. jul 2021 20:50)

    # Link komentara

  111. Nemojte ni da se kupate u moru, zasto biste?! Iskljucivo u kadi!
    (Stratus, 21. jul 2021 20:49)

    # Link komentara

  112. teo bik i ja nesto da izjavim za vesti...ne izlazite iz apartmana da vas ne pogodi sunce. Svake godine od svih ljudi koje pogodi sunce umre procenat.. Vakcinisani protiv sunca mogu gde hoce.
    (Kurs iz engleskog, 21. jul 2021 20:46)

    # Link komentara

  113. Gluposti. Bio sam u 27 zemalja. U svakoj zemlji treba sve probati. Jedino za vodu se slažem. Ne pijem nigde vodu van ex-yu.
    (Che, 21. jul 2021 20:46)

    # Link komentara

  114. Pojeo sam giros pre sat vremena I bio je preukusan! Ono sto se stavi da se ispece - ispece se. Za nekoliko sati se nista ne desi jer se me so tiho pece. Onda nikakav rostilj ne bi trebalo jesti jer me so mora da odstoji, da bi bilo Kako treba...
    (Lemi, 21. jul 2021 20:44)

    # Link komentara

  115. Doktore bokle da si cutao, ovo sto si napisao si procitao u nekoj knjizi i veze nema sa zivotom.
    (Predrag, 21. jul 2021 20:44)

    # Link komentara

  116. šta da jedem u Grčkoj??
    (linolada, 21. jul 2021 20:43)

    # Link komentara

  117. ma ne giros jedem samo u norveskoj. tamo je kazu najbolji zbog hladne klime ne mora vise puta zamrzavati meso. a i ukus mu je drugaciji.
    u leskovac nikako cevape vec samo kombice.
    cevape najbolje jesti u novom sadu jer to je zbog dunavske vode bolje
    nalupetah i ostah ziv.
    kajmak strogo iz subotice. a kirtnikez strogo kraljevacki.
    (mile, 21. jul 2021 20:19)

    # Link komentara

  118. Ču da ne jem giros ... ne dolazi uobzira.
    (gedža, 21. jul 2021 20:16)

    # Link komentara

  119. ne bre samo jedite u Srbiji garantuje prvorodjeni..
    (djoka, 21. jul 2021 20:13)

    # Link komentara

  120. Paradajz turisti likes this
    (Radeta, 21. jul 2021 19:55)

    # Link komentara

  121. ovo za giros veze nema... slobodno ga jedite I uzivajte. ostale smernice su ok.
    (EKO Strazari, 21. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  122. Zato ja nosim sve iz Srbije pa spremam tamo
    (buzga, 21. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  123. Zamisli odes u paraliju i nepojedes giros...
    (aleks, 21. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  124. Ma daj, jedeš tamo gde je dugačak red i veliki promet... Znači da valja i da je sveže.
    (Zema, 21. jul 2021 19:44)

    # Link komentara

  125. Cuj 5 manjih obroka dnevno... Taj mit nece nikad nestati
    (Miloje, 21. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  126. Ocemo li mi koji dodjemo u Srbiju da zaobilazimo Dragisu i Brana iz Cacka, da nije pecenje previse dobro, mozemo umrijeti cekajuci nestrpljivo gladnih ociju da dodje, heheh
    (mitar, 21. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  127. Koja je poenta otici u Grcku i ne jesti giros i u Tursku, a ne jesti baklave?
    (aaa, 21. jul 2021 19:36)

    # Link komentara

  128. Ionako se krka samo konzerve, pastete, cajna kobaja i leba.
    (krezavi a prave se pametni, 21. jul 2021 19:35)

    # Link komentara

  129. samo u Srbitiskanu mozete da jedete govna bez posledica
    (Igor Cvetanović, 21. jul 2021 19:35)

    # Link komentara

  130. Gde ovaj dežurni gastroenterolog nađe podatak da se meso prži na 600 C? Pa ne topimo rudu, čoveče! Meso se prži na 180 - 240 C. Baš me interesuje koliko slučajeva trovanja girosom ima u Grčkoj, a pogotovu kod naših turista. Vreme "ofrlje" medicine je odavno prevaziđeno.
    (dixi, 21. jul 2021 19:29)

    # Link komentara

  131. zato ja na more ponesem piletinu, jaja, mleko. To je sve pogodno za visoke temperature i uvek se vratim zdrav kući
    (Dragan, 21. jul 2021 19:27)

    # Link komentara

  132. U prevodu, ponesite probiotik i aktivni ugalj... Zlu ne trebalo... Al svakako ce trebati... ;)
    (O boze, 21. jul 2021 19:22)

    # Link komentara

  133. ma idi begaj. zato ja nosim 100 kg. paradajza i u apartmanu usred paralije pecem paprike bajo moj. u skodu super be bajo moj bez problema stanu torbe i paradajz.
    (oscar, 21. jul 2021 19:22)

    # Link komentara

  134. Vratio se iz Turske pre 7 dana i jeo baklave svakodnevno jer su bile toliko sveze i socne da u zivotu nisam jeo bolje
    (mile, 21. jul 2021 19:10)

    # Link komentara

  135. Dr, Perišič bi ponovo trebalo da sedne u školsku klupu. Ovoliko gluposti odavno nisam pročitao.

    Ako ovoga slušate, bolnica vam ne gine.
    (Glupan I Tupan, 21. jul 2021 19:08)

    # Link komentara

  136. Evo nas u Tusrkoj, davimo se u baklavama na 1001 način, ubijamo se i od sve druge hrane, roštilj prave u hotelu svako veče... za 6 dana 4kg... e baš me briga!
    (Era, 21. jul 2021 19:07)

    # Link komentara

  137. Giros od mesnih odpadaka? Neće biti.
    (Inače ljubitelj košarke, 21. jul 2021 19:04)

    # Link komentara

  138. Da u Turskoj ne jedem baklave? Pre ću da ne idem.
    (Halo Bing, 21. jul 2021 19:02)

    # Link komentara

  139. Ma da, kad odete na letovanje, jedite samo paradajz koji ste poneli od kuce, pa nismo mi za dzabe izmislili paradajz turizam!
    (ludi mirko, 21. jul 2021 19:02)

    # Link komentara

  140. Najbolje ponesite paradajz od kuće.
    (Alek, 21. jul 2021 19:00)

    # Link komentara

  141. "Umesto toga, jedite sveže kolače"

    lol

    Pa mogli ste i napisati "imesto toga, jedite sveze baklave..."

    :D
    (Miki, 21. jul 2021 18:59)

    # Link komentara

  142. E sada mi je lakse. Konacno cu moci da vrsim fotosintezu dok se izlezavam na plazi.
    (darko, 21. jul 2021 18:53)

    # Link komentara

  143. Ma najbolje da sedim kdo kuće i jedem samo ono sto mi mama spremi. A ne, čekaj, ko mi garantuje da je meso u Srbiji ispravno?? Čak više imam poverenja u Grke i Turke nego u naše mesare sa “domaćim” mesom iz Argentine
    (Mile, 21. jul 2021 18:53)

    # Link komentara

  144. Nemojte slučajno da jedete i pijete kad odete na more,to je opasno!U stvari nemojte izaći nikad napolje jer je i to opasno!Samo sedi u kući i ne mrdaj nigde!Nikada!
    (batica, 21. jul 2021 18:50)

    # Link komentara

  145. "Giros čine mesni otpaci koji se slabo termički obrađuju i okreću se na suncu po ceo dan, što nije higijenski."

    Ovo može da kaže samo neko ko u stvari ne zna šta je giros.
    (Rade, 21. jul 2021 18:45)

    # Link komentara

  146. Ja tih problema nemam. Sve svoje sobom nosim. Ziveo srpski paradajz i piletina na grckoj plazi! :)))
    (Ljakse, 21. jul 2021 18:41)

    # Link komentara

  147. Doktore, hitno kod kolege psihijatra.
    (Jugganaut, 21. jul 2021 18:41)

    # Link komentara

  148. O ovoj temi da govori je kompetentan infektolog. Gastroenterolog ne leci infektivna oboljenja , i ne treba o tome da govori.
    (virusolog, 21. jul 2021 18:31)

    # Link komentara

  149. U Grckoj nema problema, prosecan srpski turista ponese od kuce skoro sve za jelo. Tako da nekoliko girosa ne moze da napravi problem.
    (vlasta, 21. jul 2021 18:23)

    # Link komentara

  150. Ne jedite ništa, ponesite sarme i punjene paprike iz Srbije. Valjda je to poruka ovog teksta.
    (brdski, 21. jul 2021 18:21)

    # Link komentara

  151. "Zato je u Grčkoj mnogo bolje jesti suvlaki" znaci i doktor zna da senvic turisti iz Srbije nemaju pare za svezu morsku ribu i restorane nego direkno preporucuje suvlaki kao alternativno resenje hahaha cirkus
    (Nenad, 21. jul 2021 18:18)

    # Link komentara

  152. Nisu nauceni na dobru hranu, i eto im belaja!
    (uzkahlicurazgovora, 21. jul 2021 18:18)

    # Link komentara

  153. "Njega čine mesni otpaci koji se slabo termički obrađuju i okreću se na suncu po ceo dan, što nije higijenski. Zato je u Grčkoj mnogo bolje jesti suvlaki, ražnjiće od čistog mesa, koji se prže na 600 -700 stepeni, na temperaturi na kojoj bakterije izumiru".
    Lupetanje kome nema ravnog. Drži se medicine i izbegavaj komentarisanje hrane kada ne znaš ni osnovne sastojke. Pravda za tradicionalni Grčki giros od čiste prasetine.
    (PoslednjiSrbijanac, 21. jul 2021 18:15)

    # Link komentara

  154. A leba i paštete?
    (legenda, 21. jul 2021 18:11)

    # Link komentara

  155. На 600-700 степени од сувлакија остаје мало пепела.
    (др, 21. jul 2021 18:04)

    # Link komentara