Zlatiborska moda: Stranci maste brk komplet lepinjom, a domaći naručuju bifteke i pice

Da je Zlatibor jedna od najposećenijih srpskih planina i omiljeno mesto za odmor kako domaćih, tako i stranih gostiju potvrđuje i veliki broj ostvarenih noćenja tokom godine korone, u kojoj je najveći udarac pretrpeo upravo turisstički sektor. Prirodno prostranstvo, atraktivni sadržaji, ali i domaći specijaliteti osnovni su faktori koji privlače goste upravo na Zlatibor.

Izvor: RINA
Pošaljite komentar
  1. @Halo Bing: Ha smešan si - zar ti stvarno misliš da ovde neme mesine i ćevapa? Pa nemoj biti naivan. Ima i naše balkanske hrane, ali ima i gomila drugih opcija za ljude koji eto baš žele da krkaju meso. Stvari za koje u Srbiji i ne znaju. All you can eat restorani gde jedeš koliko hoćeš za istu cenu - korejski roštilj na primer gde sam ispred sebe pečeš meso na stolu. Pa Brasilian steakhouse, gde ti samo donose meso na sto, teletina, jagnjetina, biftek, piletina, škampi - sipaš i jedeš koliko možeš i hoćeš. Onda ideš u nemački restoran na kobasice ili na schweinshaxe. Pa do gomile klasičnih steakhouse-ova sa biftecima koji su apsolutni vrh. Nemoj se brukati izjavama.
    (Los Angeles, 25. jun 2021 17:35)

    # Link komentara

  2. Tek kad se živi vani, pa se vrati, e onda se shvati nešto.
    (Los Angeles, 23. jun 2021 15:41)
    Tako je, shvati se da ili nisi trebao da odlaziš, ili da nisi trebao da se vraćaš. Neka si ti nama živ i zdrav na zelenišu, a mi nek pocrkamo na belom hlebu.
    (Halo Bing, 24. jun 2021 08:33)

    # Link komentara

  3. Bolje mi da platim picu 700/800 dinara, nego komplet za lepinju za iste te pare...
    (dzoli, 23. jun 2021 17:24)

    U Užicu 4 komplet lepinje po 150 rsd i 4 jogurta po 30 rsd, ukupno 720 rsd...
    (paceue, 23. jun 2021 23:19)

    # Link komentara

  4. Cena vam sve govori. Prava domaca hrana, gajena zuljevim seljackim rukama, treba da kosta 30e po obroku po osobi. pa se zamislite kad vam uvale margarin sa grumuljicama kao domaci kajmak za 120 dinara.
    (lepaglup, 23. jun 2021 23:09)

    # Link komentara

  5. Na zalost, u Srbiji kvalitetna i raznovrsna gastro ponuda postoji samo u Beogradu i delimicno u Novom Sadu. van ovih centara, uglavnom se svodi na velike kolicine jeftine smrznutog argentinskog mesa, bez imalo maste u spremanju. cast izuzecima, koji tradicionalno spremaju lokalnu hranu, ali ni tu nisi bas uvek siguran.
    (lepaglup, 23. jun 2021 23:04)

    # Link komentara

  6. @oatoja druze, kako bre mislis zdravu? Pa komplet lepinja je po difoltu nezdrava. Njena sustina je da ti stvori zacepljenje nekog krvnog suda. Znaci ide moca koja je cist holesterol, plus sto je termicka obradjena bezbroj puta, plis ko zna od kad stoji, plus ko zna sta je sve umesano u nju usput, pa kajmak koji je takodje holesterol, jaje koje ne mora da bude holesterol, ali je najverovatnije kupljeno od koncentratom hranjenih kokosaka, i lepinja od belog brasna i kvasca, a mozda i aditiva da ocuva svezinu i doda mekocu.

    Zdrava komplet lepinja bi bila lepinja od iskljucivo integralnog brasna ili brasna badema i psilijuma, sa rukolom, paradajzom, chia semenkama i humusom od organskih leblebija

    I gratis maramice da brises suze dok jedes 😀
    (Hehe, 23. jun 2021 22:21)

    # Link komentara

  7. @Blaster: Čim ti moraš da tražiš “ekskluzivni” restoran po Srbiji da bi dobio salatu sa rukolom koja ima opciju da u nju dodas nasečeni biftek, ili losos na žaru, ili grilovanu piletinu, ili da nadješ kolač sa manje od 500 kalorija, izvinite - ali izeš mi takvu ponudu hrane. Losos koji makar može da se transportuje hiljadama kilometara opušteno vam je i dalje misaona imenica, još te smatraju za razmaženu osobu ako ga spomeneš, kakav bezobrazluk. Ali dobro nije sve crno, dostigli ste stepen civilizacijskog razvoja da možeš konačno da tražiš da spakuješ za kući pola obroka, do pre 5 godina su te gledali kao jeftinu budalu ako to tražiš, umesto da kao srpski Džek jelte to lepo baciš u djubre.
    (Los Angeles, 23. jun 2021 18:10)

    # Link komentara

  8. Nema! Evo ja potvrdjujem, jer sam se skoro vratio iz Srbije. Samo mesina, masna, belo brašno, i šećeri. Odeš u kao dobar restoran, oni nemaju ni jednu salatu obrok da posluže! Nemaju čsk ni običnu piletinu, čisto belo meso za one koji neće da krkaju jagnece i telece salo ispod sača. Ništa salmon, riba, nema ničega od toga. Riblji restorani samo najgora riba tipa som, kečiga, sve ribe iz muljavog Dunava. Tunu ako nadješ negde to je zamrznuti steak kao djon star. Hleb ista prica - samo lepinje i slicno od belog brasna, pa jos sa masnim kajmakom. Kolači, palačinke - opet ništa niskokalorično, neka zdravija varijanta, ma kakvi, bez pola kile šećera i margarina u njima nema ništa da se nadje. Užasan, užasan izbor i kvalitet hrane. Ali to lokalac ne vidi, ne zna. Tek kad se živi vani, pa se vrati, e onda se shvati nešto.
    (Los Angeles, 23. jun 2021 15:41)

    E moj zemljače. Vidim ja da si ti došao sa bauštele iz Beča, hteo da ručaš za 10evra, pa nema ništa. Nema, u Šiljakovcu, ali ima na drugim mestima.

    Samo, košta.
    (Pseudoharms, 23. jun 2021 17:50)

    # Link komentara

  9. Samo mesina...Fuj! Imate li vi ista lepo u Srbiji???
    (Igor, 23. jun 2021 14:25)

    Nemamo,moraces sa deckom u Amsterdam na cia semenke i bezalkoholno pivo.
    (Nemanja, 23. jun 2021 17:37)

    # Link komentara

  10. Samo što masnije. A ono voće i povrće se pojavljuje u tragovoma kao dekoracija. Za strance i nije strašno pošto oni to jedu dok su tu i možda više nikad. Zamislite one koji to jedu celog života.
    (mina335, 23. jun 2021 17:33)

    # Link komentara

  11. Bolje mi da platim picu 700/800 dinara, nego komplet za lepinju za iste te pare...
    (dzoli, 23. jun 2021 17:24)

    # Link komentara

  12. Umesto prepiranja pisite savete i lokaciju za najbolju i pravu lepinju, takodje zdraviju
    (Ostoja, 23. jun 2021 15:24)

    Nema tu mnogo priče. Lepinja kod Šuljage u Užicu.
    (Blaster, 23. jun 2021 16:54)

    # Link komentara

  13. Nema! Evo ja potvrdjujem, jer sam se skoro vratio iz Srbije. Samo mesina, masna, belo brašno, i šećeri. Odeš u kao dobar restoran, oni nemaju ni jednu salatu obrok da posluže! Nemaju čsk ni običnu piletinu, čisto belo meso za one koji neće da krkaju jagnece i telece salo ispod sača. Ništa salmon, riba, nema ničega od toga. Riblji restorani samo najgora riba tipa som, kečiga, sve ribe iz muljavog Dunava. Tunu ako nadješ negde to je zamrznuti steak kao djon star. Hleb ista prica - samo lepinje i slicno od belog brasna, pa jos sa masnim kajmakom. Kolači, palačinke - opet ništa niskokalorično, neka zdravija varijanta, ma kakvi, bez pola kile šećera i margarina u njima nema ništa da se nadje. Užasan, užasan izbor i kvalitet hrane. Ali to lokalac ne vidi, ne zna. Tek kad se živi vani, pa se vrati, e onda se shvati nešto.
    (Los Angeles, 23. jun 2021 15:41)

    E salmone moj nisi ti video ekskluzivni restoran u Srbiji a ne u LA. Kako možeš tako da lupaš a da te nije sramota samog sebe.
    (Blaster, 23. jun 2021 16:52)

    # Link komentara

  14. Beton, nigde drveta i hlada, sve poseceno, guzva, urbanisticki haos sa kolibama i modernim staklenim zgradama, vrućina kao u Beogradu, naduvane cene, autobusi ustred centra...Jedino mi se svidja setaliste do spomenika.
    (Toma, 23. jun 2021 16:26)

    # Link komentara

  15. Komplet cirkus od Zlatibora
    (VJ, 23. jun 2021 16:19)

    # Link komentara

  16. Pa normalno da domaci jedu pastu i biftek jer su skoro dosli do para a videli po filmovima da se to jede u ekskluzivnim restoranima.
    Jok nego ce da jede makarone. Pasta je zakon
    (zip Niš, 23. jun 2021 16:03)

    # Link komentara

  17. @kole,ako si jeo viljuškom i nozem onda i nije čudo što nisi bio odusevljen
    (nema ovde leba, 23. jun 2021 15:57)

    # Link komentara

  18. @Igor: Nema! Evo ja potvrdjujem, jer sam se skoro vratio iz Srbije. Samo mesina, masna, belo brašno, i šećeri. Odeš u kao dobar restoran, oni nemaju ni jednu salatu obrok da posluže! Nemaju čsk ni običnu piletinu, čisto belo meso za one koji neće da krkaju jagnece i telece salo ispod sača. Ništa salmon, riba, nema ničega od toga. Riblji restorani samo najgora riba tipa som, kečiga, sve ribe iz muljavog Dunava. Tunu ako nadješ negde to je zamrznuti steak kao djon star. Hleb ista prica - samo lepinje i slicno od belog brasna, pa jos sa masnim kajmakom. Kolači, palačinke - opet ništa niskokalorično, neka zdravija varijanta, ma kakvi, bez pola kile šećera i margarina u njima nema ništa da se nadje. Užasan, užasan izbor i kvalitet hrane. Ali to lokalac ne vidi, ne zna. Tek kad se živi vani, pa se vrati, e onda se shvati nešto.
    (Los Angeles, 23. jun 2021 15:41)

    # Link komentara

  19. Umesto prepiranja pisite savete i lokaciju za najbolju i pravu lepinju, takodje zdraviju
    (Ostoja, 23. jun 2021 15:24)

    # Link komentara

  20. zar neko stvarno misli da zlatiborski okrug ima toliko stoke koliko se pojede.Meso dolazi iz brazila i argentine i koliko vidim veoma je ukusno
    (trpkovic, 23. jun 2021 15:20)

    # Link komentara

  21. Nemac kada spuca komplet lepinju ne moze tri sata da ustane, kao da je gajbu piva ubio. Nisu oni navikli na jaku ranu.
    (Ivan, 23. jun 2021 15:06)

    # Link komentara

  22. Komplet lepinja na Zlatiboru je pomodarstvo, sa dodavanjem kupusa, pršute, pa ti još zapeku u rerni ... mali savet... što vam je manji lokal, bolja vam je lepinja.
    (Milos, 23. jun 2021 12:08)

    E, tu si u pravu. Najbolja hrana je u kako mi zovemo, prčvarnicama. Kockasti stolnjaci, koji verovatno još od proizvodnje nisu oprani, Konobarica od jedno 50 do 60 godina i najbolja hrana. Radim dosta sa strancima i kada dođu uvek ih vodim u takve kafanice jer nigde drugde oni ne mogu da pojedu pohovani mozak, crevca na žaru ili pohovane škembiće. I veliko pivo. Sa druge strane kad mi dođe ćerka (iz inostranstva) sa mužem i decom idemo u najbolji restoran u gradu jer je njima važnije kako to izgleda nego kakva je hrana.
    (Korvin, 23. jun 2021 15:04)

    # Link komentara

  23. Na Zlatiboru par puta jeo komplet lepinju i uopšte mi se nije svidela, nedovoljno ispečena ili preslano.
    Nešto najbolje od komplet lepinje sam jeo pre par godina u nekoj rupi u Užicu neki auto moto savez ili nešto slično, mada i ona Zlatarskom jezeru nije loša.
    (mikac678, 23. jun 2021 15:02)

    # Link komentara

  24. FUJ šta je ovo na slici???
    (Ja, 23. jun 2021 14:50)

    # Link komentara

  25. Jos ste vi daleko od specijaliteta. Sve se svede na mesinu i masnu hranu.
    (Dux, 23. jun 2021 14:50)

    # Link komentara

  26. Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno...
    (Marko, 23. jun 2021 11:12)

    Ruku na srce, kad smo bili deca, devojčice je nikad nisu volele.
    (Pseudoharms, 23. jun 2021 14:46)

    # Link komentara

  27. Nema tu više ništa prirodno, samo beton i staklo. Sledeća je Fruška Gora
    (sremac, 23. jun 2021 14:41)

    # Link komentara

  28. Dragi vegani Zlatibor je pun zelenila trave itd pa navalite, nemojte sada ovde da govorite sta je zdravo a sta nije, Sto bi reko Zika Pavlovic: Evo necu da pasem travu , ocu bre da jedem kajmak proju slaninu:)
    (Dragan, 23. jun 2021 12:42)

    Dragi Dragane, ponestalo na Zlatiboru i trave i zeleniša, ostao samo beton. Što se tiče kajmaka i ostalih domaćih proizvoda pre ćete ih kupiti u centru Beograda nego na Zlatiboru.
    Svako dobro.
    (Blaster, 23. jun 2021 14:25)

    # Link komentara

  29. Samo mesina...Fuj! Imate li vi ista lepo u Srbiji???
    (Igor, 23. jun 2021 14:25)

    # Link komentara

  30. Komplet lepinja je najizvikanija stvar na svetu... Kao da je neki ko zna kakav specijalitet.
    (kovacevic.lj@gmail.com, 23. jun 2021 14:24)

    # Link komentara

  31. "Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno..."

    Сваки прави Србин оде на њиву па се убије од посла једно три сата да се то све лепо спуца!
    (Прави Србин, 23. jun 2021 11:41)

    Gluplji komentar davno nisam procitao. Kakva njiva, šta buncaš? Odakle mi njiva?
    (Milan, 23. jun 2021 14:20)

    # Link komentara

  32. Malo se bolje raspitaj za svinjski mast u odnosu na biljno ulje..... pored masti (kako je ti zoveš), pravilno je reći pretop, u komplet lepinju idu i jaja i kajmak. Tako da od nezdravog ostaje samo belo brašno, čija količina je zanemarljiva.
    Zaključak, tvrdnja ti i nije baš tačna.
    (paceue, 23. jun 2021 12:14)

    A kajmak je cisto zdravlje jel' da?
    Bitno je da posle svega popijes pivo i zapalis jednu da neutralises...
    (Iznogoud, 23. jun 2021 14:17)

    # Link komentara

  33. Dragi vegani Zlatibor je pun zelenila trave itd pa navalite, nemojte sada ovde da govorite sta je zdravo a sta nije, Sto bi reko Zika Pavlovic: Evo necu da pasem travu , ocu bre da jedem kajmak proju slaninu:)
    (Dragan, 23. jun 2021 12:42)

    Ne kaže tako nego "hoću bre da jedem meso, slaninu, sarmu, podvarak".
    To ti kaze neko ko je gledao Lude godine i Žikinu dinastiju bar 1000 puta do sada.
    (Netačno, 23. jun 2021 14:14)

    # Link komentara

  34. Jeo komplet lepinju u Uzicu i ni malo nisam odusevljen.
    (kole, 23. jun 2021 14:12)

    # Link komentara

  35. Ovi što negativno komentarišu komplet lepinju. Pa to se ne jede svaki dan, pobogu. Ako he pojedeš par puta tokom boravka a inače zdravo živiš nema šta da brineš.
    (Zaista ekspert, 23. jun 2021 13:59)

    # Link komentara

  36. Komplet lepinja samo u Užicu.Na Zlatiboru nula.Ne jede se leti nego više zimi.Ranije...da se svari tokom dana.
    (LineaBg, 23. jun 2021 13:57)

    # Link komentara

  37. Uzicka lepinja je jedino izvorno jelo Srbije, sve ostalo sto se smatra nasim tradicionalnim jelima zapravo to nisu. Ovo sto pricaju o recepturi jeste lepinja, kajmak, jaje i pretop a taj tajni sastojak ne postoji i to znaju svi iz ovog kraja. Mogu oni sad izmisljati svakakve gluposti ali to je to osim ako vam ne tandrljaju kao Sundjer Bob da je tajni sastojak ljubav. E sada o srcanim udarima i sl. ako mislite da je samo zbog hrane grdno se vrate. Pa pogledajte koliko profi sportista je imalo isti tokom utakmica, treninga a pri tom jos vode računa o zdravom životu. A statistika govori da imaju kraci zivotni vek. Ne zelim da opravdavam nezdrav nacin zivota ali me iskreno strasno nervira sva ova izmisljanja koja su toliko uzela maha u poslednjih 15-20 godina. Masa ljudi izbegava pola voca i povrća, meso i sl ali zato se svakodnevno kljuka tabletama cinka, magnezijuma i drugim hemijama i onda mi oni pricaju o zdravom životu. Umerenost u svemu je kljuc zdravog života.
    (Crudelta, 23. jun 2021 13:56)

    # Link komentara

  38. citam i ne verujem razne komentare zdravo ne zdravo itd... e ovako bogami dok smo jeli mast, papriku, proju, kajmak, mleko, slaninu belu, beli luk, i svasta nesto jos naravno DOMACE ne iz uvoza ne hibride i brate dok se radilo po ceo dan na njivi nije smetalo, e sad zato sto malo fizicki radimo zato nam se javljaju svi ti zdravstveni problemi...tako da fizicki rad i jedi sta god hoces
    (ljubovija, 23. jun 2021 13:44)

    # Link komentara

  39. Jos na Zlatiboru ko covek nisam jeo, par puta jagnjetinu “Kod Baje” na Mackatu, aj ok a u naselju ono je sramota od pomodarstva, neukusa, cena. Sluze se strana piva, strana vina, cak i Jana suncobrani, jel moguce da Baja sa lokalom od par stotina hiljada eura ne moze da kupi 10 suncobrana nego mora da reklamira hrvatsku vodu da bi ih dobio dzaba na koristenje?? E zato smo tu gde jesmo a ostali idu tamo gde idu.
    (Boris, 23. jun 2021 13:44)

    # Link komentara

  40. Ma beži bre...
    (Zrenjaninski, 23. jun 2021 13:43)

    # Link komentara

  41. Дрндоје...da, pošto smo mi izmislili lepinju, kajmak i ostalo. Koje bre naše? Nemamo dva jela koja sus tvarno naša. Pusti ljude i jedi šta ti se jede.
    (glisa, 23. jun 2021 13:39)

    # Link komentara

  42. Iznogud@A voda koju pijes, vaduh koji dises je cisto zdravlje, je l' tako?
    (Hanzo Hasashi, 23. jun 2021 13:35)

    # Link komentara

  43. Ali kad o nezdravoj masnoci i lepinji od bijelog brašna pričaju ovi "Zdravkovići" koji "brste" zeleniš,salatice i voće koje se prije toga najmanje 10 puta prska najotrovnijim pesticidima.Pa svedok sam da komšija koji proizvodi povrce vece prije branja i nošenja na pijacu prska svoje proizvode,a tamo ih uvaljuje kao "organske".
    Pa jedna jabuka se tokom godine prska između 20 i 30 puta! Prije biram i najgoru masnocu nego otrov-pesticid-hormon.
    (Žorž, 23. jun 2021 13:30)

    # Link komentara

  44. A kajmak je cisto zdravlje jel' da?
    Bitno je da posle svega popijes pivo i zapalis jednu da neutralises...
    (Iznogoud, 23. jun 2021 12:41)

    Prti bi dži, uz komplet lepinju ide obavezno jogurt. Samo neznalice posle lepinje piju pivo.
    I šta ste više navalili kako je nezdrava kompletaja, pa ne jedemo je svaki dan, možda 2-3 puta mesečno, i retko kada leti..... Takođe treba voditi računa kada su slavlja (verski praznici, rođendani, svadbe) zbog toga što se tada peku prasići i pretop je da kažemo svež.
    Za sve vas koji smarate kako lepinja nije zdrava, dođite na Zlatibor, bar onaj deo koji nije izbetoniran i pasite travu do mile volje, niko Vas neće prozivati zbog toga.
    Šta ću kad sam lokal patriota, pozzz.
    (paceue, 23. jun 2021 13:29)

    # Link komentara

  45. bajo moj gde ide sva ta kanalizacija
    (bajo moj, 23. jun 2021 13:19)

    # Link komentara

  46. @RX
    A zlatiborski kavijar, orada brancin i lignje?
    (Milojko, 23. jun 2021 13:17)

    # Link komentara

  47. Ljudi umerenost je ključ zdravlja. Probaj pojedi al nemoj da ti jaka hrana bude redovna na meniju. Danas zeleno sutra crveno prekosutra braon ako se ne varam " Varljivo leto 68".
    (Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka, 23. jun 2021 13:14)

    # Link komentara

  48. Komplet lepinja originalna je predobra
    ovo sada što dodaju svatašta po NS i BG nije komplet lepinja to je neka kombinacija
    (Dusan Savic, 23. jun 2021 13:04)

    # Link komentara

  49. Od kajmaka na Zlatiboru ostao samo margarin.
    (Vakcinisan, 23. jun 2021 12:54)

    # Link komentara

  50. Dragi vegani Zlatibor je pun zelenila trave itd pa navalite, nemojte sada ovde da govorite sta je zdravo a sta nije, Sto bi reko Zika Pavlovic: Evo necu da pasem travu , ocu bre da jedem kajmak proju slaninu:)
    (Dragan, 23. jun 2021 12:42)

    # Link komentara

  51. Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno...
    (Marko, 23. jun 2021 11:12)

    Aj što je nezdrava, nego i ružnog ukusa.
    (Toni, 23. jun 2021 12:41)

    # Link komentara

  52. Malo se bolje raspitaj za svinjski mast u odnosu na biljno ulje..... pored masti (kako je ti zoveš), pravilno je reći pretop, u komplet lepinju idu i jaja i kajmak. Tako da od nezdravog ostaje samo belo brašno, čija količina je zanemarljiva.
    Zaključak, tvrdnja ti i nije baš tačna.
    (paceue, 23. jun 2021 12:14)

    A kajmak je cisto zdravlje jel' da?
    Bitno je da posle svega popijes pivo i zapalis jednu da neutralises...
    (Iznogoud, 23. jun 2021 12:41)

    # Link komentara

  53. Komplet lepinja je sirotinjska ,nezdrava bljuvotina koja vas sprema direktno za vaskularnu hirurgiju,ukoliko stignete do bolnice! Samo mi to jedemo,zato i jesmo nacija sa ograničenim vekom trajanja i gotovo da nema muškarca bez trbušine i srčanih problema!
    (veteran, 23. jun 2021 12:26)

    # Link komentara

  54. Moderan enterijer a tradicionalna hrana, odličan spoj!
    (Da, 23. jun 2021 12:19)

    # Link komentara

  55. @VP Jeste, a posle zemlja sa najvise mozdanih udara po broju stanovnika i tolikim infarktima da retko ko ne poznaje nekoga ko nema vaskularne probleme i zavrsio zivot kao krpa muceci i sebe i svoje bliznje. E moj pametni narode.. sve vi znate najbolje osim da sebe sagledate.
    (pippo, 23. jun 2021 12:16)

    # Link komentara

  56. Ne samo što naša hrana drži sitim ceo dan, nego I garantuje infarkt u petoj deceniji života. Ne radimo svi u polju, pitam se, posle jednog takvog doručka, za šta bi bio sposoban neko kome je glava osnovno sredstvo za rad.
    (J., 23. jun 2021 12:15)

    # Link komentara

  57. Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno...
    (Marko, 23. jun 2021 11:12)

    Malo se bolje raspitaj za svinjski mast u odnosu na biljno ulje..... pored masti (kako je ti zoveš), pravilno je reći pretop, u komplet lepinju idu i jaja i kajmak. Tako da od nezdravog ostaje samo belo brašno, čija količina je zanemarljiva.
    Zaključak, tvrdnja ti i nije baš tačna.
    (paceue, 23. jun 2021 12:14)

    # Link komentara

  58. Jeftinije na Maldivima, a vi lupajte minuse do prekosutra i kupujte domace.
    (Klm, 23. jun 2021 12:14)

    # Link komentara

  59. Znate što? Ja sam Užičanin...i kvalitetniji mi kajmak jedemo u svoja četiri zida nego što služe na Zlatiboru, ista priča je i sa pršutom. Komplet lepinja na Zlatiboru je pomodarstvo, sa dodavanjem kupusa, pršute, pa ti još zapeku u rerni ... mali savet... što vam je manji lokal, bolja vam je lepinja.
    (Milos, 23. jun 2021 12:08)

    # Link komentara

  60. Grumen masti, šećer iz do iznemoglosti obrađenih žitarica i onda dobrano usoliš sve to da neutrališe šećer i uz to dodaš vegetu ili neki sličan pojačivač ukusa. I eto najukusnije hrane za svakoga ko ne obraća pažnju šta jede. To su stvari koje vremenom totalno otupe receptore čula ukusa. Šećer dodatno napravi ljude zavisnim pa onda traži stalno više. I onda je kako kažu "zdrava" hrana neukusna, a neko đubre koje ima ove stvari super ukusno. Prvo ne postoji "zdrava" i "nezdrava" hrana. Svaki nutrijent ima svoju svrhu u ishrani. Samo je bitno kako se i u kojoj meri koristi. Individualna je potreba svakoga od nas. Drugo, pošto vam je toliko stalo do "ukusa" i po cenu zdravlja i života, posle nemojte da se čudite odakle vam visok pritisak, srčani problemi, dijabetes tipa 2, hormonski poremećaja, masna jetra, poremećaj rada budrega, problemi sa reproduktivnim organima, poremećaj metabolizma, gojaznost... Receptori za ukus na jeziku se menjaju u roku od 2-6 nedelja. Ono što vam nije ukusno sada, za mesec dana može da bude. Hrana prezasićena pojačivačima ukusa, a koja se masovno trpa u hranu u Srbiji totalno otupljuje čulo ukusa. Tek kada se odviknete i kada pustite da se receptori obnove osećate čitavu lepezu ukusa koje sada ne možete. Ni pušač ne oseća da mu smrdi kuća na duvan. Ali čim ne puši neko vreme osetiće. Nastavite da lažete sebe kako je u redu jesti đubre od hrane. Strancima je interesantno jer su tu par dana. Ali dobro spremljen biftek od kvalitetnog mesa je sigurno bolji izbor ako se pojede 1-2 nedeljno.
    (Andy, 23. jun 2021 12:05)

    # Link komentara

  61. Da nije ovih sa Zlatibora ne bih imao kome da prodam jaganjce . Pozdrav iz Banata .
    (Lala iz Banata, 23. jun 2021 12:04)

    # Link komentara

  62. S obzirom da je velika vecina Zlatibora izgradjena nelegalno stecenim parama ili ti organizovanim kriminalom, svi koji trose pare tamo direktno ucestvuju u finansiranju istog. Isto vazi za veliku vecinu kafica, marketa, trznih centara i sl sirom Srbije. U sustini il nigde ne ici i umreti od gladi il ucestvovati :D
    (grizli, 23. jun 2021 11:58)

    # Link komentara

  63. @Увек нам је туђе боље од домаћег, нажалост такви смо
    (Дрндоје, 23. jun 2021 11:34)

    Dostupnost je u pitanju. Napolju bi sve dali za cevape, sarmu il slaninu. Bukvalno ceo obrok pojedem samo kad svratim do Srbije iako sam okruzen sasvim pristojnom i jeftinom kubanskom hranom
    (Splavar, 23. jun 2021 11:57)

    # Link komentara

  64. "Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno..."

    Сваки прави Србин оде на њиву па се убије од посла једно три сата да се то све лепо спуца!
    (Прави Србин, 23. jun 2021 11:41)

    # Link komentara

  65. Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno...
    (Marko, 23. jun 2021 11:12)

    Ako zanemarimo par izuzetaka, hranu možemo da podelimo na ukusnu nezdravu i neukusnu zdravu hranu...
    (koncentrični krugovi gluposti i neznanja, 23. jun 2021 11:35)

    # Link komentara

  66. @Marko

    Komplet lepinja je verovatno nezdrava kao i ustalom i disanje.
    (trt, 23. jun 2021 11:35)

    # Link komentara

  67. Увек нам је туђе боље од домаћег, нажалост такви смо
    (Дрндоје, 23. jun 2021 11:34)

    # Link komentara

  68. malo promovisite nesto zdravije. Em smo sirotinja em jedemo nezdravo.
    (Dragan, 23. jun 2021 11:34)

    # Link komentara

  69. KOmplet lepinja je srpska verzija Red Bull-a !
    (ispijač piva ispred dragstora, 23. jun 2021 11:30)

    # Link komentara

  70. Inace pravo srpsko tradicionalno jelo sa Zlatibora se uvek ukrasi maslinama, bas onako kako su nase bake i njihove bake radile. Ah, ti cuveni zasadi maslina na Zlatiboru.
    (RX, 23. jun 2021 11:26)

    # Link komentara

  71. Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno...
    (Marko, 23. jun 2021 11:12)

    Al zato majstore sabiješ jednu kvalitetnu pijan i možeš komotno nazad u kafanu na još jedan krug, nisu ercovi ludi.
    (VP, 23. jun 2021 11:26)

    # Link komentara

  72. Komplet lepinja je strasno nezdrava, mast i belo brasno...
    (Marko, 23. jun 2021 11:12)

    # Link komentara