1. @SC
  Zanimljivo da neko cija se cela povest temelji na nepouzdanim i neutemeljenim pretpostavkama govori o nepostojanju dokaza o srpskopravoslavnim manastirima u Dalmaciji. Milorad Panic Surep nije istoricar vec pesnik i novinar, a sto se tice Milasa i Koncarevica podaci o njihovim spisima pohranjeni su u Muzeju Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu. Medjtim, najpouzdanije delo koje izmedju ostalog govori i o srpskom nasledju na prostoru Dalmacije, potice iz 2004-e godine i delo je jednog od najvecih savremenih srpskih istoricara, koji nazalost vise nije medju zivima. Radi se o delu "The Serbs" Sime Cirkovica u kome se jasno i pouzdano navode i podaci o Krki, Krupi i Dragovicu. Krupa je nastala kao zaduzbina grupe pravoslavnih monaha iz Bosne, a njeno podizanje je finansijski pomogao Kralj Milutin. Kasnije je manastir darivan i pomagan i od strane Kralja Stefana Decanskog, te Cara Dusana. Krka se spominje 1345-e kao zaduzbina Jelene Nemanjic Subic, polusestre Cara Dusana i supruge Mladena III Subica, Kneza Bribira i Skradina. Dragovic je takodje zaduzbina grupe monaha iz Bosne, a taj manastir je finansijski pomagao bosanski Kralj Tvrtko I Kotromanic koji je nastojao da nastavi nemanjicke tradicije i Bosnu uzdigne na one politicke i kulturne visine na kojima je bila Nemanjicka drzava. Stavise, Dalmacija u celini ima ogroman znacaj za srpsku povest i kulturu jos od srednjeg veka, kada su njeni pojedini delovi bili deo Nemanjica Srbije. To nisu lazi vec cinjenice.
  (ketiS, 3. jul 2021 02:14)

  # Link komentara

 2. (ketiS, 1. jul 2021 22:49)

  U srpskoj publicistici raširena je teza da je manastir Krupa napravljen 1317. godine za vrijeme vladavine kralja Milutina, premda ne postoji nikakav dokument, ni povelja ni posredan izvor koji ukazuje na to. Milorad Panić Surep je 1965. u Zografu objavio rad da postoji jedan falsificiran zapis da je car Dušan 1342. godine obnovio manastir. Milaš spominje gramatu iz 1497., iako tu gramatu nitko nije vidio. Podatci na koje se poziva su iz navodno napisanog, ali kasnije izgubljenog Končarevićevog "Ljetopisa građanskih i crkvenih događaja" s opisom srpske i pravoslavne povijesti u Dalmaciji do 1754. Također, nitko od povjesničara nije vidio taj ljetopis pa, osim vjerojatnosti da je napisan, ne postoje nikakvi dokazi o njegovom postojanju.
  Samo jos jedan u nizu katoličkih samostana i crkvi koji su dani na korištenje novopristiglom pravoslavnom stanovništvu. Krka je tek od 17. stoljeća pravoslavni objekt, prestani se utapat u svojim lažima
  (SC, 2. jul 2021 19:34)

  # Link komentara

 3. @:-S

  "Nacionalni Park Gornje Podunavlje" obuhvata severozapadni deo Vojvodine, proteze se duz leve obale Dunava, odnosno duz tromedje Madjarske, Hrvatske i Srbije, pri cemu svi sastavni delovi tog rezervata prirode, u Madjarskoj (Dunav-Drava) u Hrvatskoj (Kopacki rit) te u Srbiji (Gornje Podunavlje) cine deo celine pod nazivom "Backo Podunavlje". Citav taj prirodni rezervat se popularno naziva "Evropskom Amazonijom". Dakle, sta je tu problematicno? Na kraju, samo bih upitala da li vi u Hrvatskoj zaista "tripujete" da zivite u najlepsoj drzavi na svetu, odnosno da li takav stav iznosite samo kada razmenjujete misljenja sa susedima iz Srbije, ili to isto vazi i kada su u pitanju susedi iz Italije, Slovenije ili Madjarske? Sto se tice vase svecane pesme ili himne, ona je tipican primer 19-ovekovnog nacionalnog romantizma, ali u vasem hrvatskom slucaju bez ikakve podloge u povesnoj stvarnosti. Drugim recima, slavi se neka zamisljena drzava, koja u trenutku pisanja te pesme, nije ni postojala.
  (ketiS, 2. jul 2021 02:41)

  # Link komentara

 4. @omniameamecumporto

  Dobro, i sta sa tom cinjenicom da "Nacionalni Park Krka" ima neprocenjiv znacaj za Hrvatsku? Zapravo, rekla bih da ima i neprocenjiv znacaj za Srbiju jer se u njemu nalazi manastir Krka, podignut jos u prvoj polovini 14-og veka kao zaduzbina Jelene Subic, sestre cara Dusana. Osim toga, i Srbija ima prelepe "Nacionalne Parkove" koji imaju veliki znacaj za srpski turizam. Prema tome, sta je poenta tvog posta, koji ne predstavlja nikakav konkretan odgovor na moj post. U sustini rasprava izmedju tebe i mene je "svojevrsno vrcenje u krug". Stoga, bolje bi bilo da ovu razmenu misljenja polako privedemo kraju. Sve najbolje zelim!
  (ketiS, 1. jul 2021 22:49)

  # Link komentara

 5. @milos

  Iskreno, svidja mi se tvoje pitanje, jer bila bih neiskrena da ne priznam, da se i ja povremeno ne zapitam, cemu sva ta rasprava? Srecom po mene, ja se raspravljam samo u svoje slobodno vreme, a s druge strane ipak mi je zanimljivo da vidim kako susedi razmisljaju i da se jos jednom uverim koliko je tvrdnja o nekakvoj slicnosti Srba i Hrvata besmislena. Dakle, nisam kao oni, jer nemam predrasude ni prema kome, ali priznajem da me ne privlace drzave kao sto je Hrvatska, jer nemaju ono sto mene kao turistkinju najvise zanima i privlaci, a to je kulturna i istorijska posebnost. Eto, to bi bio moj odgovor na tvoje pitanje.
  (ketiS, 1. jul 2021 22:40)

  # Link komentara

 6. @ketiS

  Taj park biosfere dijeli i Hrvatska većim dijelom od Srbije, dapače, u Hrvatskoj se nalazi taj središnji dio rezervata poznat i kao Europska Amazona.
  [link]

  Preporučujem ti da ne natječeš svoju zemlju s ljepotom zemlje čija je se himna zove „Lijepa naša Domovino”..
  (:-S, 1. jul 2021 20:32)

  # Link komentara

 7. @ ketiS
  A sad jedno pitanje. Zašto se ti uopšte raspravljaš sa likovima koji su skloni "prizemnim predrasudama, koje su posledica potpunog neznanja i neupučenosti"? Što nameravaš time da postigneš i čemu trošiš vreme za svo to jalovo međusobno nadmetanje? Naime, ta tvoja "zabava" govori ponešto i o tvom mentalnom sklopu. Jer kako kaže izreka: s kim si, takav si!
  (miloš, 1. jul 2021 08:46)

  # Link komentara

 8. No ketiS, jer je problem proguglati na youtube za Krku i Zrmanju na primjer i reći jel istina ili laž što sam ja o tome napisao. Vidi što se tamo događa i informiraj se . Samo u nacionalnom parku Krka uprihoduje se 3 puta manje nego na Plitvicama, a kroz Plitvička jezera prođe gotovo dva milijuna ljudi.
  Razmisli onda o čemu ti pišem a ti meni spominješ turiste i regatu na Drini, ma OK ništa ne kažem ali krka je Nacionalni park, jedan od osam u nas
  i od neprocjenjivog je značaja za Hrvatsku.
  (omniameamecumporto, 1. jul 2021 06:47)

  # Link komentara

 9. @omniameamecumporto

  Mislim da sam u svom prethodnom postu, bila vise nego dovoljno jasna, ali ocito da bih morala malo da posegnem i za "crtanjem". Porediti "recice" poput Zrmanje i Krke koje proticu kroz relativno nenaseljene, odnosno retko naseljene predele, gde dakle nema ni mnogo stanovnistva a kamoli neke industrije, i hvaliti se cistocom reka, za mene je potpuno besmisleno. Neka davno prosla putovanja, te varijante tipa "rekla, kazala" me jos manje zanimaju. Ja zivim pored reka, i znam jako dobro kako izgledaju. Naravno, ne sporim da se nekad dogodi neki "ekoloski ispad", ali to je nesto sto se ne desava samo u Srbiji vec, i drugde. Prica o preciscavanju otpadnih voda nije nista novo u Srbiji, koja iako nije clanica EU, sigurna sam nimalo ne zaostaje za tvojom zemljom kada su u pitanju ekoloski projekti, pogotovo u poslednjih par godina. Prema tome, u tom smislu zaista vise nista nije isto, pogotovo nije onako kao sto je bilo u bivsoj drzavi ili pocetkom 2000-ih. Konacno, ocigledno da tebi nije poznato da se veliki delovi Dunava u toku kroz Srbiju nalaze pod zastitom Uneska kao "Biosphere Reserve - Gornje Podunavlje" ili pak "Geoparks - Djerdapska Klisura". Tesko da bi ta podrucja bila proglasena zasticenim, da ne ispunjavaju vrlo stroge ekoloske kriterijume. Sve u svemu, prica o "prljavoj" Srbiji je jos jedan izraz vase mitomanije, koja nema nikakve veze sa stvarnoscu. Na kraju, da jos jednom ponovim ono sto vrlo cesto isticem, a to je da je Dunav "more Srbije".
  (ketiS, 1. jul 2021 01:36)

  # Link komentara

 10. @???

  Zanimljivo je da vi iz Hrvatske kad god nemate argumente, posezete ili za "jeftinom duhovitoscu" ili za "Ad Hominem" uvredama. Takodje su uobicajene i prizemne predrasude, koje su posledica potpunog neznanja i neupucenosti u tematiku o kojoj se raspravlja. Sve u svemu, tvoj post vise govori o tebi, no o mojoj malenkosti!
  (ketiS, 30. jun 2021 23:11)

  # Link komentara

 11. @mitomanija

  Da najpre nastavim niz, dakle Leskovac srpski Sivas, grad u Turskoj poznat po odlicnim mesnim okruglicama ili kako mi u Srbiji kazemo "cuftama". Hvala na komplimentu kada je Sabac u pitanju, s tim sto bih jos dodala da je u vreme 19-ovekovne Srbije Obrenovica, i prvo pozoriste ovoreno u Sapcu, koje je zadrzalo ugled i do danasnjeg dana. Nadalje, mala "ispravka" jer Beograd nije srpska Moskva, vec recimo "srpski New York", a Novi Sad jeste "srpska Atina" odnosno Sremski Karlovci jesu "srpski Heidelberg". Sve to su cinjenice potkrepljene u srpskoj povesti, a ne bilo kakva mitomanija. Mitomanija su recimo, pravaske "bajke" o "crvenoj Hrvatskoj" ili "Hrvatsko-bosanskom Kraljevstvu", te navodi o nekim "kraljevima" za cije svojevremeno postojanje nema nikakvih povesnih dokaza. Dakle, to je - MITOMANIJA!
  (ketiS, 30. jun 2021 23:03)

  # Link komentara

 12. @ ketiS
  Što će meni tvoja "prva ruka",
  dok ja imam moja oba oka.
  I što možeš uopšte da kažeš,
  a da pritom ne "mažeš" i lažeš?
  (???, 30. jun 2021 21:36)

  # Link komentara

 13. ketiS, ne boj se guglanja , stavi YouTube slapovi Krke ili rafting Zrmanja pa da vidiš koliko materijala od naših i najviše stranih turista na tim malim beznačajnim i sa srpskim neusporedivim rijekama. Ne pričam ti ja priče guglaj pa vidi što ljudi snimaju i o čemu pričaju. Nisam nikad rekao da Srbija nije lijepa ali mnogo je zagađena bre.
  Ali reći da su ove dvije rijeke beznačajne i ništavne naspram ovih nekoliko vaših je smejurija.
  (omniameamecumporto, 30. jun 2021 17:46)

  # Link komentara

 14. ketiS ,nisam ja došao do nikakvog zaključka tamo jednostavno piše i građani Srbije o tome govore.
  A što se tiče zapadne Srbije, lepa...
  prošao relacijom Priboj ,Požega, Užice...bilo je davno i sjećam se predivnog Lima neki dan mi jedan Šumadinac kaže da više nije tako.
  Inače naše rijeke ulaze u dva sliva prvi je jadranski i u njega ulaze pretežno čiste rijeke koje se filtriraju pod zemljom jer su mnoge ponornice i imamo sreću da ne zagađuju Jadran što je vrlo bitno. 80% naših voda odnosi Sava koja je naša kanalizacija i odlazi k vama.Mi moramo poštivati europske ekološke norme pri tome.
  Vama pak Dunav donese kanalizaciju od pola Europe ,ali oni brinu o ekologiji ali vi ne i u tome je problem.
  Ja a bih volio da imamo koju veću rijeku više barem u Zagorju ali imamo more zato. Inače Krka i Zrmanja dužine su 70km baš onako po mjeri
  (omniameamecumporto, 30. jun 2021 17:31)

  # Link komentara

 15. Beograd - srpska Moskva,
  Novi Sad - srpska Atina,
  Sremski Karlovci - srpski Heidelberg,
  Šabac - srpska Padova,
  Leskovac - srpski....nastavi niz!
  (mitomanija, 30. jun 2021 11:08)

  # Link komentara

 16. @omniameamecumporto

  Znaci ti si "proguglao" i dosao da zakljucka da su pomenute reke "prljave". Ja mogu iz "prve ruke" da ti kazem, da to nije slucaj, jer zivim izmedju dve velike regionalne reke, Save i Drine. Gradjani Macve i Srema se vec godinama unazad, na tim rekama tokom letnjih meseci kupaju, i nista im nije. Sto se Dunava tice, nemoj da brines, to je velika evropska reka o kojoj se itekako vodi racuna, a koliko je Dunav "prljav" neka ti kazu gradjani Kladova ili Donjeg Milanovca npr. Srbija ima neuporedivo bogatije recne tokove od Hrvatske, a porediti majusne ponornice sa velikim rekama regionalnog ili evropskog nivoa je najblaze receno neumesno. Konacno, turisticke priredbe poput Drinske Regate, ili pak krstarenje Dunavom ili Kanjonom Drine su najbolji dokaz turistickog znacaja i potencijala ovih reka. Sve u svemu, jedno je "guglanje" a sasvim je drugo videti nesto svojim ocima.
  (ketiS, 30. jun 2021 01:41)

  # Link komentara

 17. @mario

  Tvoja opsednutost Turcima vec poprima "epske" razmere. No za tvoju obavestenost, da navedem da Turci u Srbiji nisu gradili samo puteve, vec i mostove, karavan-saraje, hamame, hanove, tvrdjave.... Drugo, Vojvodina jeste u kulturno-povesnom smislu dominantno ugarska, ali za razliku od vas Hrvata, Srbi su na prostoru severno od Save i Dunava stvorili sopstveno etnokulturno nasledje, ciji su najbolji dokazi Fruskogorski Manastiri i Sremski Karlovci, svojevrsni "srpski Heidelberg". Medjutim, pored nasledja drugih kultura i civilizacija u Srbiji za razliku od Hrvatske, postoji nasledje sa jasnim srpskim etno-kulturnim predznakom. To sto ti, o tom nasledju ne znas nista, dovoljno govori samo po sebi. No to tebe i tvoje sunarodnike ne sprecava, da komentarisete nesto o cemu nemate nikakva znanja. Takodje zaboravio si da sam ti postavila pitanje, da mi navedes primere hrvatskog etno-kulturnog nasledja u tvojoj zemlji, no naravno da mi na to pitanje nisi odgovorio, jer takvog nasledja prosto - NEMA! Konacno, da nije bilo Jugoslavije ne biste se mogli "kititi ni tudjim perjem", jer Dalmacija, Istra ili Slavonija danas ne bi bile u Hrvatskoj, vec u Italiji i Madjarskoj.
  (ketiS, 29. jun 2021 23:07)

  # Link komentara

 18. Evo da ti jedna "ocajnica iz pitome Macve" odgovori da je lepsi miris lipe od bilo kakvog cempresa ili bora, da je zelenilo suma i livada lepse od bilo kakvog stenja i kamenjara, a da je Drina jedna izuzetno lepa i nepredvidljiva reka, ciji je kanjon jedna od znacajnijih prirodnih lepota Srbije. Ne trebaju mi nikakve mletacke palate, jer imam predivne srednjovekovne manastire i tvrdjave. Sve u svemu, za razliku od tebe ne pomisljam da se selim zapadno od Drine.
  (ketiS, 27. jun 2021 18:45)
  Dakle kada drugima nabrajaš kako im je netko drugi izgradio nešto,pa priznaj onda pred svima kao je Turska izgrađivala Srbiju,pa turci su vam napravili drumove itd itd,AU vam je gradila pogotovo po Vojvodini i ti onda kažeš drugima kako su kopija mislim zaista.
  Da lijepo miriši lipa,ali miris bora,čempresa,lavande itd itd te mora e to nema svagdje.Mali Lošinj je otok na kojem raste 1100 biljnih vrsta ,230 je ljekovito bilje zato se i zove ljekoviti otok.
  Što se tiće rijeka u Srbiji mislim to svi možemo vidjeti na što sliće,pa imamo svi internet,a Krka i Zrmanja su za Drinu i Dunav pojam čistoće,a tek Plitvička jezera.
  Tvrđava i dvoraca ima po Hrvatskoj i da nebitno je ko ih je gradio jer se nalaze na tlu RH.
  (mario, 29. jun 2021 20:34)

  # Link komentara

 19. ketiS, kad već spominjemo te velike rijeke Drinu i Dunav koje bi trebale biti vaš ponos,nažalost vaša su sramota.
  Toliko su onečišćenje da bi bolje bilo da ih nemate. Malo sam proguglao jer to danas svatko može. Otpad ,stare bačve,namještaj, fekalije....vama rijeke služe kao smrdljivi odvodni kanali, pa u čemu se vi uopće kupate.
  Nasuprot tome proguglaj za Krku i Zrmanji, čiste manje više ponornice koje ulaze u jadranskom more. Pazi nema bačava, govana,guma. Imaju samo termini ,slapovi Krke, rafting, nacionalni park itd..itd. Dakle o čemu pričamo. Krka i Zrmanja su male rijeke koje koje ukrašavaju prirodu jer Hrvati brinu o njima i pokazuju ih turistima.
  Dunav i Drina su monstrumi koji nose teret ekološke neosjetljivosti Srbije pa i Bosne.Dunav plijeni svojom veličinom ali što mu Srbija radi moja ketiS, a tu se kao hvališ, čime...Srbija ih ne zaslužuje jer im je maćeha.
  (omniameamecumporto, 29. jun 2021 13:27)

  # Link komentara

 20. @ ketiS
  Krka i Zrmanja su čiste i bistre reke, dok je Drina prepuna otpada, a Dunav svojevrsna kanalizacija. Stvarno neuporedivo!
  (naša lepa Srbija puna đubra i fekalija, 29. jun 2021 06:46)

  # Link komentara

 21. @omniameamecumporto

  Ako te zanima nasledje srednjovekovne Srbije, ti o njemu prvo nesto saznaj, pa potom "skokni" do Srbije da se sa istim upoznas. Ali vas, turiste iz Hrvatske vise zanimaju splavovi, zar ne?

  @Tako

  Kamenita Dinara i Velebit u poredjenju sa Tarom ili Zlatiborom, Krka i Zrmanja u poredjenju sa Dunavom ili Drinom, Kninska ili Kliska tvrdjava u poredjenju sa Smderevskom ili Beogradskom, jednostavno neuporedivo!
  (ketiS, 28. jun 2021 23:02)

  # Link komentara

 22. Jel može netko da mi objasni što to ima u predivnim srpskim manastirima koji se stalno spominju. Ajde uđeš unutra i pola sata razgledavanja uvrh glave ako turista tako nešto uopće zanima. Razumijem starina ali kako turista privući.
  Eto jučer sam prošao kraj dvorca Mihanović u Tuheljskim toplicama i vani ispred dvorca prekrasno uređenog ljudi ručavaju. U srcu Hrvatskog Zagorja to je kontinentalni turizam. Tisuće kupača u Terme Tuhelj ,naravno nekoliko prekrasnih hotela u blizini ali neki objeduju u dvorištu prekrasnog dvorca. I crkva je tu ali slabo bi prošli sa tim našim kako vi kažete manastirom. Doživljaj pravi je tek sa ponudom u unutrašnjosti dvorca. Eto to vam je turizam u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Imate čak i blog neke srpske influenserice na webu i oni su bili u dvorcu i ostali oduševljeni dodatnom ponudom.
  Stvarno kad spominjete manastire same po sebi zvuči mi nekako prazno i
  neuvjerljivo.
  (omniameamecumporto, 28. jun 2021 14:41)

  # Link komentara

 23. @ketiS

  Pa zelenilo šuma livada i bregova uz srednjovjekovne tvrđave je odmah iza tih mletačkih palata..
  Pogledaj malo pojmove Krka, Zrmanja, parkovi prirode Dinara i Velebit, dalmatinska zagora, itd...
  Malo realnosti pobogu..
  (Tako, 28. jun 2021 11:10)

  # Link komentara

 24. @ ketiS
  Očajnik iz Trogira je inventivan i duhovit, dok je tvoja replika otrcana i banalna.
  (ne umeš parirati, 28. jun 2021 09:10)

  # Link komentara

 25. Sta kazu jel ima ajkula blizu ove plaze? Ako nema ja bi doso! Posto je paradajz, pasteta i tako to? Jel dovoljno 150 evra za 10 dana na Krku? Mi Srbi smo uvek zeleli na Krk. Jos kad vidim taku plazu ja padnem u nesvest.
  (oscar, 28. jun 2021 08:05)

  # Link komentara

 26. @Ocajnik iz Trogira

  Evo da ti jedna "ocajnica iz pitome Macve" odgovori da je lepsi miris lipe od bilo kakvog cempresa ili bora, da je zelenilo suma i livada lepse od bilo kakvog stenja i kamenjara, a da je Drina jedna izuzetno lepa i nepredvidljiva reka, ciji je kanjon jedna od znacajnijih prirodnih lepota Srbije. Ne trebaju mi nikakve mletacke palate, jer imam predivne srednjovekovne manastire i tvrdjave. Sve u svemu, za razliku od tebe ne pomisljam da se selim zapadno od Drine.
  (ketiS, 27. jun 2021 18:45)

  # Link komentara

 27. Kole*
  Koji si ti kralj!
  Komentar svaka čast!
  Da imam apartman ugostio bih te u Kaštelima!
  Ako znaš plivat i nemaš auto 😎
  Živio!
  (Mook tamo, 27. jun 2021 17:34)

  # Link komentara

 28. Očajan plovim pučinom mora,
  udišem očajne mirise čempresa i bora,
  očajan zurim u kamene palače,
  zbog kojih mi saldo očajno skače,
  pa da me svo ovo očajanje mine,
  ima da se pomerim negde preko Drine.
  (Očajnik iz Trogira, 27. jun 2021 13:12)

  # Link komentara

 29. Inače za one koji ne znaju od 25.06.2021 za ulazak srpskih drzavljana u RH nije više potreban ni PCR nii RAPID test Piše na sajtu ambasade u ZG.
  Ali zato je u povratku iz HR u SRB potreban PCR ili vakcina,a ko se iz HR vraca u SRB preko BIH bišta mu ne treba.
  (Georgije, 27. jun 2021 11:28)

  # Link komentara

 30. Dragi moji susjedi, smatram da ste pametniji. Cijelu godinu radite tesko i stedite za ljetovanje. Za vase novce ljudi vas trebaju postivati, a u Hrvatskoj to nije slucaj. Sta vam treba da vas ignoriraju, vrijedaju, da vasa djeca dozivljavaju traumu dok roditelji svoju djecu sklanjaju od vase i govore, oni su srbi, ne smijes se igrati sa njima. Mislite na svoju obitelj, ljetovanje mora bi lijepo i nezaboravno, a ne traumaticno da ga zelis sto prije zaboraviti. Odlaskom u Hrvatsku riskirate da vam obitelj dozivi traumu. Nemojte misliti samo na sebe, mislite i na obitelj. U Grckoj ce vas za vase novce vise cijeniti!
  (Istra, Pula, Veruda..., 27. jun 2021 11:04)

  # Link komentara

 31. @Mosor, nulta stopa tolerancije, Nikola

  Kolika doza "ocaja i frustracija" izvire iz vasih komentara, to je neverovatno!
  (ketiS, 26. jun 2021 23:14)

  # Link komentara

 32. KetiS

  Ako neko zeli da vidi ranofeudalno nasljedje Srbije neka ide u Tursku. Ali ne istambul vec tamo duboko u azijskom dijelu kako bi bilo autenticno.
  (Nikola, 26. jun 2021 08:31)

  # Link komentara

 33. @ketiS
  Možeš se javiti za riječ kad na UNESCO-vu listu stignu Požarevac i Šabac.
  (nulta stopa tolerancije, 26. jun 2021 01:36)

  # Link komentara

 34. @ ketiS
  Što je to važno kada je Dioklecijanova palača završila na listi UNESCA? Laprdaš o nekakvoj hijerarhiji o kojoj nemaš blage veze. Palača je u svakom slučaju unikatni spomenik kojeg, između ostalih, posjećuju i proučavaju generacije studenata arhitekture iz talijanskih obalnih gradova. Inače tvoje turističke aspiracije važne su nam jednako kao i srpska renesansa.
  (Mosor, 26. jun 2021 00:53)

  # Link komentara

 35. Ocigledno je da mnogi od komentatora ili ne shvataju, ili se prave da ne shvataju sustinu necijeg komentara. Dakle, ja treba da idem u drzavu koja se zove Hrvatska, a tamo me docekuju mletacki gradovi, habsbursko i ugarsko nasledje.... da ne nabrajam dalje. Medjutim, ono sto ja kao turistkinja ocekujem, to je da se u Hrvatskoj upoznam sa nasledjem "Ranofeudalne Hrvatske" npr. ali od tog nasledja "nema ni traga ni glasa." Drugim recima, ako me zanima anticko-rimsko ili venecijansko ili habsbursko nasledje, zasto bih ja isla u Hrvatsku, zar nije logicnije da idem u Italiju, ili Austriju i Madjarsku. Konacno, mletacko ili austrijsko nasledje na prostoru danasnje Hrvatske, niti ima, niti objektivno moze da ima onaj istorijski i umetnicki znacaj koji ima nasledje u "sredistima" tih kultura, dakle, prethodno pomenutim drzavama. Nije valjda Dioklecijanova Palata zavrsila na listi Uneska pre Rimskog Foruma ili Koloseuma. Za razliku od vas Unesko postuje odgovarajucu, povesno zasnovanu kulturno-vrednosnu hijerarhiju. Shodno tome, s moje strane upotrebljenu rec "kopija" treba shvatiti u prenesenom, a ne doslovnom znacenju. Ali onaj ko ne shavta postojanje odredjene kulturno-vrednosne hijerarhije, ocito nije ni sposoban da to preneseno znacenje uoci i shvati na pravi nacin. Konacno, ogromna vecina turista Hrvatsku ipak posecuje iz sasvim drugih razloga, te shodno tome, slazem se da sve njih bilo kakvo kulturno nasledje najmanje zanima.
  (ketiS, 25. jun 2021 23:39)

  # Link komentara

 36. Imaju najljepše more, čist vazduh, blizu Italije i Austrije,
  između Ljubljana i Beograda, sve im ide u prilog. Dišu ko jedan.
  (Dmitar, 25. jun 2021 22:33)

  # Link komentara

 37. Zaboravili ste jednu MAAALU "SITNICU" u svemu tome. A to je sa srbi NISU DOBRODOŠLI. Ne samo na Krk nego u Hrvatsku uopče. Tek da se zna. Da se nebi previše zanosili iluzijom da JESU dobrodošli, pa da nebi bilo teških razočarenja. Kod nas postoji izreka, BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI . Ali ovo "liječiti" treba shvatiti DOSLOVNO. ZDS !!!
  (damon, 25. jun 2021 16:04)

  # Link komentara

 38. @ketiS

  Koji su to originali Dioklecijanove palače podno moćnih planina Kozjaka i Mosora bilo gdje na svijetu? Gdje je originalni Dubrovnik? Može li se istarski šarm doživjeti bilo gdje drugo na svijetu?

  Mislim da si ti iskompleksirana upravo zbog tog kako kažeš „nepostojećeg hrvatskog etno-predznaka”..

  Na koncu, čak te malo i žalim..
  (:-/, 25. jun 2021 13:01)

  # Link komentara

 39. @ ketiS
  Kao prvo, UNESCO-vi kriteriji ne uvažavaju nikakve kopije, pa ako se posjećuje Split obilazi se (i) originalana Dioklecijanova palača, u Trogiru i Šibeniku originalne katedrale, U Poreču originalna bizantska bazilika itd.
  Kao drugo, trebala bi objasniti zašto je recimo grad Rodos, kojega su gradili talijanski vitezovi original, a Trogir kojega su, između ostalih, također gradili talijani, preciznije Mlečani - kopija?
  Kao treče: ne razbacuj se izrazima kojima ne znaš značenje!
  (blamiranje uz dokoličarenje, 25. jun 2021 09:48)

  # Link komentara

 40. @ ketiS
  Mene, kao i mnoge druge, uopšte ne interesuje bilo čiji, pa ni "hrvatski etno - predznak", interesuju me lepi gradovi. Sa druge strane, hr gradovi o kojima je reč nisu nikakve kopije, nisu ih gradili Turci po uzoru na Mlečane, a ne treba naglašavati koliko su posebni i osebujni... tako da tvoj zaključak (koji - svesna si - nema nikakvu prođu) je samo beznačajni izraz sopstvene zadrtosti.
  (svetozar, 25. jun 2021 09:16)

  # Link komentara

 41. (ketiS, 24. jun 2021 01:29) Keti draga na svaki clanak o Hrvatskoj ti guslas isto. Ne moras dolaziti i ne interesira me da li zelis dolaziti, ali imaj na umu da u Dalmaciji zive Hrvati i da su u Dalmacije vec stoljecima Hrvati. Srba nije nikada ni bilo, oprosti bilo ih je u raznim "spisima" gdje se svaka rijec Slaven prebacivala u Srbin. I mit je poceo i traje i traje i traje. A to je vas problem , ne nas!
  (Ruairidh, 25. jun 2021 03:21)

  # Link komentara

 42. Za moje pare, uvek Grcka ispred Hrvatske.
  (ha ha, 23. jun 2021 21:28)
  ~~~…~~
  Ma daj, ozbiljno? Zašto? Što ti smeta
  na hrvatskoj obali, da si izgubio volju
  posjetiti je? Pusti ove što pišu gluposti,
  dođi kod nas slobodno, Srbi su rado
  viđeni gosti, a i bez vas ljetovanje nije
  interesantno. Daj, predomisli se i dođi. volimo te
  (Mantis, 24. jun 2021 22:57)

  # Link komentara

 43. Проблем је што смо до 90их ишли најнормалније на Јадран, на СВОЈЕ море.Онда су фашисти из ЕУ измислили државу Хрватску,темељивши је на геноциду над Србима и Ватиканским задњим намерама према Србима, не прочитавши пописе становништва са почетка 20бека-који је народ и која је доминантна и већинска вера .Такође, Егејска Грчка ,Солун и Пелопонез-то је све било насељено Србима, али су етнички очишћени од стране Грка почетком 20века.Грчка и Хрватска су до скоро биле СРБске земље, а Србија никада није била ни Грчка ни Хрватска." Браћо Хрвати", не коментаришемо ми никакав шљунак нити не знам какве замерке тражимо на Јадрану-ми се само питамо када ће свет уочити да је Србима отета миленијумска земља, три мора и све плаже на њима и да је извршено етничко чишћење Срба на овим СРБским земљама??!
  (Ивана, 24. jun 2021 12:19)

  # Link komentara

 44. Crna guja..
  Buhe su casni srbi i to je staro srpsko prezime. Uvijek su imali osjecaj da se stave na stranu napadnutih. Necak poznatog narodnog heroja i bpmbasa Boska Buhe, Nebojsa, iz gradine kraj Virovitice je heroj hrvatske vojske. Nazalost, poginuo u bljesku kod oslobadanja zap slavonije
  "Nikome nije dao svog garonju (puskomitraljez)!
  (Igor Sulic, 23. jun 2021 01:55)

  Buhe su časni hrvatijanci,Grčka je hrvatijanska,a prvi čovek koji je kročio na "mjesec" je hrvatijanac:))

  Eto,malo i "povjesti"

  U sledećem broju,najnovije reci novohrvatijanskog jezika,ume da bude smešno....
  (Munem ti blavora, 24. jun 2021 09:44)

  # Link komentara

 45. @mauro - pula, bane

  ......."Porec, Zadar, Sibenik, Trogir, Split, Hvar, Dubrovnik".....

  Svi nabrojani gradovi "blage veze" nemaju sa bilo cim sto ima "hrvatski etno-predznak", a u danasnjoj Hrvatskoj se nalaze zahvaljujuci cinjenici da su od 1918-e postali deo Kraljevine SHS, odnosno Jugoslavije od 1929-e. Zakljucak sledi, a on glasi: "Odoh ja u Italiju da vidim originale, jer mi ne trebaju bilo kakve kopije"!
  (ketiS, 24. jun 2021 01:29)

  # Link komentara

 46. @ bane
  Ti si vjerojatno boravio u Pločama. Naime, to je jedan jedini grad na hrvatskoj obali koji se može nazvati komunističkom tvorevinom, a koji je u poslijeratnim godinama izgrađen kao luka za BIH područje. Svi ostali obalni gradovi od Poreča do Dubrovnika imaju dugostoljetnu povijest, specifično mediteransku arhitektonsku matricu, pomorsku tradiciju i orijentaciju, a nemali broj tih obalnih gradova (Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Hvar, Dubrovnik) uvršen je i na UNESCO-vu listu. A tvoje neznanje je toliki blam da bi te zbog toga trebalo biti sram!
  (mauro - pula, 23. jun 2021 22:32)

  # Link komentara

 47. Krk je staro cetnicko uporsiste. Za vreme Drugog svetskog rata 1943. grupa intelektualaca predvodjena katolickim svestenikom uputila je pismo Drazi Mihajlovicu u kome je zahtevalo da Krk posle rata bude deo srpske federalne jedinice.
  (don Jerko Grskovic, 23. jun 2021 22:27)

  # Link komentara

 48. @ bane
  Za razliku od tebe, oni gradovi koje ja znam su doista prelepi, sa mediteranskim šmekom i okrenuti moru: Poreč, Rovinj, Pula, Opatija, Split, Trogir, Šibenik, Hvar, Korčula, Dubrovnik....itd. Sad molim te navedi te ružne gradove koje ti poznaješ, te - kako kažeš - "komunističke tvorevine, okrenute leđima moru". Proširi nam saznanja!
  (svetozar, 23. jun 2021 21:58)

  # Link komentara

 49. Za moje pare, uvek Grcka ispred Hrvatske.
  (ha ha, 23. jun 2021 21:28)

  # Link komentara

 50. Ovakva plaža da je u Grčkoj bi bila medju lošijima. Hrvatske plaže su grozne a more je uglavnom prljavo i nepristupačno, pogotovo u blizini gradova. Neko napisa da su hrvatski gradovi prelepi. Ne znam koji su to, nije napisao. One koje ja znam nisu lepi, nemaju nikakav mediteranski šmek. Uglavnom su to komunističke tvorevine okrenute ledjima moru.
  Komšije punom parom ovde hvale sami sebe, bolje da nekada skoknu do Grčke, sve će im biti jasno.
  (bane, 23. jun 2021 20:48)

  # Link komentara

 51. Nije danas vrućina, nego mi nismo na moru.
  (Kolos, 23. jun 2021 20:06)

  # Link komentara

 52. Ne postoje hrvatski i srpski potali. Sve je to internet. Inter (međunarodni) i net (mreža). Znači, internet je opšte dobro koje mogu da koriste svi ljudi na svetu ravnopravno i bez ograničenja, pod uslovom da poštuju neka pravila. Ne razumem zašto vam smetaju ljudi iz drugih sredina koji ostavljaju komentare. Meni je to čak i simpatično. Nauče oni nešto od nas, nešto i mi od njih, malo se svađamo, malo mirimo i život bude zanimljiviji. Zamislite diskusiju sa istomišljenicima. Ja bih se roknuo posle dva dana.
  (Kole, 23. jun 2021 20:02)

  # Link komentara

 53. Pa ja na Moravi imam bolje plaze od ove hrvatske sa šoderom!
  Ne ponižavajte se ljudi da vam prodaju ovo kao neku ekskluzivnu plažu, ako hocete prelepe i istinske plaže idite u Grčku ili bilo gde na Mediteranu, batalite Hrvatsku i CG, em vas mrze em su im "plaze" obican kamenjar sa precenjenim lezaljkama i cenama uopste.
  Za one sa dubljim dzepom preporucujem Kubu.
  (Žalosna Sova, 23. jun 2021 18:03)

  # Link komentara

 54. Ima ih bezbroj, a ja ću vas podsetiti na tri. Novalja na Pagu, plaža pored kampa koji je u borovoj sumi. Nestvarno bistra voda, pesak bele boje na dubini oko 2 metra. Ostrvo Korčula, plaža "bile boke" po belom kamenju slicnog prečnika veličine jajeta. I naravno, Zlatni Rat na Braču. Jedinstvena igra mora je napravila ovu plazu koja je raj za surfere, ali i turiste kojima je ležaljka zakon.
  (Kole, 23. jun 2021 17:23)

  # Link komentara

 55. Hrvatsko primorje je Austrijsko i Nemačko,
  a postalo je kad je hrvatska dobila"nezavisnost"....
  kupili vas za šaku mekinja:))
  (Munem ti blavora, 22. jun 2021 19:04)
  ~~~…~~
  Ti ne smiješ čitati tekstove o hrvatskom
  turizmu, jer takvi tekstovi očito loše
  djeluju na tvoju psihu. Nešto te jako
  tišti pri spomenu na "hrvatski turizam na lijepom plavom Jadranu". Očito su ti sjećanja iz ranog djetinjstva bolno urezana memoriju.....cmuc
  (Mantis, 23. jun 2021 13:30

  Šta ćeš ovde?:))))hvali se na drugom mestu,vidiš da se nerviramo zbog hrvatijanaca i lepe njihove...nemoj to više da radis:))
  (Munem ti blavora, 23. jun 2021 15:34)

  # Link komentara

 56. Hrvatsko primorje je Austrijsko i Nemačko,
  a postalo je kad je hrvatska dobila"nezavisnost"....
  kupili vas za šaku mekinja:))
  (Munem ti blavora, 22. jun 2021 19:04)
  ~~~…~~
  Ti ne smiješ čitati tekstove o hrvatskom
  turizmu, jer takvi tekstovi očito loše
  djeluju na tvoju psihu. Nešto te jako
  tišti pri spomenu na "hrvatski turizam
  na lijepom plavom Jadranu". Očito su
  ti sjećanja iz ranog djetinjstva bolno
  urezana memoriju.....cmuc
  (Mantis, 23. jun 2021 13:30)

  # Link komentara

 57. a najjaci su ovi xrvatići što komentarisu po srpskim portalima jer su tolko jadni,mali i beznacajni da svoje nemaju. Ja ne znam nikoga iz Srbije da komemtarise po xr novinama...
  A na more vam ne bix otisao ni da me zovete
  (Momir, 22. jun 2021 17:05)

  Nikog briga, Momire.
  (Marko, 23. jun 2021 13:20)

  # Link komentara

 58. znaci iznosim samo istinu a mnogima se to ne svidja,hr ima lepe gradove i lep miris i smek mora,to ima i grcka ali ne i halkidiki gde vecina srbijanaca boravi,ko kaze da srbija nema more je budala,to je isto ko da ja kazem e nemaju hrvati more nego dalmatinci,moj je stv da je cak i bolje sto srbija nema more jer obidjes vise sveta i mora,problem hrvatske su plaze koje su bzv,crna gora ima lepse plaze od hrvatske i crna gora ima smek juga,dok se npr u istri smrznes u avgustu jer je klima kontinentalna-planinska,itd,itd...
  (peca, 23. jun 2021 10:59)

  # Link komentara

 59. hrvatska ima predivno more, ali plaze su katastrofa
  (partyboy, 23. jun 2021 08:07)

  # Link komentara

 60. @Tak vam je to dečeci mali
  Vas vecina, a pogotovu ovih sto se zovu Dalmatincima su pokatoliceni Srbi. Tako da ne brini, cuvamo more...
  (cuvamo more, 23. jun 2021 07:51)

  # Link komentara

 61. Ko će bre da lezi na šljunku ni da mi plate , Clearwater beach i beli prah od peska more pretoplo . No thank you . Ostaću kući i trošim livu gde sam i zaradio .
  (Billy D Goat, 23. jun 2021 04:07)

  # Link komentara

 62. Crna guja..
  Buhe su casni srbi i to je staro srpsko prezime. Uvijek su imali osjecaj da se stave na stranu napadnutih. Necak poznatog narodnog heroja i bpmbasa Boska Buhe, Nebojsa, iz gradine kraj Virovitice je heroj hrvatske vojske. Nazalost, poginuo u bljesku kod oslobadanja zap slavonije
  "Nikome nije dao svog garonju (puskomitraljez)!
  (Igor Sulic, 23. jun 2021 01:55)

  # Link komentara

 63. @bas "Srbi dobijaju prezimena 300 a sluzbeno 200 godina "poslje" nego Hrvati.

  Samo si zaboravio da navedes, da u vreme kada je Knez Milos Obrenovic u tadasnjoj Knezevini Srbiji, prvi put pravno uredio problematiku porodicnih prezimena, hrvatski etnoidentitet je tek poceo da se artikulise, i to u uskom krugu jednog dela juznoslovensko-katolicke elite. Dakle, niste imali ni artikulisan identitet, a kamoli drzavu, ali ste toboze imali prezimena. Zanimljivo! Verovatno je sve to u skladu sa vasom pravaskom, ispolitiziranom istoriografijom.

  Inace moja malenkost, krajolik sa fotografije bi vrlo rado menjala za Zlatibor ili Taru, doduse potpuno nezavisno od toga da li se nalazi u Hrvatskoj, Grckoj, Italiji.....jer prosto "it is not my cup of tea."
  (ketiS, 23. jun 2021 01:29)

  # Link komentara

 64. Ovakvih plaža kao ova na slici, u CG ima oko 50-ak.Pozdrav.
  (toni soprano, 23. jun 2021 00:43)

  # Link komentara

 65. Dečko, moja kuća pored mora donese više novca nego neka firma u Srbiji sa 50 zaposlenih. Nije džabe vjeruj mi.
  (leni, 22. jun 2021 18:51)

  Trebao si da napišeš:
  "...moja mala kuća pored mora donese mnogo više novca nego neka firma u Srbiji sa 500 zaposlenih..."
  Tada bi ti sigurno svi poverovali.
  (leni i cmok, moji omiljeni, 23. jun 2021 00:13)

  # Link komentara

 66. (Tak vam je to dečeci mali, 22. jun 2021 20:36)

  A Bog se zvao kralj Aleksandar Karađorđević?
  (Silvester, 22. jun 2021 22:55)

  # Link komentara

 67. Fućka mi se za kroasane i njihovu sinergiju!
  (carvelizar, 22. jun 2021 22:19)

  # Link komentara

 68. Koliko mržnje i zavisti vjerojatno od onih koji nikad nisu bili u Hrvatskoj. Može se u Hrvatskoj naručivati ekavicom, jer je dobar dio konobara pa i kuhara iz Srbije. Naši konobari i kuhari su otišli u inozemstvo jer su tamo plaće duplo veće.
  (Harwy, 22. jun 2021 21:38)

  # Link komentara

 69. Glavna plaza na Tikvari je plazetina za ovu plazu. Osim
  zlatnog rata sve je neki kamen.
  (Nikola, 22. jun 2021 14:59) # Link komentara

  Plačem... Tikvara ? Tikvara ??? U kom ti univerzumu živiš, čoveče ...
  (Bole, 22. jun 2021 21:11)

  # Link komentara

 70. "U odmoru svom , sedmog dana stvaranja zemlje, odlući Bog odvojiti dijelić mora i kopna samo za sebe. Malen komadić , ali koji isijava Božanskom ljepotom tvorca svoga . Napravi je , uredi je , blagoslovi je i predade na čuvanje , svojim vjernim čuvarima Hrvatima. Lijepa , prelijepa naša Domovina-Bogu hvala. --" Stvori , uredi i blagoslovi Bog , još jednu zemlju u susjedstvu Hrvata i predade je na čuvanje narodu tome mislivši da su poput Hrvata......Nisu je voljeli Hrvatskom strašču i Bog je predade drugome u baštinu. Bogu hvala.
  (Tak vam je to dečeci mali, 22. jun 2021 20:36)

  # Link komentara

 71. miki@ Srbi dobijaju prezimena otprilike 300 a sluzbeno 200 godina poslje nego Hrvati
  (bas, 22. jun 2021 20:18)

  # Link komentara

 72. Zasto volim da idem na hrvatsko more? Zato sto sigurno necu sresti nijednog hejtera iz Srbije poput ovih sto komentarisu negativno.
  (Vf, 22. jun 2021 20:13)

  # Link komentara

 73. najbolje kad narod koji je dobio trajna prezimena tek pocetkom 20-tog veka prica price o srpskim prezimenima i imenima.

  Procentualno Miloša ima najviše u češkoj jesu česi srbi ili česi? ??

  onako usput nisam fan Hrvata ali brate sloveni smo svi pa logično je da su nam koreni reci imena prezimena isti ili slični....od Baltika do crnog mora
  (ko izgubi dobitak taj dobija gubitak, 22. jun 2021 20:00)

  # Link komentara

 74. Hr atska ima neviđene prirodne lepote. Stenovite plaže i borovi su divni. Ko hoće pesak neka ide na srugo mesto.
  (Marina Vranjes, 22. jun 2021 19:47)

  # Link komentara

 75. e pphvalno za vest, to zelim da citam, a ne izvestaje o razbijenim automobilima
  (siba, 22. jun 2021 19:45)

  # Link komentara

 76. @crna guja
  Mnoga stara srpska prezimena nisu na Ić. Evo jednog primera, Buha. Srbi iz Hrvatske, vidi čuda proterani 1941 u zapadnu Srbiju.
  (kako da ne, 22. jun 2021 19:28)

  # Link komentara

 77. Koliko ste ozbiljna država,videlo se za vreme corone,a"cijepljenje"u Srbiji nije nikakav problem!
  Italija je ozbiljna država, pa joj je Srbija poslala vakcine,eto mi nemamo more,ali imamo vakcine....
  Zato jadnici i bivši Srbi,ostavite neki evro,za ne daj Bože, pošto se od silnog turizma za vreme corone niste ni čuli:))))
  (Munem ti blavora, 22. jun 2021 19:28)

  # Link komentara

 78. Sinergija ???? Ahahahhahahahahahah ahahahaha !!!!
  (desperado, 22. jun 2021 19:20)

  # Link komentara

 79. Ako idete u RH samo u istru.
  Tu ce te kao srbin najbolje proci. U dalmaciju nikad. Tu mozete samo dozivjeti eventualno neugodnost.
  Uvrede ogreban auto biti napadnuti itd…

  Istrijani su ipak dosta kulturni od ovi drugi.
  (dado, 22. jun 2021 19:19)

  # Link komentara

 80. Kažu da Hrvatska ima otoka, otočića, hridi 1244. Jeli vam poznato ?
  (Fanat baštoni, 22. jun 2021 19:17)

  # Link komentara

 81. 3 meseca sezone a ostalo kanta,plaže nikakve,juzna amerika na primer 365 dana.
  Grčka takođe neuporedivo bolja.
  Ali eto odem nekad,da me služe,da mi sreďuju nokte,masiraju,da mi spremaju večeru i donose piće,to takođe ima svoj čar.
  (Miki, 22. jun 2021 19:07)

  # Link komentara

 82. Hrvatsko primorje je Austrijsko i Nemačko, a postalo je kad je hrvatska dobila"nezavisnost"....kupili vas za šaku mekinja:))
  (Munem ti blavora, 22. jun 2021 19:04)

  # Link komentara

 83. Te onda srbi tvrde da svako prezime sa "ić" je srpsko?
  Kako to da Nikola Tesla nije bio Nikola Teslić?? ??
  (crna guja, 22. jun 2021 17:47)

  Leka,Prostran,Boromisa,Tesla,Baždar,Meandžija,Nevajda,Tintor,itd,itd..a sve Srpska
  (Miki, 22. jun 2021 19:00)

  # Link komentara

 84. Nije usporedio sa Grčkom ,ali usporedio je sa CG da bi nam bilo jasnije jer nisam niti ja znao. CG ima lijepi komad obale i primjerenu turističku moć za milijunsku državu ali to je obala jednog Cresa po veličini a ipak im nemjerljivo znači.
  Svaka čast Grčkoj ne mjerimo se mi sa njihovim kapacitetima nama je dosta naše obale.
  (amicuscertusinreincertacernitur, 22. jun 2021 18:57)

  # Link komentara

 85. Ljudi Bozji kako vam ne dosade ova prepucavanja tipa ciji tata ima ve.i. Oni koji zele pjescane plaze u HR trebaju samo ukucati na trazilicu taj pojam i pokazat ce im se stotine pjescanih plaza. Mogu da biraju od Istre do CG. Samo u Splitu i 10 km oko njega imate ih koliko hocete. Od poznatih Bacvica, Ovcica,Firula,Stobreca,Strozanca,Duca do Omisa i dalje prema jugu. Prema sjeveru je isti slucaj. Imate oko Marjana pjescanih plaza,u Spinutu,Poljudu,Stinicama,Solinu,po Kastelima... U Supetru na Bracu imate plazu par stotina metara od trajektne luke na kojoj se mozete nauzivati pjeska za citav zivot. Sto se kaze o ukusima se ne raspravlja ali nije mi jasna ta opsjednutost pjeskom. Nema gdje se ne zavuce i zahtjevan je za uklanjanje sa tijela i kupacih. Ko ima malu djecu razumjem ali svi ostali koji komentiraju su mi nejasni. Kamen krupni ili sitni ( sljunak) ili pjesak nama ne igraju veliku ulogu ali jezinci ili periske koje su vama smor nama su znak da je tu more 100% cisto. I ono u cemu vecina ljudi grijesi kada govori da je negdje more prljavo. Kupajte se ujutro. Popodne uvik ima valova koji znaju doniti necistocu sa otvorenog mora. U svakom slucaju ugodan godisnji odmor zelim svima ma gdje ga proveli. Bila to HR ili CG,Albanija,Grcka ili Bugarska uzivajte. Takodje i oni koji ostaju doma imaju opciju. Bio sam prosle godine 2 dana poslovno u Backoj Palanci pa sam obisao okolo( Tikvara). Nije more ali je vise nego pristojna zamjena za more. Cjene. U odnosu na HR - gratis.
  (Klasa optimist, 22. jun 2021 18:55)

  # Link komentara

 86. Meni su baš zanimljivi ovi Srbi i Hrvati
  Mrze se, a u stvari, VOLE SE.
  (Comviq, 22. jun 2021 18:53)

  # Link komentara

 87. Vi u Srbiji se mnogo hvalite tuđim, u ovom slučaju grčkim. Tako ste se nekad i našim hvalili...
  (leni, 22. jun 2021 16:02)

  Ko ima novac sve je njegovo, a ko nema može mu plaža biti ispred kuće, džabe mu.
  (Sale, 22. jun 2021 16:59)

  Dečko, moja kuća pored mora donese više novca nego neka firma u Srbiji sa 50 zaposlenih. Nije džabe vjeruj mi.
  (leni, 22. jun 2021 18:51)

  # Link komentara

 88. Hrvatska je lepa za videti. Naročito sto tamo žive ljudi koji govore istim jezikom kao mi pa se sve razumemo.

  More im je lepo i bistro i sve je to lepo videti, ali plaže sa kamenjem su bas nezgodne i zapamtio sam da sam mnogo lomatao noge gde god sam išao, a obišao sam od Dubrovnika, preko Makarske/Brela, Baške vode, Zaostroga (kamp), Hvar (Jelsa, Gdinj), Brač (Bol, super je onaj Zlatni rat ali duva vetar “za poludit”), Opatija (ni nema plažu nego stene?), Split (lep im obaj Dioklecijanov grad ili kako se već zove, zaboravih), Zadar (bezveze), Iž (malo ostrvo, stene)... Ma jeste to lepo, na mnogim od tih lokacija sam bio po više puta, borovi lepo mirisu, očito nisam baš previše mlad, ali otkako sam otkrio Aziju, Afriku, Crveno more, Indijski okean... Pa ljudi, to sve košta isto kao Hrvatska, zapravo i mnogo manje.

  Ako vak se pucaju pare kao u Hrvatskoj, u Grčkoj imate Krit (obavezan RentACar), Lefkadu (lep je i Krf, ali ne toliko), Kefaloniju... Rodos je u klasi Hrvatske po lepoti plaža ali ima pesak. Navikao sam se na pesak i ne podnosim više kamenčine.

  Hrvatska mi je postala “onako”, ništa za oduševljavaje, realno. Osim Plitvičkih jezera, raj na zemlji, do oluje naseljen kraj pravoslavcima, čak i danas.

  U CG se skokne na vikend. Više ne idem na nudističku na Adi Bojani, oženio se, smirio se...

  Poenta, batalite više sa Hrvatskom. Za iste pare postoje neuporedive destinacije i te priče o lepim hrvatskim plažama ne stoje. Lepše su nego Ada Ciganlija ili plaže na Dunavu, ali u odnosu na vrlo dostupne destinacije, Egipat, Sri Lanka, Tajland, Bali... su, realno, niza klasa.

  O Bora Bori i Tahitiju ne treba trošiti reci, lepše od toga ne postoji (samo tu nisam bio) i to mi je sledeća destinacija. Ali je skupo užasno zbog brda presedanja i skupih avio karti.

  A vi pišite o preskupoj Hrvatskoj gde dolaze Česi i Poljaci iz totalno nepoznatih razloga, valjda navika...
  (Putnik namernik, 22. jun 2021 18:51)

  # Link komentara

 89. Malo reklame Hrvatske obale a?
  Neka hvala,Grčka je neuporedivo bolja.
  (Miki, 22. jun 2021 18:49)

  # Link komentara

 90. Za Lenu, Draga moja, Hrvatska odavno nije isključivo morsko/ljetna turistička destinacija. Npr. svake godine turisti ,,glasaju,, za najbolji advent u Europi. Zagreb je nekoliko godina pobjeđivao tj. proglašavan za najbolji europski advent
  Obzirom na pravila(ako budeš proglašavan za najbolji advent nekoliko godina zaredom, neznam točno jel to 3,4 ili 5 godina-lupam bezveze jer neznam točan broj...dakle, Zagreb je iz tog razloga maknut uopće kao izbor

  .Treba li spominjati soborski fašnik(austrijskih i slovenskih registracija koliko voliš), pa snježna kaljica

  .probaj naći slobodnu.sobu u hotelu:)))) Odavno, ali odavno draga Lena ti broj nula turista izvan ljetne sezone nije točan broj:))) Dovoljno ti.je.npr nedjeljom samo doći u Maksimir (perivoj nasuprot dinamovog stadiona) osim hrvatskih naći češ hrpu mađarskih, slovenskih i austrijskih registracija. Prošeći Zagrebom u koje god doba godine Trgom Bana Jelačića...iznenadit ćeš se...hrvatski se najmanje čuje...španjolski,engleski,njemački,japanski, kineski, francuski....
  (Robert, 22. jun 2021 18:37)

  # Link komentara

 91. Hrvatska obala nema samo prelepe gradove, hrvatska obala je prelijepa.
  Hrvatsko more nije pretoplo što je dobro, jer je osvježavajuće protivno tendenciji da se temperatura na sredozemlju diže zbog klimatskih promjena. Hrvatsko more i obala po mjeri su naših turista i to je sasvim OK.
  (amicuscertusinreincertacernitur, 22. jun 2021 18:35)

  # Link komentara

 92. Šljunčane plaže su 100 x bolje od pješčanih. Pijesak se zavlači u dupe, jaja i svaki otvor na tijelu.
  (Stanko, 22. jun 2021 18:33)

  # Link komentara

 93. @Bunge ... 1770 km. obale, sa ostrvima preko 6000 km. obale.
  Za usporedbu.
  Crna Gora 296 km. obale ... Ostrvo Cres 268 km. obale..

  E bas si nasao sa kim ces se porediti ... sto nisi recimo uzeo Grcku ... 11.000 otoka, ne smem ni da napisem koliko km obale ukupno. Creta, za usporedbu ima povrsinu od 8.336 km2, sto je vise od sedmine cjelokupne teritorije Hrvatske! ....
  (nikos, 22. jun 2021 18:23)

  # Link komentara

 94. Srbi, dodjite u Majami. Plaza od 20-50 m sirine i tako stotinamq km u duzinu samo najsitnijeg peska. Nigde kamencica. Stanes i upada ti noga u pesak do gleznja. Posle plaze nedelju dana usisavas pesak iz auta. Stalno izvire. Ozbiljan sam.
  (zlo, 22. jun 2021 18:21)

  # Link komentara

 95. Pa ni na kamenu ni na pijesku ni na sljunku se ne lezi bez neke podloge. Sve ima svoje. Ja mrzim pijesak treba li reci zasto. Kamen nije bas udoban ali obicno je more odmah dublje (a ne kaljuza) i cisto je sve kao da je neko ribao cetkom. Ali kako ko voli ja mrzim mutljagu pijesak i pisalinu more. Volim cist kamen i more da mozes uskociti u modrozeleno carstvo svjezine i spojiti se sa iskonskim
  (Vid, 22. jun 2021 18:21)

  # Link komentara

 96. @....Idite u Grcku, more je prekrasno, plaze lijepe, ciste, ljudi ljubazni i susretljivi!
  (Istra, Pula, Veruda..., 22. jun 2021 16:04)
  A isao bih prijatelju ali imam dosta nekretnina bas tu u Istri. Generacijama su u vlasnistvu moje Srpske porodice, pa mi je glupo da ne koristim a bude tu i nesto novaca da se pokupi svake godine.
  (Lars, 22. jun 2021 18:16)

  # Link komentara

 97. Mi niti ne želimo da se sa nikim uspoređujemo. Imamo dosta svojih ljepota da ih sada ne nabrajam.
  Mnogi bogati svjetski ljudi došli su i dolaze u Hrvatsku ponovo. Samo vi poneki moram priznati poneki ali jako glasni pronalazite mane. Hrvatska je jedna i jedinstvena nema tako malene zemlje sa tolikim ljepotama nigdje na svijetu. Evo Rod Stewart bio je nedavno i zapjevao svoju čuvenu" I am sailing".
  Neka to uradi na Dunavu pa se pohvalite slobodno, ako uspijete meni drago.
  (omniameamecumporto, 22. jun 2021 18:14)

  # Link komentara

 98. (Istra, Pula, Veruda..., 22. jun 2021 16:04)
  96,1 % Hrvatskih plaža ima plavu zastavicu, to je među prih pet u Europi. Tu su uklječena i jezera i rijeke. Cipar je uvjerljivo broj jedan i jedini sa 100%, ali to je ipka otok i to je prednost. Pješčanih plaža u Hrvatskoj itekako ima i ja se uvijek kupam na njima, imam izbor. Hrvatska je za Grčku apoteka u čistoći, te priće o Grčkoj čistoći možeš prodavati svojim prijateljima koji idu na Adu Ciganliju. Vas nema na listi jer nemate more, očito iti čista jezera i rijeke.
  Odoh sada na plažu (pješčanu).......
  (nino, 22. jun 2021 18:12)

  # Link komentara

 99. Nema do kamenih plaža. Poslije pješčane doneses pjeska u ručnicima, robi, u autu.
  (Kostajnica, 22. jun 2021 18:12)

  # Link komentara

 100. Te onda srbi tvrde da svako prezime sa "ić" je srpsko?
  Kako to da Nikola Tesla nije bio Nikola Teslić?? ??
  (crna guja, 22. jun 2021 17:47)

  sigurno je hrvat cim ste mu dva puta palili rodnu kucu i pobili pola familije
  (djole, 22. jun 2021 18:02)

  # Link komentara

 101. Nadrisrbi nisu u stanju realno komentarisati išta vezano za hrvatski turizam.Hrvatska obala je medju najlepšima na svetu.Mediteran je najatraktivniji deo sveta u turističkom smislu.A Hrvatska kao deo Sredozemlja je biser.Peščanih plaža ima ali ne vole ih svi.Kamen,plavo more,sitni žal,borovina,slanost mora i prekrasni gradovi su jednostavno dobitna kombinacija.Inače Dubrovnik sam po sebi je klasa i za Azurnu obalu a to zna i vlasnik Formule 1,holivudska elita,šeici i razni drugi bogataši.
  (Laky, 22. jun 2021 17:57)

  # Link komentara

 102. a sta je ovih hrcaka na srpskim portalima, koji su to kompleksi kockastog pućanstva sa svojim kamenjarem i pranjem lancuna iza elitnih čeha i madjara.
  (dragan, 22. jun 2021 17:56)

  # Link komentara

 103. @yes how know.
  Nigdje ti bio nisi.
  Drž se ispod šljive hladovine
  Bio svuda Hrvatska zakon
  (crna guja, 22. jun 2021 17:54)

  # Link komentara

 104. Vi u Srbiji se mnogo hvalite tuđim, u ovom slučaju grčkim. Tako ste se nekad i našim hvalili...
  (leni, 22. jun 2021 16:02)
  To je tako uvijek čim se piše o hrvatskoj obali oni odmah o Grčkoj.
  (mario, 22. jun 2021 16:22)

  vas dvojica garant imate srpska prezimena ili je po mami deda bio srbin
  (genijalac, 22. jun 2021 17:16

  Ma jok bre brate, kriju ikonu u podrumu,a
  deda i baba se prevrću....
  Miru Furlan su oterali iz Zg i oteli stan,samo zato što je bila udata za Srbina.....
  Sedite i dobro razmislite ko ste i šta ste i čije je primorje;)
  (Munem ti blavora, 22. jun 2021 17:53)

  # Link komentara

 105. Peca,, ma tebi je Ada ciganlija najbolja na svetu.
  (salerno, 22. jun 2021 17:53)

  # Link komentara

 106. A na more vam ne bix otisao ni da me zovete
  (Momir, 22. jun 2021 17:05

  Jao momire pa kako mozes tako? Pa zvacemo te ako treba evo ja cu te zvati moommmireee doodi vaaamoo
  (Momir, 22. jun 2021 17:51)

  # Link komentara

 107. lena ne prolivaj se mi smo poceli biti puni od 15.3 do 15.11 i onda odmor misec dana i onda pocinje bozic advent i onda smo opet puni i onda misec dana i nesto odmora uredivanje pituravanje i onda opet sve puno tako da ne lupaj puno ako nemas blage veze.sta je zanista kod nas 200 300 na nekim 400 eura dan apartmana hotela bas zanimljivo.i hrvatska ima miljun drugih osin mora i plaza i to bubas nema veze o icemu di je nauticki turizam bicikizam miljun gradevina starih 1000 godina dalmatinski gradovi stari ko zna koliko godina svaki ima stari dio grada katedrale muzeje Dubrovnik nacionalni parkovi parkovi prirode gastronomija tako da manje biti ljubomorna bit ce ti lakse i odi pratit vas nacionalni sport odbojku mi smo ipak zauzeti nogometom ako znate sta je to cao bao :)
  (marko, 22. jun 2021 17:48)

  # Link komentara

 108. Te onda srbi tvrde da svako prezime sa "ić" je srpsko?
  Kako to da Nikola Tesla nije bio Nikola Teslić?? ??
  (crna guja, 22. jun 2021 17:47)

  # Link komentara

 109. Hrvatska obala ima prelepe gradove, i prirodu. Sta sigurno nema to su plaze, tu su daleko ispod proseka. Nemacka ima daleko lepse plaze od Hrvatske, ali uzitak kad se popije kapucino u nekoj ulicici u Rovinju je neponovljiv.
  (danko68, 22. jun 2021 17:38)

  # Link komentara

 110. Tih 20 miliona turista lezi po stijenama upravo zato sto nema postene plaže, samo sto ti ne znas sta je - plaža. Drugo, tih 20 miliona turista dodje samo da umoci dupe u more i to od 6 do 8 mjeseca, da nema mora jasno je da ne bi niko dosao u hr, bas kao sto uglavnom niko i ne ide da ljetuje u Bosnu ili Makedoniju. Ostatak godine hrvatska ima ravno 0 miliona turista, znas ti to jako dobro kako izgleda na tvom pustom otoku celu zimu!!!
  (Lena, 22. jun 2021 17:10)
  A stranci idu da ljetuju u Srbiju?
  Ma naravno tko bi došao u Hrvatsku baš nitko, a i baš nitko ne dođe više poslije ljeta, ali imaš podatke na internetu, pa pogledaj jel ima turista u Hrvatskoj tijekom cijele godine.
  Ali pusti ti BiH ili Sjevernu Makedoniju nego daj nam brojeve za svoju državu i koliko je sada stranaca u Srbiji na ljetovanju.
  (mario, 22. jun 2021 17:32)

  # Link komentara

 111. Koga zanima ŠLJUNKOVITA plaža? Pa ljudi - pamet u glavu, samo pesak he ono sto pretstavlja zadovoljstvo.
  (MILAN, 22. jun 2021 17:31)

  # Link komentara

 112. Po wikipediji
  1770 km. obale, sa ostrvima preko 6000 km. obale. Sigurno nema nijedna dobra i lepa plaza.
  Za usporedbu.
  Crna Gora 296 km. obale
  Ostrvo Cres 268 km. obale..
  (Bunge, 22. jun 2021 17:30)

  # Link komentara

 113. Sta vi srbi imate sa grckom? Osim sto visite dole i kvarite im turisticku sliku sa sarmom i paradajzom po plazama????
  (hercegovina_berliner_montenegro, 22. jun 2021 17:29)

  # Link komentara

 114. vas dvojica garant imate srpska prezimena ili je po mami deda bio srbin
  (genijalac, 22. jun 2021 17:16)
  Sačuvaj Bože niti imam srpsko prezime niti sam imam srbe u obitelji.
  (mario, 22. jun 2021 17:27)

  # Link komentara

 115. 1821

  Hrvatska nema niti jednu lijepu plazu! To je photomontaza, plaze su kamenite, nemate gdje peskir staviti, voda je mutna, fekalije plivaju, voda puna ulja...jedva cekaju da vide auto srpskih registracija da ga izgrebu i probuse gume, tko prica ekavicom, konobari ih ignoriraju, ne zele im donijeti pice, vrijedaju ih....Idite u Grcku, more je prekrasno, plaze lijepe, ciste, ljudi ljubazni i susretljivi!
  (Istra, Pula, Veruda.

  sta izmisljas,ja svake g idem i nigde to nisam video niti doziveo. more je precisto i plaze su vrhunske,usluga isto.
  (genijalac, 22. jun 2021 17:21)

  # Link komentara

 116. Plaza moze biti dobra i losa, svejedno, ali srblje uvijek glasno, nekulturno i bahato...
  Boze srbi su kraljevi seljacluka. Upravo na plazi na otoku Visu...
  (Kulturni Srbin, 22. jun 2021 17:19)

  # Link komentara

 117. Dodjes ovde i polomis noge, ok je ovo za sliku ali u praklsi katastrofa.
  (CND, 22. jun 2021 17:16)

  # Link komentara

 118. Vi u Srbiji se mnogo hvalite tuđim, u ovom slučaju grčkim. Tako ste se nekad i našim hvalili...
  (leni, 22. jun 2021 16:02)
  To je tako uvijek čim se piše o hrvatskoj obali oni odmah o Grčkoj.
  (mario, 22. jun 2021 16:22)

  vas dvojica garant imate srpska prezimena ili je po mami deda bio srbin
  (genijalac, 22. jun 2021 17:16)

  # Link komentara

 119. E moj Peca kad se već nikad nisi mrdnuo iz svog sela pitaj onih 20 miliona turista šta svaku godinu dodju na letovanje u Hr.
  (Jovo Puzdra, 22. jun 2021 15:00)

  Tih 20 miliona turista lezi po stijenama upravo zato sto nema postene plaže, samo sto ti ne znas sta je - plaža. Drugo, tih 20 miliona turista dodje samo da umoci dupe u more i to od 6 do 8 mjeseca, da nema mora jasno je da ne bi niko dosao u hr, bas kao sto uglavnom niko i ne ide da ljetuje u Bosnu ili Makedoniju. Ostatak godine hrvatska ima ravno 0 miliona turista, znas ti to jako dobro kako izgleda na tvom pustom otoku celu zimu!!!
  (Lena, 22. jun 2021 17:10)

  # Link komentara

 120. Ima mnogo plaža u Grčkoj na koje dolaze milioni turista!
  (Jedan bivši plejmejker, 22. jun 2021 17:06)

  # Link komentara

 121. a najjaci su ovi xrvatići što komentarisu po srpskim portalima jer su tolko jadni,mali i beznacajni da svoje nemaju. Ja ne znam nikoga iz Srbije da komemtarise po xr novinama...
  A na more vam ne bix otisao ni da me zovete
  (Momir, 22. jun 2021 17:05)

  # Link komentara

 122. Skotska 2 Hrvatska 0
  (AntiB92, 22. jun 2021 17:00)

  # Link komentara

 123. "ne mora da se boji da će se nagaziti na nešto u pesku ili se otkriti što je neko pre zaturio u pesak.."
  Lumija
  U pravu si. Može da se nagazi samo nešto je neko zaturio u sljunak.
  "malecki Tenerife imaju 7 ostrva,"
  Logika
  Šta?! Tenerife IMAJU 7 ostrva?! Pa to što se neka imenica završava na E, ne znači da je u množini i da ih ima mnogo. Tenerife JE jedno jedino ostrvo, kao što je Užice jedan grad, kao i Prijepolje.
  (mv., 22. jun 2021 17:00)

  # Link komentara

 124. od 5000 plaza svrbi koji imaju dunav šporki kazu hrvatska nema lipe plaze hahahahahhahahaha zato sta su kamene a ne pjescane prvo malo izguglaj koliko ima pjescanih plaza u hrv.a kao drugo kamene plaze su bolje i lipse 100 puta ne govori cili svit zanista da se po hrvatskoj zna da ima boga i malo izguglaj od 100 plaza proglasenih najliipsim na svitu koliko ih ima hrv na toj listi
  (marko, 22. jun 2021 16:59)

  # Link komentara

 125. Vi u Srbiji se mnogo hvalite tuđim, u ovom slučaju grčkim. Tako ste se nekad i našim hvalili...
  (leni, 22. jun 2021 16:02)

  Ko ima novac sve je njegovo, a ko nema može mu plaža biti ispred kuće, džabe mu.
  (Sale, 22. jun 2021 16:59)

  # Link komentara

 126. Ove godine, koliko se cuje, ce Hrvatski vulkanizeri imati puno posla i zarade na srbijanskim autima!
  Mali savjet za srbijance : Nemojte parkirati na cuvanim parkiralistima....tamo morate placati! :-))))))
  (GlasBrisela, 22. jun 2021 16:41)


  I posle se čudite što vam svake godine izgori 20% primorskih šuma ;-)
  (Sale, 22. jun 2021 16:56)

  # Link komentara

 127. bas je super.
  kamenolom i divlji domoroci koji ne vole srpske registracije i ekavicu. ko bi tome odoleo.
  (djole, 22. jun 2021 16:55)

  # Link komentara

 128. Острво је Јадранско.
  (Мрале, 22. jun 2021 16:45)

  # Link komentara

 129. Ove godine, koliko se cuje, ce Hrvatski vulkanizeri imati puno posla i zarade na srbijanskim autima!
  Mali savjet za srbijance : Nemojte parkirati na cuvanim parkiralistima....tamo morate placati! :-))))))
  (GlasBrisela, 22. jun 2021 16:41)

  # Link komentara

 130. @Peca
  Realno, ne znam kome je uzitak ovakva plaza. Nije peščana nego kamena. Želeo silno pre par godina da obidjem Azurnu obalu i pre svega Nicu, a nikada nisam gledao slike kakva je plaža. E, plaža je ovakva kao na ovoj slici što su stavili. Na kraju prelazio 30km do Kana da se kupam, a šetao Nicom. Kan ima lepu peščanu plažu, dok me je Nica razočarala kamenje plažom. Samo time i razočarala, svakako opet preporučujem posetu Nici uopšte kao gradu, jedan fantastičan grad koji živi 24h sa mnogo toga za videti. Sva mesta od Slovenije do Albanije na Jadranu su sela za Nicu, pa razmislite kako je lud i dobar grad. Pritom vam je blizu da obidjete i Kan, Monako, Saint Tropez, a malo dalje i još ludji Marsej. Ako dolazite autom, uzmite garažu u hotelu i ne vozite previše. Ne voze samo afrikanci ludo, već su i ti francuzi dole isti, tj ovi videli od njih. Voze ludo, ne postuju puno propise.
  (kako da ne, 22. jun 2021 15:20)
  Kome se svidja grad na moru, koji ima milion stanovnika i po njemu vozi tramvaj, nek dodje u Nicu! Zivim u Kanu, plaza je lepa, ali su jos lepse plaze u Vilfransu i Teulu! Vilfrans je od Nice 5km prema Monaku, a Teul 5km od Kana prema Marseju! Nijedna hrvatska plaza ne moze da se poredi sa plazama na Azurnoj obali i Spaniji! Grcka je tek kategorija iznad sto se tice izbora plaza, cistoce i toplog mora (ne racunam Halkidiki i olimpsku oblast)! Nemam nista protiv Hrvata ni protiv Nice, ali ne zelim da lomim kosti po tabanima i izgledam neverovatno smesno dok ulazim u vodu!
  (sir oliver, 22. jun 2021 16:37)

  # Link komentara

 131. Najlepse more! Makarska ima miris četinara koji nisam osetila niti u Grčkoj, Italiji, Crnoj Gori. Ko želi peščanu plažu ima je nadomak Splita, Duće plaža. Nikada nisam imala problema a o Visu koji je prepun Srba i danas da ne govorim...predivno ostrvo!
  (Ivana Mihailović, 22. jun 2021 16:34)

  # Link komentara

 132. svrbi prestanite biti ljubomorni na Hrvatsku sta ima 1244 otoka 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode i sta imamo 25 miljuna turista svake godine da vam je bar imati nesto slicno ko nasi KORNATI KRKA PLITVICKA JEZERA bar bi i i vi imali koji miljun turista a stas tako vas je dopalo :)
  (marko, 22. jun 2021 16:34)

  # Link komentara

 133. Bio tu logor nekad?
  (Alien, 22. jun 2021 16:34)

  # Link komentara

 134. Kod nas u Šumadiji je lepše...
  (Grrrrrrrrr, 22. jun 2021 16:32)

  # Link komentara

 135. Ovo nije ni sljunak nego kamen , kao dete bio sam na mnogo jadranskih plaza i tad u to vreme je bilo nesto super ali kad sam prosao svet i bio na Havajima, Bahamas, Turks i Kaikos, Porto Riko, Meksiko, Florida , Dominikanska Republika, Kalifornija, Tahiti i mogao bi jos da nabrajm (a znam da ce biti ljubomornih koji ce osuti paljbu) meni su i Sava ili Dunav bolji od ovih hrvatskih kamenoloma.
  (yes how no, 22. jun 2021 16:29)

  # Link komentara

 136. Meni ni krivo kad pišete loše o hrvatskim plažama. Ćovik more posrniti, škicati nogu, ruku. Bolje se čuvati. Ča manje dolazite to manje posla.
  (Fanat baštoni, 22. jun 2021 16:26)

  # Link komentara

 137. Vi u Srbiji se mnogo hvalite tuđim, u ovom slučaju grčkim. Tako ste se nekad i našim hvalili...
  (leni, 22. jun 2021 16:02)
  To je tako uvijek čim se piše o hrvatskoj obali oni odmah o Grčkoj.
  (mario, 22. jun 2021 16:22)

  # Link komentara

 138. Ajmo...jen,dva,tri....
  (Luzer po difoltu, 22. jun 2021 16:18)

  # Link komentara

 139. Da li je neko od ovih što komentirašu bio na plaži?
  (1973, 22. jun 2021 16:17)

  # Link komentara

 140. Šljunčana plaža je san snova za odmor. Celi dan čisto more, ne mora da se boji da će se nagaziti na nešto u pesku ili se otkriti što je neko pre zaturio u pesak i najvažnije nema peska svugde gde ga ne treba i ne sme da bude.
  (Lumija, 22. jun 2021 16:14)

  # Link komentara

 141. Hrvatska nema niti jednu lijepu plazu! To je photomontaza, plaze su kamenite, nemate gdje peskir staviti, voda je mutna, fekalije plivaju, voda puna ulja...jedva cekaju da vide auto srpskih registracija da ga izgrebu i probuse gume, tko prica ekavicom, konobari ih ignoriraju, ne zele im donijeti pice, vrijedaju ih....Idite u Grcku, more je prekrasno, plaze lijepe, ciste, ljudi ljubazni i susretljivi!
  (Istra, Pula, Veruda..., 22. jun 2021 16:04)

  # Link komentara

 142. A plaže uglavnom kamenje slomiš noge...jedna Kefalonija ima više lepih plaža od Hr mora.
  Koja god slika turizam iz Hrvatske to je ozbiljno kamenje i posle kao čista voda...pa čista kad nema sitnog peska.
  (ep, 22. jun 2021 15:50)

  Vi u Srbiji se mnogo hvalite tuđim, u ovom slučaju grčkim. Tako ste se nekad i našim hvalili...
  (leni, 22. jun 2021 16:02)

  # Link komentara

 143. Kakav je ovo krš? Pa preko puta imate Rab sa prelepom borovom šumom. Ovo izgleda kao površina Meseca.
  (Nebojša, 22. jun 2021 16:00)

  # Link komentara

 144. A plaže uglavnom kamenje slomiš noge...jedna Kefalonija ima više lepih plaža od Hr mora.
  Koja god slika turizam iz Hrvatske to je ozbiljno kamenje i posle kao čista voda...pa čista kad nema sitnog peska.
  (ep, 22. jun 2021 15:50)

  # Link komentara

 145. Lici na Krifi Amos na Skjatosu. Samo sto su tamo brda prekrivena zuto-zelenom borovinom.
  (Miodrag, 22. jun 2021 15:48)

  # Link komentara

 146. Ima i velikih pješčanih plaža. Npr. Ljubač kod Zadra, Sabunike kod Nina, cijela ninska laguna...
  Ima i Bačvice u centru Splita.
  (Ivan, 22. jun 2021 15:48)

  # Link komentara

 147. Pa u CG ovakvih plaza koliko hoces. Samo Susanj je deset puta veci...
  (konzul, 22. jun 2021 15:39)

  # Link komentara

 148. Kvantitet ne garantuje i kvalitet. Na hiljade ostrva ima i Svedska,Aljaska,Filipini,Melezija...itd..itd..pa malecki Tenerife imaju 7 ostrva,pa? Jedino logicno je uoravo i bilo njegovo pitanje-od toliko km obale i broja ostrva,samo par plaza koje vredi izdvojiti
  (Logika, 22. jun 2021 15:30)

  # Link komentara

 149. Vi morate svaki dan o HR.Plaze su im 95% kamenjar..Kada gledas sa razglednica i reportaze izgleda lepo.Kada ulazis u vodu trebaju ti vojnicke cizme.
  (The Who, 22. jun 2021 15:25)

  # Link komentara

 150. Krs i kamen.
  (C i n i k, 22. jun 2021 15:21)

  # Link komentara

 151. @Peca
  Realno, ne znam kome je uzitak ovakva plaza. Nije peščana nego kamena. Želeo silno pre par godina da obidjem Azurnu obalu i pre svega Nicu, a nikada nisam gledao slike kakva je plaža. E, plaža je ovakva kao na ovoj slici što su stavili. Na kraju prelazio 30km do Kana da se kupam, a šetao Nicom. Kan ima lepu peščanu plažu, dok me je Nica razočarala kamenje plažom. Samo time i razočarala, svakako opet preporučujem posetu Nici uopšte kao gradu, jedan fantastičan grad koji živi 24h sa mnogo toga za videti. Sva mesta od Slovenije do Albanije na Jadranu su sela za Nicu, pa razmislite kako je lud i dobar grad. Pritom vam je blizu da obidjete i Kan, Monako, Saint Tropez, a malo dalje i još ludji Marsej. Ako dolazite autom, uzmite garažu u hotelu i ne vozite previše. Ne voze samo afrikanci ludo, već su i ti francuzi dole isti, tj ovi videli od njih. Voze ludo, ne postuju puno propise.
  (kako da ne, 22. jun 2021 15:20)

  # Link komentara

 152. da li neko zna da li hrvatska ima jednu lepu plazu?ozbiljno pitam,osim one zlatni rat sto je slicna plazi u sivoti,ne secam se kako se zove,ova na slici plaza je teski prosek
  (peca, 22. jun 2021 14:39)

  obzirom na toliko kilometara obale i preko 1000 otoka, naravno da nema niti jedne lepe plaže. sasvim logično. zadovoljan?
  (..., 22. jun 2021 15:11)

  # Link komentara

 153. Peco u pravu si, ovo je krs. Kome je dobra plaza sljunak i kamen !? a sto volimo da reklamiramo Hrvatske plaze to je posebna prica... ko nije video karipske plaze, taj nema pojma sta je dobra plaza a i svaka druga plaza u Grckoj je bolja od ove.
  (ZokiNS, 22. jun 2021 15:11)

  # Link komentara

 154. Uh, bas nam vadite mast 🥰
  (Tuzlak, 22. jun 2021 14:40)
  ~~~…~~
  Točno, stalno se pojavljuju
  tekstovi o moru i obali
  u Hrvata, a zna se da to nije
  za Srbe. Prvo, skupo je za
  prosječni srpski džep,
  a drugo ~ Srbi nisu dobrodošli!!
  (Mantis, 22. jun 2021 15:09)

  # Link komentara

 155. E moj Peca kad se već nikad nisi mrdnuo iz svog sela pitaj onih 20 miliona turista šta svaku godinu dodju na letovanje u Hr.
  (Jovo Puzdra, 22. jun 2021 15:00)

  # Link komentara

 156. Krenula kampanja....
  (son, 22. jun 2021 15:00)

  # Link komentara

 157. Glavna plaza na Tikvari je plazetina za ovu plazu. Osim
  zlatnog rata sve je neki kamen.
  (Nikola, 22. jun 2021 14:59)

  # Link komentara

 158. Vi ih svaki dan reklamirate a kad srbijanci tamo odu i dobiju po tamburi onda pisete o nasilju nad srbima.
  (Amos Dundee, 22. jun 2021 14:58)

  # Link komentara

 159. Ok plaža, ali ništa vau.
  (gangula, 22. jun 2021 14:55)

  # Link komentara

 160. Fotošop a njiihovo se more ne razlikuje mnogo od topčiderske reke.. jer je hrvatsko.
  (Lekskomp, 22. jun 2021 14:54)

  # Link komentara

 161. bio i ići ću ponovo.
  (mile jna, 22. jun 2021 14:43)

  # Link komentara

 162. Uh, bas nam vadite mast 🥰
  (Tuzlak, 22. jun 2021 14:40)

  # Link komentara

 163. da li neko zna da li hrvatska ima jednu lepu plazu?ozbiljno pitam,osim one zlatni rat sto je slicna plazi u sivoti,ne secam se kako se zove,ova na slici plaza je teski prosek
  (peca, 22. jun 2021 14:39)

  # Link komentara