Kopenhagen: Venecija severa

Kopenhagen, glavni grad Danske, u svetu je još poznat kao istorijski muzej Evrope, Fantazija Skandinavije, Venecija severa jer gospodari vratima Baltičkog mora.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Apsolutno prelep grad sa lepom
  energijom koju treba doziveti.
  Da, skup je to je istina!
  Jedan od najskupljih gradova u Evropi!
  (Tina, 19. jun 2021 14:48)

  # Link komentara

 2. Nije Kopenhagen skup, nego smo mi sirotinja.
  (Vlad, 17. jun 2021 17:54)

  # Link komentara

 3. lep grad sa uzasnom klimom i bez svetlosti Sunca. Nemaju zavese na prozorima jer im je mrak u kućama.... kao i y Xolandiji. Dzaba im sve
  (Momir, 17. jun 2021 17:21)

  # Link komentara

 4. U predahu od razgledavanja (odličnih) muzeja i galerija i fotografiranja (sjajnih) primjeraka moderne arhitekture, dobar je izbor posjet poznatoj hipi-četvrti, poznatoj pod nazivom Freetown Christiania. Nekad najviše poznata po slobodnoj trgovini kanabisom i drugim opijatima, Christiania je zajednica od oko tisuću ljudi, koja ima svoja pravila i propise potpuno neovisno o danaskoj vladi. Pored brojnih kafića i restorana tu se nalaze i brojna veganska mjesta, nekonvencionalna shop-ponuda, najbolji gradski skejterski park, sve "začinjeno" raznim oblicima ulične umjetnosti.
  Ako baš imate napretek vremena posjetite i Malu sirenu. Utisak je vrlo blizak onome kad ugledate famoznog Mannekena Pisa u Brussels-u. Sve sam vam rekao...
  (juraj, 17. jun 2021 12:52)

  # Link komentara

 5. prelep grad ali samo za one sa debljim novcanikom.
  (aca, 17. jun 2021 11:39)

  # Link komentara

 6. Neverovatno lep i uredjen grad. Kada sam prvi put bio nisam ocekivao da je grad bas toliko lep. Imaju deo sa kanalima kao u Veneciji gde je voda toliko cista da se vidi dno! O parkovima da i ne govorim. Jedina zamerka je sto je grad bas skup.
  (samokazemm, 17. jun 2021 11:22)

  # Link komentara