Ove vakcine neće biti unete u "zeleni pasoš"

Ministarstvo zdravlja Austrija pojasnilo je da osobe koje su se vakcinisale u inostranstvu ruskom ili kineskom vakcinom protiv koronavirusa, neće biti tretirane kao vakcinisane, odnosno neće moći bez negativnog testa da koriste usluge ugostiteljskih usluga, hotela, frizera...

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Jesam i opet bih. Ova vest nije nikakvo iznenadjenje. Ove godine ne planiram putovanje na zapad, a svakako ne u Austriju, tako da je sve na svom mestu.
    (lilly, 15. maj 2021 14:40)

    i opet neces ici....tvrdoglavost se nikad nije isplatila....
    (Inntal, 15. maj 2021 21:39)

    Idem, idem, ali tamo gde vredi ići. Puuuuno pozdrava iz naše lepe Grčke!
    (Lilly, 10. jun 2021 08:46)

    # Link komentara

  2. Ne znam šta vam nije jasno. Sve ovo vreme su vam ispirali mozak da utuvite u glavu onu parolu "Biće kako struka kaže". Evo kako izgleda kada struka donosi odluku, u ovom slučaju propise donose predstavnici pravne a ne medicinske struke. Iz njihovog ugla geopolitika je zvezda vodilja. Njih ne zanima da li je vakcina efikasna ili ne, već samo njeno poreklo.
    Bez problema su po hitnom postupku priznali nenakvu J&J vakcinu a prave se slepi za u praksi proverenu (do sada dato preko 340 miliona doza, dnevno samo oko 10-15 novih slučajeva) kinesku vakcinu.
    (Socijalni eksperiment uživo, 19. maj 2021 20:14)

    # Link komentara

  3. Ovo je fašizam. Ja sam se vakcionisao kineskom samo iz jednog razloga, savetovao se kod dr i rekao mi da je za moje stanje najbolje umrtvljeni virus. Ja sam inženjer i tražio sam savet od stručnog lica. Ako ne budem mogao u Austriju gde uskoro trebam ili bilo gde na zapad, zarekao sam se da više neću nikada ni ići. Radiću preko neta što budem mogao a takva me civilizacija iskreno više ni ne privlači. Humanizam više ne stanuje na zapadu.
    (slobodan čovek, 19. maj 2021 15:29)

    # Link komentara

  4. Nisam se vakcinisao zbog zapada ili istoka ili politike ili putovanja, već zbog zdravlja i života svog i svojih bližnjih. A eto možda sam malo i doprineo vraćanju društva u normalu. EU ne priznaje kinesku vakcinu. OK. Neću jedno vreme putovati tamo, dok se stvari ne vrate potpuno u normalu. Ništa nisam pogrešio, nema drame, biće sve OK. Dugo smo morali da vadimo vize za EU. Ko je hteo ili morao da ide - čekao je u redovima, nije bilo lako. Sada je tu ova prepreka, ali će i to proći. Više me muče problemi u Srbiji - korupcija, uništavanje prirode, zagađen vazduh, trovanje razuma kroz medije, ...
    (Dragan, 19. maj 2021 12:35)

    # Link komentara

  5. Jos nesto: Hrvatska, Slovenija i Madjarska vec priznaju sve vakcine. Pitanje je momenta kada ce Austrija to morati da uradi, inace - ko ce da im radi na bausteli?
    (Granota, 19. maj 2021 11:44)

    # Link komentara

  6. Danas sam razgovarao sa osobom koja radi u Ministarstvu zdravlja Austrije. Sputnik V ce biti odobren od strane EMA do kraja meseca. Za Sinopharm se ne zna.

    Ali, sa druge strane - ovo nije nikakav problem. U istom je najavljeno da ce za ulazak biti odobren test neutralizacije. Ovde u Austriji kosta 28€ i vazi 3 meseca. KOJOM GOD vakcinom da si se vakcinisao, ako se pametan, uradices taj test, zbog sebe i svog zdravlja, manje zbog putovanja.
    (Granota, 19. maj 2021 11:42)

    # Link komentara

  7. U cemu je problem ? Pa EU je davno rekla da nece priznavati ruske i kineske vakcine. Ko Ima namjeru da ide u EU nije trebao da se vakcinise ruskim i kineskim. Sve se znalo. Da li je to moralno i korektno to je drugo pitanje.
    (trtmrt, 19. maj 2021 11:05)

    # Link komentara

  8. Па ово је хит, ово се коси од стране ЕУ и осталих западних земаља са здравим разумом и логиком. Ко је добио кинеску или руску и има развијена антитела, шта ту има да се признаје или не признаје њихова вакцина. Добро нису рекли ко се заразио и прележао корону у Србији, његова антитела се не признају јер Србија није ЕУ. ? :D
    Ово постаје стварно смејурија.
    Надам се да неко неће украсти ову моју зезанцију па па је још и стварно применити, таман су нас колико сам прочитао, Немци прогласили уместо високо ризично, само ризичним земљом? :D
    (шкорпион, 17. maj 2021 23:20)

    # Link komentara

  9. ni mrtav rusku vakcinu...ni mrtav!
    (dejan, 16. maj 2021 17:28)

    Достојевски ти је посветио један свој роман.
    (Ненад, 17. maj 2021 21:34)

    # Link komentara

  10. Austrija je nekad bila pristojna zemlja. Kad su postali ovoliki kompleksasi? Sinofarm ubedljivo najbezbednija i dugorocno najefikasnija vakcina (Antitela, T memo, B memo celije itd) . Sve drugo je geostratesko blablatrucanje.
    (Danilo, 15. maj 2021 21:45)

    Zato Kinezi preporučuju treću vakcinu i u nekim slučaju čak četvrtu vakcinu. Zato što je toliko efektivna...
    (Nedeljko, 16. maj 2021 09:36)
    Treca doza se preporucuje u izuzetno retkim slucajevima slabog antitelskog odgovora kod muskaraca starijih od 65 godina. I to Sinovac. Sinofarm jos niko nije dobio trecu niti ce skoro. A i ako bude dobijao to ce biti jedan na 5.000. Za cetvrtu dozu si izmislio. A vreme ce ti pokazati koliko ce cesto vakcinisani mRNK vakcinama morati da zanavljaju odbranu zasnovanu samo na S proteinu siljka. Ono sto ne razumes jer verujes u ambalazu i propagandu je da imunitet NISU antitela. Imunitet je sposobnost organizma da na osnovu informacija T i B memo celija stvori vojsku i neutralise uljeza. Tako radi Sinofarm. Kvalitetna obavestajna organizacija i kvalitetan mobilizacijski sistem. mRNK su ti vakcine na principu drzi vojsku mobilisanu ako neprijatelj udari sa kopna (S protein iz siljka). I obnavljaj vojsku stalno. Pitanje za tebe, sta ako neprijatelj udari sa mora ili iz vazduha? Bas te briga ;) Tebi je jedino bitno da ti Zapad prizna "zeleni pasos" ;) ;) ;)
    (danilo, 17. maj 2021 01:55)

    # Link komentara

  11. Pa putujte u voljenu Rusiju! Ne razumijemo zasto zelite obavezno u Austriju ili Njemacku? :-))))))
    (GlasBrisela, 16. maj 2021 11:21)
    A odakle ti ideja da "obavezno" želimo u Austriju ili Nemačku? Turistički - postoje mnogo lepše i zanimljivije destinacije od ove dve zemlje. Za tvoju informaciju, više je Nemaca u 2019. emigriralo u Ameriku i Kanadu - nego što je Srba (iz Srbije) emigriralo u Nemačku. Život u Beogradu je dva puta jeftiniji (49%) nego u Frankfurtu, i to pod uslovom da u Beogradu nemate stan. Programer u Frankfurtu zaradi bruto 5000 evra i donese kući 3000. Programer u Beogradu može bez problema da donese kući više od 1500 evra.
    (Zok1, 16. maj 2021 23:04)

    # Link komentara

  12. Ovim je razjašnjeno da se ne radi o zdravlju ljudi nego o zaštiti nejvećeg posla 21 veka prodaji vakcina određenih proizvođača ili o onemogućavanju dolaska i boravka u Evropskoj uniji osobama koje nisu iz Evropske unije.
    (DOkazano, 16. maj 2021 22:52)

    # Link komentara

  13. A Srbija će proizvoditi baš ono što na zapadu ne ne priznaju.
    (milena, 16. maj 2021 13:37)

    Zaboga, zeno ceo svet vapi za vakcinama, Afrika i Azija su ogromne, pa se ne bojom da ce srpski Sputnjici ostati neprodati!
    S druge strane, Srbija se sa ulaskom u EU - samo vrhovna vlast zna zasto - namesta ko macka s macicima, inace bismo mozda sad proizvodili Fajzer, ovako su nam za taj posao preostale Rusija i Kina!
    Ali realno, zar je to bitno. Bitno je da Torlak radi.
    (Prema svecu i tropar, 16. maj 2021 22:24)

    # Link komentara

  14. I sta je zapravo problem?
    Jedino kazem, hvala bogu da konacno mogu da razmisljam o tome da putujem!
    Primila sam Kineza, imam obilje antitela i idem na letovanje.
    Ako neko trazi taj PCR test, ili antitela, ili vec sta, uradicu to, jer ako imam za letovanje, imam i za test i to me sigurno nece spreciti da odem kud sam naumila, kao sto nisu ni sankcije, ni vize sve one godine.
    Uostalom, nisam se vakcinisala (samo) zbog letovanja, nego prvenstveno da zastitim sebe!
    (Idemo dalje, 16. maj 2021 22:15)

    # Link komentara

  15. Mnogo sam se zabrinuo, sigurno necu na letovanje u Spaniju, Francusku i Italiju vec u Grcku i Tursku. Onaj ko ima za tamo sigurno mu nije problem da plati test.
    (milan, 16. maj 2021 19:05)

    # Link komentara

  16. ni mrtav rusku vakcinu...ni mrtav!
    (dejan, 16. maj 2021 17:28)

    # Link komentara

  17. Nezavisno od vakcina a tice se odnosa Austrijanaca prema Srbima. Austrijanci nikad nece prihvatiti Srbe kao ravnopravne, ni srpkog lekara, ni srpsku cistacicu, ni direktora opere. Jednostavno imaju jaku averziju prema nama, u svim slojevima i politickim opredeljenjima drustva. Istorijski kompleksi: "Srbi su nam ubili cara i razorili vekovnu monarhiju"... Svi su im drazi... i Albanci, Sirijci... Jasno im je koliko Srbi doprinose privredi, zdrastvenom sistemi, itd., ali jednostavno ne mogu da ispostuju to. Odrekli bi se i nobelovca Handkea, zato sto gaji simpatije prema Srbima. Zaista neverovatni kompleksi
    (Ja, 16. maj 2021 15:00)

    # Link komentara

  18. ne idemo svi na zapad po penziju, mi programeri bolje zivimo sa nasim platama ovde nego nase kolege na zapadu
    (jelena, 16. maj 2021 14:50)

    # Link komentara

  19. Ja sam rekao da je sve odavno ispolitizovano i da je svijet podijeljen i dalje blokovski, te da preovladava blokovski mentalitet koji je izuzetno stetan po zapad. Zapad gubi tu trku sa Kinom, Rusijom i Indijom a to zapravo i ne treba da cudi jer je zapad u konstantnim ratovima vec 60 godina. Te drzave pogotovo SAD su u potpunosti iscrpljene, demoralizovane, i buducnost svijeta nikako ne moze da lezi ili tamo ili ovamo. Tu je potreban dogovor najjacih, a vise ne mozete ignorisati drzave poput Kine, Rusije, Indije, Vijetnama, Indonezije, Tajlanda, Irana, Pakistana, Turske, Egipta, Filipina jer su na neki nacin to nadolazece sile bilo u ekonomskom bilo u vojnom smislu. Prije da ce biti u ekonomskom zbog konstantnog rasta broja stanovnika.
    Zapad ovim na neki nacin pokusava da zastiti sebe, a zapravo je ovo pucanje sebi u nogu. Treba vremena da se to pokaze i pokazace se.

    I zapad ce ponovo da trci na Istok.
    (Thor, 16. maj 2021 14:32)

    # Link komentara

  20. "Potpuno ispravna odluka, ovakvu odluku će donijeti i EU.
    @Stvarnost"
    EU ne moze doneti takvu odluku. DAa bi odluka bila donesena NIKO iz EU ne sme da bude protiv, nema preglasavanja. A Madjarska koristi i Ruske i Kineske vakcine i naravno da ce "staviti veto"
    (nele, 16. maj 2021 14:05)

    # Link komentara

  21. A Srbija će proizvoditi baš ono što na zapadu ne ne priznaju.
    (milena, 16. maj 2021 13:37)

    # Link komentara

  22. Pa putujte u voljenu Rusiju! Ne razumijemo zasto zelite obavezno u Austriju ili Njemacku? :-))))))
    (GlasBrisela, 16. maj 2021 11:21)

    Ja majke mi ove godine planiram samo u Moskvu da odem, jer moja žena nije videla svoju porodicu već godinu dana. A i inače kada nije bilo korone išli smo tamo oko 4 puta godišnje, u severonzapad Evrope nisam išao godinama, niti me zanima.

    A ti ako si se vakcinisao samo da bi mogao da putuješ u Nemačku ili Austriju (a ne radiš ili ne živiš tamo), pogotovo ako si to uradio sa AstraZenekom a imaš Sputnjik na raspolaganju, ti si onda slepo crevo Evolucije.

    Vakcinisi se zbog z
    (Dule, 16. maj 2021 13:22)

    # Link komentara

  23. Volim kako se svi sprdaju sa srbijancima....ali i sami ste krivi!
    (GlasBrisela, 16. maj 2021 12:46)

    # Link komentara

  24. To se znalo od pocetka.
    EU sto odobri to se pika.
    Ne znam sta je tu novo.
    Ostali se testiraju i reseno.
    (BL, 16. maj 2021 12:45)

    # Link komentara

  25. Pa posto hoce da podele svet, ucinite im tu uslugu.
    Uvedite reciprocitet i tu.
    (Nevena, 16. maj 2021 12:30)

    # Link komentara

  26. A kad ce u nasim agencijama poceti da prodaju turisticke aranzmane za letovanje na Krimu? dosadila nam je Grcka i Turska.
    (Stojko, 16. maj 2021 12:29)

    # Link komentara

  27. @Smrd... ovaj Bobi
    Cenim tvoju dobronamernu zabrinutost
    (isto tako mislim da si dobronameran
    kao zloćudni tumor) pa da ti odgovorim:
    Prilikom prijave početkom februara znao
    sam da postoji mogućnost da sredinom
    godine poslom idem u EU a kako je
    bila velika verovatnoća da će ta ista EU
    ići đonom na Ruse i Kineze kao izbor
    sam naveo Fajzer (mada i verujem da su
    "zapadne" vakcine bolje i proverenije).
    Kada sam video da ću se načekati
    promenio sam izbor na "daj šta daš" i
    igrom slučaja primio AZ. E sad ono
    najbitnije - znam za desetine slučajeva
    gde su vakcinisani i revakcinisani "Kinezom" dobili koronu i, uprkos
    mojoj skepsi, preležali je sa blagim
    simptomima. A ovo zadnje bi valjda
    trebala da bude suština vakcinacije a
    ne turizam tipa "da mi dupe vidi put.
    (Milojko, 16. maj 2021 12:17)

    # Link komentara

  28. Pa putujte u voljenu Rusiju! Ne razumijemo zasto zelite obavezno u Austriju ili Njemacku? :-))))))
    (GlasBrisela, 16. maj 2021 11:21)

    # Link komentara

  29. A onda su brze bolje nategli pricu sa Ukrajinom opet i eto obrta ...

    Pa i pticama na grani je jasno da cela prica sa vakcinama nema nikakve veze sa samim kvalitetom vakcine.
    Tuzno je kada igras geopoliticke igre preko zdravlja svojih gradjana.
    (Goran, 16. maj 2021 10:05)

    Avrapcu u ruci?
    (Ćela, 16. maj 2021 11:15)

    # Link komentara

  30. Potrebno je (samo) uraditi test na antitela, antiteze vaze u svim zemljama :-).
    (Srki, 16. maj 2021 10:59)

    # Link komentara

  31. sa ruskom vakcinom je problem eticke prirode...jer su u jednoj fazi vrsili testiranja na vojsci i sl., ne na dobrivoljcima...i sad je to kao nepremostiva prepreka da se prizna inace odlicna vakcina..!
    ...a koliko juce maltene, dogovaralo se da istu proizvode u nemackoj i austriji...sto ce i biti ali kad se vakcinise 2/3 nekim zapadnim...
    (kimi, 16. maj 2021 10:49)

    # Link komentara

  32. caki, 15. maj 2021 15:46)
    Jel da sad je zapad loš, pa što nisi išao u Rusiju da zaradiš penziju?
    (mario, 15. maj 2021 18:32)

    Gde bre loš,odličan mi je zapad.Sve sam iskoristio koliko sam mogao izmuzeo sam ih maksimalno a sad kazem da idem da uživam tamo gde mi je lepo a to je moja kuca,neznam sta ti tu nije jasno.
    (caki, 16. maj 2021 10:48)

    # Link komentara

  33. penziju mogu im poručiti da ću prodati gajbu i kupiti neku u Srbiji i od penzije ni eura neču potrošiti u EU,tako da hvala im na dobrom biznisu haha vreme mi je za odmor.
    (caki, 15. maj 2021 15:46)

    Nemoj zaboraviti i lavove na kapiji.... Čisto da se zna da je seljana
    (made in Serbia, 16. maj 2021 09:16)

    Beograd seljana kazes,a odakle si ti majke ti.Vidim da si upoznat sa lavovima na kapiji, verovatno imas malo vise ukusa od tvojih komšija pa ti to smeta..Vidiš nekada davno sam bio taksista i imao duze vožnje pa sam ti upoznao komšiluk a inače ne bi ni znao da postoji. Inače taj stil nije došao u Bg pored svog haosa sto se dešava u mom gradu.
    (caki, 16. maj 2021 10:39)

    # Link komentara

  34. Srbi dobili uglavnom ruske i kineske, kako onda u Austriju na pecalbu, niste u EU to je velik problem, svi koji nisu gradjani EU a zeljet ce uci,
    imat ce probleme... zvuci malo rasisticki?
    (neki deki, 16. maj 2021 10:12)

    # Link komentara

  35. A narod sirom sveta cuti!
    (nele, 16. maj 2021 10:09)

    # Link komentara

  36. Колико пре месец и по Курц је био на корак од наруџбине Спутњика. Паметном доста.
    (Све јасно, 15. maj 2021 20:13)

    A onda su brze bolje nategli pricu sa Ukrajinom opet i eto obrta ...

    Pa i pticama na grani je jasno da cela prica sa vakcinama nema nikakve veze sa samim kvalitetom vakcine.
    Tuzno je kada igras geopoliticke igre preko zdravlja svojih gradjana.
    (Goran, 16. maj 2021 10:05)

    # Link komentara

  37. 8355

    Austrija je nekad bila pristojna zemlja. Kad su postali ovoliki kompleksasi? Sinofarm ubedljivo najbezbednija i dugorocno najefikasnija vakcina (Antitela, T memo, B memo celije itd) . Sve drugo je geostratesko blablatrucanje.
    (Danilo, 15. maj 2021 21:45)

    Zato Kinezi preporučuju treću vakcinu i u nekim slučaju čak četvrtu vakcinu. Zato što je toliko efektivna...
    (Nedeljko, 16. maj 2021 09:36)

    # Link komentara

  38. Austrija je nekad bila pristojna zemlja. Kad su postali ovoliki kompleksasi? Sinofarm ubedljivo najbezbednija i dugorocno najefikasnija vakcina (Antitela, T memo, B memo celije itd) . Sve drugo je geostratesko blablatrucanje.
    (Danilo, 15. maj 2021 21:45)
    Pa nije baš tako.Kineska ima najmanju efikasnost i to daje lažnu sigurnost.U Srbiji ima dosta ljudi revakcinisanih sinofarmim, a da su završili u bolnici, pa čak i preminuli.
    Naravno da zaštita postoji ali je daleko slabija od ostalih vakcina.
    (Nebitan Lik, 16. maj 2021 09:29)

    # Link komentara

  39. A u Austriji su se baš masovno vajcinisali Astra Zenekom posle priče i jednom smrtnom slučaju, zgrušavanju krvi, odnosno kampanje koju su oni poveli protiv Britanske vakcine po nalogu gazda iz EU. Kakvi su to licemeri uvek bili još od aneksije BIH i zličina koje su napravili u Mačvi 1915. možda među najgorim u našoj istoriji.
    (Vlajko, 16. maj 2021 09:28)

    # Link komentara

  40. Ma naravno...
    (Kojekude...?, 16. maj 2021 09:26)

    # Link komentara

  41. penziju mogu im poručiti da ću prodati gajbu i kupiti neku u Srbiji i od penzije ni eura neču potrošiti u EU,tako da hvala im na dobrom biznisu haha vreme mi je za odmor.
    (caki, 15. maj 2021 15:46)

    Nemoj zaboraviti i lavove na kapiji.... Čisto da se zna da je seljana
    (made in Serbia, 16. maj 2021 09:16)

    # Link komentara

  42. Pa sve šta Kinezi i Rusi trebaju je predati dokumentaciju EMA-i. Ako je sve u redu odobrit će se. Rusi su navodno predali dokumentaciju, ali sasvim krivoj agenciji. Kinezi nisu ništa...
    (hm, 16. maj 2021 09:07)

    # Link komentara

  43. Potpuno ispravna odluka, ovakvu odluku će donijeti i EU.
    (Stvarnost, 16. maj 2021 09:05)

    # Link komentara

  44. sto ta EMA ne dozvoli Ruske i Kineske?
    sta,nisu dobre a?
    (Bata,

    ruku na srce, kinezi uopste nisu trazili odobrenje od evropske agencije. tek pre nedelju dana je trazio sinovac, a ovi nasi sinopharm nije uopste.

    cini mi se da je ovo njihova propusnica za povlascene u zemlji, ne da se odobrava ulazak u zemlju sa tim vakcinama.
    (je suis, 16. maj 2021 09:04)

    # Link komentara

  45. Uaaaaaa Austrija,dole Evropska agencija za lekove...uaaaaaa
    (Darko, 16. maj 2021 09:00)

    # Link komentara

  46. E zato se necu vakcinisati. Zato sto ako zelim da pitujem moram da primim 6 vakcina a ne jednu. Ako se boris protiv “opakog” virusa koji ljusti sve pred sobom, zar je bitno cija je vakcina. Nadam se da onaj gore vidi sve, i da ce znati sta da radi sa svima koji su se malo zaigrali.
    (nisamantivakser, 16. maj 2021 08:39)

    # Link komentara

  47. (Nino, 15. maj 2021 20:34)

    Koji svi? Velika vecina srba zivi u Srbiji
    (Ja, 16. maj 2021 08:38)

    # Link komentara

  48. (lola, 15. maj 2021 20:12)

    Nije tacno. Tetka moje zene je dosla iz Norveske sa potvrdom o vakcinaciji AZ vakcinom u Norveskoj i niko joj prilikom ulaska u Srbiju nije pravio problem. Na ulasku u Hrvatsku su joj trazili negativan pcr test iako je vakcinisana vakcinom koja se najvise daje u Hr
    (Ja, 16. maj 2021 08:37)

    # Link komentara

  49. Ovo se odnosi na gradjane i rezidente Austrije.
    (Branko, 16. maj 2021 08:35)

    # Link komentara

  50. Diskriminacija i politička odluka. Neka im se vrati istom merom.
    (Milanche, 16. maj 2021 08:19)

    # Link komentara

  51. Tako će da bude samo dok im ne zatrebaju ruski i kineski turisti i njihove pare.Samo polako sve će da dođe na svoje mesto.Pozdrav iz Nemačke.
    (Mastermind, 15. maj 2021 23:07
    Propasce Austrija bez Rusa i Kineza,kao Slovenci bez Srbije
    (mix, 16. maj 2021 08:19)

    # Link komentara

  52. Посебно ми је жао наших људи који морају да раде и живе тамо.
    (спутаник, 15. maj 2021 14:02)

    Ne treba da ti je žao jer su se oni spasili. Njihova plata je sa četiri cifre a tvoja jedva sa tri. Meni je više žao (a ne bi trebalo) naših ljudi koji su za rusiju a rade i uzimaju platu u eurima.
    (made in Serbia, 16. maj 2021 08:19)

    # Link komentara

  53. e bas me z....e, necu ni pokusati da idem u ovu zemlju.
    (miroslav, 16. maj 2021 08:17)

    # Link komentara

  54. (caki, 15. maj 2021 15:46)
    Jel da sad je zapad loš, pa što nisi išao u Rusiju da zaradiš penziju?
    (mario, 15. maj 2021 18:32)

    Ja progledao od kako radim sa firmama iz Rusije, od 2018. Napravio kuću iz temelja, stavio pod krov, prizemlje sredio, ove godine i sprat završavam. Kupio nov SUV, letovanja, zimovanja, putovanja i uštekam još par prosečnih penzija svakog meseca.
    (jmbg, 15. maj 2021 22:59)


    Pa jeste, jer tamo svake godine se pojavi nekoliko desetina novih Abramoviča, koji muljaju pokradenim parama, pa im nije problem da ne pitaju šta koliko košta.

    Zato sa nemcima možeš da posluješ znajući šta te čeka i za 10 i za 20 godina. A sa rusima može da ti se desi da sledeće godine ostaneš bez posla, pa ćeš onda moliti nemce i ostale zapadnjake za posao.

    Postoji smislen razlog zašto Evropa već nekoliko vekova zazire od Rusije koja stalno mašta o nekom dominantnom uticaju na Evropu, pa kad im ne ide preko Poljske i Ukrajine, već 200 godina pokušavaju da "uđu u Evropu" preko Balkana.
    (Veliki brat, 16. maj 2021 06:19)

    # Link komentara

  55. Čudo ste Vi Srbi. Zapad ovo, zapad ono, a svi po penzije na zapad....
    (Nino, 15. maj 2021 20:34)

    Samo idemo po ono sto nam je taj isti zapad uzeo, a onemogucio da zaradimo u nasoj zemlji. Geopolitika je nesto sto ti ne razumes.
    (Lev, 16. maj 2021 06:04)

    # Link komentara

  56. Pa nemojte ni kinesku robu ni ruski gas i naftu da dozvolite da pređu granicu, po toj logici.,!
    (Laza, 16. maj 2021 05:03)

    # Link komentara

  57. E, do Sebastijana.
    (Maler, 16. maj 2021 02:53)

    # Link komentara

  58. Pa to se znalo vec odavno. Ok planira u EU vakcinisu se ne-ruskim i ne-kineskim vakcinama
    (trtmrt, 16. maj 2021 02:22)

    # Link komentara

  59. @Dana
    BRAVO KRALJICE!!!
    (Davor, 16. maj 2021 02:15)

    # Link komentara

  60. U poredjenju sa srbijom austrija je jos i dobra.srbija ne priznaje ni jednu vakcinu ako vakcinacija nije obavljena u srbiji.znaci niko ne moze uci bez pcr testa ako je vakcinisan u inostranstvu.
    (lola, 15. maj 2021 20:12)
    Poštovana, od prošle nedelje to pravilo ne važi. Sada svako ko je vakcinisan može ući u Srbiju, bez PCR testa, nakon čega ne sledi samoizolacija u trajanju od 2 nedelje
    (điškk, 16. maj 2021 02:03)

    # Link komentara

  61. @Chewie, @Hanibal, @Zoran Да будем јаснија, жао ми је оних наших који су морали да дођу из Аустрије у Србију да се вакцинишу/заштите, јер то тада тамо нису могли, добили источне вакцине, а сад су у Аустрији дискримисани. Да ли једва састављају крај са крајем, или живе у вилама од шненокли, небитно је за тај зелени пасош. Гледам своја посла, рекла сам искрено како осећам, и како ми то све изгледа.
    (спутаник, 16. maj 2021 01:32)

    # Link komentara

  62. Ne znam kako cete kineskim investitorima objasniti da njihove vakcine nisu dovoljno dobre za EU.
    (Si, 16. maj 2021 00:50)

    # Link komentara

  63. Diskriminacija im je izgleda u krvi.
    (I nikada se nece nauciti, 16. maj 2021 00:43)

    # Link komentara

  64. Ja ne znam zašto bi ovo uopšte potreslo bilo kog pravog Srbina? Ko uopšte želi da ide na taj mrski zapad kad uvek možemo da odemo u bratsku Rusiju i Kinu. Odreknite se zapada na istoku je spas, standard, dobre plate, uređene države! Zašto bi iko crnčio u Frankfurtu kad može da uživa u Vladivostoku?
    (Kum Žoržo, 15. maj 2021 16:03) Da li znaš koliko je Amerikanaca otišlo da radi na dobro plaćenim menadžerskim pozicijama, u tehnološkoj industriji - u Kinu? A otišli su zato što su im ponuđene bolje plate nego u Americi, u koju dolaze Nemci da bi bili bolje plaćeni :)
    (Silverfox, 16. maj 2021 00:33)

    # Link komentara

  65. Palma kaze da imaju ruzne semafore
    (bobetko, 16. maj 2021 00:14)

    # Link komentara

  66. čisto ekonomski pristup svemu...
    iznenadili bi me da su postupili drugačije...svima je jasno da se sve vrti oko para!
    (Dule Sumadinac, 16. maj 2021 00:08)

    # Link komentara

  67. Tako će da bude samo dok im ne zatrebaju ruski i kineski turisti i njihove pare.Samo polako sve će da dođe na svoje mesto.Pozdrav iz Nemačke.
    (Mastermind, 15. maj 2021 23:07)

    # Link komentara

  68. (caki, 15. maj 2021 15:46)
    Jel da sad je zapad loš, pa što nisi išao u Rusiju da zaradiš penziju?
    (mario, 15. maj 2021 18:32)

    Ja progledao od kako radim sa firmama iz Rusije, od 2018. Napravio kuću iz temelja, stavio pod krov, prizemlje sredio, ove godine i sprat završavam. Kupio nov SUV, letovanja, zimovanja, putovanja i uštekam još par prosečnih penzija svakog meseca.
    (jmbg, 15. maj 2021 22:59)

    # Link komentara

  69. @Danilo - Pitaj ljude sa Sejsela da li je to istina ;)
    (MGTOW, 15. maj 2021 22:58)

    # Link komentara

  70. Ahahahahaha. Svakako će se bockati nekoliko puta godišnje pa sledeći put nek promene vakcinu. Svakako im niti jedna neće doneti ništa dobro.
    (Ja, 15. maj 2021 22:47)

    # Link komentara

  71. evo još jedan dokaz da je evropa nasela na američke igre i bogaćenje američkih farmaceutskih kompanija treba uvesti reciprocitet samo i ćao
    (dušan, 15. maj 2021 22:28)

    # Link komentara

  72. Uuu, mnogo me briga. Od Evrope ionako vrede samo Grčka, Italija, Španija, Francuska ako se malo napregneš, ostalo - mulj. Svet je šarena bašta, više je života u Latinskoj Americi nego u ubuđaloj Srednjoj Evropi.
    (Lea, 15. maj 2021 22:19)

    # Link komentara

  73. Austrija je nekad bila pristojna zemlja. Kad su postali ovoliki kompleksasi? Sinofarm ubedljivo najbezbednija i dugorocno najefikasnija vakcina (Antitela, T memo, B memo celije itd) . Sve drugo je geostratesko blablatrucanje.
    (Danilo, 15. maj 2021 21:45)

    # Link komentara

  74. Bas mi se ide u Austrija da gledam one spiclove.
    (Smart, 15. maj 2021 21:41)

    # Link komentara

  75. Jesam i opet bih. Ova vest nije nikakvo iznenadjenje. Ove godine ne planiram putovanje na zapad, a svakako ne u Austriju, tako da je sve na svom mestu.
    (lilly, 15. maj 2021 14:40)

    i opet neces ici....tvrdoglavost se nikad nije isplatila....
    (Inntal, 15. maj 2021 21:39)

    # Link komentara

  76. da sigurno će se odreći kineskih turista u EU.
    Te birokrate u Briselu odavno nemaju više dodir se realnošću
    (Obi van, 15. maj 2021 21:38)

    # Link komentara

  77. Za sve pronađoše vakcinu, samo za ljudsku glupost ne.
    (Dana, 15. maj 2021 21:30)

    # Link komentara

  78. I šta sada ko se vakcinisao jednom od ovih koje nisu "priznate" treba ponovo da se vakciniše? Kako će organizam na to reagovati? Ludilo pa eto...
    (Logikar, 15. maj 2021 21:30)

    # Link komentara

  79. U poredjenju sa srbijom austrija je jos i dobra.srbija ne priznaje ni jednu vakcinu ako vakcinacija nije obavljena u srbiji.znaci niko ne moze uci bez pcr testa ako je vakcinisan u inostranstvu.
    (lola, 15. maj 2021 20:12) 

    То нисам знао. Али, Србија, баш као и Аустрија, ће признати све за пар месеци када свако прода и заради оно што је наумио. Убеђен сам у то. А у међувремену свако треба да одабере вакцину која му највише одговара (на основу онога што се зна), а не да бира вакцину на основу политике
    (Моје мишљење, 15. maj 2021 21:28)

    # Link komentara

  80. Čudo ste Vi Srbi. Zapad ovo, zapad ono, a svi po penzije na zapad....
    (Nino, 15. maj 2021 20:34) # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu

    Nikave veze nemaju poslovi i penzije sa Zapada koje su posteno stekli gradjani sa Istoka, vec zasto su morali iz svojih drzava odlaziti na Zapad. A, morali su radi eksterne politike Zapada koja degradira privrede kao i celokupna drustva sa Istoka. Tada ljudi moraju licna ubedjenja staviti na cekanje, kako bi interes i potreba za opstankom/boljim zivotom dosli u prvi plan. Pogledaj sta rade od Rusije, koju raznovrsnim i beskrupuloznim, bezrazloznim sankcijama decenijama vec unistavaju. Oni od drzava sa Istoka pokusavaju napraviti poslusnike a ti zameras sto idu da rade u zapadne drzave. I vi niste Zapad, koliko god sebe istim smatrali, vazali ste i periferija. Licemeri.
    Da znas da Srbi jesu neverovatni, ali ne na nacin koji si ti istakao.
    (Sasa, 15. maj 2021 21:24)

    # Link komentara

  81. Nemojmo se sad tu uzbudjivati oko toga što nije priznata u EU ruska ili kineska. SZO je već priznao Sinopharm, a američki univerziteti su več počeli da priznaju Sinopharm vakcinu (Jejl, Harvard, Rocester, Kolumbija, Dartmut medju prvima) da bi kineski studenti mogli da dodju u SAD da studiraju. Da ne kazem da ce Bijontek da gradi fabriku sa kineskim partnerom u Kini za dalju proizvodnju kovid vakcina. Tako da je sve to politika... Vakcine su sve dobre, samo je pitanje vremena kad ce sve se medjusobno priznati.
    (Time Traveller, 15. maj 2021 21:18)

    # Link komentara

  82. Čudo ste Vi Srbi. Zapad ovo, zapad ono, a svi po penzije na zapad....
    (Nino, 15. maj 2021 20:34)

    # Link komentara

  83. A baš sam mislio da skoknem do Beča da skratim šiške ispod miške.
    (Halo Bing, 15. maj 2021 20:26)

    # Link komentara

  84. Rusofili na aparatima, a pogotovo oni koji su primili kinesko cjepivo.
    Eto opet belosvetska zavera protiv nebeskog naroda.
    (mario, 15. maj 2021 16:29) Daj Kroasan, ne lupaj gluposti i ne provociraj. Ovo se odnosi samo na njihove državljane, kada potkače Kinu budi siguran da će dobiti recipročan odgovor. EU birokratija je na vakcinama pokazala da joj ne bi dao ni dve nacrtane koze da mi čuva. A Beč je za jedan Dubai (da ne idem na Daleki istok) dosadna i prljava palanka.
    (Zok1, 15. maj 2021 20:22)

    # Link komentara

  85. Колико пре месец и по Курц је био на корак од наруџбине Спутњика. Паметном доста.
    (Све јасно, 15. maj 2021 20:13)

    # Link komentara

  86. u poredjenju sa srbijom austrija je jos i dobra.srbija ne priznaje ni jednu vakcinu ako vakcinacija nije obavljena u srbiji.znaci niko ne moze uci bez pcr testa ako je vakcinisan u inostranstvu.
    (lola, 15. maj 2021 20:12)

    # Link komentara

  87. Taman znam gde necu putovati i kod koga necu trositi..!
    Ni ne znate ali ucinili ste mi...
    (kimi, 15. maj 2021 13:17)

    Ti znas da je to Evropska Unija odlucila, ne Austrija?
    I informisi se koje zemlje priznaju Rusku ili Kinesku vakcinu. Neces se naputovati.
    (kumbo slajs, 15. maj 2021 20:07)

    # Link komentara

  88. Super!!! Bas volim zbog svih koji su potrcali da unesu nesto u svoje telo a pojma nemaje sta unose samo da bi mogli da putuju!!! Kako ne razumete da je sve savrseno osmisljeno i kreirano za nas obicne smrtnike??!!!
    (darko, 15. maj 2021 19:54)

    # Link komentara

  89. Sram ih bilo.Fasisti!!!
    (beba, 15. maj 2021 19:33)

    # Link komentara

  90. Primila sam kinesku, nemam at kao i jos neki moji poznanici, i jedva cekam da primim drugu vakcinu. I ne treba da prihvate kinesku. Sputnjik treba jer je odlicna vakcina.
    (Ana, 15. maj 2021 19:25)

    # Link komentara

  91. Nine@ A do Perleza jel' amen ovako gubav bez vakcine,pa Sakule,Debeljaca pa Sve dole do Panceva. Idem bre gde "ocu Slobodan kao sto se i zovem i bez vakcine,a kad me vidis begaj da se ne zatazis.
    (SLOBODAN PETROVIC, 15. maj 2021 19:14)

    # Link komentara

  92. S obzirom da je kod vas švedski stol cjepiva nadam se da niste odabrali rusko ili kinesko.
    (Bobi, 15. maj 2021 13:37)

    Vakcinisao sam se prvom vakcinom koja mi je ponuđena, ipak mi je zdravlje važnije od putovanja u Au ili neku drugu Hitler jungen zemlju.

    A vi građani drugog (pa čak I trećeg) reda te demokratske Evrope ste ipak morali da sačekate da se ovi sto su građani prvog reda u EU vakcinišu pre vas, pa čak i da sačekate da se EU vakcinama prvo cjepe Britanci i Ameri. Pitam se koliko je građana vaše zemlje obolelo čekajući da se "cjepe" ovi iz više kaste. Za Eu ste nažalost vi i dalje nižerazredni Balkanci a jedina razlika između nas je što mi znamo da smo na dnu Evrope a vi mislite da niste! Sumanuto!
    (vakcinisani, 15. maj 2021 19:12)

    # Link komentara

  93. A onaj Kurc zove Putina I Bajdena da odrze samit u Becu , znaci za Putina nece biti smestaja!!! ?
    (Nikola Kozic, 15. maj 2021 19:02)

    # Link komentara

  94. Mario@ Tvoji sunarodnici su protestovali ispred Ruske ambassade u Zagrebu i mollili za vakcine jer vas je Brussel zaboravio,kao poslednju rupu na sviralu.
    (Slobodan Petrovic, 15. maj 2021 18:58)

    # Link komentara

  95. imace sudovi dosta posla....strazbur je cudo...
    (informaticar, 15. maj 2021 13:17)

    A inače su Evropski sud za ljudska prava kao uostalom i drugi zapadni sudovi , poznati kao nepristrasni i objektivni!
    (vakcinisani kineski cinik, 15. maj 2021 18:51)

    # Link komentara

  96. Koja je ovo komedija. Jel neko od vakcinisanih u nekoj prednosti od nas nevakcinisanih? Vakcinu ne zelim,ali aplaudiram ovima sto je zele,i njihovo je pravo da u sebe ubrizgaju sta zele. Vazi ovde,ne vazi tamo,ovo,ono......zar ne vidite da ste postali zamorcici? Ne naravno jer vakcina radi svoje.....stiti vas od zdravog razuma.
    (SLOBODAN PETROVIC, 15. maj 2021 17:08)

    Tebe definitivno nešto štiti od zdravog razuma. Lep pozdrav i bez nervoze, možeš do Kikinde i bez vakcine.
    (Nine, 15. maj 2021 18:47)

    # Link komentara

  97. (caki, 15. maj 2021 15:46)
    Jel da sad je zapad loš, pa što nisi išao u Rusiju da zaradiš penziju?
    (mario, 15. maj 2021 18:32)

    # Link komentara

  98. Vakcinu protivu Covida nasli u rekordnom Roku,a lek protivu ranzih drugih posasti nemogu godinama. Ma da conspiracy theories....
    (Slobodan Petrovic, 15. maj 2021 17:57)

    # Link komentara

  99. E sada kinezi Evropi kaže nema robe, nema. Ako vi nećete ima ko hoće. I na kraju vakcinisao sam se zbog svoga zdravlja, a ne zbog Austrija i frizera.
    (Alle gegen alle, 15. maj 2021 17:19)

    Kako mali Perica zamišlja političku ekonomiju, pa kinezi već prodaju svima svoju robu, a Evropa je jedno od najvećih kupaca gledajući koliko troše, tebe kad bi slušali u Kini bi bilo 300 miliona nezaposlenih
    (srebroljub, 15. maj 2021 17:47)

    # Link komentara

  100. Glupo, do neba
    (dnevni radovi, 15. maj 2021 17:44)

    # Link komentara

  101. pertinaks, 15. maj 2021 14:16)

    I ti si zaista poverovao u takvu suludu priču? Čovek se vrati iz rata a lekari ga dohvate pa vade šipke?
    (Milan, 15. maj 2021 17:34)

    # Link komentara

  102. E sada kinezi Evropi kaže nema robe, nema. Ako vi nećete ima ko hoće. I na kraju vakcinisao sam se zbog svoga zdravlja, a ne zbog Austrija i frizera.
    (Alle gegen alle, 15. maj 2021 17:19)

    # Link komentara

  103. Pa ništa eto novi Blok je rođen, na Zapadu samo mogu vakcine Fajzer, Moderna, AZ i Dž&Dž na Istoku Sputnik i Sinovak itd. Niko nikom ne uleće u posao, jel tako ;-)
    (Rikiki, 15. maj 2021 17:11)

    # Link komentara

  104. Koja je ovo komedija. Jel neko od vakcinisanih u nekoj prednosti od nas nevakcinisanih? Vakcinu ne zelim,ali aplaudiram ovima sto je zele,i njihovo je pravo da u sebe ubrizgaju sta zele. Vazi ovde,ne vazi tamo,ovo,ono......zar ne vidite da ste postali zamorcici? Ne naravno jer vakcina radi svoje.....stiti vas od zdravog razuma.
    (SLOBODAN PETROVIC, 15. maj 2021 17:08)

    # Link komentara

  105. Vakcine za Korona virus i slične naučno se prave u roku 15 dana. E sad zamislite da je vakcina napravljena u martu prošle godine, to jeste da je bila izbačena na tržište. Farmaceutske kuće bi imale 10 puta manju zaradu.
    Anti virusni lekovi su toliko jeftini da niko ne želi da ulaže znanje i novac i njihovu proizvidnju.
    Sve je biznis.
    (ax, 15. maj 2021 16:54)

    # Link komentara

  106. To što je efikasnost ruske vakcine potvrđena i u istraživanjima uglednih zapadnih naučnih časopisa, poput Lanceta, ili što je kineska vakcina prethodno odobrena od strane SZO kao efikasna, očigledno nije dovoljno za "veliku" Evropsku Medicinsku Agenciju. Ona vakcine zapadnih proizvođača odobrava u rekordnom roku, dok npr. vakcina "mrskih neprijatelja" Rusa čeka na redu za odobrenje, iako dokazano značajno efikasnija od njoj slične vakcine Astra Zenece. To su te evropske "vrednosti", koje pokušavaju i nama da nametnu.
    (Nikola, 15. maj 2021 16:51)

    # Link komentara

  107. Jedno (duže) vreme je ruska vakcina važila i u Berlinu !
    (Superhik, 15. maj 2021 16:51)

    # Link komentara

  108. Necu moći imati ,,slobodu,, u Austriji? A i to me zabole. Ja sam Rus i primio sam Sputnika baš zato.
    (Sergej, 15. maj 2021 16:47)

    # Link komentara

  109. Ovo je pre svega usmereno protiv građana Austrije koji su pohrlili na vakcinaciju u inostranstvo, zato što se EU pokazala kao nesposobna. Nisu išli samo u Srbiju, nego i u Mađarsku i Emirate.
    (Zok1, 15. maj 2021 16:45)

    # Link komentara

  110. Bilo je jasno od starta da rusku i kinesku vakcinu neće priznati kao validnu, čemu čuđenje? Trebalo je izabrati zapadnu kome je stalo do putovanja i posla na zapadu, kome nije njemu svejedno...
    (Das, 15. maj 2021 16:33)

    # Link komentara

  111. hvala austrijcima..!
    Taman znam gde necu putovati i kod koga necu trositi..!
    Ni ne znate ali ucinili ste mi...
    (kimi, 15. maj 2021 13:17)
    Možeš misliti baš su se zabrinuli jer eto ovise od turista iz Srbije.
    (mario, 15. maj 2021 16:31)

    # Link komentara

  112. Rusofili na aparatima, a pogotovo oni koji su primili kinesko cjepivo.
    Eto opet belosvetska zavera protiv nebeskog naroda.
    (mario, 15. maj 2021 16:29)

    # Link komentara

  113. @sputanik...Nemoj ti nikoga da zalis, gledaj svoja posla...
    (Chewie, 15. maj 2021 16:22)

    # Link komentara

  114. Nabaviš tu vakcinu, ljudi se vakcinišu a ti im onda kažeš da im ta vakcina ništa ne vredi!
    Još im kažeš da ne uzimaju druge vakcine!
    Pa ko je ovde lud?! Sve sama politika, mržnja, kompleksi....
    (Coa, 15. maj 2021 16:12)

    # Link komentara

  115. Ja ne znam zašto bi ovo uopšte potreslo bilo kog pravog Srbina? Ko uopšte želi da ide na taj mrski zapad kad uvek možemo da odemo u bratsku Rusiju i Kinu. Odreknite se zapada na istoku je spas, standard, dobre plate, uređene države! Zašto bi iko crnčio u Frankfurtu kad može da uživa u Vladivostoku?
    (Kum Žoržo, 15. maj 2021 16:03)

    # Link komentara

  116. Samo ubrizgavaj. Može i mešano, a može i koktel.
    Talasi te čekaju!
    (kvasac, 15. maj 2021 16:02)

    # Link komentara

  117. Da pojasnim, ovde se radi o austrijskim zelenim sertifikatima za Austrijske gradjane i strance koji tamo zive, za period koji pocinje 19. maja. Njima se nece priznavati ruske i kineske vakcine koje su dobili u inostranstvu.

    Austrija jos nije donela odluku o turistima i koje ce vakcine njima priznavati. Moze se ocekivati da ce turistima, radi zarade, priznati sve vakcine, kao sto su ucinile Grcka, Slovenija i Hrvatska. Ali o turizmu iz trecih zemalja jos nije odluceno, to jos nije na dnevnom redu.
    (Herr Johan auss Wien, 15. maj 2021 15:55)

    # Link komentara

  118. Gade mi se svi. Umesto da se svet ujedinio i da zajedničkim snagama krenu u borbu protiv covida oni izvode da zaboga ne priznaju neke vakcine. Bas da vidim da li će Austrija da se odrekne kineskih turista.
    (Jelena, 15. maj 2021 15:54)

    # Link komentara

  119. Nemci su za vreme drugog svetskog rata ugradjivali sipke prilikom teskih preloma ( sto je danas standard)...
    (pertinaks, 15. maj 2021 14:16), gde je to danas standard da se u kostnu šupljinu ubacuje šipka (poput armature), što su ovi stvarno radili da bi u što kraćem roku ponovo osposobili vojnika?
    (Petar, 15. maj 2021 15:53)

    # Link komentara

  120. Ja danas dosao iz Slovenije po drugu dozu Ruske u inat zapadnjacima i namerno sam tu izabrao a inace sam kamiondžija pa nek me konacno izbace da se ne mučimo vise a posto ću dobijati njihovu penziju mogu im poručiti da ću prodati gajbu i kupiti neku u Srbiji i od penzije ni eura neču potrošiti u EU,tako da hvala im na dobrom biznisu haha vreme mi je za odmor.
    (caki, 15. maj 2021 15:46)

    # Link komentara

  121. Шта рећи без чисти шовинизам!
    (Kralj mača, 15. maj 2021 15:45)

    # Link komentara

  122. sputanik@Zao ti ljudi koji zive u Austriji, hahahaha.
    (Hanibal, 15. maj 2021 15:44)

    # Link komentara

  123. a sto ta EMA ne dozvoli Ruske i Kineske?
    sta,nisu dobre a?
    (Bata, 15. maj 2021 14:33)
    Nisu, čim ih nisu prihvatili, za Rusku još i promene ali kinesku nema šanse, potpuni izostanak podataka iz 3 faze, to što neke banane zemlje poput naše prihvataju svakakve vakcine nije njihov problem
    (Queens Portugal, 15. maj 2021 15:38)

    # Link komentara

  124. Kina Rusija i druge zemlje koje priznaju njihove vakcine da uvedu reciprocitet.
    (The Who, 15. maj 2021 15:32)

    # Link komentara

  125. I da li mi sad mozemo da se vakcinisemo nekom drugom vakcinom u Srbiji ili ce nas vratiti sa punkta za vakcinaciju?
    (Stojko, 15. maj 2021 15:31)

    # Link komentara

  126. Hvala ne treba.
    Nisam nameravao da idem.
    (stevan, 15. maj 2021 15:27)

    # Link komentara

  127. Nivo segregacije u EU i nekim njenim clanicama je zapanjujuci. Diskriminacija na svakom koraku. Za neverovati koliko je EU omanula u procesu vakcinacije (Italiju su spasavali Rusi i Kinezi), koliko je njihovih ljudi platilo glavom neorganizovanost i diletantizam EU i koliko ce ih jos platiti!? Ali oni ne priznaju rusku i kinesku vakcinu! Nadam se da ce vas neki tamo n-ti talas korone malo opametiti.
    (vidoje, 15. maj 2021 15:26)

    # Link komentara

  128. Znači, postoje i politički korektne vakcine... strašno
    (Pera Detlic, 15. maj 2021 15:26)

    # Link komentara

  129. Hitler je bio austrijanac,a zločini austro-ugarske su trajali vekovima!
    (Don Kihot, 15. maj 2021 15:25)

    # Link komentara

  130. Ma pustiće, kad sumiraju promet. A i ovo čudo polako nestaje.
    (View, 15. maj 2021 15:25)

    # Link komentara

  131. Znaci jos godinu-dve pre bilo kakvog turistickog putovanja da me ne bi maltretirali kojekakvim fasistickim ucenama
    (kaboom, 15. maj 2021 15:24)

    # Link komentara

  132. Koga briga? Mene samo zanima da odem u Grcku celo leto na more (radim preko neta, pa mi nije frka za posao) i da skoknem do Madjarske kad se smorim. Tokom pandemije smrtonosnog virusa sigurno necu da orlijam po Evropi.
    (ivan, 15. maj 2021 15:18)

    # Link komentara

  133. I onaj najveći monstruma u istoriji sa najružnijim brkovima beše Austrijanac a sećamo se njihovih "kulturnih" ekspedicija po Mačvi 1914/15 a i na Kozari je glavnokomandujući bio austrijski kadar.
    (Generacijski beogradjanin 350 godina, 15. maj 2021 15:18)

    # Link komentara

  134. zar beše eu nije odobrila kinesku vakcinu odonomad
    (koshke, 15. maj 2021 15:18)

    # Link komentara

  135. @(Bobi, 15. maj 2021 13:37) Nadam se da si i ti pametno birao, komso. Odnosno da nisi primio jedinu vakcinu koju ste dobili u iole znacajnijem broju (AstraZeneka). Ne znam jesi li citao, ali ne valja nista i izgleda da ubija?
    (ivan, 15. maj 2021 15:18)

    # Link komentara

  136. Једном нацисти, увек нацисти, сад евроунацисти. Посебно ми је жао наших људи који морају да раде и живе тамо.
    Nemoj da ih zalis.
    Dobro je njima tamo.
    (Zoran, 15. maj 2021 15:17)

    # Link komentara

  137. Klosari,sve vreme pricam da je ovo prevara
    (Rajko, 15. maj 2021 15:15)

    # Link komentara

  138. A do juce pregovarali sa Rusima, za Sputnjik V.
    (Kobaja Grande, 15. maj 2021 15:13)

    # Link komentara

  139. Nadrljali...jadnici! A u Austriji se mogli bez problema cepiti odobrenim vakcinama. No, ko pred rudo srlja i na jeftinu propagandu pada...
    (GlasBrisela, 15. maj 2021 15:10)

    # Link komentara

  140. Bata, 15. maj 2021 14:36) Neko,uglavnom u uređenim državama, i proveri vakcinu ili neki lek pre nego ga uzme..
    (Balkan brale, 15. maj 2021 14:57)

    # Link komentara

  141. Politički virus
    (Vladimir, 15. maj 2021 14:57)

    # Link komentara

  142. Nemaju sluha za kineske pokusne kuniće ?
    (Cinik po difoltu, 15. maj 2021 14:55)

    # Link komentara

  143. U Austriji Hiću zaboravit ne mogu,
    Sve bi dali da se vrati pa i pili drogu.
    Ko se vakciniso sputnikom i sinofarmom
    bollje da je lečio virus sarmom.
    Neće moći u kafić i kino
    ko nije fajzericu zvizno.
    (Djunta s sitnim nutom, 15. maj 2021 14:52)

    # Link komentara

  144. Priznaće ih kad bude dovoljno vakcinisanih, što se očekuje do septembra. Do tada ne daju, da ne bi priznali da su oni sami nikakvi. Radije žrtvuj narod, nego svoju fotelju.
    (Kule i gradovi, 15. maj 2021 14:42)

    # Link komentara

  145. S obzirom da je kod vas švedski stol cjepiva nadam se da niste odabrali rusko ili kinesko.
    (Bobi, 15. maj 2021 13:37)

    Jesam i opet bih. Ova vest nije nikakvo iznenadjenje. Ove godine ne planiram putovanje na zapad, a svakako ne u Austriju, tako da je sve na svom mestu.
    (lilly, 15. maj 2021 14:40)

    # Link komentara

  146. možda su zapadni naučnici utvrdili da kineska i ruska vakcina izazivaju povecanje rusofilije ili kinofilije?

    možda je to razlog,nebi me začudilo ?
    (Bata, 15. maj 2021 14:36)

    # Link komentara

  147. a sto ta EMA ne dozvoli Ruske i Kineske?
    sta,nisu dobre a?
    (Bata, 15. maj 2021 14:33)

    # Link komentara

  148. Pa zato sam ja uzeo Fajzer.
    (nixy, 15. maj 2021 14:22)

    # Link komentara

  149. Hitler je beše hteo da postane slikar...
    (Mocart je tamo samo slučajno rodjen, 15. maj 2021 14:17)

    # Link komentara

  150. Nemci su za vreme drugog svetskog rata ugradjivali sipke prilikom teskih preloma ( sto je danas standard) i izmedju ostalog su isto radili i zarobljenicima (saveznickim razume se, ove druge su lecili drugim metalima , olovom.....).
    Nego, posto je dobar broj zarobljenika saveznickih bilo iz redova padobranaca, tu je bilo dosta polomljenih koski pri doskoku itd . Nemci su ugradjivali sipke sto je danas dokazano kao nesto dobro, na kraju rata, saveznicki doktori su mislili da su te sipke bile jos jedan od vrsta nemackih mucenja i varvarstva pa su vadili te sipke i bukvalno sakatili te vojnike.
    To je taj nivo ludila koji sad ovi primenjuju.
    (pertinaks, 15. maj 2021 14:16)

    # Link komentara

  151. Једном нацисти, увек нацисти, сад евроунацисти. Посебно ми је жао наших људи који морају да раде и живе тамо.
    (спутаник, 15. maj 2021 14:02)

    # Link komentara

  152. Hitlerovci…
    (WWIII, 15. maj 2021 14:00)

    # Link komentara

  153. I šta nam ovakve vesti govore ? Da je ovo politički virus. Da se radi samo o novcu i ko će koliko zaraditi. Rusi i Kinezi pomrsili malo konce ostalima.
    Pa valjda je zdravlje ljudi na prvom mestu .
    Šta ima veze čija je vakcina , ako je delotvorna i ako štiti od virusa ,ne treba uopšte da se postavlja pitanje čija je.
    (Rajko!, 15. maj 2021 13:42)

    # Link komentara

  154. "zapad" se ponasa kao da su arijevci, sve je ovo njihova prljava politika!
    Da je do zdravlja ljudi, ne bi se ovako ponasali! Samo i stalno interesi i zarada njihovih kompanija.
    Sta sada? Bice diskriminisani svi oni koji su dosli do vakcine drugih proizvodjaca jer su strahovali za sopstveno zdravlje?
    Oni sto su trebali da nam budu uzor u nasem razvoju su postali moralno bedni, decenijama u nazad.
    (Conte Leone, 15. maj 2021 13:39)

    # Link komentara

  155. Ne daj Bože da se pojavi neka nova boleština.....
    I da samo Rusi izmisle lek ili vakcinu...
    I da se naprave ludi pa i da ne predaju zahtev EU za odobravanje.
    (Gagi Zlatibor, 15. maj 2021 13:39)

    # Link komentara

  156. S obzirom da je kod vas švedski stol cjepiva nadam se da niste odabrali rusko ili kinesko.
    (Bobi, 15. maj 2021 13:37)

    # Link komentara

  157. Jel treba jos nekom objasnjenje zasto necu da se vakcinisem??!!

    Evo, ovo je samo jedan od primera zasto!!!!
    (acca, 15. maj 2021 13:20)

    # Link komentara

  158. hvala austrijcima..!
    Taman znam gde necu putovati i kod koga necu trositi..!
    Ni ne znate ali ucinili ste mi...
    (kimi, 15. maj 2021 13:17)

    # Link komentara

  159. imace sudovi dosta posla....strazbur je cudo...
    (informaticar, 15. maj 2021 13:17)

    # Link komentara

  160. Tako i treba, ali mogu slobodno da putuju u Rusiju, Kinu i zemlje pod njihovom sferom uticaja.
    (Impaired memory, 15. maj 2021 13:17)

    # Link komentara

  161. Dno kapitalizma!
    (Poltron, 15. maj 2021 13:11)

    # Link komentara

  162. Dokaz da je ovo sve farsa svetskih mocnika i podobnih,placenih politicara! Ovaj marod je gori od krda!!
    (haris, 15. maj 2021 13:05)

    # Link komentara

  163. I Hitler je bio austrijanac.
    (Dragan, 15. maj 2021 13:02)

    # Link komentara

  164. Katastrofa šta se radi narodima!
    (Vladimir, 15. maj 2021 13:02)

    # Link komentara

  165. Austrija podigla zastavu Izraela... Anšlus 2. deo.
    (Pera Kojot, 15. maj 2021 13:00)

    # Link komentara

  166. E ovo jeste diskriminacija!
    (vakcinisan "neprijateljskom" vakcinom, 15. maj 2021 12:59)

    # Link komentara

  167. frizer ili zivot, pitanje je sad
    (Ye, 15. maj 2021 12:51)

    # Link komentara

  168. Zabole me za Austriju.Bitna mi je GR i HU.
    (Istina, 15. maj 2021 12:50)

    # Link komentara

  169. I tako nikad nisu bili daleko od fasizma.
    (Alex, 15. maj 2021 12:49)

    # Link komentara

  170. EU ?? I zar ovo nije diskriminacija ?
    (Аца, 15. maj 2021 12:48)

    # Link komentara

  171. I to je kao oke... Opet se vakcinisati... Samo pitam ??????
    (virus, 15. maj 2021 12:46)

    # Link komentara

  172. Znači, da je ovo sa Kovidom ljudska i civilizacijska katastrofa sve vakcine bi bile validne, svi koji rade na vakcini bi radili zajedno i delili informacije! Ako si bolestan ili neko tebi blizak ti uzimaš bilo koji lek i od ljutog neprijatelja! Ovo nema blage veze sa mozgom!
    (Aleksandar, 15. maj 2021 12:42)

    # Link komentara