1. U ‘Rvatsku na odmor?
    Ne, hvala. Ni da oni meni plate da dodjem, što sigurno neće.
    Da ne bude zabune, ne želim ni u Grčku a u Crnoj Gori sam bio tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više.
    Pa, gde to idem onda, pitate se?
    Pa....Ne idem nigde.
    Nemam para za odmor.
    (Kao i većina komentatora na ovom sajtu, nažalost)
    (Iskreno, ali bolno, 14. april 2021 08:48)

    # Link komentara

  2. Hrvatska u top 10 destinacija

    [link]/
    (mario, 13. april 2021 20:35)

    # Link komentara

  3. ja mislim da je presudno ko dolazi sa čistiom srcem i glavom da nema šanse da mu se nešto loše dogodi , a ako se dogodi sve će drugačije ispasti kad krene komunikacija i još će biti zvijezda ! ali ! ko dolazi u strahu da će ga prebiti izgrebati auto baciti u more zapaliti i pa jel čudno da mu se nešto loše desi ? probaj bilo gdje ići sa strahom nastradat ćeš , nije to samo u hr idi u afriku,aziju, svejedno, strah se osjeti i onda je ljetovanje gotovo . to je presudno. moraš bit kozmopolit ako oćeš putovat ! onda ćeš dobro proći. inače sjedi u svom selu i rogobori sebi u bradu.
    (tarabuka, 13. april 2021 00:32)

    # Link komentara

  4. odu na departmant AU monarhije i pogledaju popis stanovnistva u DU...
    Misim da bi tesko to psihicki podneli..
    Onda bi im bilo jasnije otkuda im srpska prezimena...
    (C i n i k, 9. april 2021 18:38)

    ciniče pametni ti se vrati onda vremeplovom u to vrijeme pa ljetuj na tom mjestu sa puno srba. danas je tako kako je pa se prema tome ravnaj. ako ti tako odgovara ako ne imaš banja po srbiji eto npr u pjesmi opjevana niška banja topla voda za cigane živa zgoda pa zagazi
    (ćulibrk, 13. april 2021 00:14)

    # Link komentara

  5. Hrvatska je prepoznata u svitu ka turisticka destinacija. Zivim vanka i kad god kazem odakle sam jedan od njihovih najcescih odgovora glasi prelijepa zemlja i da je zele posjetit. Takoder sam radija u turizmu skoro 10 godina pa sam prilicno dobro upoznat s razinom popularnosti nase drzave medu strancima. 2018 godine Hrvatsku je posjetilo 20ak miliona turista. I otprilike se vrtimo oko te brojke. Hrvatska je mala zemlja no medutim puna prirodnih lipota i povijesnih gradova. Duzina obale iznosi oko 1800 km a ukljucujuci otoke 6000 km. Imamo priko 1200 otoka od kojih je bar 60ak naseljeno. Posli Norvrske mi imamo najrazvedeniju obalu u Europi. Imamo predivne plaze svih vrsta. Mi domaci najvise uzivamo u divljim plazama. Znaci krupniji pijesak ili stine, škrape. Skrivene uvale. Imamo mnogo i pjescanih plaza ali to vise koriste turisti. Mi ne volimo pijesak u kosi, ocima, zadnjici. Volimo cisto, otvoreno more di mozes ronit otvorenih ociju. Di je puno slanije. Svatko od mojih sagovornika je cuja za Dubrovnik. Ono sta me iznenadilo je takoder popularnost Hvara. U svakoj dalmatinskoj zupaniji gost moze ostat misec i opet nece vidit sve iako ce mu svaki dan bit ispunjen. O otocima netriba nit govorit. O biokovu iznad Makarske, Omis s svojom Cetinom, izvor Cetine, Imotski s svojim jezerima, Split s otocima, Sibenik s Dinarom, Np Kornati i Krka, s mnogobrojnim naseljenim otocima. Vransko jezero. Zadar s svojim otocima i Zrmanjom. Pa gori prima Senju i Opatiji. Istra, Lika, Zagorje itd
    (Che, 11. april 2021 10:39)

    # Link komentara

  6. ne letujem u ni jednoj drzavi bivse sfrj (ukljucujuci i ovu nasu) jer mi je to ispod casti, ni grcka nikako jer je puna nasih a od njih zelim sto dalje da se sklonim tako da dolaze u obzir samo egzoticne destinacije gde sirotinja ne moze da ode
    (najjaci, 10. april 2021 00:20)

    Super za tebe, baš mi je drago.
    Svako treba da ide na odmor tamo gde se najbolje oseća.
    Ipak, mali savet: (gde god ta egzotična destinacija bila), ipak... znaš, ponesi sa sobom neku knjigu o pravopisu i gramatici!.
    Čovek se uči dok je živ.
    To važi i za ‘najjače’.
    (Optimista pripravnik, 11. april 2021 08:47)

    # Link komentara

  7. @ZliSrboćetnik, Česi i Slovaci isto kažu hleb. Desi se da ti neko izgrebe auto, ali uglavnom u Šibeniku, Splitu ili Zadru.
    Na drugu stranu ako neko iz Praga dođe autom u Brno i obrnuto može komotno da računa na to isto. Ja iz Brna kada sam se doselio u Prag auto mi je izgreban, a u auto-kući mi rekli da je to zbog brnjanskih tablica.
    (rebro, 10. april 2021 21:10)

    # Link komentara

  8. Prvi korak je da vrate 350 hiljada proteranih i njihovu imovinu.
    Drugi da Glavaš,Merčep,...i ostale ubice budu u zatvoru,a ne da
    sešepure ulicama Krvatske.Da ne lome ćirilične table.Inače gla-
    goljica,na kojoj su stari spisi po Dalmaciji je pravoslavno pismo.
    Stvorili su ga Ćirilo i Metodije.Dakle i istorija im je problemati-
    čna.
    (a, 9. april 2021 15:50)

    Da li hoćeš doći na more ili hoćeš Srbiju priključiti Hrvatskoj?
    (zg232, 10. april 2021 18:40)

    # Link komentara

  9. Najljepšu svjetsku destinaciju su vlasi gadjali topovima,i kažu za sebe da su normalan narod
    (deki, 09. april 2021 12:50)

    Nismo gađali, a to što se dimilo palili ste gume. Da smo gađali ne bi ostao kamen na kamenu... Kako komentarišeš momenat da razumeš vlaški jezik a nisi ga učio kao strani u školi??
    (Srbenda, 10. april 2021 18:21)

    # Link komentara

  10. Kakve gluposti pišete,ja radim u turizmu 30 godina,Srbi su mi svakodnevni gosti,Air Serbia leti 3 puta tjedno BG-DU.Nikad nitko nije imao problema,govori se bre,hleb i slično,to je čak nama domaćinima simpatično.Inače bio sam hrvatski branitelj,kakve to ima veze sa normalnim ljudima.Vidimo se i ovo ljeto samo zdravlja nek bude!
    (Peterle, 10. april 2021 17:53)

    # Link komentara

  11. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Jel u Srbiji isto kazu bolesnik za takve kao ti..?
    (damjan1, 9. april 2021 13:34)

    Na srpskom se to kaze dalabu.
    (X=iks, 10. april 2021 16:07)

    # Link komentara

  12. Ovima koji se čude ovoj fotografiji jedan podatak.
    Jadransko more je najprozirnije more na svijetu! Bijela ploča metar puta metar je vidljiva sa dubine veće od 50 m!
    Zašto je još Jadransko more najbolje za kupanje je činjenica da je osim Mrtvog mora najslanije i zato najgušće zbog čega je najlakše odražavat se u njemu na površini odnosno plivat. Već ostatak sredozemlja ima manju slanost, a o oceanima da ne govorimo i zato je teže plivati tj. više tonete.
    U Jadranu nemate šansu da plivajući uz obalu nastradate od morskih pasa ili nekih drugih predatora i niste nikada životno ugroženi jer jednostavno takvih smrtonosnih morskih životinja u Jadranu nema. Pa vi sada razmislite da li je na Tajlandu ili nekom karipskom otoku ljepše se kupati ili ne.
    U Jadranu su morske struje jako blage i neće vas odvući na pučinu što ne vrijedi za oceane. Valovi u Jadranu su najmanji u Sredozemlju, a nemjerljivo manji nego u Crnom moru, Baltiku ili oceanu. Samim time je najljepše plivati u Jadranu. Svega toga u egzotičnim destinacijama nema osim možda na uskom području neke velike prirodne uvale sa koraljnim grebenom, ali i onda postoji mogućnost da neki morski pas uđe u uvalu.
    Zato je Jadran najbolje more na svijetu za kupanje.
    (Ivan ZG, 10. april 2021 14:53)

    # Link komentara

  13. koji četnici,koje ustaše ??
    (Balkan brale (ko o čemu), 10. april 2021 12:57)

    # Link komentara

  14. Za sve komentatore, bilo da su četnici ili ustaše, imam pitanje:
    U opisu Dubrovačkog Franjevačkog Samostana (Manastira) čitam:...Klaustar sa 120 stubova iz 1360. godine, koji nosi odlike kasne romanike (kapiteli stubova) i gotike (istanjene proporcije stubova i drugi elementi...
    Čitam i ne verujem. Ja sam mislio da je u pitanju RANA romanika i gotika!
    Može li neko da mi pojasni situaciju ili se još uvek broje krvna zrnca, skidaju BG tablice i raspreda o popisu stanovništva Dubrovnika iz 1900-te godine?

    Unapred hvala.
    (Optimista pripravnik, 10. april 2021 11:11)

    # Link komentara

  15. Pre tri godine sam bio u Starigradu kod Zadra.
    Niko me nije dirao. I policija koja me je zaustavila smanjila je mi kaznu za dve trećine. Kad me pitaše odakle sam ja, ja im odgovori: Iz bivše Juge Oni počoše da se smeju i kazaše meni: Pa i mi so iz bivše Juge.
    (Lala, 09. april 2021 18:43)

    sama cinjenica da si odusevljen time sto ti ne glava ostala na ramenima i da si ipak imao potrebu da ne kazes da si iz srbije dovoljno govori. ali to je standard na koju su nas tj vas koji tamo idete navikli, da budete srecni sto se vracate bez materijalne i druge stete
    (petar markovic, 10. april 2021 11:10)

    # Link komentara

  16. Kad dođeš pred pansion izduvaš dve gume dijagonalno, provedeš ceo odmor u miru (ne spominjući paradajzeve) pa ih onda pred povratak napumpaš, jedino tako da pokušaš da prevariš zlikovce...
    (Nikola NS, 09. april 2021 16:47)

    Sve to sto si u vezi guma rekao je okej, ali kao dodatnu sigurnost ti savetujem da na haubi podebljim srafcigerom urezes jos jedno veliko slovo "U". Tek tad si siguran da ti auto vise niko nece dirati. Mozes eventalno jos nogom da odvalis jedan od retrovizora. Nikad ne znas, sto je sigurno, sigurno.
    (nikola 44, 10. april 2021 09:03)

    # Link komentara

  17. Incidenata ima, ali hrvatska je ipak uredjena demokratska drzava u kojoj institucije solidno rade, pa ako vas neko napadne zbog nacionalnih razloga, male su sanse da nece biti uhapseni i procesuirani. Zato je sve manji broj onih koji bi vas napali fizicki i celo leto proveli u przunu umesto da na nekoj plazi igraju picigin. Pritom je sve veci broj onih koji se ne pale na te sovinisticke parole, jer vide da Srbi nisu neki poseban problem Hrvatske, obzirom da problema ima iako Srba nema. A sto se tice hleb ili kruh, pa ja i u Grckoj trazim hleb tako sto naucim kako se kaze na grckom. To je neko osnovno postovanje domacina. Heb parakali.
    (kole, 10. april 2021 08:55)

    # Link komentara

  18. A ako vam je mrsko u hrvatskoj tražiti kruva onda tražite na engleskom ili njemačkom , dobit če te sigurno..
    (crna guja, 10. april 2021 08:32)

    # Link komentara

  19. Svi vi kad idete vani tražite bread, brot, baguette to vam nije teško.
    Ali Kruva tražit?? Vam poniženje?
    Ili šta je problem?
    (crna guja, 10. april 2021 03:39)

    # Link komentara

  20. ne letujem u ni jednoj drzavi bivse sfrj (ukljucujuci i ovu nasu) jer mi je to ispod casti, ni grcka nikako jer je puna nasih a od njih zelim sto dalje da se sklonim tako da dolaze u obzir samo egzoticne destinacije gde sirotinja ne moze da ode
    (najjaci, 10. april 2021 00:20)

    # Link komentara

  21. Poseban dozivljaj upotpunjuje brojanje srafova na tockovima, ako ste kojom nesrecom tamo svojim autom, kao i provera njihove zategnutosti.
    Kao i svakodnevno osvrtanje kad greskom zatrazite hleb umesto kru' u pekari.
    (Pipi, 9. april 2021 20:25)

    # Link komentara

  22. A šta je tu toliko poserbno?
    (Siniša Milosavljević, 9. april 2021 20:21)

    # Link komentara

  23. Da me supruga gazi ispod stola od straha ako slučajno pogrešim pa umesto "kruh" ja zatražim "hleb". Da trpim dobacivanja i psovanja mater četničke, agresorske i komunističke. Da mi se spočitava kako su Srbi izmislili Jasenovac i ostala stratišta kako bi blatili jadne Hrvate i da smo večito sanjali "Veliku Srbiju" a da su se oni samo eto branili. Da trpim grebanje auta, bušenja guma, skidanje tablica, cepanja stakala dok u pozadinu trešti Thompson a na TV-u se prikazuje jedan od bezbrojnih lobotomija o "Domovinskom ratu" i hrabrim braniteljima koji su se odupreli "zlim četničkim hordama". Nikada, apsolutno nikada! Pa i da odjednom poteče med i mleko u odnosu Srba i Hrvata čak ni tada tamo ne bih kročio!
    (ZliSrboćetnik, 9. april 2021 20:19)

    # Link komentara

  24. (Ante, 9. april 2021 17:41)

    Ante rođače znam ja da ima pristojnih i normalnih Hrvata. Mene muči što dok sretnem tebe koji vodiš na pivo moram da se patim sa deset koji bi da me vode na klanje. Zato ne dolazim tamo iz zadovoljstva nego samo poslovno.
    (Rob Sinji, 9. april 2021 19:05)

    # Link komentara

  25. Pre tri godine sam bio u Starigradu kod Zadra.
    Niko me nije dirao. I policija koja me je zaustavila smanjila je mi kaznu za dve trećine. Kad me pitaše odakle sam ja, ja im odgovori: Iz bivše Juge Oni počoše da se smeju i kazaše meni: Pa i mi so iz bivše Juge.
    (Lala, 9. april 2021 18:43)

    # Link komentara

  26. Kolko ja znam, a znam, hr se tretira kao mesto za odmor nemacke radnicke klase...
    (C i n i k, 9. april 2021 16:24)

    A iz Srbije u Grcku na ljetovanje od 100 eura odlaze sami doktori suci profesori i manageri🤣🤣🤣🤣.
    (Tereza, 9. april 2021 18:42)

    # Link komentara

  27. (C i n i k, 9. april 2021 13:12)

    Pricas o popisu AU monarhije. U Dubrovniku se Hrvatima izjasnila njih dvojica. Jedan fratar i jedan obucar.
    U Bosni se pocetkom 20. veka nije culo za hrvatsko ime ni postojanje.
    Itd, itd...
    (ime, 09. april 2021 15:29)


    Upravo tako.
    Srecom postoje pisani dokazi iz tog vremena pa bih savetovao ujkama (ex Srbima) da kada krenu da ribaju ulice Beca ipak svrate u AU narodni muzej i odu na departmant AU monarhije i pogledaju popis stanovnistva u DU...
    Misim da bi tesko to psihicki podneli..
    Onda bi im bilo jasnije otkuda im srpska prezimena...
    (C i n i k, 9. april 2021 18:38)

    # Link komentara

  28. Sa BG tablicama je svakako "poseban" doživljaj boraviti u Dubrovniku.
    (veki, 9. april 2021 11:41)

    Baš se pitam, zašto?
    (Gospar, 09. april 2021 15:36)


    zato što ste bolesna nacija.
    (kio BL., 9. april 2021 18:31)

    # Link komentara

  29. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Izgkeda da ja živim u nekom drugom Dubrovniku? Paradjz je pomadora, hleb je kruh, mleko je mljeko, u kojem si ti Dubrovniku bio???
    (nenad, 09. april 2021 15:08)

    nenade,srbin si,a da i ne znas.
    (kio BL., 9. april 2021 18:26)

    # Link komentara

  30. Moj "cinik"... 1/3 Hrvata živi na moru i uz svoje more a dobar dio još dolazi kod rodbine i prijatelja... Loša ti matematika.
    (Duje balavac, 9. april 2021 18:26)

    # Link komentara

  31. C i n i k, nego mene zanima je l' veruješ ti u to što pišeš? 700€, 900€, GDP, BDP...al' je tebi dobro čoveče :D
    (Sara, 9. april 2021 18:24)

    # Link komentara

  32. dinatra

    Covek je lepo napisao na tako maloj teritoriji toliko prirodnih lepota nema nigde na svetu. Plitvicka jezera, parkovi prirode krka vodopadi cuda svakakva samoborsko gorje na granici sa Slovenijom. O moru ne treba pisati o njihovim ostrvima lepotama zatim planine Velebit fantasticni pejzazi Dinara plus ravnica Slavonija i Baranja zitnica. Sve to na 4 mil stanovnika i tako malom prostoru nema niko nigde na svetu.
    (Milan, 09. april 2021 14:24)

    he he,mrdnuo ti nisi iz hrvacke. A to 4 mil.,haha pa nema vas vise ni 2.
    (kio BL., 9. april 2021 18:23)

    # Link komentara

  33. Najljepšu svjetsku destinaciju su vlasi gadjali topovima,i kažu za sebe da su normalan narod
    (deki, 09. april 2021 12:50)

    gađali da,braneći sunarodnike koje ste vi becki konjušari istjerivali i ubijali.
    (kio BL., 9. april 2021 18:19)

    # Link komentara

  34. Posebno kad znaš šta je uzrok tih manjih gužvi...
    (T. L. L., 9. april 2021 18:03)

    # Link komentara

  35. saka jada- zemljace ima ko dolazi da zaradi za leba kao sto kazes i tu nema nista netacno, ali saku jada nazivati nas kojih ima samo u srbiji 7 miliona plus republika srpska plus srbi u crnoj gori a vas kojih nema vise od 3 miliona u celoj hrvatskoj pa ti sad vidi ko je saka jada bezobrazni iskompleksirani covece nije tebi lako priznaj.
    (zvezdan, 9. april 2021 18:01)

    # Link komentara

  36. Najvise obozavam kad ode neko od nasih tamo (nema jih mnogo doduse), pa jim glavni utisak: “Bilo je odlicno niko me nije popreko pogledao, niko mi nije kola slupao itd. Zamisli da odes i da ti je glavna impresija da nisi dobio batine.
    (GogoljskiRUS, 9. april 2021 17:56)

    # Link komentara

  37. Istinita priča:

    Ležimo na plaži, ja, Purger i neki Srbin, i još njih 100 okolo.. nitko s nikim ne komunicira, purger se digne, stavi nogu u more, i kaže: "auu, kaj je voda hladna.."
    Točno istovremeno, u glas, ja i ovaj Srbin, progunđamo mu, : "To je more, a ne voda".
    Purger ko purger, naljutio se i nije htio da razgovara s nama. Što mu je bila velika greška, okrenuli smo 4 ture hladne pive ja i Srbin, i nasmijali se raznim vicevima. A stvarno bismo mu oprostili gaf s "vodom".

    Uvjeren sam da taj Purger svugdje govori kako je nepoželjan u Hrv.. Dalmaciji.
    (Ante, 9. april 2021 17:41)

    # Link komentara

  38. Bilo koja destinacija u Evropi je mnogo bolja kada nema buljuk turista, ne samo Dubrovnik. Pogotovo ove na koje se iskrcavaju kruzeri. Bas gledao Veneciju pre par dana na live kamerama, kako je dobro.
    (drvobradi, 9. april 2021 17:40)

    # Link komentara

  39. Kakva crna rajcica Smuleco?
    Mozda u Zagrebu. U Dubrovniku je pomadora a ne rajcica i paradaiz. Razumijemo i ove izraze ali ih ne koristimo. Pogotovu ako narucis u restoranu. Vjeruj mi da ti niko nece zamjeriti rijec izuzev sto ces racun teze preboliti nego kakve lakse batine. Ali Dubrovnik je uvijek bio za one kojima mali racun nije prioritet. Tako da ...
    (Tuga s juga, 9. april 2021 17:29)

    # Link komentara

  40. Vukovar, Srebrenica, Sarajevo....Treba li jos?
    (Samos, 9. april 2021 15:13

    Obzirom da si načitan kao Tarzan objasnićemo ti. Jednom reći Jasenovac i nije dovoljno hiljadu godina molitve da se operete. Više stila i kulture ima kišna glista . Ali poganom soju treba crtati pa ćemo reći i Jadovno i Sisak i kolona 1995.i još možemo mnogo toga. Al očigledno je da je tebi i sličnima lakše uterati u d..e nego u glavu!
    (Na celom svetu samo Crvena Zvezda, 9. april 2021 17:28)

    # Link komentara

  41. To koliko je Dubrovnik srpski govori činjenica da vas tamo 1991 nitko nije dočekao s cvijećem. Upravo suprotno. Normalnim ljudima dobrodošlica, ostalim beganija do Bara, kako je i bilo 1992.
    (Bijeloplavi, 9. april 2021 17:25)

    # Link komentara

  42. Bio pre par godima u hrvatskoj na moru, od mene tiliko, nikad vise.
    I tad sam isao jer je grupa stranaca sa koima sam isao htela bas tamo. Secam se policajke na carini kad je videla srpski pasos, stvorena je za Jasenovac. Nisu se promenili ni makac.
    (Vatra, 9. april 2021 17:22)

    # Link komentara

  43. A poseban dozivljaj TEK mozete da dozivite vi i vasa imovina ako vas tamo cuju rijeci kao npr.(bre,lepo,hiljada,hleb,hljeb,...….. ).i jos puno tih rijeci.Pametnima dosta.Ja sam bivsi gradjanin Dbka i znam kako stanje stvari stoji.
    (Novka, 9. april 2021 17:21)

    # Link komentara

  44. Samo ako patite od zaborava ! Moje novci neće odlaziti za penzije "braniteljima " u oluji .
    (Nikola, 9. april 2021 17:13)

    # Link komentara

  45. Од кад је усташки град у њега нисам крочио. Тако ће и остати док год буде усташки.
    (kladovo, 9. april 2021 16:59)

    # Link komentara

  46. @Samos
    To što si pomenuo i koliko god toga još nije ni hiljaditi deo Jasenovca.
    (bora, 9. april 2021 16:56)

    # Link komentara

  47. Nemam nista protiv hrvatskog mora, sta vise, proveo imam i lepa secanja na isto, samo mi je malo nefer ovakav nereciprocitet. Kod nas se svakodnevno reklamiraju hrvatske destinacije, ostrva i plaze a u njihovim medijima se o Srbiji pise samo u politickom kontekstu. Nikada nisam naisao na neki tekst o srpskoj kulturi, manastirima, tvrdjavama ili skijalistama, banjama na njihovim portalima.
    (bobi, 9. april 2021 16:51)

    # Link komentara

  48. Dođite slobodno, mi smo odsutni, na radu u Cirihu, ribamo klozete na kolodvoru...
    (Hrvati, 9. april 2021 14:19)

    Evo me. Samo da mi gazda da slobodno koji dan da napustim kuhinju na Krku gdje radim sezonu i stizem.
    (Srbin, 9. april 2021 16:50)

    # Link komentara

  49. Kad dođeš pred pansion izduvaš dve gume dijagonalno, provedeš ceo odmor u miru (ne spominjući paradajzeve) pa ih onda pred povratak napumpaš, jedino tako da pokušaš da prevariš zlikovce...
    (Nikola NS, 9. april 2021 16:47)

    # Link komentara

  50. Srbi niti su financijski mocni niti imaju kulture da bi za nas kao turisti bili interesantni ! Mada u ovoj krizi bas tamo gdje ne bi bilo drugih turista mozda bi se dalo razmislit da ih u ogranicenom broju ipak primimo !
    (Jedna Hrvatica, 09. april 2021 13:35


    Xaxaxaaa ti si zarobljena u vremenu i prostoru, Srbi nisu finansijski mocni?!
    SRB 2019 1.3 miliona samo u GR bili, 400.000 u CG a 300.000 na ostale destinacije.
    U hr svega 10% stanovnistva moze sebi da priusti odmor od 10 nocenja na moru, pogledaj na site podatke, beda ste i jad i vrlo nesrecna prica..
    I ko to dolazi kod vas?
    Kolko ja znam, a znam, hr se tretira kao mesto za odmor nemacke radnicke klase...
    (C i n i k, 9. april 2021 16:24)

    # Link komentara

  51. Ima nesto i do vas. Ne mogu nikome garantirati 100% sigurnost u HR ali isto tako znam da je za svadju potrebno dvoje i da ne izbija bez razloga. Puno ljudi ( etnickih Srba iz Srbije)radi u HR sezonu ili stalno i nemaju problema. Zasto? Ne Srbuju i ne pametuju. Zive svoj zivot i to je to. Druze se sa lokalcima,cak se i zene medjusobno. Samo im fale " pacijenti" koji ce da kazu nikad u HR cak da mi plate.
    (Patak Daca, 09. april 2021 13:40)


    Ko to "radi" u hr i zasto?
    Nkapiram?
    Gde si ti to video pa jos i pitao dal je nko iz SRB, si ti konobara nkog pitao dal je iz SRB?
    Sm toga gde su vasi radnici ako je to tako, a ja znm da nije?
    Drugo, da ti ja napisem, u DE kad ovi vasi dodju oni kazu da beze od kriminala i korupcije, ludaka, bede i jada u hr, jer npr ko ima 400 e platu u Slavoniji taj je milioner, a na primorju je kako ovi vasi sunarodnici kazu plata 500,600 e extra plata, medjutim tamo posla nma ako nma sezone, tako da je zivot i hr jedno veliko nista, od 2013 u EU je doslo smatra se oko 1 milion hr, mozda je to i preterano ali se tako pise,i prema onome sto ja vidim i znam, vama ulazak od pre par godina u EU nista doneo nije sem sto ste se nakacili na budzet EU i stalno povlacite novac od bogatih zemalja EU ali to nece trajati zauvek.
    A onda mozda nisi znao ali evo 1 primer za SRB, u GSP je stalno otvoren konkurs za sofere, pocetna plata 700 e ali vozaca nma jer privatnici placaju 900 e, u SRB nma ni varioca gde je plata 1000 e, nema armiraca gde je plata 1200 e, bagerista i zidara, u SRB je na gradilistima pretezna radna snaga iz ALB, sev Mk i TR, tako da ne kapiram sto bi nko odlazio u hr da "radi"?!
    Konobar u Bgd bz problema sa baksisem izadje na 600,700 e..
    Si ti normalan jbt, pa i u IT je plata konobara 800,900 evra max i to na severu?
    A to ti je sve iz prve ruke info, imam italijane prijatelje sa juga s kojima igram fudbal, druzimo se mi SRB i IT, pa znam kakva je situacija u IT iz 1.ruke, dal ti zns kolko italijana ima na radu u Evropi?
    Ne kapiram dal uopste znas koja je godina i vek, kakva crna hr jbt...
    (C i n i k, 9. april 2021 16:21)

    # Link komentara

  52. Sa BG tablicama je svakako "poseban" doživljaj boraviti u Dubrovniku.
    (veki, 9. april 2021 11:41)

    Svojim arogantnim i bahatim ponasanjem,ponizavate,ismejavate ostatak Sbije.Pa vi toliko iritirate da vas vise ni u Srbiji niko ne voli.Ovi iz ostalih republika imali srecu pa se otkacili od vas,a mi smo primorani da vas trpimo takve kakvi ste.
    (neko iz Nis, 9. april 2021 16:15)

    # Link komentara

  53. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Izgkeda da ja živim u nekom drugom Dubrovniku? Paradjz je pomadora, hleb je kruh, mleko je mljeko, u kojem si ti Dubrovniku bio???
    (nenad, 09. april 2021 15:08)


    U DU mi stvarno ne pada na pamet da idem, ali sam gledao nke emisije na TV te na yt, i kako sam cuo i video, mestani tamo kazu "put, hleb,paradajz,mleko(mlijeko)", a ako ima i italijanskih uzrecica ili izgovora to ne cudi jer je DU bio pod italijanima do 1946..
    (C i n i k, 9. april 2021 16:04)

    # Link komentara

  54. Prvi korak je da vrate 350 hiljada proteranih i njihovu imovinu.
    Drugi da Glavaš,Merčep,...i ostale ubice budu u zatvoru,a ne da
    sešepure ulicama Krvatske.Da ne lome ćirilične table.Inače gla-
    goljica,na kojoj su stari spisi po Dalmaciji je pravoslavno pismo.
    Stvorili su ga Ćirilo i Metodije.Dakle i istorija im je problemati-
    čna.
    (a, 9. april 2021 15:50)

    # Link komentara

  55. Јасеновац.
    (Аболирани Човић од Косова, 9. april 2021 12:44)

    Jasenovac je mnogo sjevernije od Dubrovnika. Ima tamo muzej ustaških zločina, s kojima se mi Hrvati ne ponosimo ali obilježavamo zla vremena. Nismo ga poravnali bagerima i ne pravimo se mutavi kao da toga nije bilo. Platiš kartu i razgledaš i upoznaš se sa svjedočanstvima tog lošeg vremena.
    (Harwy, 9. april 2021 15:47)

    # Link komentara

  56. Jedna Hrvatica, 09. april 2021 13:35)

    Pazi, kad Hrvat prica Srbinu o kulturi. A ovaj ga opismenio, obukao i nahranio. Uljudio.

    Svasta.
    (ime, 09. april 2021 13:58)
    Da i na kraju opljackao i ubio.To je prava istina
    (Samos, 9. april 2021 15:24) # Link komentara

    Da nisi vaskrsao hrvoje, bolje ćuti i trči na kontejner pre nego te neko preduhitri i zauzme ti mesto!
    (Radoje III, 9. april 2021 15:42)

    # Link komentara

  57. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Izgkeda da ja živim u nekom drugom Dubrovniku? Paradjz je pomadora, hleb je kruh, mleko je mljeko, u kojem si ti Dubrovniku bio???
    (nenad, 09. april 2021 15:08)

    Rajčica, kakav pomadora, kakvi bakrači!
    (Smuleco, 9. april 2021 15:40)

    # Link komentara

  58. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Izgkeda da ja živim u nekom drugom Dubrovniku? Paradjz je pomadora, hleb je kruh, mleko je mljeko, u kojem si ti Dubrovniku bio???
    (nenad, 9. april 2021 15:08)

    Bio je u onom lepsem i starijem
    (bg, 9. april 2021 15:39)

    # Link komentara

  59. Da i na kraju opljackao i ubio.To je prava istina
    (Samos, 9. april 2021 15:24)

    Tvoj komentar samo potvrđuje činjenicu da se vi horvati ničega ne stidite.
    (Blok 70a, 9. april 2021 15:38)

    # Link komentara

  60. Sa BG tablicama je svakako "poseban" doživljaj boraviti u Dubrovniku.
    (veki, 9. april 2021 11:41)

    Baš se pitam, zašto?
    (Gospar, 9. april 2021 15:36)

    # Link komentara

  61. (C i n i k, 9. april 2021 13:12)

    Pricas o popisu AU monarhije. U Dubrovniku se Hrvatima izjasnila njih dvojica. Jedan fratar i jedan obucar.
    U Bosni se pocetkom 20. veka nije culo za hrvatsko ime ni postojanje.
    Itd, itd...
    (ime, 9. april 2021 15:29)

    # Link komentara

  62. Jedna Hrvatica, 09. april 2021 13:35)

    Pazi, kad Hrvat prica Srbinu o kulturi. A ovaj ga opismenio, obukao i nahranio. Uljudio.

    Svasta.
    (ime, 09. april 2021 13:58)
    Da i na kraju opljackao i ubio.To je prava istina
    (Samos, 9. april 2021 15:24)

    # Link komentara

  63. Dođite slobodno, mi smo odsutni, na radu u Cirihu, ribamo klozete na kolodvoru...
    (Hrvat)

    Bolje ribati klozete u Cirihu nego, nego raditi u Hrvatskoj. Radi se za novce, inače ne bih radio. To svi znaju.
    (Harwy, 9. april 2021 15:20)

    # Link komentara

  64. Moj auto ne misli tako...
    (Alane Oprosti, 9. april 2021 15:14)

    # Link komentara

  65. Јасеновац.
    (Аболирани Човић од Косова, 09. april 2021 12:44)
    Vukovar, Srebrenica, Sarajevo....Treba li jos?
    (Samos, 9. april 2021 15:13)

    # Link komentara

  66. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Izgkeda da ja živim u nekom drugom Dubrovniku? Paradjz je pomadora, hleb je kruh, mleko je mljeko, u kojem si ti Dubrovniku bio???
    (nenad, 9. april 2021 15:08)

    # Link komentara

  67. @Patak Daca
    Vidim da koristiš glagol srbovati. A da li koristiš glagol: hrvatovati?
    (bora, 9. april 2021 14:53)

    # Link komentara

  68. Laži, lazi Srbine ne plaćaš porez.
    (Jovo Puzdra, 9. april 2021 14:51)

    # Link komentara

  69. Ја ћу да искористим ваучер за Грчку од прошле године, што је више него фер понуда, а о хрватској ни не размишлјам, тамо нека иду ови из круга двојке...
    (Породични одмор, 9. april 2021 14:35)

    # Link komentara

  70. Za sve one koji pozele ici na Hrvatsko primorje obavestenje da za koji dan otvaram skolu hrvatskog jezika, akcenta, dijalekta i fraza kako bi ste izbegli nepotrebne neprijatne situacije prilikom odmora na lepom plavom Jadranu.
    (mala skola pohrvacivanja, 9. april 2021 14:27)

    # Link komentara

  71. dinatra

    Covek je lepo napisao na tako maloj teritoriji toliko prirodnih lepota nema nigde na svetu. Plitvicka jezera, parkovi prirode krka vodopadi cuda svakakva samoborsko gorje na granici sa Slovenijom. O moru ne treba pisati o njihovim ostrvima lepotama zatim planine Velebit fantasticni pejzazi Dinara plus ravnica Slavonija i Baranja zitnica. Sve to na 4 mil stanovnika i tako malom prostoru nema niko nigde na svetu.
    (Milan, 9. april 2021 14:24)

    # Link komentara

  72. Dođite slobodno, mi smo odsutni, na radu u Cirihu, ribamo klozete na kolodvoru...
    (Hrvati, 9. april 2021 14:19)

    # Link komentara

  73. Nisam bas siguran za Dubrovnik, Sibenik eventualno Split dosta je nacionalista na tom podneblju.
    (trt, 9. april 2021 14:11)

    # Link komentara

  74. @"srbijanski gedza na proputovanju"

    Interesantno da Ustašama nisi oprostio 41 - 45 iako su brojke opasno prenaduvane (to je i meni kao nacionalisti jasno), a da Slobi i našima koji su podržavali i njega i njegovu politiku nisi. Ne vidim da njihovi granicama patroliraju Ustaške uniforme kako su nas i naše tamo plašili iako je ispala najgora moguća opcija.

    Da nije bilo njega bilo bi nas jedno 4 miliona - više samo u Srbiji, od toga jedno dva i po miliona ide na nova pokolenja. Pogledaj krezuba bića po našim autobusima i seti ga se. A i naši u Hrvatskoj bi ostali tamo.
    (Realno, 9. april 2021 14:10)

    # Link komentara

  75. Ne vidim ni jedan razlog da menjam Grcku (neko od vecih ostrva) za Dalmaciju. Nisam bio u Hrvatkoj 30ak godina mada imam rodbinu u Trogiru i oni nas redovno zovu ali sam ptpuno siguran da nebi mogao da prodajem bez sakrivanja NS tablica na kolima i saputanja kako nas nebi prepoznali. Za svoj novac zahtevam osmeh a to ,sta ko misli o meni i mojoj porodici neka ostavi za svoja četiri zida. Zato necu da rizikujem. Grcka!
    (Si, 9. april 2021 14:07)

    # Link komentara

  76. Šta, da plivam u fekalijama oko Dubrovnika? Neka hvala!
    (Filip II, 9. april 2021 13:59)

    # Link komentara

  77. (Jedna Hrvatica, 09. april 2021 13:35)

    Pazi, kad Hrvat prica Srbinu o kulturi. A ovaj ga opismenio, obukao i nahranio. Uljudio.

    Svasta.
    (ime, 9. april 2021 13:58)

    # Link komentara

  78. A je l' mozemo na granici da dobijemo neke probne hrvatske tablice? Ono, dodjes na granicu, kazes da ides u Dubrovnik, a oni kazu parkirajte ovde desno, za 10 min. zasraficemo vam privremene dubrovacke. E to bi bio servis bajo moj za nas platezne srpske turiste. Svi bi nagrnuli onda u 'rvacku.
    (DU tabla za 10 dana, 9. april 2021 12:40)

    Verovao ili ne, ranije je to moglo. Možda može i dalje, ali realno - ne treba ti. X puta bio sa BG u Zagrebu, Rijeci, Splitu i okolini, niko me nije ni pogledao...
    (Mr Majestyk, 9. april 2021 13:57)

    # Link komentara

  79. Marmaris , Kušadasi, Santorini, videću...
    (Dragan, 9. april 2021 13:46)

    # Link komentara

  80. Po količini prirodnih lepota na tako maloj površini teritorije Hrvatska je definitivno najlepša zemlja na svetu.

    To tvrdim jer sam obišao skoro sve što vredi videti od Kube,Dominikane,Kariba,Sejšela,Floride,
    Zanzibara,Tajlanda,Australije i tvrdim Hrvatska je najlepša naročito Dalmacija i Ista, poseban utisak na mene ostavila su ostrva Hvar,Korčula,Brioni,Šolta...
    (guzman, 9. april 2021 11:41)

    Ne lupaj! Bio si ti malo sutra na tim mestima. Ja sam bio na Tajlandu i hiljadu puta je lepse more nego u Hrvatskoj.
    (Dinatra, 9. april 2021 13:46)

    # Link komentara

  81. Ako si mislio ovu temu da prebaciš na rat 1991 - 1995 godine sagovornika u meni nećeš naći.
    (guzman, 9. april 2021 13:10)

    Nisam ni mislio takvima poput tebe da spominjem rat '91-'95. Ti si srbijanski "kosmopolita" , ti "lebdis" iznad tema poput Jasenovca, Jadovna i slicnog. Ne zelis ti time da se bakces. To je za tebe primitivno, prljavo, pripada proslosti koju ne treba spominjati... Je l' tako srpski gedzavi "kosmopolito"?
    (srbijanski gedza na proputovanju, 9. april 2021 13:45)

    # Link komentara

  82. Zamolio bi Srbende sa komentarima "tamo ne bi ni da mi plate" da prestanu dokazivati koliko su zatucani, znamo brate da ste glupi, ne morate se ponavljati
    (Kaučos, 09. april 2021 11:57)

    Sto bi neko bio zatucan ko ima neke principe i svoj stav. Nemam nista protiv Hrvata, ali ne zelim da idem negdje gdje nisam pozeljan, u zemlju koja kroz istoriju nam nije zeljela dobro i jos da jm ostavljam pare.
    (divizija, 9. april 2021 13:42)

    # Link komentara

  83. Nikad!
    (britko pero, 9. april 2021 13:41)

    # Link komentara

  84. Znam da mi nece proci komentar. Svejedno da probam. Polupani i izgrebani automobili su proslost. Takodje i ekavica. Pa polovini personala u hotelima,kafeima i restoranima je ekavski dijalekt maternji. Muzika koju vi prezirete ( turbo folk) tresti iz svakog lokala. Tu vasu mantru o ugrozenosti i incidentima ostavite ljudima koji cekaju da dodju zuti ljudi da piju vodu sa Moravu. Problem Srba i Srbije generalno je to sto vjeruju da su oni licno oslobodili sve krajeve gdje zivi i jedan Srbin a da je grob tog jednog dovoljan da se neki dio zemlje proglasi vekovnom srpskom zemljom. Probali ste sa bratstvom i jedinstvom,jugoslavenstvom... Ne ide nista na silu. Ja vise volim vidjeti jedan auto srpskih registracija nego 100 njemackih ili ceskih,austrijskih... Pri tome mislim na Srbe koji znaju gdje su dosli. One koji postuju domacina i koji znaju da ce i on njih ispostovati. Ali braco batina ima dva kraja. Puno je onih koji naliju tikvu pa govore i pjevaju neke stvari koje nisu prolazile ni u ex YU a kamoli da bi prosle u danasnjoj HR. Razmislite malo o tome. Ne mrzi vas niko. Ima nesto i do vas. Ne mogu nikome garantirati 100% sigurnost u HR ali isto tako znam da je za svadju potrebno dvoje i da ne izbija bez razloga. Puno ljudi ( etnickih Srba iz Srbije)radi u HR sezonu ili stalno i nemaju problema. Zasto? Ne Srbuju i ne pametuju. Zive svoj zivot i to je to. Druze se sa lokalcima,cak se i zene medjusobno. Samo im fale " pacijenti" koji ce da kazu nikad u HR cak da mi plate.
    (Patak Daca, 9. april 2021 13:40)

    # Link komentara

  85. Srbi niti su financijski mocni niti imaju kulture da bi za nas kao turisti bili interesantni ! Mada u ovoj krizi bas tamo gdje ne bi bilo drugih turista mozda bi se dalo razmislit da ih u ogranicenom broju ipak primimo !
    (Jedna Hrvatica, 9. april 2021 13:35)

    # Link komentara

  86. U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)
    Jel u Srbiji isto kazu bolesnik za takve kao ti..?
    (damjan1, 9. april 2021 13:34)

    # Link komentara

  87. 20 godina radim u hotelu, zadnjih 5-6 godina je bilo više srpskih turista koji su većinom dolazili autom i NIKAD nisu imali nikakvih problema. ovo ne pišem kao reklamu Dubrovniku nego prestanite više sa tim "što će mi biti sa kolima"? kada se dogodi nešto nekoliko puta godišnje u cijeloj Hrvatskoj sve novine i portali pišu o tome pa ispada da čekamo beogradske table da se iživljavamo. obično pijana djeca naprave glupost ali to se mjeri u promilima.
    skontajte da je nekome kuća zapaljena, da im je netko poginuo a ima i glupih Hrvata koji još žive u 91voj. alo ljudi danas je 2021 godina.
    (dubrovnik, 9. april 2021 13:32)

    # Link komentara

  88. Istina, boravio sam tamo i 92e i 95e. Extra fino je bilo, nigde nikoga. Samo nas nekoliko ludih Slovenaca.
    (Slovenac, 9. april 2021 13:32)

    # Link komentara

  89. Bolje da ne dolaze, oni ne razlikuju more od vode.
    (Nikola, 9. april 2021 13:29)

    # Link komentara

  90. Nikada više ali nikada
    (Sasa, 9. april 2021 13:29)

    # Link komentara

  91. Bolje vam je u Dubrovniku sa Bg. tablicama nego haubicama.
    (Duje balavac, 9. april 2021 13:28)

    # Link komentara

  92. Ako vam BG tablice nisu dovoljne, preporučujem vožnju, kao i večermju šetnju Stradunom ili ispijanje piva u nekom od mnogobrojnih kafića sa šajkačom na glavi.
    Vašoj radosti neće biti kraja.
    (Triput, 9. april 2021 13:27)

    # Link komentara

  93. Inace nije bilo apsolutno nikakvih problema, pricao sam srpski: "Izvini", "Hleb", "Paradajz", Mleko... niko me popreko nije pogledao.
    (MadMax, 9. april 2021 12:33)

    Nisam ni ja imao probleme, evo skoro pre 15 godina. Ali ima tih tabli. Na mnogo mesta u starom gradu su table sa mapama kuca koje su unistene u bombardovanju, i tabla to detaljno objasnjava na sedam svetskih jezika. Nije prijatno, ali njihovo pravo da to stave. Da su Hrvati porusili Novi Sad i mi bismo to stavljali po gradu.
    (geda, 9. april 2021 13:26)

    # Link komentara

  94. Kod njih je ekologija neka druga kategorija..
    (Realpolitik, 9. april 2021 13:22)

    # Link komentara

  95. Sa BG tablicama je svakako "poseban" doživljaj boraviti u Dubrovniku.
    (veki, 09. april 2021 11:41)

    99% su ti šanse da nemaš nikakav problem i da se prelepo provedeš.
    Naravno da onaj 1% može da ti upropasti letovanje.

    Ipak je taj grad sistematski uništavan i razaran sa kopna,mora i iz vazduha.
    Bomardovali smo ga i rušili na očigled zgažavanja čitavog Sveta.
    Uostalom dokaz tome su i optužnice i presude Međunarodnog Suda u Hagu koje se tiču baš Dubrovnika
    (nekoliko Generala i Admirala).

    Ipak vreme leči sve i takvih ispada je sve manje.
    Neka vas to ne spreči da posetite ovaj prelepi grad.
    Jer na celom Balkanu imaju samo dva grada koja zbog svoje lepote imaju svo pravo da budu uobraženi a to su Split i Dubrovnik.
    Ne ostavljajte automobile sa BG tablama noću na neobezbeđenim i ne osvetljenim parkinzima naročito u vreme odigravanja utakmica.
    Verovatno vam se ni tada neće ništa desiti ali zašto rizikovati.
    Ne dozvolite da vas nacionalizam,politika i par budala iz 90-tih spreče da posetite ovaj turistički i istorijski dragulj,grad pod zaštitom Uneskoa.
    Hiljade i hiljade kruzera iz celog sveta koje godišnje posete ovaj grad su dokaz tome.
    (3210, 9. april 2021 13:21)

    # Link komentara

  96. Ovo je fotomontaža, gladni smo kruha i plačemo za srpskim turistima... Mirno spavajte a Dubrovnik je preživio i vas.
    (Pogled sa strane, 9. april 2021 13:21)

    # Link komentara

  97. More kod Dubrovnika je toliko zagađeno da se niko od domaćih ne kupa.(Čibaša,Mlini,Kupari..... ešerihija)
    (istina, 9. april 2021 13:21)

    # Link komentara

  98. "Najljepšu svjetsku destinaciju su vlasi gadjali topovima,i kažu za sebe da su normalan narod"

    Dragi susjed, Beograd je bio gadjan vise od 40 puta u istoriji grada a samo proslog veka 4 puta tesko razoren, skoro pa sravnjen sa zemljom. Nijedan narod nije normalan jer su skoro svi ratovali kroz istoriju. Crnogorci sa naoruzanjem JNA mogli su sravniti Dubrovnik sa zemljom da im je to bila namera.
    (biba, 9. april 2021 13:20)

    # Link komentara

  99. Ja ne idem u Hrvatsku iz principa. Ne zato sto se bojim, vec sto ne zelim da, ni minimalno, podrzim njihovu ekonomiju.
    (Dragan, 9. april 2021 13:16)

    # Link komentara

  100. Zamolio bi Srbende sa komentarima "tamo ne bi ni da mi plate" da prestanu dokazivati koliko su zatucani, znamo brate da ste glupi, ne morate se ponavljati
    (Kaučos, 09. april 2021 11:57)


    Sto "zatucani"?
    Koji to "vi"znate da su "glupi"?
    Idi ti brte kako i gde hoces ali posecuj svoje sajtove a SRB zaboravi, kapiras?
    (C i n i k, 9. april 2021 13:15)

    # Link komentara

  101. Kiselo vam nesto to more
    (Dimi, 9. april 2021 13:15)

    # Link komentara

  102. Dolaze srbijanci rado u Hr. Pogotovo zaradit za leba. Sobarice,konobarice,cistacice
    (Šaka jada, 9. april 2021 13:13)

    # Link komentara

  103. Inace nije bilo apsolutno nikakvih problema, pricao sam srpski: "Izvini", "Hleb", "Paradajz", Mleko... niko me popreko nije pogledao.
    (MadMax, 09. april 2021 12:33)


    U DU takodje kazu "paradajz, mleko, put,hleb i izvini"..
    1903 na popisu 90% stanovnika je pricalo i pisalo srpskim jezikom u DU..
    Tako je i danas, potpuno isti govor ( srpski ) jedino sa ijekavskim dijalektom..
    (C i n i k, 9. april 2021 13:12)

    # Link komentara

  104. Brela vr'!
    (Velislav Glavaš, 9. april 2021 13:12)

    # Link komentara

  105. Svake godine srečem turiste iz Srbije, divni ljudi. Svesni zla koje je došlo iz Beograda , koje je uništilo Jugu i Srbiju svelo na Bg. pašaluk, ostavivši je bez dodira sa morem, suosečam sa njima.
    (ljuti leptir, 9. april 2021 13:11)

    # Link komentara

  106. Aaau covece, sta si ti sve video? Mora da ti je Google pomogao pri tome da vidis gde si sve "bio" i sta si sve video. Sto se hrvatske tice, propustio si da vidis Baniju, Kordun i Liku. E to su tek destinacije. To moras da vidis.
    (srbijanski gedza na proputovanju, 09. april 2021 12:20)

    Lika je prelepa,Lika zemlja vode i medveda.

    Obišao Liku uzduž i popreko moji su rodom iz Like okolina Gospića.

    Na Baniji i Kordunu se nama baš šta lepo za obići ali je zato Zagorje prelepo,Dalmatinska Zagora takođe,Slavonija,Podunavlje...

    Ako si mislio ovu temu da prebaciš na rat 1991 - 1995 godine sagovornika u meni nećeš naći.
    (guzman, 9. april 2021 13:10)

    # Link komentara

  107. ne bih se osećao opušteno ...
    (mika, 9. april 2021 13:09)

    # Link komentara

  108. To tvrdim jer sam obišao skoro sve što vredi videti od Kube,Dominikane,Kariba,Sejšela,Floride,
    Zanzibara,Tajlanda,Australije i tvrdim Hrvatska je najlepša naročito Dalmacija i Ista, poseban utisak na mene ostavila su ostrva Hvar,Korčula,Brioni,Šolta...
    (guzman, 9. april 2021 11:41)


    To tvrdis jer si iz hr, inace da si obisao makar 1 destinaciju iz gore navedenih bilo bi te sramota gluposti koje pises, SRB je inace lepsa zemlja od hr i tu nikakve dileme nema, jedino ako si ti kao hr ubedjen da je more prednost, sto je naravno besmislica.
    (C i n i k, 9. april 2021 13:09)

    # Link komentara

  109. A poseban dogadjaj je ili batine dobijes ili u najlepsem slucaju ti auto razbiju ! E tada dobijes onaj lep osecaj .
    (Grunf, 9. april 2021 13:09)

    # Link komentara

  110. Ko god misli da je Dubrovnik najlepsi grad i Jadransko najlepse more, nije mrdnuo dalje od njih.
    (Ča Guevara, 9. april 2021 13:05)

    # Link komentara

  111. Uvek! Godinama tamo idem i nikada ali NIKADA nisam imao neprijatnosti. To obično pričaju oni koji ništa dalje od Paralije nisu videli. I ove godine ću opet u Istru koju toplo svima preporučujem!!!
    (Predrag, 9. april 2021 13:05)

    # Link komentara

  112. Sve je to lepo, ali ako moram da šapućem da neko ne čuje ekavicu ...
    (Peđa, 9. april 2021 13:00)

    # Link komentara

  113. Nikada
    (nemke, 9. april 2021 12:52)

    # Link komentara

  114. tamo ne idem ni da mi plate
    (miki, 09. april 2021 11:36)
    Takvi poput tebe ne idu nigde dalje od Morave,pa ti dodje svejedno,el?
    (ganija srBska bratija, 9. april 2021 12:50)

    # Link komentara

  115. Najljepšu svjetsku destinaciju su vlasi gadjali topovima,i kažu za sebe da su normalan narod
    (deki, 9. april 2021 12:50)

    # Link komentara

  116. @(Perhan, 09. april 2021 11:34) Naravno da je obrada fotke u pitanju, postprocessing. Jadran nema takvu boju, a jos svake godine citamo o fekalijama kod Dubrovnika.
    (ivan, 9. april 2021 12:21)
    Ti si ionako daltonista ,pa ti ne zamjeram
    (ranzo, 9. april 2021 12:49)

    # Link komentara

  117. Јасеновац.
    (Аболирани Човић од Косова, 9. april 2021 12:44)

    # Link komentara

  118. Po količini prirodnih lepota na tako maloj površini teritorije Hrvatska je definitivno najlepša zemlja na svetu.

    To tvrdim jer sam obišao skoro sve što vredi videti od Kube,Dominikane,Kariba,Sejšela,Floride,
    Zanzibara,Tajlanda,Australije i tvrdim Hrvatska je najlepša naročito Dalmacija i Ista, poseban utisak na mene ostavila su ostrva Hvar,Korčula,Brioni,Šolta...
    (guzman, 9. april 2021 11:41)

    Aaau covece, sta si ti sve video? Mora da ti je Google pomogao pri tome da vidis gde si sve "bio" i sta si sve video. Sto se hrvatske tice, propustio si da vidis Baniju, Kordun i Liku. E to su tek destinacije. To moras da vidis.
    (srbijanski gedza na proputovanju, 09. april 2021 12:20)

    Човјек прича о љепоти природе не о људима.
    (Djemob, 9. april 2021 12:44)

    # Link komentara

  119. zvezdan@ Ne, pomesao si Grcku i Hrvatsku, o Grckoj pisu non stop.
    (Hanzo Hasashi, 9. april 2021 12:43)

    # Link komentara

  120. Nikada nisam doziveo ovo kao na fotki..jel realno to, da je tako prozirno, kao da lebdi ili su filteri odradili svoje?
    (Perhan, 09. april 2021 11:34)

    Iskreno, ne znam konkretno za Jadransko more, ono nije ovakve boje. Ali...ja licno sam bio na ostrvu Antipaxos preko puta Parge...boja vode je tamo mnogo lepsa nego na ovoj slici, takodje i prozirnost. Treba doživeti.
    (Ibna, 9. april 2021 12:41)

    # Link komentara

  121. A je l' mozemo na granici da dobijemo neke probne hrvatske tablice? Ono, dodjes na granicu, kazes da ides u Dubrovnik, a oni kazu parkirajte ovde desno, za 10 min. zasraficemo vam privremene dubrovacke. E to bi bio servis bajo moj za nas platezne srpske turiste. Svi bi nagrnuli onda u 'rvacku.
    (DU tabla za 10 dana, 9. april 2021 12:40)

    # Link komentara

  122. ne kapiram, što bi išao negde na odmor gde ima i promil mogućnosti da rizikujem sebi ili svojoj imovini sigurnost zbog toga što dolazim iz srbije?
    meni treba odmor a ne 'avantura'.
    (ende, 9. april 2021 12:39)

    # Link komentara

  123. I ja sam jedva cekao da odem u Dubrovnik i to sam docekao pre dve godine. Kada sam otisao na jednu od okolnih plaza, video sam tablu na kojoj pise otprilike ovo: "Na ovoj plazi je 1992 ubijen..." to mi je skroz pokvarilo odmor i vise mi se ne ide u ni jedan deo Hrvatske.
    Inace nije bilo apsolutno nikakvih problema, pricao sam srpski: "Izvini", "Hleb", "Paradajz", Mleko... niko me popreko nije pogledao.
    (MadMax, 9. april 2021 12:33)

    # Link komentara

  124. Nikad u NDH2.Kraj price.
    (Trig, 9. april 2021 12:32)

    # Link komentara

  125. tamo ne idem ni da mi plate
    (miki, 9. april 2021 11:36)

    Budi strpljiv. Mozda nece placati da dodjemo, ali ce sve nuditi skoro besplatno.
    (Strpljen spasen, 9. april 2021 12:30)

    # Link komentara

  126. "tamo ne idem ni da mi plate"
    (miki, 9. april 2021 11:36)

    Da ti budem iskren, ne idem ni ja. Nemam love :-(
    (Vatrogasac Mirko, 9. april 2021 12:30)

    # Link komentara

  127. A je l' smemo da dodjemo sa srpskim tablicama, opusteno da koristimo ekavicu i da se hranimo sa onim sto smo poneli sa sobom, tj. paradajzom, trajnim kobasicama i gotovim jelima na podgrevanje? Ako je sve to dozvoljeno, evo nas srpskih kosmopolita medju vama.
    (kosmopolita sam, tim se dicim, 9. april 2021 12:27)

    # Link komentara

  128. Znaci "isplati" se ici samo kad vlada neka zaraza i kad zbog toga niko drugi nece?
    (nikola 44, 9. april 2021 12:22)

    # Link komentara

  129. @(Perhan, 09. april 2021 11:34) Naravno da je obrada fotke u pitanju, postprocessing. Jadran nema takvu boju, a jos svake godine citamo o fekalijama kod Dubrovnika.
    (ivan, 9. april 2021 12:21)

    # Link komentara

  130. Samo bas ocajan covek ili pak "jugosloven" moze tamo da ide, neshvatljivo je to..
    (C i n i k, 9. april 2021 12:20)

    # Link komentara

  131. Po količini prirodnih lepota na tako maloj površini teritorije Hrvatska je definitivno najlepša zemlja na svetu.

    To tvrdim jer sam obišao skoro sve što vredi videti od Kube,Dominikane,Kariba,Sejšela,Floride,
    Zanzibara,Tajlanda,Australije i tvrdim Hrvatska je najlepša naročito Dalmacija i Ista, poseban utisak na mene ostavila su ostrva Hvar,Korčula,Brioni,Šolta...
    (guzman, 9. april 2021 11:41)

    Aaau covece, sta si ti sve video? Mora da ti je Google pomogao pri tome da vidis gde si sve "bio" i sta si sve video. Sto se hrvatske tice, propustio si da vidis Baniju, Kordun i Liku. E to su tek destinacije. To moras da vidis.
    (srbijanski gedza na proputovanju, 9. april 2021 12:20)

    # Link komentara

  132. ma sta me briga za hrvatsko more sta ih uopste reklamirate kad ce oni da prezentuju kopaonik,zlatibor ili divcibare samo mi moramo da im se ulizujemo ko su bre oni bas me briga za njihovo more
    (sele, 9. april 2021 12:17)

    # Link komentara

  133. @Sa BG tablicama je svakako "poseban" doživljaj boraviti u Dubrovniku.
    (veki, 09. april 2021 11:41) To već duže vreme nije slučaj, ali takvi kao ti bolje da ostane u BG.
    (Cinco Duros, 9. april 2021 12:17)

    # Link komentara

  134. Ko ne voli guzvu i gomile turista u dubrovniku, splitu, hvaru treba da ode na mljet, raj na zemlji
    (luga, 9. april 2021 12:15)

    # Link komentara

  135. bio sam prosle godine i stvrano je dozivljaj kad nema guzve! samo jos da smo kao Srpski turisti malo opusteniji! ali vidim da ide ka to!
    (stefan rudar, 09. april 2021 11:31)

    da bre. samo polako. otidjite im jos 200 puta tamo, i ostavite pare i mozda ce vam dati da budete malo opusteniji. treba biti uporan. ipak je to jedina obala na svetu na kojoj se moze letovati
    (petar markovic, 9. april 2021 12:14)

    # Link komentara

  136. zadnjih 5 godina Rovinj! I cant wait!
    (NS, 9. april 2021 12:13)

    # Link komentara

  137. Iz iskustva, idite samo ako dobro govorite neki strani jezik, najbolje engleski ili nemacki, srpski zaboravite i naravno bez auta. Onda cete doziveti pravu uslugu bez neprijatnosti.
    (Nonteist, 9. april 2021 12:04)

    # Link komentara

  138. Bio jednom sticajem okolnosti, u drustvu stranaca koji su hteli da posete dok smo bili u CG, nikad vise.

    Prave se da ne razumeju srpski, nije bilo moguce naruciti nesto u restoranu. Srecom uglavnom smo pricali engleski medjusobno pa smo tako i nastavili s konobarima posle bez problema.

    Izdvojio bi samo da su na granici bili ljubazni, cim su videli nas dvoje iz Srbije prosli smo maltene bez davanja pasosa uopste.
    (Igor, 9. april 2021 12:04)

    # Link komentara

  139. tamo ne idem ni da mi plate
    (miki, 9. april 2021 11:36)

    Krasno je vidjeti da politička kampanja u Srbiji i dalje daje svojih rezultate, rušenjem predrasuda prema drugima i rast kao čovjeka se postiže putovanjima i stjecanjem vlastitih iskustva, po tvoju žalost ti ćeš uvijek ostati uskog pogleda, relano je da za svog života nikada nećeš niti otići na bilo kakvo putovanje van Srbije, zbog toga si tako i frustriran, ljudi koji putuju i vide ne razmišljanu nikada tako kao ti.
    (Vidimo se.., 9. april 2021 12:02)

    # Link komentara

  140. Nikada nisam doziveo ovo kao na fotki..jel realno to, da je tako prozirno, kao da lebdi ili su filteri odradili svoje?
    (Perhan, 9. april 2021 11:34)

    @
    Realno je, al ne u Du. Na skoro svakom otoku ces naci ovako nesto i ponegdje uz obalu.. Jasno u Hr.
    (Hr, 9. april 2021 11:59)

    # Link komentara

  141. Zamolio bi Srbende sa komentarima "tamo ne bi ni da mi plate" da prestanu dokazivati koliko su zatucani, znamo brate da ste glupi, ne morate se ponavljati
    (Kaučos, 9. april 2021 11:57)

    # Link komentara

  142. dosadni ste vise sa njima jbt.
    (zvezdan, 9. april 2021 11:45)

    # Link komentara

  143. Nema gužve, dođite sviiiii!
    (Lea, 9. april 2021 11:43)

    # Link komentara

  144. Od Dubrovnika do Savurdije najlepše parče planete Zemlje ...

    Po količini prirodnih lepota na tako maloj površini teritorije Hrvatska je definitivno najlepša zemlja na svetu.

    To tvrdim jer sam obišao skoro sve što vredi videti od Kube,Dominikane,Kariba,Sejšela,Floride,
    Zanzibara,Tajlanda,Australije i tvrdim Hrvatska je najlepša naročito Dalmacija i Ista, poseban utisak na mene ostavila su ostrva Hvar,Korčula,Brioni,Šolta...
    (guzman, 9. april 2021 11:41)

    # Link komentara

  145. Sa BG tablicama je svakako "poseban" doživljaj boraviti u Dubrovniku.
    (veki, 9. april 2021 11:41)

    # Link komentara

  146. tamo ne idem ni da mi plate
    (miki, 9. april 2021 11:36)

    # Link komentara

  147. Dubrovnik i okolinu definitivno treba videti i posetiti. Nekada nije prosla ni jedna sezona da nisam bio u njemu bar na par dana. Ko ode u Dubrovnik garantovano se nece razocarati
    (miki, 9. april 2021 11:36)

    # Link komentara

  148. Nikada nisam doziveo ovo kao na fotki..jel realno to, da je tako prozirno, kao da lebdi ili su filteri odradili svoje?
    (Perhan, 9. april 2021 11:34)

    # Link komentara

  149. bio sam prosle godine i stvrano je dozivljaj kad nema guzve! samo jos da smo kao Srpski turisti malo opusteniji! ali vidim da ide ka to!
    (stefan rudar, 9. april 2021 11:31)

    # Link komentara