1. Bio sam u Meridi, u vreme kada sam ziveo u Cancunu. Posto je izgradjen novi put od Riviera Maya do Meride, putarina nas je izasla skoro 2000 pezosa (malo manje od 100 evra) sto je bilo bas neprijatno iznenadjenje. Grad je lep ali mali, secam se spomenika sa slike, nalazi se na kruznom toku na samom obodu grada. Samu Meridu je moguce prespartati za 1 dan, doduse nismo isli do obale, jer nije bilo vremena a nije nas ni interesovala posto smo dosli sa karibske strane koja vazi za mnogo lepsu. Nadam se da se uskoro ponovo vracam i nastavljam zivot na Riviera Mayi. Korona nam je zadala veliki udarac, ali nas nije unistila.
  (Caribbean Starman, 2. mart 2021 10:34)

  # Link komentara

 2. Леп градић. Јефтино шишање, разноврсна понуда хране и пића, а занимљиво је да је забрањено пушење не само унутра него и у баштама кафића и ресторана. То сам само у Мериди видео. Рај за непушаче.
  Иначе од мајанских градова споменика, по мом мишљењу, Ушмал (Uxmal) је најимпозантнији и најлепши, а плус нема гужве као у Чичен-ици. На врху једног храма израсла је трава, са дрветом и клупом и право је задовољство одморити у хладовини са погледом на цео простор. Тулум је симпатичан, на обали, може се и бућнути у карипско море. Маје су питоми, насмејани и веома пријатни људи. Осети се јединствена култура, а то је најбитније искусити на путовању јер шири душу и просветљује ум.
  (Из угла, 2. mart 2021 10:32)

  # Link komentara