Sve bliži predlog o kovid-pasošima: "Razmislićemo"

Evropska komisija će predstaviti predlog za digitalne vakcinacione pasoše u martu, koji bi mogli da budu jedan od uslova za slobodno putovanje širom Evropske unije, rekla je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Sloboda putovanja van sopstvene zemlje nije garantovano pravo. Nemate pravo da ulazite u tudje drzave bez postovanja pravila ulaska koje propisuje domacin, kao sto niko nema pravo da vam udje u kucu, stan a da to vi niste dozvolili. "Sta oni razni fasisti i ostali meni ima da brane/uslovljavaju ulazak u njihovu Nemacku, Spaniju itd, gde ja ne placam porez i nisam drzavljanin uaa! Ko su oni? A moja prava? bla bla" lol Platone vrati se...
    (NehruNaser, 2. mart 2021 13:05)

    # Link komentara

  2. (Slobodan Petrovic, 1. mart 2021 12:07)
    Najvise komentara i svuda ga ima.Po nacinu pisanja nisam siguran da je ista osoba u pitanju.
    Uglavnom su komentari prljavi Grci,u Hrvatsku ne bi isao da mu plate a Turci su katastrofa....Odakle sada odjednom tolika aktivnost i toliko odstupanje?Sta se dogodilo?
    (turista, 2. mart 2021 10:10)

    # Link komentara

  3. Mario@ Nisam se zalio,nego konstatovao. Jel' to u redu po "Europskim" merilima. J el sme da se kaze nesto protivu EU? A?
    (Slobodan Petrovic, 2. mart 2021 04:14)

    # Link komentara

  4. Treba covecanstvo da razmisli?
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 2. mart 2021 00:48)

    # Link komentara

  5. Samo zbog toga vas treba sve pozatvarati i dati ključ zlatnoj ribici da proguta, a gde je sve ostalo.
    (EU Citizen, 1. mart 2021 23:42)

    # Link komentara

  6. @Dejan
    Nemam sta da dodam na tvoj komentar, samo jedan ogroman plus! Da mogu hiljadu bi ti dao, retko pametno razmisljanje, bravo!
    (g, 1. mart 2021 17:44)

    # Link komentara

  7. Po vestima kazu da je Srbija prva u Evropi, a cetvrta u svetu po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika,a danas u naslovu Beograd gori.Bas je zabavan ovaj cirkus.
    (eto, 1. mart 2021 15:25)

    # Link komentara

  8. Evo iz prve ruke kratko pipanje pulsa nacije. +Ako ste za vakcinu/Covid passport - ako se protivite vakcinaciji/Covid passport.
    (Slobodan Petrovic, 1. mart 2021 12:25) 

    Ako si za vakcinaciju to po tebi zmači da si istovremeno saglasan sa uvodjenjem pasoša? Sračunato da se ljudi koji su protiv tih pasoša svrstaju u ravnozemljase i antivaksere?
    Ako svaka zemlja sprovodi vakcinaciju onda ce njeni gradjani u velikoj meri biti zaštićeni - bitno je da ima vakcina za sve. Čemu pasoši?
    (Komša, 1. mart 2021 14:12)

    # Link komentara

  9. (Slobodan Petrovic, 1. mart 2021 12:07)
    Sva sreća,pa se vas ništa ne pita.
    Nije mi jasno zašto se vi žalite na birokrate EU,pa niti ste ih vi birali niti ih vi plaćate niti je Srbija članica EU.
    (mario, 1. mart 2021 13:57)

    # Link komentara

  10. ja bih pre trake oko ruke ...
    ako može...
    (šunka slanina, 1. mart 2021 13:22)

    # Link komentara

  11. Evo iz prve ruke kratko pipanje pulsa nacije. +Ako ste za vakcinu/Covid passport - ako se protivite vakcinaciji/Covid passport.
    (Slobodan Petrovic, 1. mart 2021 12:25)

    # Link komentara

  12. Diskriminacija je rec koja je omiljena u EU...
    A kako se ovo zove...???
    (mich, 1. mart 2021 12:13)

    # Link komentara

  13. Sloboda nije uslivna,gospodjo Ursula. Ti si postavljena na to mesto,niko za tebe glasao nije,odakle vam pravo da drzite pridike? UK vas je napustila sa razlogom,jer ste vise dosadili sa svojim licemerijem i hipokrizijom. Ja se Samo pitam niko drugi nego ja Sam hocu li da se podvrgnem vasem eksperimentu. Odgovor je NE. Necu da se tretiram kao mavra sa stocnim pasosem,a nemozete nama neposlusnima da zabranite putovanja. Test DA, vakcinacija NE. Ovi sto zele vakcinu savetujem da prime 16 doza da bi bili sigurni da su zasticeni. Kanda da svi moramo da imamo stocne pasose,ne imam jedan dovoljan mi je.....
    (Slobodan Petrovic, 1. mart 2021 12:07)

    # Link komentara

  14. Nemojte ne smijete pošto je Srbija protiv,a vjerojatno će se priznati cjepovio koje priznaje EU.
    (mario, 1. mart 2021 12:07)

    # Link komentara

  15. Nemoguće, ovo je teorija zavere. Obavezna vakcinacija, pa obavezna revakcinacija, pa obavezna vakcinacija protiv gripa... sve je to teorija zavere. I svaki će vam početnik teorije slučajnosti ovo lako objasniti. Sve što se dešava ili se ne dešava ili ako se baš i dešava e pa tako i treba. Tako da nije tako. Osim kad jeste, što tek onda dokazuje da nije. Tako. Razumeš?
    (p.s. ko ne razume je sumnjiv i treba da pristane na poligraf; ako neće...)
    (joja, 1. mart 2021 12:01)

    # Link komentara

  16. Evropa pod "strahom" zatvara demokratiju koja je osnova EU.
    Na ovaj način, Evropa komunicira strah i paranoju. Ako ovako nastave, ekonomija, turizam ide u kolaps.
    (danilo, 1. mart 2021 11:53)

    # Link komentara

  17. Trebalo bi da im se pridruzimo u resenju. Znacilo bi i za nas turizam i za poslovni svet.
    (Lemi, 1. mart 2021 11:42)

    # Link komentara

  18. Još jedna stvar koja je postala realnost, a za koju su ljude koji su to najavljivali pre nekoliko meseci ili godinu dana optuživali da su teoretičari zavera, antivakseri ili još maloumnije ravnozemljaši. Ovo je pandemija isključivanja mozga, narod ne želi više da misli svojom glavom.
    (Miloš, 1. mart 2021 09:11)

    Ali bukvalno neverovatna zamena teza koja se stalno provlaci po komentarima. Izbila je globalna zaraza, ni prva, ni najgora a sigurno ni poslednja u istoriji sveta. A svet zeli da se krece i da putuje sto pre. Od prvog dana je bilo savrseno ocigledno da se nece cekati da bolest potpuno nestano (mozda nikad i nece), vec cim bude raspoloziva vakcina, oni koju se budu imunizovali ce moci prvi da se krecu. A za to ce im biti potrebna, je li, neka vrsta potvrde da su se vakcinisali ili da su imuni ili da su negativni (dakle ne samo da su vakcinisani!!!)

    Gde je tu teorija zavere i ko je ikada rekao da ce covid pasos biti teorija zavere? I zasto je to uopste teorija zavere?? Sada anti-vakseri pokusavaju da pokazu da su oni eto, bili "vidoviti" i "predskazali" ovaj razvoj dogadjaja. Pa to je bilo jasno od prvog dana kao sto je jasno da ce sunce sutra izaci!!! Bolest hara planetom, bice olaksano putovanje onima koji je nece siriti dalje. Sta tu nije jasno danas ili bilo kada ranije?
    (Dejan, 1. mart 2021 11:36)

    # Link komentara

  19. Измислите свашта само да би државе од својих грађана узимале паре. Уведите све што смислите, само ви платите, а не како неком падне на памет нека идеја они то спроведу на нашу штету. Платите и уводите шта хоћете, немам ништа против, овако ако не платим ваше глупости ви мени угрожавате моја права да путујем, у томе је суштина.
    (остали само дугмићи, 1. mart 2021 11:26)

    # Link komentara