Bajkoviti gradovi Holandije, 2. deo

Kada se pomenu gradovi Holandije, uglavnom se odmah pomisli na Amsterdam. Prestonica vredi pažnje, ali ova fascinantna zemlja nudi mnogo više. "Prošetajmo" zajedno kroz drugi deo teksta o gradovima ove divne zemlje.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Obisao sam mnoge zemlje, ali Holandija je ubedljivo ali ubedljivo najsredjenija tj. najuredjenija zemlja na svetu. Od gradova gde nemate ni jednu jedinu fasadu koja je bar malo ostecena, do toga da kad putujete kroz zemlju i vidite da je svaki metar zemlje uredjen, ali u bukvalnom smislu putujete i gde god pogledate kao da je sve nacrtano i pod konac.
    (Brada, 27. januar 2021 10:27)

    # Link komentara

  2. Giethoorn je jako lepo mesto za provesti izlet u camcu. Groningen je isto prelep... Prelepa, interesantna i sredjena zemlja nema sta... Al je takva zato sto su je Holandjani napravili takvom. Srbija od severa do juga a posebno planinski delovi ima blago o kojem Holanjdani mogu samo da sanjaju. Ludilo kakav potencijal imamo a neiskorescen je.. Kako kaze narod dao Bog stof, a Djavo krojaca...
    (Milos, 26. januar 2021 22:34)

    Lako je holadezima da se razmeću arhitekturom kad su novce za to pokupili iz kolonija
    (VP, 27. januar 2021 08:18)

    # Link komentara

  3. Živeo u Holandiji 2 godine. Sve je lepo kad je lepo vreme a lepih dana nema baš puno u toku godine, pogotovo u kontinuitetu. Ići isključivo tokom leta. I spremite dosta novca pošto su samo šetnje gradovima besplatne. Što kažu za Holandjane da imaju velike nozdrve zato što je vazduh besplatan ?
    (zlikovac, 27. januar 2021 08:13)

    # Link komentara

  4. Lud sam bez Holandije... Nase iskreno prijateljstvo datira jos od vremena holandskog bataljona u Srebrenici
    (Nemke, 27. januar 2021 00:16)

    # Link komentara

  5. đe smo mi od njih
    (genijalac, 26. januar 2021 23:40)

    # Link komentara

  6. Posetili smo porodicno Holandiju 2019. Bili smo u Amsterdamu koji je lako obici, nije prevelik grad a metro je savrsen. Obisli smo muzej Van Goga, pomorski muzej, vozili se kanalima, a dosta toga nam je ostalo za, nadam se sledeci put. Keukenhof svakako ne treba propustiti, deluje nestvarno. Giethoorn bajkovito selo na severu zemlje kroz koje se mozete kretati samo brodicem ili peske. U Hagu smo obisli mini svet Madurodam sa replikama holandskih gradova. Muzej vetrenjaca Zaanse Schans takodje je nezaobilazan, tu se mozete upoznati sa izradom klompi, cuvenih kackavalja, cokolade, obuci se u njihovu narodnu nosnju i zaviriti u cudesne vetrenjace. I na kraju ako idete sa decom mozete posetit fantasticni Efteling zabavni park, sigurnu zabavu za decu ali i za odrasle.
    (putnik, 26. januar 2021 23:16)

    # Link komentara

  7. Giethoorn je jako lepo mesto za provesti izlet u camcu. Groningen je isto prelep... Prelepa, interesantna i sredjena zemlja nema sta... Al je takva zato sto su je Holandjani napravili takvom. Srbija od severa do juga a posebno planinski delovi ima blago o kojem Holanjdani mogu samo da sanjaju. Ludilo kakav potencijal imamo a neiskorescen je.. Kako kaze narod dao Bog stof, a Djavo krojaca...
    (Milos, 26. januar 2021 22:34)

    # Link komentara

  8. Bio sam letos u Urk-u. Selendra, ništa posebno, a nekad je bilo ostrvo. Ali meni je tih sati provedenih tamo toliko prijalo, da sam se osećao kao ponovo rođen. Šetnja starim gradom, one skučene ulice, par prolaznika, male kuće, kej, plaža, luka sa ribarskim brodićima, par restorana sa pogledom na more, kao da sam se vratio u neku davnu prošlost i osetio trenutak večnosti.
    (Gastos DE, 26. januar 2021 22:29)

    # Link komentara

  9. Bio sam u Keukenhofu pretprošle godine. Prošle nažalost nisam mogao zbog korone. ulaz je oko 30 €, direkta autobuska linija iz Amsterdama ide redovno.

    Miris cvijeća je nevjerovatan, kao da se kupate u najfinijem parfemu. Čulo mirisa i vida su maksimalno u naponu cijeli dan. Muzej je ogroman, cijeli dan se može provesti u njemu i vrhunski uživati i provesti vrijeme.

    Topla preporuka!

    p.s. Zaboravili ste Gaia zoološki vrt, gdje imate osjećaj da ste na pravom safariju :))

    Srdačan pozdrav za sve ljubitelje lijepog
    (billy_the_cat, 26. januar 2021 21:25)

    # Link komentara

  10. more kakva Holandija, bre ! Ajde reci ti meni gde je njima Karadjordje ili car Lazar recimo ! Pa kakvi su to.onda ljudi kada nemaju ni jedan spomenik nekom svom vojskovodji ili svetcu!
    (sarmaKupusPasuljGrah, 26. januar 2021 21:16)

    # Link komentara