1. Nije problem lov, već krivolov. U N. parku može da živi određen broj jedinki. Kada se ta broj preterano uveća, dozvoli se kontrolisan odstrel određenog broja. A uveća se zato što ih čuvari zimi prihranjuju, a prirodnih neprijatelja skoro i da nema. U zavisnosti od kvaliteta odstreljene divljači, lovci plaćaju određene sume, koji potpomaže funkcionisanje parka. Lično nikada ne bih mogao da ubijem tako veličanstven životinje, ali nismo svi isti. Na kraju, nije problem u lovu, već u krivolovu.
     (Halo Bing, 29. novembar 2020 22:14)

    # Link komentara

  2. ubice!!!
     (Aleksa78, 29. novembar 2020 20:06)

    # Link komentara

  3. Lov bih dozvolio samo sa fotoaparatom! Isključivo fotoaparatom!
    Ko normalan može da uživa u ubijanju?
    Bože sačuvaj
     (rekla-kazala, 29. novembar 2020 15:46)

    # Link komentara

  4. Mnogo su lepe kada su žive.
     (vlada BGD, 29. novembar 2020 15:41)

    # Link komentara

  5. Nacionalni Park Tara deo predivne planine Tare je opterećen nerešenim problemima odlaganja smeća i divljom gradnjom. Prekomerna seča drveta nije vidljiva samo sa puteva ali ako se zađe dublje u šumu očigledna je. Naročito u poslednjih nekoliko godina. Lokalna samouprava je nemoćna, možda i nesposobna da te probleme rešava. Isto se odnosi i na nadležna ministarstva. Lokaliteti koji bi trebali da budu zaštićeni uopšte nisu zaštićeni, to je samo farsa pošto se nikave mere ne preduzimaju. Srbija nema more, ima planine čiju prirodu na žalost ne umemo da sačuvamo.
    (Goran, 29. novembar 2020 15:38)

    # Link komentara

  6. Valjda ce bar jedna ta sirota divokoza svojim lepim rogovima gurnuti niz liticu jednog baju sa puskom koji je drzi na nisanu iz zabave..
     (Milivoje, 29. novembar 2020 15:25)

    # Link komentara

  7. Grozniju vest nisam davno procitao. Jadne zivotinje.
    (Zika, 29. novembar 2020 14:51)

    # Link komentara

  8. Само неписмене нације дозвољавају лов у Националном парку. Кажу да је дивокоза изузетно ретка, а наши "ловно-туриститички" радници за шаку долара продају и оно мало што нам природа оставила. После Италијана и њиховог масакра у Војводини, сад су на реду планине. Успут и "Хомољске лисице", "Златиборски вук" и сличне некрофилне манифестације. Тога има само у Јужној Африци, где одгајају лавове само због убијања од стране доларских "туриста". Престаните, за име Бога, да говорите о таквој "врсти туризма" као о домету локалне власти. А тиме и главних властодржаца.
     (zivan, 29. novembar 2020 14:46)

    # Link komentara

  9. Divokoze su na Tari gotovo istrebljene u periodu 1992-95 kada je vojska "okupirala" planinu i u dokolici ubijala ove predivne životinje.
    O ovome znaju svi koji su tada živeli ili radili na Tari.

    Junaci, nema šta.
    (Heroj rata, 29. novembar 2020 14:27)

    # Link komentara

  10. Što ih love kada su tako retke? Valjda da budu još redje, da im skoči cena. Onda će poslednji par da stave pod specijalni nadzor da očuvaju vrstu. Bravo za lovce, šta bi priroda bez njih?
    (Jovan V., 29. novembar 2020 14:06)

    # Link komentara