Crna Gora: "I najmanji promet u ovim uslovima je uspeh"

Ovogodišnja turistička sezona ne može se porediti ni s jednom sezonom do sad ni kod nas ni u svetu, a najmanji pomak i ostvareni promet u ovim uslovima je uspeh, izjavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak-Kukavičić.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Nadam se da ce otvoriti granice. Ovi hejteri mogu da pale. Provodim toliko vremena u Crnoj Gori da sad kad ne mogu da odem, vidim da mi nedostaje.

    Nedajte se Crnogorski drugari!
    (Nikola, 11. avgust 2020 13:50)

    # Link komentara

  2. Tako vam i treba. Daleko ste vi od turističke zemlje. Gužve na biroima, kontejnerji puni smeća isto kao pred 30 godina, drskost i bahatost na plaži vucibatina, skupne usluge na plažama. Divljaci.Letovao sam 20 godina zaredom, tako još u Jugi pa sada. Ništa se niste pomenili.
     (Rade, 10. avgust 2020 08:41)

    # Link komentara

  3. @Koga uopšte zanima kako će proći Crnogorci u ovoj turističkoj sezoni???

    Možda vas koji pišete komentare? Mene kad nešto ne zanima samo preskočim.
    (Crnogorac, 9. avgust 2020 22:57)

    # Link komentara

  4. Plakacete vi iz CG za Srbima,nece nas biti vise tamo.... NIKADA
    (Slobodan Petrovic, 9. avgust 2020 21:39)

    # Link komentara

  5. Da nije ove antinarodne vlasti, Crna Gora bi ove godine imala sigurno za dvije klase jacu sezonu no prosle godine. A ako ih opet izglasamo (bez obzira koliko kradu) onda se trebamo povjesat kolektivno.
    Suludo je ocekivati da u modernom vremenu drzavica od ispod pola miliona stanovnika moze opstati.. zamislite da se Montekarlo zatvorio u odnosu na Francusku i Evropu na pocetku ovoga!?
    Poredjenje je potpuno na mjestu jer Crna Gora bez Srbije apsolutno ne moze racunati ni na kakav turizam
    (Proo, 9. avgust 2020 17:57)

    # Link komentara

  6. Na zalost sezona je u potpunosti propala. Ovo je definitivno do sad najgora sezona u istoriji. Svima apartmani zvrje prazni, narodu uopste nije lako, a Boga mi ide i zima koja ce biti teska jer je mnogo gladnih usta. Nasa drzava je moze se reci "failed state", jer kad Vlada jedne drzave ovako neodgovorno upropascava ekonomiju, sto je to osim ako nije jedan totalni suicid. Ramifikacije propasti ove sezoni ce nas dugo pratiti, no nadamo se da ce barem sledeca biti bolja. A vala oce, jer od ove zaista ne moze gore.
    Nema zive duse...Doslovno. U Budvi je tako, u drugim gradovima jos gore...
    (Thor, 9. avgust 2020 17:24)

    # Link komentara

  7. Kao i ovi naši ovde političari tako i ovi u Crnoj Gori bi i najveću katastrofu da bredstave kao uspeh. Pukli ste zato što niste otvorili granice i to je to. Kraj filozofiranja. O kakvom uspehu vi pričate?
    (Djordje NS, 9. avgust 2020 14:30)

    # Link komentara

  8. Sve ce ovo proci i moja lijepa Crna Gora ce biti medu prvim turistickim destinacija u evropi ... za sve one koji pljuju ... sta reci ? osim zaobicite nas ...
    (Ana, 9. avgust 2020 12:25)

    # Link komentara

  9. Pljujete Ruse i Rusiju a sad ih molite da vam dodju.Sto vam ne dodju vasi prijatelji Siptari i Amerikanci?Zovite njih da vam spasu sezonu.
     (imalirazuma, 9. avgust 2020 12:02)

    # Link komentara

  10. Necemo vam vise doci. Ni posle korone. Uzivajte na plazi, sirite se, ima mesta svi crnogorci da se ispruze
     (g. force, 9. avgust 2020 11:35)

    # Link komentara

  11. Ne znam kako ce ovu zimu zimovati a Bg skup.Evo mi se place
     (boki89, 9. avgust 2020 11:31)

    # Link komentara

  12. Milo priča da Srpsko, Ruski dogovor ruši temelje Crne Gore?! A sada molite boga da slete par aviona sa Rusima!
     (Maksim, 9. avgust 2020 11:26)

    # Link komentara

  13. Ja sam iz Budve i mogu vam reci da se grad malo popunio ali daleko je to od bilo cega vezano za sezonu 2019. Rekao bih barem u Budvi da je promet mozda 30% od proslogodisnjeg, s tim sto je vikendima malo bolje kad se spuste vikendasi iz unutrasnjosti CG. E sad, ono sto mi smeta je totalni nerad nase TO. Ti ljudi niti rade na digialnoj promociji, nego samo sjede u te stolice, jedu, piju i putuju o trosku gradjana. Generalno nisu oni krivi, ali je turizam u CG propao.

    Sto se tice gostiju iz Njemacke, Austrije kako neko rece, jednostavno je nemoguca misija da vi dovedete takve goste ovamo. Imao sam priliku da razgovaram sa turistima iz Njemacke prosle godine. Rekli su da su dosli sad i vise nikad. Zemlja je lijepa, ali kazu da su guzve nesnosne, da su oni ocekivali mir, tisinu, i jedan pravi odmor. Prema tome, nasa drzava mora da shvati da su nam glavni gosti Rusi, Srbi, Ukrajinci, Bjelorusi, Poljaci, i Rusi iz Kazakhstana. Necemo se lagat. Bilo je i gostiju iz zapadnog svijeta, ali to je kao kad u casu punu vode sipate jos 2-3 kapi. Ne vide se ti turisti. Jedino u Kotoru sto su dolazili sa kruzerima i na dnevne ture iz Dubrovnika. Ali da vam zapadnjak ostane duze od 5 dana u CG? NEMA SANSE!
    (Cheese, 9. avgust 2020 11:19)

    # Link komentara

  14. Pa u Crnoj Gori do 20 avgusta je kraj sezone a i u vecini drugih zemalja.Gotovo deca polaze u skolu i nije mi jasno sto vise i nasi o tome pricaju.Za ovu godinu prica je zavrsena
     (nebojsa, 9. avgust 2020 11:15)

    # Link komentara

  15. Koga uopšte zanima kako će proći Crnogorci u ovoj turističkoj sezoni??? Koliko rade i ulažu,tako i prođu!!! Ova tema je verovatno i manje interesantna od turističke sezone npr na Malti,Kipru,Tajlandu...
    (Aca NS, 9. avgust 2020 11:12)

    # Link komentara

  16. ma da sad kad petnaestog nagrle 2 miliona Rusa ima da vam spase sezonu i da vam obezbedi pare i za sledecu godinu da ne morate nista da radite.
     (Djordje, 9. avgust 2020 10:50)

    # Link komentara

  17. Kako su Hrvati dosli na maltene 60% proslogodisnjeg nivoa, e moja braćo, ovo sa Srbijom mislim da je bila greska, u Crnu Goru u ovom trenutku nece doci Nemci i Italijani, ide se na sigurnije i dosptupnije destinacije kao sto je Hr., Vi ste se trebali okrenuti Srbiji. Nije Crna Gora mamac za turiste iz EU. iako bi hteli biti.
    (Boki, 9. avgust 2020 10:46)

    # Link komentara

  18. Što je babi milo to joj se i snilo.
     (Darbo, 9. avgust 2020 10:44)

    # Link komentara

  19. Ne mogu da verujem koji cinizam.
    Pa uvodili ste im sankcije, proglašavali nepoželjnim, hteli ste nemce, austrijance. A sad kukate ko babe, rusi spasite nas.
    E da su pametni pa da vam pljunu pod brk, nego i oni, ko mi, kratkom pamćenja.
     (miodrag, 9. avgust 2020 10:40)

    # Link komentara

  20. Postavljaju pitanje kad ce Rusi da se vrate, dovode Ukrjince i Beloruse,.... a ne pominju Nemce, Cehe, Poljake, Italijane, Madjare,.... oni su drasticno pali a cupate se sa po nekim letom i nadate hiljadam turista.
    (Srki, 9. avgust 2020 10:13)

    # Link komentara

  21. E pa lepo. Sad podignite cenu x3 u odnosu na prošlu godinu, da nadoknadite ovo leto. A i da se ima za zimu, valja je provesti u Beogradu.
     (maxmagnus, 9. avgust 2020 10:09)

    # Link komentara