Ne možete u Grčku, čak i ako idete tamo da primite terapiju?

Domaći mediji preneli su vest da grčke vlasti zbog pandemije koronavirusa odbijaju da dozvole ulazak u tu zemlju pacijentima iz Srbije koji se u Grčkoj leče od najtežih bolesti, a zbog prekidanja terapije mnogima od njih život doslovce visi o koncu.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Ova situacija najmanje ima veze sa coronom. Podjimo od toga da je predsedavanje EU preuzela Nemacka u narednih 6 meseci (setite se samo kako su spustili Amerikancima po pitanju pregovora Srbije sa Kosovom). Nemci diktiraju ko sme a ko ne sme u EU. Nemci su okupirali Grcku po svakom osnovu i diktiraju Grcima sta i kako. Nekih par stotina miliona evra koje Srbi ostave u Grckoj Nemci ce nadoknaditi iz svojih ili EU fondova. Interesantno je da vise NIKO (ni mi ni Grci) ne govori, ne pita i ne spominje zabranu ulaska gradjana Srbije u Grcku i da li ce i kada zabrana biti uklonjena. SVE je JASNO odavno. I nama i njima. Grcka se ponasa prema gradjanima Srbije isto kao i CrnaGora. Ima drzava EU koje su u daleko tezoj situaciji od Srbije pa njihovi gradjani nemaju nikakvih smetnji sa ulaskom u Grcku! Citamo da se u EU trazi da broj novozarazenih ne sme biti veci od 20 na 100.000 stanovnika da bi dozvolili slobodan ulaz. Pa u Srbiji je bilo do 4,2 do 7,0 novozarazenih na 100.000 stanovnika a to je koliko vidim daleko ispod 20! Iskreno, ne bih mogao iskljuciti ni nasu, drzavnu, ulogu u ovoj zabrani. Ne tvrdim, ali me ne bi ni iznenadila. Sve u svemu, ovde nesto debelo nije u redu.
    (nikos, 10. avgust 2020 12:18)

    # Link komentara

  2. Lecenje u GR?
     (C i n i k, 9. avgust 2020 11:53)

    # Link komentara

  3. Nazalost, ova situacija sa pandemijom je jasno pokazala "privrzenost" grka gostima i turistima iz Srbije. Nakon onog sramotnog proterivanja nasih ljudi sa ostrva Evija, maske su pale! Nisu grci nama naklonjeni bas toliko koliko mislimo... Uz casne izuzetke, dogod im donosimo neki novac, oni nas TRPE. Cim nemaju direktne koristi od nas, materijalne koristi, oni sasvim otvoreno pokazuju svu svoju pravu prirodu, a to je ljubav prema novcu, pre svih ljubavi.
    Necu vise tamo da letujem. Bog im je podario bozansku prirodu i lepotu zemlje u kojoj zive, ali to za mene nije razlog da svoj novac moram bas kod njih da potrosim. Neka ih, eno im...
    Za svoje pare biram postovanje, ljubaznost I korektnost.
    (Jana, 9. avgust 2020 09:44)

    # Link komentara

  4. Grčka sledi smernice EU...naravno da će biti obeštećeni EU novcem...nemojte se brinuti za njih...i da, ne vole vas ništa više nego bilo kojeg turistu koji je voljan da kod njih ostavi pare... "gde si brate"...
     (neko iz mase, 9. avgust 2020 00:12)

    # Link komentara

  5. Cista diskriminacija.Po Grcima moze se leciti kod njih,samo ko je iz EU.Turisticki radnici pamet u glavu,pa opet forsirajte prodaju aranzmana za Grcku,naravno da ne,posle ovakve selekcije ko moze kod njih a ko ne moze.Iz najzarazenijih zemalja primaju turiste.a bolenike na terapiju,ne!!
    (Vera, 8. avgust 2020 23:09)

    # Link komentara

  6. Apsolutno je neverovatno da i dalje smarate sa Grckom. Ionako je prosla sezona za njih. A sledece godine nadam se da cete biti pametniji, pa necete ici u Grcku, da im sve bratski i prijateljski vratite.
    (Stojko, 8. avgust 2020 14:18)

    # Link komentara

  7. Ma ove godine preskociti letovanje vam zemlje i to je to. Bice svega Boze zdravlja samo. Ja sam se odlucila za Tikvaru u Backoj Palanci nije mnogo daleko od Beograda smestaj je jeftin a hrana izvrsna i mnogo jeftinija nego u Beogradu. Muz, ja i deca smo stvarno prezadovoljni voda u jezeru pretopla.
     (Milica 92, 8. avgust 2020 12:51)

    # Link komentara

  8. Da li je ovo normalno? Vise je nego jasno da se preduzimaju mere koje obesmisljavaju svoju svrhu. Sada se pitam koja je uopste svrha, da li smo sigurni u to?
    (Ma ja sam, 8. avgust 2020 11:33)

    # Link komentara