1. A najduža pješčana plaža na Jadranu, uključujući cijelu italijansku i hrvatsku obalu, nalazi se u Crnoj Gori. Velika Plaža, Ulcinj. 13,5 kilometara pijeska.
    (GodraPG, 04. avgust 2020 17:20)
    Verovatno misliš na Plazhi i madh i Ulqinit.
    (Dobro jutro, izgubljena nado, 17. jun 2021 11:39)

    # Link komentara

  2. Nema lepseg mora od ostrva u Hrvatskoj. Mirisi, plaze, athitektura, celu mladost sam provela na Hvaru. I evo obidjoh ceo svet, ali nesto fali..... pozdrav iz BGD
    @(Jj, 4. avgust 2020 21:22)

    Interesantna konstatacija koja samo potvrdjuje kako ljudski mozak funkcionise. To sto kazes nema ama bas nikakve veze sa Hrvatskom ili bilo kojom drugom destinacijom na ovoj planeti, nego samo sa tim da si ti tamo provela mladost. Da si mladost provela negde drugde onda bi bila ubedjena da je tamo bilo najlepse. Naravno da je sve bilo "bolje" ranije, ali to nema veze sa realnoscu nego sa stanjem naseg tela.
    (moc asocijacije, 10. februar 2021 03:37)
    Apsolutno tacno, zivim u Italiji, u turistickom raju od grada, bukvalno mozda ima 20 zemalja gde nisam bio ali svejedno mi nekako najlepse u rodnom planinskom selu podno Čemernika.
    (Dobro jutro, izmišljena nacijo, 17. jun 2021 11:32)

    # Link komentara

  3. Glupo je raspravljati se. Nesporno je da je Hrvatska obala lepa i da ima za svakoga po nesto. Ako volis kamen ima, ako volis sljunak ima i ako volis pesak ima, ostrvo, ima i to. Ali to ne znaci da sve to nemas i negde drugde. Samo je pitanje sta vise volis i sta ti vise lezi. Ja tamo nisam bio dugo iz nekih drugih razloga ali sam i drugde nasao i ta ostrva i tu borovu sumu i te prastare gradove od kamena itd.... Ne idem ali ne mogu da kazem da nije lepo...
    (Vetar u leđa.., 5. jun 2021 08:33)

    # Link komentara

  4. Slovenska plaza Budva top za sve pobrojane. Kamencici, pogled na Havaje i pozare na Petrovackim planinama, kuvani kukuruz i stoni tenis. Dje to ima sve na jednom mjestu? O bandziju da ne pricam posto je na kraj plaze. A desno od doka sitni pijesak i Divlji kesten iz Zelenog gaja. Aj da se ne raspravljamo vise, glupo je...
    (Mile, 4. avgust 2020 00:41)

    Uopste ne slazim sa tobom. Ono sto budvanskim plazama fundamentalno fali je zalazak Sunca, umesto na moru ide prema brdima. Malo juznije, izmedju Bara i Ulcinja to je daleko, daleko lepse.
    (zalazak, 10. februar 2021 03:46)

    # Link komentara

  5. Nema lepseg mora od ostrva u Hrvatskoj. Mirisi, plaze, athitektura, celu mladost sam provela na Hvaru. I evo obidjoh ceo svet, ali nesto fali..... pozdrav iz BGD
    @(Jj, 4. avgust 2020 21:22)

    Interesantna konstatacija koja samo potvrdjuje kako ljudski mozak funkcionise. To sto kazes nema ama bas nikakve veze sa Hrvatskom ili bilo kojom drugom destinacijom na ovoj planeti, nego samo sa tim da si ti tamo provela mladost. Da si mladost provela negde drugde onda bi bila ubedjena da je tamo bilo najlepse. Naravno da je sve bilo "bolje" ranije, ali to nema veze sa realnoscu nego sa stanjem naseg tela.
    (moc asocijacije, 10. februar 2021 03:37)

    # Link komentara

  6. Najlepse plaze na Mediteranu ima Sardinija i neka Grcka ostrva, Jonska obala pre svega, zatim Baleari i par na jugu Korzike. Pogledajte malo liste na svetskim sajtovima. Oni koji su samo videli jedno ili su subjektivni zbog ekonomskih ili politickih razloga ne mogu nista reci.
    (realno, 7. avgust 2020 10:58)

    # Link komentara

  7. Raj na zemlji.
    (Vlado, 6. avgust 2020 21:14)

    # Link komentara

  8. Ogromno i nefunkcionalno,,parkinzi na kilometar jedan od drugog,restorani jos dalje,,spasilacke ekipe samo na plahatu i nikakv sadrzj zabave i razonode,,divota,,doduse CG je jos gore em prljavo em neljubazni ,skoro pa nasilnici
    (bager, 6. avgust 2020 19:32)

    # Link komentara

  9. @55 baci pogled na broj noćenja i prihode, city break nosi samo masovnost broja, a 2020. će biti na nuli, tog se svi odriču, ali ljetovanja samo rijetki.
    (bezimeni, 4. avgust 2020 00:26)

    Bacio sam pogled. Po prihodima od turizma, Hrvatska je još niže na lestvici nego po broju gostiju- sedamnaesta u Evropi. Jedno su vaše želje i percepcije zasnovane na zagledanosti u sopstveni pupak, a drugo su činjenice. A to da će ove godine samo retki da se odreknu mora, opet nekakvo tvoje lično mišljenje zasnovano na ničemu. Imaš internet pa guglaj kakva je turistička sezona ove godine u odnosu na prošlu. U Hrvatskoj, kao i svuda. Naporni ste stvarno, pedala.
    (55, 6. avgust 2020 11:50)

    # Link komentara

  10. Nema lepseg mora od ostrva u Hrvatskoj. Mirisi, plaze, athitektura, celu mladost sam provela na Hvaru. I evo obidjoh ceo svet, ali nesto fali..... pozdrav iz BGD
    (Jj, 4. avgust 2020 21:22)

    # Link komentara

  11. A najduža pješčana plaža na Jadranu, uključujući cijelu italijansku i hrvatsku obalu, nalazi se u Crnoj Gori. Velika Plaža, Ulcinj. 13,5 kilometara pijeska.
    (GodraPG, 4. avgust 2020 17:20)

    # Link komentara

  12. Svašta ovde čovek može da pročita čak i to da su Hanja, Iraklion i Retimno lepši od Dubrovnika, spektakularno.
    (fkcz, 4. avgust 2020 14:32)

    # Link komentara

  13. Za svojih 50 godina, mogu da kažem da na Medieranu nema lepših plaža, mirisa i čistoće mora nego u Grčkoj. Do 1990. kao po pravilu svi smo uglavnom letovali na Jadranu, to se nekakao podrazumevalo. Verovatno su samo Makedonci odlazili u to vreme u Grčku zbog blizine mora. Obišao sam gotovo sve do svoje 20-te godine od Ankarana u Sloveniji do Velike peščane plaže kod Ulcinja. Tek nekoliko ostrva, Korčula, Krk, Rab, Pag, Mljet i Jakljan. Letovali smo po 3-4 nedelje, svakih sedam dana drugo mesto i tako svake godine na drugoj lokaciji. Istina lepo more i lepe plaže.
    A onda otkrijete početkom devedesetih Grčku i doživite civilizacijski šok. Raznovrsne plaže, odlična usluga, čisto more i što je najavažnije od svega, kupanje u toplom moru do početka novembra (Krit 1995.). To nemate nigde na Crnogorskom primorju ili u Hrvatskoj. Bio sam i na "čuvenoj" i izvikanoj plaži Pampleon na francuskoj rivijeri; ništa posebno, sem što možete da sretnete nekog poznatog Francuza ili holivudsku filmsku zvezdu (video tom prilikom glumicu Izabel Ađani).
    Konačno, svi najznačajniji romani poznatih svetskih pisaca, uvek za lokaciju uzimaju Grčku i njena ostrva, ako govorimo o Mediteranu (ako smem da preporučim Džon Fauls; "Čarobnjak").
    (NN_lice, 4. avgust 2020 14:07)

    # Link komentara

  14. Предност Грчке у односу на остале медитеранске земље је:
    -четири топла мора
    -дужа туристичка сезона(на Криту може се и крајем октобра летовати)
    -врхунске плаже
    -разуђена обала,што укључује велики број острва,полуострва,залива
    -богато историјско наслеђе
    -велики број светских познатих филмова се снимао на острвима,због изузетне
    лепоте плаветнила(Грк Зорба,Велико плаветнило,Медитеранео,Мандолина
    капетана Корелија,Мама миа...)
    -нама Србима духовна блискост са Грцима
    -гостољубивост и хеленска лежерност домаћина
    -јефтинија је од Сардиније,Корзике које су по лепоти конкурентне
    -бољи геостратешки положај(Ангела Меркел није тражила презадуженој
    Хрватској острва,већ презадуженој Грчкој,тј. да Немачка има излаз на топла
    мора,у преводу да има коридоре
    -звук бузукија који просто мами,тера те кад га чујеш,да скочиш до прве
    туристичке агенције и потрошиш последње евре што си муком зарадио
    (Bane J., 4. avgust 2020 12:55)

    # Link komentara

  15. @Sardinija i Grcka zaboravili ste Mallorca,Menorca,Ibica i Formentera... lepse plaze u evropi nisam video i celi zivot putujem.. Sardinija koliko god lepa ima problem zagadjivanja na odredjenim mestima zato sto je NATO poligon za testiranje oruzja. Sve vam je dostupno na internet.
    (Boris, 4. avgust 2020 10:50)

    # Link komentara

  16. @Giga Podgorica

    Smesni ste vi milogorijanci sto visite po srpskim portalima, koga zanimaju vasi komentari, vest je o plazi u Grckoj i ti sada nesto "filozofiras", idite na vase sajtove ili na albanske, samo sto dalje vise.
    (odleprshayte wishe.., 4. avgust 2020 10:30)

    # Link komentara

  17. @ David
    Nijedan od navedenih gradova na Kreti nije pod UNESCO-ovom zaštitom. Ako ti je Heraklion prototip lijepog grada sa sa onim kaotičnim središnjim trgom i na njemu raspadajućim kućercima te bezličnim ogromnim dijelom modernih četvrti, tada ti svaka uvjerljivost pada u vodu. Slijedeći put svakako posjeti Rodos, to bi ti moglo proširiti horizonte...Usput, proguglaj što je sve u Dalmaciji i Istri pod UNESCO-ovim patronatom.
    (juraj, 4. avgust 2020 10:22)

    # Link komentara

  18. @kuste
    Nisi ti vidia Hrvatske, pogotovo Brač i Vis. Ne znan kako nekome mogu bit najbolje pješčane plaže di ti pjesak ulazi u borše, rukskake, po šugamanu, uši, kosu, pa onda u auto. I posli sve to čistit i prat. Ne bi minja kamene i šljunčane plaže, pogotovo sa one sa oblucima za ništa. Savršene i za plivanje ronjenje. A bia san na miljun pješčanih plaža od Havaja do lokalnih, kojih isto ima u Dalmaciji samo ih triba znat nać. Sritan put u Grčku
    (ST Varoš, 4. avgust 2020 10:12)

    # Link komentara

  19. Lepa jeste. E,sad, da peglam autom do tamo dole,ne znam da li bih zeleo sa decom. Sve sto zelimo,imamo u npr.Kalitei,Toroniju,Tripiti,Nea Rodi i uopste npr. sve juzno od Nikitija. Za manje goriva i manje para,ali svakako cela ova pomenuta obala je stvarno super.
    (Robi, 4. avgust 2020 10:03)

    # Link komentara

  20. Za svojih 50 godina, mogu da kažem da na Medieranu nema lepših plaža, mirisa i čistoće mora nego u Grčkoj. Do 1990. kao po pravilu svi smo uglavnom letovali na Jadranu, to se nekakao podrazumevalo. Verovatno su samo Makedonci odlazili u to vreme u Grčku zbog blizine mora. Obišao sam gotovo sve do svoje 20-te godine od Ankarana u Sloveniji do Velike peščane plaže kod Ulcinja. Tek nekoliko ostrva, Korčula, Krk, Rab, Pag, Mljet i Jakljan. Letovali smo po 3-4 nedelje, svakih sedam dana drugo mesto i tako svake godine na drugoj lokaciji. Istina lepo more i lepe plaže.
    A onda otkrijete početkom devedesetih Grčku i doživite civilizacijski šok. Raznovrsne plaže, odlična usluga, čisto more i što je najavažnije od svega, kupanje u toplom moru do početka novembra (Krit 1995.). To nemate nigde na Crnogorskom primorju ili u Hrvatskoj. Bio sam i na "čuvenoj" i izvikanoj plaži Pampleon na francuskoj rivijeri; ništa posebno, sem što možete da sretnete nekog poznatog Francuza ili holivudsku filmsku zvezdu (video tom prilikom glumicu Izabel Ađani).
    Konačno, svi najznačajniji romani poznatih svetskih pisaca (naročito tzv. letnji romani), uvek za lokaciju uzimaju Grčku i njena ostrva, ako već govorimo o Mediteranu (ako smem da preporučim, Džon Fauls; "Čarobnjak").
    (NN_lice, 4. avgust 2020 09:17)

    # Link komentara

  21. Znam da mi nećete objaviti komentar ali moram da ga napišem. Vi Hrvati koji se toliko hvalite obalom da zahvalite srpskoj vojsci koja je tu obalu ,,otela'' od Italijana 1918. godine.
    (deki, 4. avgust 2020 08:47)

    # Link komentara

  22. Rezime je sledeći. Grčka ima lepse plaže (ne računam Paralije, Haniotie, Pefkohorie I slična sela), Hrvatska ima lepse more.
    Ona Grčka koja je lepša od Hrvatske nije dostupna za našeg čoveka zbog visokih cena (Mikonos, Ios, Rodos...).

    Za mene je Rovinj najlepsi morski grad u Evropi bez premca.

    Obišao sam celu Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru, dobar deo Turske i Italije, kao i Španije. I na osnovu toga dajem utisak. Grčke plaže a Hrvatsko more bi bio pun pogodak.
    (drmr, 4. avgust 2020 08:23)

    # Link komentara

  23. Uopste mi nije jasna ova rasprava. Steta sto nema Grka, pa i pokoji Italijan, da se ukljuce u nju, pa da se Crnogorci, Hrvati i Grci i pokoji Italijan rasprave oko toga. U stvari, Crnogorci, Hrvati i Grci i pokoji Italijan bi rekli za one druge da im je obala divna, sto i jeste, svaka na svoj nacin. (Cnogorska nema ostrva i to joj fali) Ali, ovdje je rijec o nekoj anketi medju Srbima opsjednutim morem jer ga nemaju. Idite đe oćete! Smijesni ste sa ovom raspravom, ni samo ne znate koliko.
    (Giga Podgorica, 03. avgust 2020 22:48)

    Sa čime si ti opsednut kad blejiš na srpskom sajtu, pričaš istim tim jezikom? Da nisi možda slučajno Srbin? - rekoh ja tihim glasom da niko ne čuje...
    (konto, 4. avgust 2020 08:13)

    # Link komentara

  24. Bas su nabedjeni ovi hrvatisa morem. Pa Madjarska i Austrija koje nemaju more imaju veci broj turista od vas na godisnjem nivou. Jedno ostrvo Malorca isto tako vise turista nego cela Hrvatska. A najveci problem je sto vecina hrvata nikad nije nigde bila na moru osim u Hrvatskoj i tesko im je objasniti neke stvari.
    (moram reci, 4. avgust 2020 06:58)

    # Link komentara

  25. Au ljudi kako se pecate na mamac koji vam je zabacio ovaj trol da Hrvatska ima najlepše more. I onda vas 15 piše komentar i objašnjava mu. Jednostavno ignorišite.
    (Predrag, 4. avgust 2020 04:50)

    # Link komentara

  26. Svaka država ima nešto svoje i svaka je lijepa ali kad se sve sračuna, neka neko kaže ko može blizu Italije, Grčke, Hrvatske, Novog Zelanda i možda Papue Nove Gvineje po prirodnim ljepotama i kulturi? Komšije su vam u top 10 ako ne i u top 5 i po najstrožim standardima, like it or not..
    (DavajDavaj, 4. avgust 2020 04:34)

    # Link komentara

  27. Hrvati i crnogorci su jedini koji zive na moru i letuju na svom moru!
    (Zex, 4. avgust 2020 02:48)

    # Link komentara

  28. Skopelos...
    (Srđan, 4. avgust 2020 02:00)

    # Link komentara

  29. Грчка има најлепше море на свету.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вуче, 3. avgust 2020 14:04) # Link komentara

    jeste, ako si bio samo u Grcku i to ti je celi svet :D izguglaj Karibe malo...Azija, Australija...
    (josmoski, 3. avgust 2020 22:25)

    inace da dopunim, za ove ljutite shto lupaju minuse, ziveo sam 3 godine u Grcku, na obali, na moru, a zatim 3 i po godine u centralnoj Americi, pa valjda sam video i znam shta pricam :)
    (josmoski, 4. avgust 2020 01:14)

    # Link komentara

  30. Slovenska plaza Budva top za sve pobrojane. Kamencici, pogled na Havaje i pozare na Petrovackim planinama, kuvani kukuruz i stoni tenis. Dje to ima sve na jednom mjestu? O bandziju da ne pricam posto je na kraj plaze. A desno od doka sitni pijesak i Divlji kesten iz Zelenog gaja. Aj da se ne raspravljamo vise, glupo je...
    (Mile, 4. avgust 2020 00:41)

    # Link komentara

  31. Drzava Srbija nema more,ali srpski narod ima.Osamdeset posto stanovnika na Crnogorskoj obali su Crnogorci od kojih se njih 50% pisu kao Srbi.
    (to more je nase, 4. avgust 2020 00:33)

    # Link komentara

  32. @55 baci pogled na broj noćenja i prihode, city break nosi samo masovnost broja, a 2020. će biti na nuli, tog se svi odriču, ali ljetovanja samo rijetki.
    (bezimeni, 4. avgust 2020 00:26)

    # Link komentara

  33. Velika plaza Ulcinj. Evropska kopakabana, svratite.
    (porto, 4. avgust 2020 00:26)

    # Link komentara

  34. Meni su najjači oni koji pišu kako vole hrvatsko primorje zbog velikog broja borovih šuma na samim plažama i u fazonu su kako toga nigde više nema na svetu, a evo samo uzmite bilo koje grčko ostrvo, u Egejskom ili Jonskom moru i budite ubeđeni da ima više borovih šuma nego čitava hrvatska obala... :D Isto tako, pišu kako primorski gradovi u Grčkoj nisu toliko lepi i sređeni kao u Hrvatskoj a recimo samo na Kritu imate masu gradova sa neverovatnim kulturno-istorijskim nasleđem i čija je baština pod zaštitom UNESCO-a kao što su Iraklion (Heraklion), Jerapetra, Retimno, Hania (Hanja) a gde su Atina, Solun, gradići na ostalim ostrvima, na Peloponezu itd. Nijedan Dubrovnik, Pula, Rovinj, Split ne mogu parirati ovim nabrojanim kritskim gradovima po atraktivnosti i lepoti! Dakle, ni po kvalitetu usluga, ni po ljubaznosti, ni po uređenim plažama i čistoći mora, ni po lepoti gradova u priobalju Hrvatska ne može prići Grčkoj a jedina njena prednost je ta što se nalazi na zapadnom Balkanu i bliža je bogatim srednjoevropskim zemljama poput Austrije, Nemačke, Slovačke, Češke i Švajcarske i čiji državljani mogu i kolima da se upute na letovanje, dok je Grčka ipak u začelju Evrope.
    (David, 03. avgust 2020 23:55)

    U najmanju ruku bih rekao da ti je otac Grk.
    (NemanjaPG, 4. avgust 2020 00:22)

    # Link komentara

  35. Ja i dalje ne mogu da vjerujem kako stitite i hvalite Grcku kao da je vasa. Prelijepa zemlja, plaze...sve to stoji. Ali pretjeraste, pomislih da ste Grci kad citam ove komentare
    (boki, 4. avgust 2020 00:14)

    # Link komentara

  36. Crnogorska obala je najobičnija rivijera, tu nems više od 250 km, jedan Hvar ili Brač sami imaju dužinu obale kao cijela Crna Gora. Na Mediteranu svega par država ima ozbiljnu obalu, a od tih par Grčka i Hrvatska su creme de la creme jer imaju na stotine otoka.
    (bezimeni, 4. avgust 2020 00:12)

    # Link komentara

  37. Ovdje u Brelima ima 6 km plaža, od tog su dvije non stop u izboru za najbolju plažu na svijetu (Punta rata i Podrača), a realno svih 6 km plaža su takve, ne znaš koja je bolja.
    (bezimeni, 4. avgust 2020 00:07)

    # Link komentara

  38. Makarska rivijera je ništa drugo nego 60+ km šljunčane plaže s najljepšim oblucima i najboljim ulaskom u more. Ništa se ne da s tim usporediti, kakav pijesak i stijene.
    (bezimeni, 3. avgust 2020 23:56)

    # Link komentara

  39. Meni su najjači oni koji pišu kako vole hrvatsko primorje zbog velikog broja borovih šuma na samim plažama i u fazonu su kako toga nigde više nema na svetu, a evo samo uzmite bilo koje grčko ostrvo, u Egejskom ili Jonskom moru i budite ubeđeni da ima više borovih šuma nego čitava hrvatska obala... :D Isto tako, pišu kako primorski gradovi u Grčkoj nisu toliko lepi i sređeni kao u Hrvatskoj a recimo samo na Kritu imate masu gradova sa neverovatnim kulturno-istorijskim nasleđem i čija je baština pod zaštitom UNESCO-a kao što su Iraklion (Heraklion), Jerapetra, Retimno, Hania (Hanja) a gde su Atina, Solun, gradići na ostalim ostrvima, na Peloponezu itd. Nijedan Dubrovnik, Pula, Rovinj, Split ne mogu parirati ovim nabrojanim kritskim gradovima po atraktivnosti i lepoti! Dakle, ni po kvalitetu usluga, ni po ljubaznosti, ni po uređenim plažama i čistoći mora, ni po lepoti gradova u priobalju Hrvatska ne može prići Grčkoj a jedina njena prednost je ta što se nalazi na zapadnom Balkanu i bliža je bogatim srednjoevropskim zemljama poput Austrije, Nemačke, Slovačke, Češke i Švajcarske i čiji državljani mogu i kolima da se upute na letovanje, dok je Grčka ipak u začelju Evrope.
    (David, 3. avgust 2020 23:55)

    # Link komentara

  40. Ok
    (Tomislav Šalković, 3. avgust 2020 23:37)

    # Link komentara

  41. Ovi Hrvati su stvarno dosadni ovde na bilo kakvu vest o turizmu, a znaju samo za sopstveno more i misle da bukvalno ceo svet tamo letuje.
    Upravo sam pogledao statistike na nekoliko razlicitih izvora. Hrvatska je u Evropi na 14. mestu po broju stranih gostiju. Ni prva, ni druga, ni peta, ni deseta. Daleko iza Grcke (8), sa kojom toliko voli da se uporedjuje, pa vam je toliko krivo sto Srbi, kao i mnogi drugi, uglavnom letuju tamo umesto da valjda pate za vama. Ovaj jedan stavio Hrvatsku u istu recenicu sa Italijom i Novim Zelandom po prirodnim lepotama i kulturi, pa tek onda svi ostali! Pa ti, decko, onda ili stvarno nista u zivotu nisi video ili si totalno slep od nacionalizma. Stvarno, iskulirajte malo. I Madjarska ima vise stranih gostiju od Hrvatske, a jedna Ukrajina je petnaesta, sa tek nesto manje stranih gostiju, i to uz rat i bedu koju tamo imaju. Jeste, za Srbiju ste turisticka supersila, uvek cete i biti, ali stvarno ne znam cemu ta opsesija da i mi moramo da imamo isto, nerealno, misljenje o vasem znacaju u turizmu kakvo imate vi. Nemamo, nema ga niko osim vas. Uzivajte u vasoj obali, imate i turizam, ostavite nas na miru, svet je veliki i lep, niko ne pati za Hrvatskom ako ne ode u nju. Cetiri Balearska ostrva u Spaniji poseti turista koliko celu Hrvatsku. Pustite nas, pobogu, da procitamo bar jedan clanak o nekoj drugoj zemlji na moru bez da krenete kao papagaji svaki j...ni put o vasoj zemlji. Stvarno niste normalni.
    (55, 3. avgust 2020 23:33)

    # Link komentara

  42. More = Grčka
    (Heroj, 3. avgust 2020 23:21)

    # Link komentara

  43. Uopste mi nije jasna ova rasprava. Steta sto nema Grka, pa i pokoji Italijan, da se ukljuce u nju, pa da se Crnogorci, Hrvati i Grci i pokoji Italijan rasprave oko toga. U stvari, Crnogorci, Hrvati i Grci i pokoji Italijan bi rekli za one druge da im je obala divna, sto i jeste, svaka na svoj nacin. (Cnogorska nema ostrva i to joj fali) Ali, ovdje je rijec o nekoj anketi medju Srbima opsjednutim morem jer ga nemaju. Idite đe oćete! Smijesni ste sa ovom raspravom, ni samo ne znate koliko.
    (Giga Podgorica, 3. avgust 2020 22:48)

    # Link komentara

  44. "Za mene najljepse more je crnogorsko, moje. Ne znam zasto pojedini balave za Grckom, razumio bih da je to vase more ali nije."

    Pa sve je receno ovim komentarom. Svakome je svoje najlepse, svakom svoja deca, kuca, grad, more.. Logicno je da je Hrvatima najlepse hrvatsko more a Crnogorcima crnogorsko. Srbi nemaju more pa su objektivniji.. nama je svako tudje ali mozemo da kazemo koje je lepse a da to bude iskreno. Druga stvar, mi nemamo more pa mnogo vise idemo na razna mora. Vecina Hrvata koje znam nisu nikad ni bili u Grckoj ili gde drugde na moru i zbog mora.. poznaju svoje i to im je blizu i lepo. Srbi koji letuju su isli kojekuda od Grcke, CG, Turske, Egipta, Malte, Spanije.. Lakse je porediti kada si licno bio na vise mesta nego na osnovu fotografija na internetu.
    (Biba, 3. avgust 2020 22:29)

    # Link komentara

  45. A sunčev breg?
    (veljko, 3. avgust 2020 22:28)

    # Link komentara

  46. Грчка има најлепше море на свету.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вуче, 3. avgust 2020 14:04) # Link komentara

    jeste, ako si bio samo u Grcku i to ti je celi svet :D izguglaj Karibe malo...Azija, Australija...
    (josmoski, 3. avgust 2020 22:25)

    # Link komentara

  47. "Istočna obala Italije... Duga 1300 km.. Sve plaža. Ali ne vredi ničemu."
    (Mister, 03.
    Do poluostrva Gargano u Apuliji. A na samom jugu od Brindisija do Otranta, neverovatno lepe peščane plaže, tirkizno providno more, Torre dell'orso i druge.
    Inače Hrvati svi ističu da ne vole peščane plaže, onda su baš srecni , jer su im zapali kamen i šljunak. Ili je obrnuto, vole kamen i šljunak, jer je 95% obale takvo? I kao, samo furesti traže pesak. Pa i Italija i Španija su države s morem, ali su i jednima i drugima pojam lepote peščane plaže. I kada se prave (besmisleni) spiskovi top 10, sve su peščane. Nije tačno da se na njima voda zamuti i bude kao blato, bistra je čak i kad su talasi, kao npr. Falassarna na Kritu, plaže na Kikladima, Jonskom moru.
    (seasand., 3. avgust 2020 22:25)

    # Link komentara

  48. Grcka je po prirodnoj lepoti plaza sigurno prva u Evropi.
    Onima kojima ne odgovara pesak, licno ga isto ne volim,
    ostvro Krf ima plaze za svaciji ukus. A ako zelite cisto
    more, onda vam na Krfu preporucujem plazu BARBATI
    ca. jedan kilometar duga. A ako vam ni to nije dovoljno,
    sa brodicem oko 1 sat juzno od Krfa ima dva manja ostrva
    sa prekrasnim plazama PAXI i ANTIPAXI.
    (Turista, 3. avgust 2020 22:22)

    # Link komentara

  49. Ima i u Hrvatskoj pješčanih plaža. Npr. Ljubač kod Zadra. Ninska laguna, Kraljičina plaža, Sabunike u Privlaci, sve u blizini Zadra... Oko Zadra ima svih mogućih plaža na vrlo malom prostoru, veoma raznoliko. Tu ne ubrajam otoke, to je druga dimenzija.
    (Ivan, 3. avgust 2020 22:19)

    # Link komentara

  50. Preveza 13km.
    (Valentina Djokic, 3. avgust 2020 22:12)

    # Link komentara

  51. Kada sve saberem i oduzmem - Spanija.
    (Ana, 3. avgust 2020 22:10)

    # Link komentara

  52. @Max
    Ukucaj ti prijatelju u tražilicu Top 5, 10, 20, 100 najlepših plaža na svetu pa vidi koliko će se kamenitih i šljunkovitih plaža pojaviti. Vrhunska plaža nije kamenjar bez obzira što si se ti navikao i tako ti se sviđa. Kao što neko reče standard dobre plaže je sitan pesak, što svetliji da bi more bilo tirkizno. Taj pesak ne sme da pravi mulj kao u Ulcinju ili u Turskoj na Antalijskoj obali, nego da voda uvek bude bistra.
    To ti je nešto što većina smatra vrhunskom plažom a takvih je na celom Jadranu jako malo. Grčka ima mnogo vrhunskih plaža, Sardinija takođe. Dodatno tu je i temperatura vode, većina voli toplu vodu u koju možeš da uđeš brzo i ostaneš koliko ti je volja a ne da se kočiš i ulaziš pola sata dok se privikneš na temperaturu.
    Većina ljudi ne voli da gazi po kamenju ili da pliva u sandalama, a kada su talasi ni kamenita plaža ne garantuje kristalno čistu vodu a hodanje je dodatno neugodno i opasno.
    O ukusima ne vredi raspravljati ali ovde govorimo o onome što većina smatra vrhunskom plažom
    (prorok foka, 3. avgust 2020 21:58)

    # Link komentara

  53. Hrvatska je obala točno 6000 km. Hvala i dovidjenja, naravno sa 1200 otoka, isto kao i Grčka 15 000 km
    (walter, 3. avgust 2020 21:32)

    # Link komentara

  54. Istočna obala Italije... Duga 1300 km.. Sve plaža. Ali ne vredi ničemu.
    (Mister, 3. avgust 2020 21:25)

    # Link komentara

  55. Zamislite tu kolicinu kamenjarke po duznom kilometru kada je sezona.
    (VS, 3. avgust 2020 20:58)

    # Link komentara

  56. Cg@ Ti mora da se šališ! Pa ti ni G od prave Grčke ne vide! Znaš imali su moji roditelji stan u HN skoro 40 godina, ali to kako se vi bavite turizmom je blago rečeno smešno no to je neka druga tema. Meni je dovoljno to što je more čistije i toplije od onoga u CG i tačka.
    (Crnogorski Vojvođanin, 3. avgust 2020 20:21)

    # Link komentara

  57. @nba
    Rekao si carobnu rec SARDINIJA. Uz probrane grcke destinacije to je definitivno ostrvo sa najlepsim plazama na Mediteranu. Ukusi su razliciti ali se kao neki standard vrhunske plaze namece sitan beli pesak i bistra, topla, tirkizna voda. Maldivi, Karibi i taj fazon.
    Na Mediteranu se to moze videti samo na Sardiniji, pesak u Grckoj je uglavnom nesto tamniji, vrlo retko je beo.
    Sto se Grcke tice izbor je jako tezak i zavisi od ukusa. Mozda da malu prednost dam Kikladima ali nikako izvikanom Mikonosu i Santoriniju nego ostrvima Milos, Naxos, Paros. Nije lako dobaciti kolima do Naksosa ali sam ubedjen da bi postalo omiljeno srpsko ostrvo kada bi ga "otkrili".
    (Sardinija i Grcka, 3. avgust 2020 20:18)

    # Link komentara

  58. Italija, Hrvatska i Novi Zeland.
    Niko blizu ne može ovima po kulturnim i prirodnim ljepotama, bilo ti mrsko ili drago.
    (All in All, 3. avgust 2020 20:17)

    # Link komentara

  59. @Dulex
    Da, Stavros sa okolinom ima baš dugačke peščane plaže koje izgledaju predivno a i samo mesto je prostrano i ima dobar geografski položaj, ima neki svoj šarm za razliku od obližnje Asprovalte i Nea Vrasne koje su zbijenog tipa i baš su nekako bezlična mesta. Stavros me dosta podseća na Platamon po položaju i po onim dokovima i brodićima... :D Bio sam prethodnog leta i pozitivno se iznenadio s obzirom da sam otišao bez ikakvih očekivanja jer me je Hanioti godinu dana pre razočarao.
    Što se tiče kopnenog dela severnog Egeja i svih letovališta na Halkidikiju, u Olimpskoj i Solunskoj regiji koje sam obišao, jedino bih se nekada voleo vratiti u Platamon i Stavros, najlepši su od svih drugih i ne ostavljaju utisak tipičnih grčkih ribarskih mesta/sela koja su se u skorije vreme naprasno modernizovana i urbanizovana u turističke svrhe, jednostavno imaju ono nešto! :)
    (David, 3. avgust 2020 20:10)

    # Link komentara

  60. Velika plaza u Ulcinju je dugacka 12 km sa sitnim peskom i sigurno je jedna od najlepsih plaza u Evropi !
    (Top plaza, 3. avgust 2020 19:49)

    # Link komentara

  61. Управо у Црној Гори... дуго нисам био, није лоше, напредује се у свему, посебно у услузи... са хрватском сам се давно опростио, најмање из националистичких разлога, већ једноставно не волим тај хладан и нафуран шмек... али људи да се не лажемо, што се природних лепота тиче, плажа и мора посебно, ма цели јадран, све заједно са Црном Гором и Хрватском, ни ћошак Грчке... то плаветнило воде је непојмљиво за Јадран...
    (Невен, 3. avgust 2020 19:39)

    # Link komentara

  62. @ Milos
    Nemam namjeru polemizirati o tome cija obala i plaze su najbolje ili najljepse. Zanima me odakle vam informacije da u HR nema pjescanih plaza. Tko ima vremena i zelje neka ukuca u trazilicu [link] pjescane plaze u Hrvatskoj.hr . Imate i slike i lokacije. Od Istre do granice sa CG kao i na otocima imas pjescanih plaza. One u HR nisu toliko popularne medju domacim stanovnistvom ,mozda obiteljima dok su im djeca mala. Ne znam sta ste toliko zapeli za pjesak? Kad je more nemirno i valovito imas osjecaj da ulazis u zivo blato a ne u more. Kamen ili sitni sljunak i borova suma to je plaza po nasem ukusu. A neko je u komentarima pomenuo beton. Ja takve plaze u HR nisam vidio. Eventualno betonski mul za privez brodice ili gore oko Opatije gdje se to radilo zbog konfiguracije terena i popunjavanja rupa izmedju vecih stijena.
    (Max, 3. avgust 2020 19:36)

    # Link komentara

  63. Prije svega svako voli ono sto mu odgovara, za mene najljepse more je crnogorsko, moje. Ne znam zasto pojedini balave za Grckom, razumio bih da je to vase more...ali nije. Idite dje vam odgovara, pustite pricu
    (morača, 3. avgust 2020 19:25)

    # Link komentara

  64. Ljepsa je CG. Imate sve na sat dva. Velika plaza,ada bojana, sveti stefan,becic,boka kotorska,porto novi, porto montenegro,lustica bay, ako hocete imate i skadarska jezero najvece jezero na balkanu, rijeka tara najdublja rijeka evropi,rafting,Budva epicentar zabave,top hill najveca diskoteka , zabljak, cetinje itd. to nece imati grcka nikad i da ima moras avionom ili trajektom pa taxiem kao da ides u siriji ovamo na sat dva sto god zelis.
    (Cg, 3. avgust 2020 19:03)

    # Link komentara

  65. Grčka ima jedne od najlepših plaža na svetu!
    (iv, 03. avgust 2020 17:43)
    I nemala, kad ima obalu od skoro 15000km, i to bez ostrva.
    (bm, 3. avgust 2020 19:02)

    # Link komentara

  66. Poslednji deo plaže prema Prevezi, ispod mesta Mitikas odlikuje se veoma gustom šumom eukaliptusa, koja je savršena za sve ljubitelje prirodnog hlada.

    Ako je neko bio jel imaju Koale u šumi?
    (Šumaher, 3. avgust 2020 18:53)

    # Link komentara

  67. Pa ti idi u Holandiju na more onda i uživaj...
    (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 03. avgust 2020 15:14)
    Sredinom maja Lago Maggiore 7 dana, juni svaki vikend Holandija, juli 2 sedmice CG, 1 sedmica Rovinj, august i septembar svaki vikend Holandija! Uzivam koliko stignem! ;-)
    (xxx, 3. avgust 2020 18:33)

    # Link komentara

  68. @likalnopatriot
    Druze, pa samo Krf, malo i rekla bih gotovo svima pristupacno ostrvo, na primer, ima plaza za svaciju dusu, hoces sitan pesak, krupan pesak, stene (meni licno prelepa stenovita plaza Kasiopi), kamenje, male, velike plaze, uvale, a gde je sve ostalo...Lepo je biti patriota, ali malo realnosti nije na odmet.
    (teacher, 3. avgust 2020 18:26)

    # Link komentara

  69. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Mediteran? Svakako bih prije birao crnogorske plaze nego betonske hr plaze. Hvala
    (podgoricanin, 3. avgust 2020 18:17)

    # Link komentara

  70. ja ne volim pescene plaze :(
    (Savo, 3. avgust 2020 18:09)

    # Link komentara

  71. Haifa? Tela-Aviv? Proveriti
    (Bobo, 3. avgust 2020 18:07)

    # Link komentara

  72. Užas. Nema ladovine nigde. Sam pesak. Kamenjar i pesak .
    (milo, 3. avgust 2020 17:57)

    # Link komentara

  73. @uljez
    Hrvatska ima prelepu obalu, ali nije najlepsa ni na Jadranu, a kamoli sire.
    Crna Gora ima obalu dugu 300 km i lepse plaze od Hrvatske. Za razliku od Hrvata cije su plaze uglavnom iste, kamenjar i to je to, Crnogorci imaju raznovrsnost. Velika Plaza duga 13 kilometara, Ada Bojana, Kraljicina Plaza, Jaz, Boka Kotorska... Jednostavno raznovrsnije i lepsa je priroda, planine odmah iznad plaza, Skadarsko jezero na pola sata od Budve, a Boka Kotorska je jedinstvena.
    Sto se ostalog tice, s Grcima ne mozete da se merite, pescane plaze, cisto more, lepa priroda, a o plazama u Italiji bolje da ti ne pricam.
    (Milos, 3. avgust 2020 17:45)

    # Link komentara

  74. Grčka ima jedne od najlepših plaža na svetu!
    (iv, 3. avgust 2020 17:43)

    # Link komentara

  75. Gorica@ Hahahah kamene plaze?? Sta je to??? To su ti stine i mi domorodci najvise volimo kupanje na "divlje" dok pak furešti( stranci) vole ove razvikane plaze ili one iz promotivnih videa i razglednica. Medutim mi domaci volimo skrivene uvale kojih ima di god pozelis i to kupanje na stinama jer tamo je u pravilu duboko more i vrlo cisto. Osobno meni je najlipsa srednja Dalmacija pa doli prima jugu, Dubrovniku. Naravno i otoci... A te plaze s tom sitnom spržinom, skaljom( pijeskom) vole samo furešti i ljudi s dicom. Mi domorodci volimo cisto more di mozes otvorenih ociju ronit i plivat. Di kad izades osjetis sol na cilom tilu kako te stisce. Bia sam u Grckoj i nema se tu sta rec, predivno je ali Dalmacija i Istra po lipoti i lipoti mora uopce ne zaostaje. Nisi svjestan koliko lipih otoka( vecih i manjih) ima, koliko lipih gradova i gradica, mista.... Koliko lipih uvala i plaza za kupanje. Rugate se ka Hrvati imaju samo iljadu ipo km obale ka da je to malo:)))) I na tih iljadu ipo imamo cca 1200 otoka:))) Nadi mi zemlju koja to ima, na svitu. I na tim otocima i obali crkve, katedrale, utvrde, tvrdave, zidine i palace gradene u periodu zadnjih 2000 godina. Dioklecijanova palaca s sfingama, obeliskom donitim iz Egipta. S hramom u Puli iz rimskog carstva i Arenom koja je najocuvanija na cilom svitu jer jedina ime sve svodove i treca po velicini. Jos more drugih gradevina. I to pricamo o samo dvi regije, o Dalmaciji i Istri. A di su dvorci po Varazdinu i kontinentalnoj Hrvatskoj??
    (Che, 3. avgust 2020 17:37)

    # Link komentara

  76. Porediti Grčku i bilo koju zemlju na mediteranu je bezveze. Imaju vise ostrva nego sve ostale evropske zemlje zajedno verovatno. Ne znaš koje je lepše. Tri ili 4 mora. Imaš svaku varijantu, sa borovima ili bez, sa kamenom ili peskom I najbolje od svega da je toga toliko puno da na 90 posto lokacija je poluprazno. Samo mi nađite koja plaža na Jadranu može sa Mirtos plažom sa Kefalonije da se poredi, a takvih na Jonskim ostrvima ima na desetine. A sa Jonskim ostrvima ste tek na šestini onoga što je cela Grčka.
    (jox, 3. avgust 2020 17:27)

    # Link komentara

  77. najlepsa plaza po meni u Evropi je Nissi Beach, a dobre su mi bile i plaze Santorinija, Mikonosa. Sto se tice plaza na Jadranu one su ipak slabijeg kvaliteta, Grcka, Kipar, juznije, toplo more, siroke duge plaze, sitni pesak, i stabilno vreme.
    (seljadin, 3. avgust 2020 17:26)

    # Link komentara

  78. deset godina letujem u Prevezi , malo je reći da je dobro , treba videti i doživeti , pozdrav
    (night driver, 3. avgust 2020 17:25)

    # Link komentara

  79. Bečićka plaža izmislila svet za ovu. Sa prelepim, krupnim peskom, neobicne boje, koji je muti vodu i ne ulazi u pore.
    (Lady_B, 3. avgust 2020 16:47)

    # Link komentara

  80. @ucha

    Ja bih vam preporucila Skiatos ostrvo, prelepo je :) - nema vetra, hladnih struja (posto je na Egejskom moru) voda je nestvarno cista, tirkizna, prozirna i topla, sve plaze su pescane a iako je jako malo ostrvo ima ih cak oko 60 (plaza). I naravno ulaskom u vodu ne dize se nikakav mulj sve je potpuno bistro vidis dole svoja stopala I sjoljke :D - ovo za ove Iz CG i HR koji kao ne vole pesak hahahaha (ne znam na kakvim su to pescanim plazama bili kad im je sve mutno, ali u Grckoj ocigledno nisu).

    Inace Skiatos je prepun borova, cempresa, maslina, bas je "zeleno" ostrvo, i jako je lak za obilazenje posto je tako malo ostrvo... Stari grad je sa belim kucama, plavi prozori... uske ulicice, puno kafica I restorana... aaahh koliko mi nedostaje Grcka ove godine! Valjda ce ovo ludilo proci do sledece pa da nadoknadimo sve bar duplo :D
    (Bgg, 3. avgust 2020 16:46)

    # Link komentara

  81. Moje nežno stopalo naviklo da gazi pesak, na plaži, u moru...
    Skiatos, Zakintos, Tasos, Sitonia....
    Pesak koji se ne podiže sa dna dok ga gaziš po vodi, boja mora, što neko reče...

    Svaka čast HR i CG, ali moradoh sandale sa ozbiljnim kramponima da kupim.....

    Svakako, poštovanje za svačiji ukus, afinitet....
    (pedja 71, 3. avgust 2020 16:26)

    # Link komentara

  82. Proverio.
    Delimicno si u pravu. Texel nije plaza, nego je to ostrvo uz oblau Holandije, i imaju UKUPNO(!) 30km pescanih plaza, ali ne u jednom cugu nego nekoliko plaza zajedno.
    Kad smo vec kod Holandije, moram da kazem (a imamo i Google earth da to i potvrdi) da je u stvari cela Holandska obala jedna velika pescana plaza od vise stotina kilometara.
    Verovatno je i atlantska obala oko Bordoa u juznoj Francuskoj jos i duza 'pescana plaza'.
    (Verujem, ali i proveravam, 03. avgust 2020

    Sve u jednom cugu, proveri jos jednom Google Earth! ;-)
    (xxx, 3. avgust 2020 16:21)

    # Link komentara

  83. @likalnopatriot
    cenis da Grcka nema kamene plaze, borovinu...:-) smesan si. Probaj malo Skopelos npr, jug Krita...Ako ima nesto, za mene, u tome sto Srbija nema more je sto sam obisao Mediteran od Spanije do Izraela uzduz i popreko. Realno, grcka ostrva i Sardinija, klasa iznad svega.
    (nba, 3. avgust 2020 16:11)

    # Link komentara

  84. Gomila hrvata koja promovise njihovu obalu, ostavite nas na miru.
    Grcka, jonsko i egejsko more je zakon, plaza da biras, voda toplija nego Jadran, usluga bolja, sve jeftinije. Neuporedivo, ceo svet dolazi u Grcku na more samo mi fantaziramo i lazemo sami sebe kako su crnogorsko i hrvatsko more najlepsi.
    Grcka zauvek!!!!!!
    (dejan, 3. avgust 2020 16:00)

    # Link komentara

  85. e ovi vatikanski srbi su cirkus,grci 15000km obale,hrvati 1700,od toga 1500 kamencuga i beton,vrte 5 ostrva i to je to.
    (sasa, 3. avgust 2020 15:57)

    # Link komentara

  86. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Mislis na Jadransko more. i opet grijesis, kamene plaze. ne valja to pet para
    (GORICA, 3. avgust 2020 15:53)

    # Link komentara

  87. @Ellas Auuu, rodjace, pa nejlepse plaze u celoj Grckoj su ti na Sitoniji. Prvo ti je Halkidiki, pa onda sva ostrva. Nema vetra, talasa, hladnih struja.Voleo bih da vidim jos negde nesto toliko pitomo kao Halkidiki. To ti kaze neko ko je obisao veliki broj Grckih ostrva, ko je godisnje po min mesec dana, cak sam i ove godine posetio Kasandru na 2 nedelje. Nazalost, propade mi Sitonija avgusta.
    (ucha, 03. avgust 2020 15:28

    Sitonija je jako lepa, ali najlepše plaže u Grčkoj na Sitoniji? To je već stvar tvojih upitnih kriterijuma. Apsolutno netačno.
    (P, 3. avgust 2020 15:52)

    # Link komentara

  88. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Ma dzaba ti provokacija samo sitonija ima lepse plaze nego cela hrvatska
    (Xl, 3. avgust 2020 15:51)

    # Link komentara

  89. nevolim pješčane plaže. pogotovo ako vjetar puše. voda mutna, pjesak ulazi u piče i hranu zbog vjetra, prljav cjeli dan a u sobu kad dodjem torba sa blaže isto puna pjeska. Hrvatske kamene i čiste plaže zakon.
    (Crna Guja, 03. avgust 2020 14:45)

    Isti slučaj kod mene. Peščana plaža, dovoljno je da jedan čovek prodje pored tebe digne pesak i gotovo. Uđe u oči, uši, nos, užas. Uvuče se u peškire, svetlucaju narednih godinu dana. Stenovite i šljunkovite plaže po meni zakon, još ako se pomeša miris borovine sa obale divota božija.
    (statuskan, 3. avgust 2020 15:46)

    # Link komentara

  90. Pescana plaza Texel u Holandiji je 30km duga!
    (xxx, 3. avgust 2020 13:06)

    I sta ces da radis tamo?Da se kupas?
    (znate li vi koliko je 2 kilometara,ma ajte molim vas?, 3. avgust 2020 15:42)

    # Link komentara

  91. Priroda jr Grcima podarila lepe plaže, ali šta im to vredi kada je korov okolo i niko ih ne čisti. Imam utisak kada posle 10 godina dođem na istu plažu da su i pikavci i ostalo smeće od pre deset godina. Grci su lenji, slični nama, verovatno ih zbog toga volimo. U tom neredu i prljavštini se osećamo kao kod kuće.
    (ET, 3. avgust 2020 15:40)

    # Link komentara

  92. Чуј Хрватска и плаже... Балос, Порто Кацики, Егремни, Навађо, Миртос, Оранџ бич... не треба даље... не постоји ниједна плажа на Јадрану која може запети било којој од набројаних... а то је само почетак... једноставно дао им је Бог неописиву лепоту...
    (Невен, 3. avgust 2020 15:38)

    # Link komentara

  93. Prije bi skočio u more sa kamena ispod čempresa i bora u kristalno i čisto, nego setao 2 dana kroz fekalije i pesak da se okupam. Dzaba kilometri, više Korčula ima da ponudu nego pola Grcke. Pozdrav iz Smokvice.Vino,sir,med, ko Zeus sam a počašćen.
    (likalnopatriot, 3. avgust 2020 15:35)

    # Link komentara

  94. Gde se nalazi Mediteran? Jadransko more? ..ajde malo knjigu u ruke preko nego sto se čovek uputi na granicu.
    (mare, 3. avgust 2020 15:34)

    # Link komentara

  95. Pescana plaza Texel u Holandiji je 30km duga!
    (xxx, 03. avgust 2020 13:06)
    Zasto toliki minusi? Proverite sami!
    (xxx, 3. avgust 2020 14:15)

    Proverio.
    Delimicno si u pravu. Texel nije plaza, nego je to ostrvo uz oblau Holandije, i imaju UKUPNO(!) 30km pescanih plaza, ali ne u jednom cugu nego nekoliko plaza zajedno.
    Kad smo vec kod Holandije, moram da kazem (a imamo i Google earth da to i potvrdi) da je u stvari cela Holandska obala jedna velika pescana plaza od vise stotina kilometara.
    Verovatno je i atlantska obala oko Bordoa u juznoj Francuskoj jos i duza 'pescana plaza'.
    (Verujem, ali i proveravam, 3. avgust 2020 15:33)

    # Link komentara

  96. nevolim pješčane plaže. pogotovo ako vjetar puše. voda mutna, pjesak ulazi u piče i hranu zbog vjetra, prljav cjeli dan a u sobu kad dodjem torba sa blaže isto puna pjeska. Hrvatske kamene i čiste plaže zakon.
    (Crna Guja, 03. avgust 2020 14:45)

    Hahahahaha, jak argument...

    U mom slučaju, moja noga gazi samo pesak. Što sitniji to bolji...

    CG kamen i HR beton, ipak NE HVALA...
    (P-76ers, 3. avgust 2020 15:29)

    # Link komentara

  97. @Ellas Auuu, rodjace, pa nejlepse plaze u celoj Grckoj su ti na Sitoniji. Prvo ti je Halkidiki, pa onda sva ostrva. Nema vetra, talasa, hladnih struja.Voleo bih da vidim jos negde nesto toliko pitomo kao Halkidiki. To ti kaze neko ko je obisao veliki broj Grckih ostrva, ko je godisnje po min mesec dana, cak sam i ove godine posetio Kasandru na 2 nedelje. Nazalost, propade mi Sitonija avgusta.
    (ucha, 3. avgust 2020 15:28)

    # Link komentara

  98. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Ne moze se porediti naspram CG, iako je manja obala.
    (style, 03. avgust 2020 13:13)

    Možda vam je klima mediteranska...

    More nije, more je Adriatic (Jadran)...

    Ako mi je komšija Bred Pit, da li sam i ja Bred Pit???
    (P-76ers, 3. avgust 2020 15:24)

    # Link komentara

  99. Uporediti turističnu ponudu u GR i HR po bilo kom segmentu (pa i plaza) je neumesno. Jednostavno nisu u istom rangu.
    (afna, 3. avgust 2020 15:21)

    # Link komentara

  100. Nemojte ljudi sada, ko boga vas molim
    (VJ, 3. avgust 2020 15:18)

    # Link komentara

  101. xxx@

    Pa ti idi u Holandiju na more onda i uživaj...
    (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 3. avgust 2020 15:14)

    # Link komentara

  102. Smuvaš ribu uveče i ona ti kaže vidimo se sutra na plaži.
    (Miki, 3. avgust 2020 15:12)

    # Link komentara

  103. Amolofi preko puta Tasosa...raj na zemlji!
    (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 3. avgust 2020 15:11)

    # Link komentara

  104. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Hrvati nemaju plaze. Hrvati imaju obalu. Lepa jeste ali plaze 0.
    (petar pan, 3. avgust 2020 15:09)

    # Link komentara

  105. Slažem se da je jadranska obala prelepa, ali reći da je lepša od grčke obale,malo je previše. Nekoliko grčkih plaža su među najlepšim na svetu. Npr. Ekgremni, Porto katsiki, Elafonisi....
    (saša, 3. avgust 2020 15:05)

    # Link komentara

  106. Trsteno jes lijepa al brat bratu 50 metara plaže. Ako je to ona sa kaficem s jedne i restoranom sa druge strane.
    (Nindža, 03. avgust 2020 14:22)

    Bas mala plaza, ali simpaticna. Neko napisao gore velika plaza u UL, hrvati takvu plazu nemaju.
    (future, 3. avgust 2020 15:04)

    # Link komentara

  107. Trsteno jes lijepa al brat bratu 50 metara plaže. Ako je to ona sa kaficem s jedne i restoranom sa druge strane.
    (Nindža, 03. avgust 2020 14:22)

    jeste, to je ta. mala plaza, lijepa...
    (Dragan Zlatica, 3. avgust 2020 14:58)

    # Link komentara

  108. Jel ovo uvod da Grci otvaraju granice?
    (chypsy, 3. avgust 2020 14:58)

    # Link komentara

  109. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Ako hrvatske plaže porediš samo sa Halkidikijem i Olimpskom regijom u Grčkoj onda bi mogao da se složim sa tobom. Porediti jadransko more sa egejskim je krajnje neumesno. Kreneš za početak od istočne strane Peliona na kopnu, pa kreneš po ostrvima, za početak Sporadi - Skiatos, Skopelos i Alonisos. Posle će ti se sve kazati samo.
    (Ellas, 3. avgust 2020 14:48)

    # Link komentara

  110. nevolim pješčane plaže. pogotovo ako vjetar puše. voda mutna, pjesak ulazi u piče i hranu zbog vjetra, prljav cjeli dan a u sobu kad dodjem torba sa blaže isto puna pjeska. Hrvatske kamene i čiste plaže zakon.
    (Crna Guja, 3. avgust 2020 14:45)

    # Link komentara

  111. mediteran ili jadransko more? teško pitanje za pojedine
    (mare, 3. avgust 2020 14:44)

    # Link komentara

  112. Neko spomine hrvatske plaze:) :).. Dal si zaludan druze.. Jedan grcki otok tipa samos ima 35 plaza, sve do jedne bolje od svih hrvatskih plaza.... Hrvatska ima bol na bracu i to je sve.. Ostalo je kamenjar i betonirane rive koje sluze za vezivanja barki
    (kuste, 3. avgust 2020 14:28)

    # Link komentara

  113. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)
    U HR sam bio par puta 1980-ih i dosta za jedan život. Lepo, nema šta. Ali Grčka ima više obale, više ostrva, toplije i čistije more i za nas Srbe, bratski i domaćinski stav. Što se tiče Crne Gore, sa 73km plaža, ona je u rangu jednog prsta Halkidika po ponudi tako da je poređenje sa Grčkom bespredmetno kada imaju 50 puta više plaža i veću ponudu. U CG je prednost jezik i vlada domaća atmosfera, ali gužva, hladnije i "manje čisto" more su ozbiljni minusi.
    (blok, 3. avgust 2020 14:28)

    # Link komentara

  114. Na kakvim sam plažama bio, i to je deset hiljaditi dio šta grci imaju, u najmanju ruku ste smešni i vi i braća vam
    (ccccc, 3. avgust 2020 14:24)

    # Link komentara

  115. @Dragan Zlatica

    Trsteno jes lijepa al brat bratu 50 metara plaže. Ako je to ona sa kaficem s jedne i restoranom sa druge strane.
    (Nindža, 3. avgust 2020 14:22)

    # Link komentara

  116. Mislim i da je plaža od Stavrosa do ušća Strumice u Strimoniko zaliv oko 20-25 km neprekidnog peska!
    (Dulex, 3. avgust 2020 14:21)

    # Link komentara

  117. Pescana plaza Texel u Holandiji je 30km duga!
    (xxx, 03. avgust 2020 13:06)
    Zasto toliki minusi? Proverite sami!
    (xxx, 3. avgust 2020 14:15)

    # Link komentara

  118. "Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji."

    Hrvatska je nesumnjivo lepa zemlja i ina lepo more i lepe gradice na obali ali za najlepse plaze na Mediteranu bas ne mogu da se slozim. Uglavnom kameniten i male ili betonirane samo da se covek spusti u vec duboko more.. poneka sljunkovita uvalica. Grcka definitivno ima najlepse plaze, samo ostrvo Krf ili Lefkada ili Zakintos imaju raznovrsnije plaze od cele jadranske obale. Hoces kamen, hoces pescanu, hoces stene, hoces pecine, hoces tirkiznu vodu, hoces tamno plavu.. svega ima da se nadje na samo jednom ostrvu.
    (Biba, 3. avgust 2020 14:15)

    # Link komentara

  119. Грчка има најлепше море на свету.
    (Вуче, 3. avgust 2020 14:04)

    # Link komentara

  120. Ne volim takve plaze, monotone su, dosadne..ne volim ni pesak jer zna da zamuti vodu. Ali, to je samo moje misljenje, naravno. U ovoj situaciji je idealno kad mozes da se distanciras, tako da ok..
    (g, 3. avgust 2020 13:59)

    # Link komentara

  121. Ovo je ispod Vrahosa, Grci imaju toliko plaža da ne znaju šta će sa njima. Meni su mnogo lepše male uvale.
    (Upser, 3. avgust 2020 13:56)

    # Link komentara

  122. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Lijepa mjesta imaju, ali uglavnom kamenjar od plaza. CG plaze: Jaz, Buljarica, Velika plaza, Trsteno. Da ne pozelis nista vise
    (Dragan Zlatica, 3. avgust 2020 13:15)

    # Link komentara

  123. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 03. avgust 2020 13:03)

    Ne moze se porediti naspram CG, iako je manja obala.
    (style, 3. avgust 2020 13:13)

    # Link komentara

  124. Lijepa! I Velika plaza, Ulcinj. oko 12-13 km... Raj! obavezno posjetiti
    (podgorica, 3. avgust 2020 13:10)

    # Link komentara

  125. Pescana plaza Texel u Holandiji je 30km duga!
    (xxx, 3. avgust 2020 13:06)

    # Link komentara

  126. Najlepše plaže na Mediteranu imaju Hrvati. Raj na zemlji.
    (uljez, 3. avgust 2020 13:03)

    # Link komentara

  127. BiJo tu. Lepo
    (Dnevna doza prosečnog bota, 3. avgust 2020 11:36)

    # Link komentara

  128. A Bečići?
    (Kristjan, 3. avgust 2020 11:32)

    # Link komentara