Pobunila se mala ostrva: Ko će da dođe kad smo "visoko rizični"?

Mala grčka ostrva protestuju zbog zdravstvene klasifikacije Ministarstva zdravlja, gde su proglašene za "visoko rizične" destinacije. Tamo ovo vide kao pokušaj da se potkopa njihova borba za izlazak iz ekonomske krize nastale epidemijom koronavirusa.

Izvor: B92, Keep Talking Greece
Pošaljite komentar
  1. Do skoro sam bio ubedjen da nećemo na lerovanje, sad opet Skopelos se gleda.
    Realno, najrizičniji je put avionom, no do avgusta se može mnogo toga promeniti.
    A da budemo iskreni, sapun, topla voda na odmoru je ujutru i uveče. Videćemo već. Svakako, ako ostanu kojekakve restrikcije nije to to. Dogodine.
     (Miodrag, 29. maj 2020 14:09)

    # Link komentara

  2. Andrej, 28. maj 2020 18:32)
    Ti bre pojma nemas niocemu. To sto si bio na izletu ni malo ne znaci da si upoznao ostrvo. Nego, imaju grci pomorsku kompaniju Blue Star a ona brod koji se zove Patmos. I taj brod je plovio na Kalimnos.
     (ja, 28. maj 2020 22:35)

    # Link komentara

  3. @(Andrej, 28. maj 2020 18:32) Svako grcko ostrvo ima dobro opremljenu ambulantu (mnogo bolju nego nase cak i u vecim gradovima) i lekara poslatog sa “kopna” koji tamo zivi odredjen broj godina, pa dodje novi. Vecina ostrva ima heliped (pricamo o onima koja nemaju aerodrom, a ja cak bio na jednom ostrvu od 900 stanovnika koje ima aerodrom gde propelerci redovno slecu), a sva imaju dogovore sa manjim trajektima o hitnom medicinskom transportu.
    (ivan, 28. maj 2020 21:02)

    # Link komentara

  4. Gde nadjoste Kalimnos medju vecim ostrvima, on ima 30 stanovnika u sred sezone. Tamo se ide brodom sa Kosa i Rodosa na izlete jer je poznat po prodaji sundjera. Kakva ambulanta, ima doktora ako dodje brodicem u obilazak.
    (Andrej, 28. maj 2020 18:32)

    Ne lupetaj, kad nisi ni bio tamo i ne znas kakvo je ostrvo, ili ako si bio onda dalje od tog sundjera nisi nista ni video, turistički ne spada kao poseceno ostrvo, ali itekako ima stanovnika koji živi i radi tamo, i imaju solidnu bolnicu u kojoj sam bio , hvala bogu nista ozbiljno.
     (NebaCar, 28. maj 2020 20:56)

    # Link komentara

  5. Samo da otvore granu idem na omiljeni Skopelos , kakav rizik. Netaknuta priroda , fenomenalno more I divni ljudi. Da odmorim I duh I telo od ovog ludila...
     (dr, 28. maj 2020 19:30)

    # Link komentara

  6. Gde nadjoste Kalimnos medju vecim ostrvima, on ima 30 stanovnika u sred sezone. Tamo se ide brodom sa Kosa i Rodosa na izlete jer je poznat po prodaji sundjera. Kakva ambulanta, ima doktora ako dodje brodicem u obilazak.
     (Andrej, 28. maj 2020 18:32)

    # Link komentara