Daju besmislene vaučere ali ne i refundacije: Poverenje u turističku industriju nikad niže

Poverenje javnosti u turističku industriju sve je niže, jer avio-kompanije i turističke agencije i dalje odbijaju i odgađaju povraćaj novca za otkazivanje putovanja usled koronavirusa, samim tim kršeći zakon, pokazalo je novo istraživanje britanske grupe potrošača.

Najnoviji uvid u potrošače kompanije "Vič?" otkriva da se poverenje u avio-kompanije i agencije najniži u sedam godina prikupljanja podataka.

Izvor: B92, Gardijan
Pošaljite komentar
  1. Ja u Bih Blue uplatio letovanje u Turskoj, platio punu cenu aranzmana i +3% za osiguranje od otkaza koje mi daje za pravo da otkazem bez navodjenja razloga. Kada sam poslao zahtev dobijem odgovor da Opsti uslovi sada vise ne vaze...??? Eto tako, jednostrano. Kakva drzava takve i agencije.
     (Stojan, 23. maj 2020 11:15)

    # Link komentara

  2. Ljudi koristite razne aplikacije za rezervaciju, manite se više agencija.
     (VJ, 22. maj 2020 17:08)

    # Link komentara

  3. Samo se na jednom mestu plaća unapred.
    Jeftinije preko agencije ali u vreme globalizma i Net-a agencije su nepotrebne. Uzimaju vam pare sedeći i lažući.
    (SituiranOdavno, 22. maj 2020 12:01)

    # Link komentara

  4. (gospodjica persa, 21. maj 2020 19:13)

    Uz dužno poštovanje ali Vi ste krivi, ne vi lično već roditelji uopšte. Dozvoljavate da vas dribla direktor koji je u dilu sa agencijom. Čemu vam služe one roditeljske vajber grupe, da postujete gluposti ili da rešavate ovakvo jedno važno pitanje? Sve zavisi od vas roditelja, ali SVE! Dovoljno je da zapretite tužbom, inspekcijom ili medijima verujte odmah bi se problem misteriozno rešio. Ne treba vi njega da se plašite jer vam dete ide u tu školu, već on vas!
     (Dana, 22. maj 2020 09:51)

    # Link komentara

  5. I naše agencije ne izdaju još uvek vaučere, a o povratu novca ni ne govore. Mnoge nisu još ni otvorene. Pozivaju se na uredbu Vlade Srbije, ali kada treba dobiti vaučer onda muk. Bilo bi interesantno videti šta kažu po tom pitanju kada ih pitaju novinari...
     (Zver, 21. maj 2020 20:25)

    # Link komentara

  6. Ja nikada,nikada vise necu ici preko agencije, i to je misljenje i mojih bliznjih koji ce dobiti vaucere.Bukirati sam i kraj.Nismo majmuni vise.
    (Ana, 21. maj 2020 20:12)

    # Link komentara

  7. Ali zato ovi naši iz JUTE vraćaju pare. Šalim se, ne vraćaju.
     (dijagnoza, 21. maj 2020 19:18)

    # Link komentara

  8. Ne moramo da se bavimo stranim trzistima, eto i na domacem terenu ima vrlo interesantnih pitanja kao sto je pitanje nerealizovanih ekskurzija osmaka i zavrsnih godina srednjih skola. Neke skole su jos u aprilu vratile novac roditeljima, a u nekim, kao sto je osnovna skola u koju ide moje dete, jos uvek direktor pokusava da napravi "pos'o" sa turistickom agencijom, koja, da napomenem, godinama na neki volseban nacin, biva izabrana kao najpovoljnija ili mozda direktoru najmilija. Kada pitate za svoj novac, odgovor je - ceka se dogovor i preporuka ministarstava prosvete i turizma. Samo direktor zaboravlja da su roditelji njegovih osmaka danas dovoljno pismeni i obrazovani da znaju da ministarstvo prosvete ama bas nikakve veze nema sa tim sa kim ce skola ugovoriti i po kojim uslovima posao sa turistickom agencijom, sto je i sam ministar nekoliko puta napomenuo. Sto se tice ministarstva turizma ono tek nema veze sa saradnjom izmedju skole i agencije, pa prema tome, i povracaj novca apsolutno nije pitanje koje od ova dva ministarstva zavisi. Ali zato su uslovi pod kojima se otkazuju turisticka putovanja i vrsi povracaj novca klijentima sasvim jasni - proglasenje vanrednog stanja je apsolutno dovoljan razlog za povracaj novca. Ali ne i u nasoj skoli, gde se ceka nesto...ne znam samo sta...Zasto o tome ne pisete, da li je moguce da to nije dovoljno interesantna tema?
     (gospodjica persa, 21. maj 2020 19:13)

    # Link komentara