Upoznajte Novi Sad: Virtuelne ture umesto šetnje gradom VIDEO

Procene Svetske turističke organizacije za 2020. godinu bile su da će turizam u celom svetu doživeti rast u proseku za oko 3 do 4 odsto. Umesto toga, zbog pandemije, zabeležen je pad od oko 1,8 odsto. Međutim, turizmolozi tvrde da se ipak može putovati.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. A šta da vide? Urbanistički haos?
    Drvo sigurno neće videti...
    Novi Sad, u poslednjih dvadesetak godina je dobar primer za sve gradske arhitekte kako NE treba raditi.
    (Gale NS, 8. april 2020 13:09)

    # Link komentara

  2. Imamo večite priče i pričice o potencijalima, ali je sve totalno nebulozno obzirom da ni 2% potencijala nije iskorišćeno. Novi Sad i Beograd su jedini gradovi u Evropi koji neprečišćenu otpadnu vodu ispuštaju u Dunav. Beograd je najveći grad u Evropi koji nema metro. Novi Sad je imao tramvaj 1912. godine, ali ga nema 2020. U Beogradu je trenutno na snazi policijski čas, pa je opet Beograd među najzagađenijim gradovima na svetu. Austrijanci su pre 300 godina mogli da naprave Petrovaradinsku tvrđavu, a mi u 21. veku ne možemo da postavimo osvetljenje i interaktivne mape. Pogledajte samo na šta nam liče bivši koncentracioni logori Staro Sajmište i Topovske šupe u Beogradu, nema sličnog primera u Evropi. U bivšoj mrtvačnici se sada nalazi kuhinja restorana. Muzej Racije u Novom Sadu najavljuju već decenijama i, naravno, ništa od toga. Ne može turisti da bude lepo negde gde nije lepo ljudima koji tu žive. Kada ljudima koji tu žive postane lepo, udobno, pametno i korisno - turisti će sami dolaziti u tolikom broju da ćemo morati da se branimo od njih. Ovako je sve šuplja priča.
    (Dobronamernik, 8. april 2020 12:55)

    # Link komentara

  3. odes npr u Rumuniju,nije to daleko, vidis sta su lepi i sredjeni gradici i kako je to izgledalo nekad kod nas dok na vlast od 90tih nisu stupili kriminalci dodjosi i poceli da urnisu i Beograd i Novi Sad i sve ostale...
    (pera, 8. april 2020 08:34)

    # Link komentara

  4. Smorcina grad,sem Fruske Gore nema sta da ponudi po meni,a znam ga uzduz i popreko.
    (Тајни детектив Ђидо Мова, 8. april 2020 08:23)

    # Link komentara

  5. @ Ибарска ласица

    Jedini grad u Evropi koji ima naselja Šangaj i Bangladeš je?
    (Debeli Sava, 7. april 2020 17:42)

    # Link komentara

  6. Најлепши градови су.... Нови сад, врњачка бања, краљево, сомбор, сремски карловци
    (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 7. april 2020 16:32)

    # Link komentara