1. Prelep i mistican grad. Gradski prevoz odlicno uredjen. Beograd je selendra u poredjenju sa Istanbulom
    (R2D2, 15. decembar 2019 08:21)

    # Link komentara

  2. New York pa Istanbul, tačka. To je to što se tiče rang liste svetskih metropola i mora da bude jasno da to ne znači uvek sve najpozitivnije. U Istanbulu ćete naći i najbolje i najgore što postoji na planeti, i raj i pakao. Nije za svakoga i ne može svako istinski da ga upozna i doživi. Treba dosta snage, jakog stomaka i podrške. Sticajem čudnih okolnosti sam video malo više od onih što idu utabanim stazama. Ono što sam tamo video i doživeo nisam više nikada i nigde a bio sam na mnogo mesta.
    (City Slicker, 15. decembar 2019 00:33)

    # Link komentara

  3. Samo posetite crkvu koja je pretvorena u dzamiju...i sve ce vam biti jasno, i kakav su narod i kakva je drzava
     (MRc, 13. decembar 2019 21:27

    A samo posetite grad koji je imao preko 500 džamija, danas ima samo jednu...da, da...Beograd!
    Zato u Istanbulu ima sigurno više pravoslavnih crkava nego u BG.
    (Glupostima nikad kraja, 14. decembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  4. Btw, Muad Dib je ime meseca iznad planete Arakis (serijal knjiga o Dini, a ima i na filmu ? ) koje za svoje prezime uzima glavni lik i nema veze sa religijom već je deo SF serijala.
    (Neko iz mase, 14. decembar 2019 10:47)

    # Link komentara

  5. Ovaj sto je napisao za dve devojke u 2 ujutru... Ne kapiram, sta im rade? Siluju, kolju, tuku...? Pa vise komentara i uleta dobiju dve devojke u Kneza nego na Taksimu. O cemu ti to? A o Barselini i Rimu koje si spomenuo, u 2 ujutru necu ni da pricam, jer se moras probijati kroz more lezecih narkomana, pijanica i beskucnika... Tako da druze, ako ti je neko dobacivao devojci dok ste bili na moru u Turskoj, to je zato sto si mlitav, a o tvom vidjenju metropola u 2 ujutru mogu samo da kazem, budi musko!
    (Petar, 14. decembar 2019 10:47)

    # Link komentara

  6. @Muaddib

    Turci nisu nikada bili ispred ikoga. Imaju samo masu. U svemu onome što je islam dobro dao svetu u nauci, medicini, filozofiji nije bilo ni jednog Turčina. To su mahom bili Persijanci, današnji Iračani, Arapi... oni ništa svoje nisu napravili za sve ove godine u Konstantinopolju, samo su skrnavili starije građevine, njih doziđivali i koristili. Njihova veštačka uslužnost iza koje stoji samo korist je iritantna. Na pijacama koliko god da mislite da ćete cenjkanjem nešto da postignete, nećete, samo ćete biti prevareni (čik da kupite pravi šafran na pijaci začina). Jedino što vredi videti u tom gradu je ono što je ostalo od Vizantije što nisu oskrnavili.
    (Mare, 14. decembar 2019 10:23)

    # Link komentara

  7. 76er

    Blago si se izrazio, jer to kakvi su, od taksija do hotela, od ulice do restorana, to je teško opisati.

    Mrze i beskrajno su neprijatni, nekulturni i agresivni.
    Potkradaju bukvalno u svakoj prilici, sve, i svuda, bez trunke stida.
    I konačno, grad se davi u prljavštini kakve nema nigde u Evropi.

    Onima koji kažu da ima i čistih delova mogu da kažem samo da u gradu koji ima 180 km u prečniku, sigurno ima koji kvadrat bez đubreta.
    Ovde je tema Istanbul a ne beograd
    (miša, 13. decembar 2019 17:38)
    (bg, 14. decembar 2019 09:53)

    # Link komentara

  8. Prelep grad i jako cist obzirom da zivi oko 20 miliona stanovnika sa okolinom. Ima sta da se vidi, ali nije za vikend ture vec za najmanje 7 dana. Nikako autobusem do tamo vec avionom ako neko moze. Topla preporuka. Ne slusajte ostrascene nacionaliste. Istanbul je nesto sto se mora videti i osetiti.
    (Mrki pogled, 14. decembar 2019 08:39)

    # Link komentara

  9. Prelep grad, fascinantan, nepregledan, haotican, sto mu daje posebnu draz, mesto na kome su se ukrstale i smenjivale brojne civilazije i religije, na specificnom i jedinstvenom polozaju. Grad kao da je sastavljen od desetak manjih gradova, rastrkanih po brdima, i svaki je razlicit, od kvartova sa neboderima i trznim centrima do starih, istorijskih delova. E sad, da je toliko prljav i nije, izuzetno je cist za grad tolike velicine, Turci jesu specificni ali daleko od toga da su svi neprijatni i nekulturni. Svakako treba obici Aju Sofiju, Baziliku, Topkaki palatu, Dolmabahce, prosetati preko Galata mosta, sve do tornja, kaldrmisanim malim ulicima pa onda 3.5 km glavnom, Istiklal ulicom, sve do Taksim trga. Obici Sulejmanovu dzamiju (plavu mozete da preskocite), popiti kafu na nekom od kafica na krovovima preko puta dzamije, gde se pruza fascinantan pogled na Bosfor i suprotnu stranu. Otici do Chora crkve obavezno i Vaseljenske patrijarsije (ne radi nedeljom). Vidikovac Pjer Loti samo radnim danima, posto je vikendom prenatrpan lokalcima. Obici Baziliku i obeliske na Sultanahmetu. Obici fascinantnu Dolmabahce palatu, modernu rezidenciju sultana, gradjenu u evropskom stilu, van kompleksa imate kafic pored mora gde ce vam galebovi gledati u tanjir. Popiti kafu i pojesti nesto u nekom od bezbrojnih kafica i restorana, tradicionalnih ili modernih, u nekoj od sporednih ulicica, sa prelepim ambijentom. Grad nikoga ne ostavlja ravnodusnim, svakako je jedinstven dozivljaj.
    (mp, 14. decembar 2019 04:11)

    # Link komentara

  10. Volim da odem o vidim ali život u velikim gradovima čak i bolje organizovanih od Istambula, ne daj Bože.
    (zastava101specijal, 14. decembar 2019 01:40)

    # Link komentara

  11. Nekada si glupe ljude i lažove mogao izbeći odlaskom iz kafane a sada su svi dobili priliku da na portalima pokažu kakvi su. Prelep grad, posebno kada lipa cveta.
    (Zoran, 14. decembar 2019 01:35)

    # Link komentara

  12. zaobici...
    (pije Đoka sok, 14. decembar 2019 00:22)

    # Link komentara

  13. Kakav bre Tokio? Sta ima tamo lepo? Svetlece reklame? Zgrade od betona i stakla? To sto su svuda gedzeti? Cuo sam samo da imaju lepe vrtove al ako je zbog prirode, ne mora se bas do Tokia. Nista bez Evrope. Mada, ukusi se razlikuju pa neki obozavaju Novi Beograd sa sve trznim centrom Usce.
    (max, 13. decembar 2019 20:12)
    Kako si agresivno krenuo ja pomislio da si ziveo tamo 20 god, kad ono - "cuo sam" :D
    (Hrabri krojac, 13. decembar 2019 23:07)

    # Link komentara

  14. Ko je kopao tunele ispod zidina za vreme turske opsade Carigrada? Hehehe....
    (Branko, 13. decembar 2019 23:00)

    # Link komentara

  15. U Instanbulu sam proslavio svoj 66. rodjendan u oktobru mesecu.
    Od 7 dana koliko sam tamo bio 4 dana padala je kisa, tako da nisam
    mnogo video, pogotovo azijski deo grada. Grad je vrlo velik i naravno
    zbog svog polozaja i istorije vrlo interesantan. Ali, ziveti tamo ne bi
    nikako htio. Ako je lepo vreme, tada preporucujem obavezno provozati
    se brodom kroz Bosporos do Crnog mora, sa mnogo lepih gradjevina i vila. Naravno Bazar, i dve najpoznatije dzamije takodjer treba videti. Ostalo
    je kao i u mnogim drugim velikim gradovima. Medjutim, sta mi se nikako
    ne dopada, to su njihovi prodavaci i zato upozoravam posetioce da budu
    vrlo oprezni kod kupovine.
    (Turista, 13. decembar 2019 22:35)

    # Link komentara

  16. Ako trazite Ženevu u Instanbulu(ili obrnuto),na pogresnom ste mestu.Lepota je u oku posmatraca,sve mozete osudjivati ili obozavati izbor je na Vama...
    (Balkanikus, 13. decembar 2019 22:33)

    # Link komentara

  17. @...denzel
    Nisam znao da je to Napolen izjavio, ali ja sam isto to rekao kada sam se vratio iz Istanbula. Obišao sam dosta metropola u svijetu, ali Istanbul...to je nešto neuporedivo!
    (ultimatum, 13. decembar 2019 22:09)

    # Link komentara

  18. ... mislim da je Napoleon ovo rekao - Da je svet jedna drzava, Istanbul bi bio njen glavni grad!
    (denzel, 13. decembar 2019 21:53)

    # Link komentara

  19. 90% ljudi koji komentarisu nisu ni bili u Istanbulu,ma verovatno ni nigde iz Srbije.Istanbul ima preko 15 miliona stanovnika (nezvanicno preko 18miliona),tamo papiric jedan na ulici ne mozete da nadjete,sve cisto,uredno a toliko ljudi.Idite u nase gradove koji nemaju ni 100 hiljada stanovnika,Kragujevac,Krusevac i slicno,pa i u one vece,Nis,a posebno Beograd od nepunih 2 miliona,kao septicka jama,prljavo,nekulturno,uzasno.Bio sam u Istanbulu u vreme njihovog praznika(ramazana),svi zajedno uveve izadju sa prostirkama,cebadima i sede u parku kod Hipodroma,tamo nude sve ljude hranom,ogroman broj ljudi,ceo hipodrom pun.Sledece jutro dolazimo,nema jednog papirica na ulici,parku,sve cisto.Inace,ko nije znao,u Istanbulu nema pasa lutalica,za svakog psa koji nema vlasnika,duzni su da se brinu oni u cijem su "bloku" zgrada,i to na smenu svaka zgrada mesecno.Svaki je vakcinisan,redovno hranje,cipovan.Takodje,prvi su na sportskim desavanjima uveli audio pomoc za slepe ljude koji dodju u halu i dobiju slusalice da prate prenos meca uzivo.Ima jos milion stvari,ali kako objasniti ljudima koji zive u najgoroj rupi na svetu.da,u Istanbulu je sve jeftinije nego u Bg,a plate su im mnooogo vece.Ko ide nek se provoza metroom ispod mora,ide sa jednog kontinenta na drugi,a karta kosta manje nego jedna karta bus plus-a.
    (abcd, 13. decembar 2019 20:11)

    Nije cisto, nije uopste kao sto ti kazes, evo ja sam poslednji put bio u novembru. Primer tog cistog Istanbula i precistih Turaka; pecaju ribu iz jako prljavog mora, koju kasnije sluze svojim gostima, bez ikakvog ciscenja. Takodje prostor ispred restorana peru istom tom prljavom vodom, tako sto je pljusnu iz kofe bez ikakvog sredstva, pozdrav.
    (76er, 13. decembar 2019 21:50)

    # Link komentara

  20. “Turaka se vala jos nisam uzeleo”
    (Coyote, 13. decembar 2019 21:50)

    # Link komentara

  21. Samo posetite crkvu koja je pretvorena u dzamiju...i sve ce vam biti jasno, i kakav su narod i kakva je drzava
    (MRc, 13. decembar 2019 21:27)

    # Link komentara

  22. Cela SFRJ na jednom mestu.Impresivno,a ne tako daleko od nas.Treba videti.
    (ovo malo duše, 13. decembar 2019 21:24)

    # Link komentara

  23. pre nego sto sam posetio Istanbul, posetio sam tuce gradova i ziveo u USA, ziveo u EU gradovima, putovao par meseci po Kini, Tajvanu, Arapskim zemljama..... Ali.... Istanbul je za mene nesto posebno, taj grad na Bosforu, kad putujete brodom iz jednog dela u drugi, to je dozivljaj. Postoje veoma moderni delovi grada, koji se mogu uporediti sa Americkim gradovima, zatim dodjete u delove grada koji su par hiljada godina stari, koji pokazuju svu moc Vizantije, i Otomana, poput vremeplova. Neki delovi podsecaju na Zelenjak, kaldrma okomito spustanje ka luci i pijaca. Tvrdjava od Konstantinopolisa me podsetila na Smederevsku tvrdjavu, gde sam proveo veliki deo detinjstva, a neki delovi grada podsecaju na bulevar JNA od Slavije ka hramu Sv. Save.
    Grad je put kontrasta, kao ni jedan u svetu, iznanadio me je. Takodje mozete videti mnogo lepih devojki.
    (seljadin, 13. decembar 2019 21:22)

    # Link komentara

  24. Kad 2 devojke same u 2 ujutru budu mogle da setaju po Taksimu,a da ih niko ne smara i opseda, da se osecaju sigurno, kao sto mogu u Knezu, onda mozemo da pricamo o metropoli. Ziveo sam tamo i nikako ga ne bih poredio sa Rimom,Barselonom. Grad cine pre svega ljudi...a Turci su civilizacijski jos uvek dosta daleko od gradjana Rima,Barselone i ostalih evropskih metropola.
    (Stalno mi kradu nick, 13. decembar 2019 20:35)

    Bravo! Pravo u metu!
    (Firestarter, 13. decembar 2019 20:57)

    # Link komentara

  25. Kad 2 devojke same u 2 ujutru budu mogle da setaju po Taksimu,a da ih niko ne smara i opseda, da se osecaju sigurno, kao sto mogu u Knezu, onda mozemo da pricamo o metropoli. Ziveo sam tamo i nikako ga ne bih poredio sa Rimom,Barselonom. Grad cine pre svega ljudi...a Turci su civilizacijski jos uvek dosta daleko od gradjana Rima,Barselone i ostalih evropskih metropola.
    (Stalno mi kradu nick, 13. decembar 2019 20:35)

    # Link komentara

  26. Kakav li bi to tek grad bio da ga nisu osvojili Turci. Bio bi pandan Rimu i Parizu a mozda i velelepnijim
    (Biba, 13. decembar 2019 17:12)

    Ne bi. Ne znas istoriju. Krstasi na celu sa Papom i Venecijom su ga skoro sravnili sa zemljom i pretvorili u palanku. Veliko tursko carstvo mu je povratilo slavu. Sultani su sebe videli kao naslednike vizantijskih careva samo druge religije. Arhitektura je nastavljena sa manjim persijskim oplemenjivanjima. Aja Sofija je ostala ista. Samo su joj dodali minarete i prekrili (nisu unistili) mozaike. Isto se desilo sa svim ostalim carigradskim crkvama. Identicno Aji Sofiji tj sa dodatim minaretima i ulaznim dvoristem su izgradili jos stotine bogomolja (dzamija). Obnovili, ojacali i dogradili carigradske zidine. Istanbul ne samo da je i sve vreme nosio stari naziv vec je arhitektonski u potpunosti bio pravi vizantijski grad sa malo persijskog uticaja. Turci su sacuvali i razvijali Konstantinopolj bolje nego sto bi to bilo ko drugi. Mogao je opusteno da se pretvori u neku Sremsku Mitrovicu.
    (max, 13. decembar 2019 20:33)

    # Link komentara

  27. Da je ostao Grcki, tj. pravoslavni, bio bi prljaviji.
    To vam kazem bez zlobe, jer sam i sam Srbin (nazalost)!
    (Niki, 13. decembar 2019 20:30)

    # Link komentara

  28. Najlepsi deo provedenog vremena u Istanbulu je krstarenje Bosforom. Nesto sto ne sme da se propusti. Krstarenjem se vidi sva lepota i grandioznost grada i njegove geografske pozicije.
    (max, 13. decembar 2019 20:17)

    # Link komentara

  29. Istanbul je stvarno ogroman grad u kojem itekako ima šta da se vidi (bio 2017.) ali ipak ,, grad svih gradova" je Tokio !
    (Arch Enemy, 13. decembar 2019 19:05)

    Kakav bre Tokio? Sta ima tamo lepo? Svetlece reklame? Zgrade od betona i stakla? To sto su svuda gedzeti? Cuo sam samo da imaju lepe vrtove al ako je zbog prirode, ne mora se bas do Tokia. Nista bez Evrope. Mada, ukusi se razlikuju pa neki obozavaju Novi Beograd sa sve trznim centrom Usce.
    (max, 13. decembar 2019 20:12)

    # Link komentara

  30. 90% ljudi koji komentarisu nisu ni bili u Istanbulu,ma verovatno ni nigde iz Srbije.Istanbul ima preko 15 miliona stanovnika (nezvanicno preko 18miliona),tamo papiric jedan na ulici ne mozete da nadjete,sve cisto,uredno a toliko ljudi.Idite u nase gradove koji nemaju ni 100 hiljada stanovnika,Kragujevac,Krusevac i slicno,pa i u one vece,Nis,a posebno Beograd od nepunih 2 miliona,kao septicka jama,prljavo,nekulturno,uzasno.Bio sam u Istanbulu u vreme njihovog praznika(ramazana),svi zajedno uveve izadju sa prostirkama,cebadima i sede u parku kod Hipodroma,tamo nude sve ljude hranom,ogroman broj ljudi,ceo hipodrom pun.Sledece jutro dolazimo,nema jednog papirica na ulici,parku,sve cisto.Inace,ko nije znao,u Istanbulu nema pasa lutalica,za svakog psa koji nema vlasnika,duzni su da se brinu oni u cijem su "bloku" zgrada,i to na smenu svaka zgrada mesecno.Svaki je vakcinisan,redovno hranje,cipovan.Takodje,prvi su na sportskim desavanjima uveli audio pomoc za slepe ljude koji dodju u halu i dobiju slusalice da prate prenos meca uzivo.Ima jos milion stvari,ali kako objasniti ljudima koji zive u najgoroj rupi na svetu.da,u Istanbulu je sve jeftinije nego u Bg,a plate su im mnooogo vece.Ko ide nek se provoza metroom ispod mora,ide sa jednog kontinenta na drugi,a karta kosta manje nego jedna karta bus plus-a.
    (abcd, 13. decembar 2019 20:11)

    # Link komentara

  31. Bio vec nekoliko puta do sada, i idem ponovo u Martu. Prelep grad, cist, nema opusaka po ulicama kao kod nas . Beograd je rupcaga naspram Istanbula, a Srbi bi trebali da se malo ugledaju na Turke, i da manje prljaju svoj grad.
    (slavisa, 13. decembar 2019 20:03)

    # Link komentara

  32. Svi turistički lokaliteti u Konstantinopolju su precenjeni osim Svete Mudrosti. Bazilika cisterna je takva glupost u kojoj je mrkli mrak gde ljudi dolaze da vide dva kamena sa glavama meduza i mogu da se slikaju u osmanskoj odeći. Džamije se osećaju na noge. U gradu je gužva i haos. Na kapali čaršiji i bazaru začina možete samo da preskupo platite neku prevaru od začina. Vredi obići ono malo Vizantijskog što je ostalo. Predivne freske u crkvi Chora na koju su divljaci stavili raketu.
    (Pavle, 13. decembar 2019 20:00)

    # Link komentara

  33. Za nas Srbe, to je Konstantinopolh ili Carigrad, kakav vas, bre, Istambul spopao!?
    (Ahtung, 13. decembar 2019 19:47)

    # Link komentara

  34. Nisam opterećen ni religijom ni politikom, u Istanbulu sam bio dva puta i ono najlepše i najvrednije je iz perioda pre Turaka i tu je kraj priče pa nek se ljuti ko hoće. Istina je da u Istanbulu ima dosta normalnog civilizovanog naroda ali ima i takvih likova da na momente imaš osećaj da si u Kandaharu. U svakom slučaju, moja omiljena mesta ostaju evropske zemlje i Severna Amerika, taj mi način života i tradicija mnogo više leži.
    (Mario, 13. decembar 2019 19:47)

    # Link komentara

  35. Istanbul je stvarno ogroman grad u kojem itekako ima šta da se vidi (bio 2017.) ali ipak ,, grad svih gradova" je Tokio !
    (Arch Enemy, 13. decembar 2019 19:05)

    # Link komentara

  36. Prelijepo
    (Marko, 13. decembar 2019 18:56)

    # Link komentara

  37. Bio pre par meseci. Utisci prelepi. 6 dana autobusom,2 dana putovanje,4dana u hotelu 115 eura
    (Merlin, 13. decembar 2019 18:51)

    # Link komentara

  38. Grad je na lepom mestu ali izuzetno ruzan. Prljav nije, cak bas obrnuto. Plava dzamija i okolne dzamije su najprecenjenii turisticki lokaliteti koje sam ikada posetio.
    (Firestarter, 13. decembar 2019 18:46)

    # Link komentara

  39. Ja sam isao da polozim cvece na turbe Sultana Sulejmana, oca nase nacije i odam mu pocast.
    (srba, 13. decembar 2019 18:40)

    # Link komentara

  40. Necemo,hvala.
    (Madridista, 13. decembar 2019 18:38)

    # Link komentara

  41. Kad vec reklamirate tudju drzavu ( umesto neku lokaciju kod nas sto bi bilo logocno zar ne? )
    Bitno da ste rekli da se obavezno poseti plava dzamija i Kapali carsija gde nema nista intresantno da se vidi
    Plava dzamija bleda kopija Svete (Aje) Sofije koju svaki pravoslavac treba da poseti! E to je vec nesto!
    Obavezno Teodosijeve zidove popeti se na njih budite watcher on the wall kao nekada davno sto su bili hiljadu godina.. podvodnu cisternu, galata toranj, taxim sqver.. loleli ulicu za shoping.. grand bazar dere a isto sve ima jeftinije u Loleli
    E i cedjeni sokovi su im jeftini, probajte Nar :)
    Pozz i ne reklamirajte tudje gradove, a ako
    Morate bar se raspitajte sta bi MI trebali da obidjemo
    (checkmate, 13. decembar 2019 18:30)

    # Link komentara

  42. Cisterna Bazilike! Čarobni monumentalni prostor ispod nekadašnje antičke bazilike u blizini Aje Sofije, uz notorne istanbulske atrakcije svakako zaslužuje posjetu.
    (juraj, 13. decembar 2019 18:21)

    # Link komentara

  43. Porobljeni Konstantinopolj.
    (C i n i k, 13. decembar 2019 18:07)

    # Link komentara

  44. Najlepsi grad na svetu! Megalopolis sa svojih 22 miliona stanovnika,na najlepsem mestu na kugli zemaljskoj.
    (boban,nis, 13. decembar 2019 17:50)

    # Link komentara

  45. @76er Izgleda da ti nisi bio nigde van svog Stajkovca. Da si ikada bio u Istanbulu znao bi da su Turci trenutno godinama ispred nas.
    (Muad'dib, 13. decembar 2019 17:12)
    Odgovorio bih ti nesto, ali obzirom na tvoj nick vidim da si religijski obojen, dok u mom slucaju ja nikakvih problema sa religijom njihovom nemam. A ne, nece biti napredniji kad samo Istanbul ima 20 miliona stanovnika. Proputovao sam ja dovoljno, nasumicni tastatura zene i djeca ba covece.
    (76er, 13. decembar 2019 17:44)

    # Link komentara

  46. Bio sam tamo...I nije me se preterano dojmio taj grad. Stalno sam tražio tu neku veličanstvenost o kojoj se govori ali na kraju stekoh utisak da je Istanbul ustvari precenjen.
    Ima toliko lepših gradova na ovoj planeti.
    (marko_sthlm, 13. decembar 2019 17:43)

    # Link komentara

  47. Bio u Istanbulu pre mesec dana
    mogu reći da nema ni lepšeg mesta na kome može biti grad smešten ni tako upropašćenijeg i slrnavljenog od strane naroda koji je kao stoka. Prelaze ulicu na crveno, bacaju djubre gde stignu čak i na najvećim turističkim lokalitetima.
    (Србин 100%, 13. decembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  48. 76er

    Blago si se izrazio, jer to kakvi su, od taksija do hotela, od ulice do restorana, to je teško opisati.

    Mrze i beskrajno su neprijatni, nekulturni i agresivni.
    Potkradaju bukvalno u svakoj prilici, sve, i svuda, bez trunke stida.
    I konačno, grad se davi u prljavštini kakve nema nigde u Evropi.

    Onima koji kažu da ima i čistih delova mogu da kažem samo da u gradu koji ima 180 km u prečniku, sigurno ima koji kvadrat bez đubreta.
    (miša, 13. decembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  49. Bio, lepo bilo, dobri domacini i nikad vise za svoje pare ne bih otisao...
    (Surovo Realan, 13. decembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  50. istanbul metropola. nema veze sa ostatkom turske. i ko kaze da je prljav i da su stoka laze. ima naravno siromasnih delova...ali sve u svemu mogao bih bez problema da zivim tamo.
    (Mr. O, 13. decembar 2019 17:27)

    # Link komentara

  51. Kakav li bi to tek grad bio da ga nisu osvojili Turci. Bio bi pandan Rimu i Parizu a mozda i velelepnijim
    (Biba, 13. decembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  52. @76er Izgleda da ti nisi bio nigde van svog Stajkovca. Da si ikada bio u Istanbulu znao bi da su Turci trenutno godinama ispred nas.
    (Muad'dib, 13. decembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  53. Slusajte, kao neko ko je posetio ovaj grad, rekao bih sledece, Turci imaju srecu da imaju u svojoj teriroriji najlepsu lokaciju na svetu, a i najbolju, misleci na Bosfor i sam grad naravno, a oni to skrnave svojom prljavoscu i divljastvom. Prokleta bila 1453.
    (76er, 13. decembar 2019 16:51)

    # Link komentara