1. @ (zenskinja, 05. oktobar 2019 16:52)

  Pa 27-godišnjaci su samo kod nas mladi ljudi. Na Zapadu, školovana osoba od 27 godina, ima master diplomu i 5-6 godina rada u struci...

  Ja sam, ovde kod nas, sa 27 godina, imao diplomu, položen pravosudni ispit, jedno dete i drugo na putu i bio upravo unapređen na mesto direktora jedne multinacionalne kompanije koja radi kod nas. Rukovodio sam imovinom koja je bila vrednija od četvrt milijarde evra, dok su se moji prijatelji još uvek vukli po studentskim domovima i "spremali" ispite...
   (ja, 7. oktobar 2019 08:43)

  # Link komentara

 2. Pa, zato što je najviša....
   (Smuleco, 6. oktobar 2019 22:42)

  # Link komentara

 3. @Salto

  nisi u pravu. poslom sam vezan za Afriku poslednjih nekoliko godina, nekih 20tak puta sam bio (firma u kojoj radim ima puno projekata po Africi).
  Izmedju ostalog, proveo sam neko vreme u JA.
  Realnost je da belacko stanovnistvo se iseljava i to vidno, sto posledicno utice i na ekonomiju...
  zatim, u politici i drzavnoj administraciji, 99% su crnci. Recimo, privredna delegacija JA, sa kojom sam imao sastanke 2018 u pks, svih 11 clanova crni, itd

  Realnost je da tu ekonomiju drze belci, koji polako nestaju. Uopste nije tacno da cvetaju ruze.. Npr, Nigerija je sada veca ekonomija od JA.

  Moj licni izbor je Botswana. Svajcarska Afrike....
  Ko je bio, shvatice
  (novosadjanin, 6. oktobar 2019 01:49)

  # Link komentara

 4. @salto
  Interesuje me da li si nekad bio dole? Prošle godine u avgustu se Tramp preventivno oglasio da bi moglo biti intrvencije ukoliko bi se desilo ono što su najavljivali (nacionalizacija zemlje). Revanšizam postoji i samo čeka priliku da ispliva. Njihov pandan našem EPSu, ogromna firma sa 50.000 zaposlenih, među privih 10 proizvođača struje u svetu, nekada uspešan kompanija, belaca sada nigde ni u srednjem menadžmentu. U ovom trenutku firma duguje preko 48 milijardi randa iliti 16 milijardi evra. Crni koji su tamo na pozicijama samo gledaju da se nagrabe dok traje, slično kao i kod nas. Još se ništa nije desilo, ali treba da znaš da postoji dosta jaka struja koja zagovara scenario Zimbabvea. Država koja je hranila skoro celu Afriku je uzela belom čoveku zemlju, jer je beli čovek bio kriv za sve. Vidi ih gde su danas. Elem jako lepa i bogata zemlja koja u ovom trenutku ne ide u dobrom pravcu. Dakle nije sve crno i belo.
   (Duke 0711, 6. oktobar 2019 00:12)

  # Link komentara

 5. Južnoafrička republika posle povlačenja belačke vlasti i masovnog iseljavanja belaca je propao projekat.(bot na kvadrat, 05. oktobar 2019 17:15)Nije se belačka vlast povukla, već je domorodačko, većinsko stanovništvo izborio da ima ista prava kao i belci. Nije bilo nikakvog revanšizma ili osvete prema belim kolonizatotima, koji su vekovima tlačili crnačku većinu. Nije bilo otimanja zemlje i druge imovine, koje su belci stekli izrabljavanjem crnaca. Nije bilo iseljavanja belaca, osim onih koji nisu mogli da prihvate da imaju ista prava kao i crnci. Belačka manjina i dalje ima u svom posedu najveći deo bogatstva JAR-a. Za razliku od vremena pod aparhejdom Južnoafrička republika je danas priznata i poštovana u celom svetu, članica je BRIKS-a i mnogih međunarodni institucija. Ekonomski je jača nego ikada.
   (salto, 5. oktobar 2019 22:20)

  # Link komentara

 6. Niko ne govori!
   (kolee, 5. oktobar 2019 20:00)

  # Link komentara

 7. Južnoafrička republika posle povlačenja belačke vlasti i masovnog iseljavanja belaca je propao projekat.
   (bot na kvadrat, 5. oktobar 2019 17:15)

  # Link komentara

 8. Gde je ona sa 27 god stekla iskustvo da vodi jedan ovakav projekat. Svaka cast
  (zenskinja, 5. oktobar 2019 16:52)

  # Link komentara

 9. zato sto ce da bude najvisa na celom jednom kontinentu...
   (ja, 5. oktobar 2019 14:31)

  # Link komentara

 10. Nije neka vest da su većina žene,ali je vest po meni da je takav jedan projekat nadgledala osoba koja ima samo 27 godina!
  (neko iz struke, 5. oktobar 2019 14:01)

  # Link komentara