Iskoristite lepo vreme i obiđite 10 najlepših plaža Peloponeza

Ako se još niste spustili južno od Atine u Grčkoj, pravo je vreme da obiđete lepote Peloponeza. Dok će u Srbiji narednih dana biti hladnije, na Peloponezu i omiljenom letovalištu mnogih Srba Halkidikiju očekuje se lepo vreme i temperature iznad 30 stepeni Celzijusovih.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Bila sam i u drugim delovima Grcke, ostrvima u Egejskom i Jonskom moru, na Halkidikiju i svagde mi je bilo ok, ali Peloponez je nešto posebno. Kao sto već neko napisa, gde god da odete nećete pogrešiti.
  (Maki, 16. avgust 2019 18:54)

  # Link komentara

 2. Pelopnez je prelep. Ali moja destinacija godinama je Kefalonija.
   (Novi Beograd, 15. avgust 2019 11:44)

  # Link komentara

 3. Peloponez je esencija Grcke i to je ona prava Grcka, i u poslednje vreme samo na njemu letujem, ponajvise u Mesiniji. Na Voidikili sam bio i mogu reci da je stvarno jedan nestvaran, gotovo nadrealan ambijent i potpuno mogu razumeti ocaranost Homera njime. Zaliv u omega obliku, okrenut prema zapadu tako da sunce zalazi tacno kroz uzani ulaz i uranja u more. Iznad se nalazi nestorova pecina, gde su pronadjeni tragovi obitavanja ljudi od pre 6000 godina. Jeste malo udaljeno i dugo se putuje, ali Peloponez je prepun prirodnih lepota i istorijskih mesta, tako da je odmor na njemu stvarno jedinstven dozivljaj. Za svaku preporuku Nafplio, Monemvasia, Metoni, ma gde god necete se prevariti.
  (Stari Zemunac, 14. avgust 2019 16:17)

  # Link komentara

 4. Preleponez
  (Dr.Bre, 14. avgust 2019 14:30)

  # Link komentara

 5. Upravo se vratili sa Elafonisosa (plaza Simos). Dovoljno je samo reci da se plaza nalazi cesto na top listama najlepsih svetskih i evropskih plaza. Trenutno je 16. na evropskoj top listi na trip advisory-u. Nista vise.

  U tekstu nije spomenuta: Monemvasia, Githio, poluostrvo Mani, pecine Diros, ma svasta nesto....
  (bigor, 14. avgust 2019 12:59)

  # Link komentara

 6. Pa od Srba tamo niko ne ide, a pogotovu ih ne interesuju istorijske gradjevine! Srbi samo posecuju Leptokariju i slicne kloake Grcke! Uvek znaju gde je najjeftiniji paradajz, a o Sparti i Mikeni pojma nemaju. Verovatno misle da su to lokalni fudbalski klubovi!
   (veteran, 14. avgust 2019 12:42)

  # Link komentara

 7. Peleponez ima sve što treba. Prebogat deo Grčke što se tiče istorije, dobro more i plaže. Bez auta ništa.
   (mare, 14. avgust 2019 11:33)

  # Link komentara

 8. Sopot najlepše mesto na svetu
   (Jan Vertongen, 14. avgust 2019 10:26)

  # Link komentara