1. Bili pre tri nedelje, videli i ako bog da idemo ponovo. Masovnog turizma u klasicnom smislu nema, i nece ga vervatno nikada ni biti zbog cena, ali opet ima dovoljno turista. Nema engleskog na svakom koraku zato sto nema mnogo engleza a i franzuzi drze do svog jezika. Prema nama su svi bili ljubazni i ako ne govorimo francuski. Tura brodom oko Bonifacija je za svaku preporuku.
    (Mihajlo_Peric, 12. avgust 2019 18:34)

    # Link komentara

  2. Oko 10 km na sever, na istočnoj strani ostrva je najlepsa plaza na svetu Palombaggia.
    (dottore, 12. avgust 2019 10:10)

    # Link komentara

  3. Prelepa boja mora, ali ove stenčuge mi se nikako ne sviđaju.
    (Sloteru Niče, 12. avgust 2019 08:06)

    # Link komentara

  4. 13 година одлазим тамо на одмор . Познајем је Капа до Бонифаћа. Сваки део прелеп и на свој начин и планине и море. После првог одласка на Корзику нисам никада отишао на неко друго море. Тешко је замислити да нешто лепше постоји ..sempre corse... видимо се у августу...
    (корто, 12. avgust 2019 07:56)

    # Link komentara

  5. Od Livorna na Corsica Ferry - oko 4 sata vožnje i povratna je oko 350€ na prelepu Korziku. Imaju valjda 70 vrhova preko 2000m, lepa kamena sela, Ajaccio je jedini grad koji ima prelepu gradsku plažu sa čistim morem, gde god sam bio do sada plaža može biti lepa (Barcelona) ali mi more nije čisto (ili obratno). Ubedljivo mi je najlepša plaža je Capo di Feno - raj za surfere i decu - non-stop talasi. Bonifacijo je predivan, omiljeno letovalište kraljevske porodice iz Monaka. Na severozapadu kada se vozite autom imate predivne crvene stene kao u Arizoni. Hrana super, cene jesu više, pa nemojte da idete tamo sa namerom da štedite.
    (Frit, 12. avgust 2019 04:43)

    # Link komentara

  6. Boravili smo u Bonifaciju krajem Juna 2015. dugi dani, carobne plaze, fascinantna kuhinja.......pogled na Sardiniju. Otidjite do ostrva Kavali, malog arhipelaga istocno od Bonifacija. Za razliku od Sardinije na Korzici je nudizam dobrodosao. Plaze su razvucene i neverovatno ciste, sa lepim restoranima. Jedno od mesta na koje cemo sigurno ponovo otici. Nismo istrazili unutrasnjost ostrva osim jednodnevnog izleta do naseobine pretvorene u otvoreni muzej, stare 6-7,000 godina.
    Inace, kad je u pitanju kuhinja, Korzika je poznata po crnim svinjama hranjenim kestenom. Bolje mesne preradjevine, ukljucujuci prsutu do sada nisam probao.
    Pokusajte da se smestite na vrhu brda, u starom gradu i uzivate u pogledu, zalasku sunca, ili ispijajuci prvu jutarnju kaficu u nekom malom restorancicu u uskim, kaldrmisanim ulicicama. Korzika zauvek....

    Srdacan pozdrav iz Perta, Australija
    (Rale iz 6 Kaplara, 12. avgust 2019 03:36)

    # Link komentara

  7. Isli smo ferijem iz Nice do severa Korzike i proveli 5 dana u Porto Vechio na jugu. Obisli ceo jug i krenuli ka Sardiniji opet ferijem Bonifaccio - Santa Tereza. Trenutno na Sardiniji na severu Porto Rotondo. Svuda su horde turista. Bonifaccio je prelep ali je prakticno nemoguce naci parking. Gosti su mahom Francuzi ali ima i drugih nacija. Na Korzici je prakticno nemoguce naci mesto da spustis peskir na plazi. Postoje i manje pristupacne plaze ali je i dalje svuda guzva. Jedina prednost sto je jako kulturan svet i sto se na plazi u beach baru cesto moze cuti i klasicna muzika. Nema buke, roditelji utisavaju decu, ne postoji opusak na ulici, nisam video djubre, sve je uredjeno i pod konac. Sardinija je druga prica. Isto nema mesta za peskir ali je svuda buka i zamor. Set lezaljki ide i do 120 eur. Plaze na Sardiniji su nesto najlepse sto sam video ali ceo dozivljaj kvari zaista ogroman broj turista.Ne postoji skrivena uvala, mala plaza bez ljudi... Prvi put videh zene sa cizmama na plazi i muskarce sa louis vitton torbama. Cene variraju ali generalno sve je jako skupo u poredjenju sa Grckom, cak i Hrvatskom. Pivo je cca 5-6 eur, kokteli idu i do 20. Pokusah da u par recim stavim ovo iskustvo, svakako vredi videti ali daleko od toga da je jug Korzike "neotkriven".
    (Gasa, 12. avgust 2019 00:20)

    # Link komentara

  8. Verovatno sam obisao Sve najbolje na svetu sto treba obici u zadnjih 10 godina,Bonifacio je extra. Vrhunsko mesto,jos bi preslozio da se poseti Manorca(pored majorke),Tenerife I las Palma’s takodje. Veliki poz
    (Dejan Durasinovic, 12. avgust 2019 00:05)

    # Link komentara

  9. Korzika je skuplja od drugih mesta na Mediteranu i ima uslugu na nivou linoleuma. Izrazito neljubazni po restoranima, vodu sa česme naplaćuju.
    Priroda spektakularna.
    (Vladimir, 11. avgust 2019 23:13)

    # Link komentara

  10. proputovao sam i video dosta toga...Korzika mi je sledeca destinscija
    (leri ptica, 11. avgust 2019 22:08)

    # Link komentara

  11. Spojio Korziku (Ajjacio) i Sardiniju (Kala Ganone i Caljari). Pun pogodak. Prosli smo kroz Binifacio na trajekt za Sardiniju. Korzika je malo skuplja ali mi se cini lepsa od Sardinije. Francuzi cuvaju svoja sela mnogo bolje od Italijana. Obazno popiti kafu na vrhu planine kod mesta Piana, Prelepa je oblast kod Porto-Veccio takodje. Ko moze da prisusti malo vise Evrica na gomili svakako dobar put.
    (Johny Grobar, 11. avgust 2019 21:59)

    # Link komentara

  12. Bili smo 2016 god i na sardiniji i na korzici u svojoj reziji kolima i bilo nam je super, ponovicemo :)
    (mim, 11. avgust 2019 21:45)

    # Link komentara

  13. Nikako u avgustu, tad je cela Italija dole na odmoru, ljudi k'o mrava.
    (kunta bez kinte, 11. avgust 2019 21:34)

    # Link komentara

  14. Sjajno izgleda. Baš čitam knjigu "Kolomba" koja se dešava na KOrzici od pre 2 veka kada su i oni imali krvnu osvetu. KAd bi nagrada za pročitanu knjigu o ovom sjajnom ostrvu bila plaćeni odmor od makar tri dana. Inače autor je Merimee, roman je kratak, odlično koncipiran, pa izvol‚te narode.
    (JivaNS, 11. avgust 2019 21:18)

    # Link komentara

  15. "Mnoge znamenitosti nalaze se ispod površine i potrebno je uložiti dosta napora i energije da se do njih dođe."

    ovo podrazumeva novac.
    (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 11. avgust 2019 20:17)

    # Link komentara

  16. korzika i sardinija, idite dok još nije upropašteno...
    (šemsudin, 11. avgust 2019 19:28)

    # Link komentara

  17. U Bonifacio je najpoželjnije stiči preko Sardinije. Brod koji polazi iz Santa Teresa Gallura za 40-tak minuta stiže na susjedni otok. Pogled na Bonifacio koji leži na vrhu dramatične stometarske litice nad morem je fascinirajući, a plovidba kroz fjordoliki kanjon do gradske luke je nezaboravna. Prepun šarma i ugođaja gradić je sjajna polazišna točka za obilazak Korzike, koja je i sa svojim brojnim drugim lokacijama - urbanim aglomeracijama i prirodnim fenomenima - jednako očaravajuća.
    (korzika u srcu, 11. avgust 2019 19:27)

    # Link komentara