1. Blago svima koji ovaj raj mogu sebi priustiti. Na zalost nisam od tih .Za vas koji mozete lepo se provedite.
    (Neko, 20. jun 2019 23:21)

    NE! Upravo i bas ti ces biti jedan od nas koji smo doziveli ovo prelepo ostrvo! Zivot traje dovoljno dugo da je sve moguce. Veruj, zeli i naci ces nacin! Samo ne odustaj i ne misli da je to nedostizno i preskupo. Novac je poslednja i najmanje vazna stavka za ostvarivanje ovakvih ciljeva. Ovo je stvar duha, a ne kuca i Bmw.
    Nemam ni dinara ustedjevine, ali znam da cu jednog dana ponovo setati kroz Argostoli gde ces me upravo ti kao zemljaka pozvati na pivo. Siguran sam u to kao sto sam siguran da je danas osvanuo najduzi dan u godini, leto je!
    (A.P., 21. jun 2019 10:59)

    # Link komentara

  2. @gangula,
    prvo ne razumem cemu taj pezorativni naziv u pokusaju “Lefkadomani”. Dozvoli ljudima da im se svidi nesto razlicito od tebe. Svako za svoj novac letuje tamo gde mu se vise svidja i prenosi utiske sa svojih putovanja. Bio sam dva puta na Lefkadi i jednom na Kefaloniji, svojim kolima naravno, tako sam oba ostrva obisao uzduz i popreko. I na mene je Lefkada ostavila veci utisak. Sto neko ispod rece, ako odete prvo na Lefkadu posle nje ce vam Kefalonija biti ok ali ne i “wow”. Ne kazem, Kefalonija je stvarno prelepa ali ZA MOJ UKUS Lefkada je lepsa. Upravo ta divljina Lefkade je ono sto je mene najvise privuklo. Plaze Kefalonije su odlicne ali za nijansu ispod onih na Lefkadi. Opet ZA MOJ UKUS. Inace nije tacno da se sa istoka na zapad mora ici preko planine, postoji odlican put celim obimom ostrva. Za mene je Kefalonija za razliku od Lefkade previse komercijalizovana i “pripotomljena” ali cu je svakako ponovo posetiti sledece godine kad stigne bebac bas iz razloga jer je “pitomija” i lakse se dolazi do plaza. Inace, Fiskardo na Kefaloniji je mesto gde mogu da zamislim sebe kako provodim ostatak zivota sa porodicom. Pozdrav i lepo se provedi na narednim letovanjima, samo bez toliko ostrascenosti. Ipak je to odmor ;)
    (Vladimir, 21. jun 2019 08:36)

    # Link komentara

  3. Obisao sam sva ostrva Jonskog mora, meni omiljeni deo Grcke! E sad koje ostrvo je najlepse vise zavisi od licnih afiniteta! Meni je Krf omiljen, ali svakako Kefalonija mora da se dozivi. Predivne plaze, priroda, kultura... Fiskardo je kao nacrtan a Argostoli vas nece oduseviti, preziveo je gadan zemljotres pa danas ne deluje impresivno. Ali samo ostrvo, vidikovci na severu, divno! Ko moze neka ode i naravno bez kola nista necete videti!
    (Metropola, 21. jun 2019 08:32)

    # Link komentara

  4. eehh ta Kefalonija..obisao pet ostrva ,Kefalanija najlepsa..Ako idete tamo,obavezno mesto Lasi..laganom setnjom se stize do Argostolija,glavnog grada ostrva..obavezno ujutru na setaliste Argostolija da vidite kornjace..mi smo iznajmili skuter,bolje je od auta posto vidis vise i samo stajes i uzivas po celi dan..ove god smo dobili bebicu pa ne moze nigde,al ako bog da sl.godine ponovo..mesto sigurno gde bi ostao ceo zivot..svako dobro
    (bob, 21. jun 2019 08:13)

    # Link komentara

  5. Sigurno sam 5 puta letovao na Lefkadi, a prošle godine nedelju dana Lefkada, nedelju Kefalonija po prvi put, a za nedelju dana ponovo ali ovaj put samo Kefa. Lefkada je svakako raj za oči, ali osim mykros gialos plaže iza Nidrija, sve plaže su istog tipa na zapadnoj strani. Glavna mana Lefkade je što je voda uglavnom hladnija i što neretko ima talasa koji onemogućavaju ulazak u vodu, a kamoli plivanje (i prošle godine i 2012. mi se to desilo). E tu na red dolazi Kefa - preko 80 plaža od kojih je 30ak dostupno kolima. Tekst je lepo objasnio, zapadna strana su plaže tipa Lefkada, severni deo manje plaže ali često bez gužve, antisamos na istoku kao bazen mirna, a na jugu izbor svakog tipa peska - žuti, crni, crveni, narandžasti sa glinom za mazanje lica i tela (Ksi). Sada veliku prednost dajem Kefi. Mana - ostrvo je veće od Lefkade, vožnja po ostrvu je mnogo zahtevnije - često je sa jedne strane provalija, non stop krivine, često ima kamenja na putu od odrona od zemljotresa od pre par godina, koze i balkanska sorta krave buša su jako često uz put ili na putu, pa budite jako oprezni u vožnji. Malo manja mana - za Myrtos mora da se porani kako bi se našao parking, a sama plaža nema nikakvu infrastrukturu (nema kafića, prodavnica i sl, što je čest slučaj na celoj Kefaloniji koja je više podređena Englezima jer uglavnom svuda ima uglavnom samo taverni). A realno na Myrtosu kao na Lefkadi, od belih kamencica toplota od sunca bude jača i postane nesnosljivo u nekom trenutku.
    (blah blah, 21. jun 2019 07:37)

    # Link komentara

  6. Meni je mrtva trka između Lefkade i Kefalinije. Svako ostrvo ima nešto svoje. Putevi i priroda na Kefaliniji su sjajne, to je prednost u odnosu na Lefkadu. Moj utisak je da su plaže na Lefkadi mnogo lepše. Dosta su nepristupačnije nego na Kefaloniji, ali su na Kefaloniji dosta dalje jer je veće ostrvo. Oba ostrva su mi ostala u prelepom sećanju pa mi je teško da se odlučim. A na Kefaloniji, na Mirtosu me je momak verio... :-))) Krf iskreno ne bih mogla da stavim rame uz rame uz ova dva sto se tiče plaža. Mnogo lepše su na ova dva ostrva. Grad Krf je bozanstven.
    (los anđeles, 21. jun 2019 00:39)

    # Link komentara

  7. Gangula@Delimično si u pravu, sve što ima Lefkada ima i Kefalonija samo još u većoj meri, medjutim zanemaruješ činjenicu da je Kefa skuplja 30 % i da je dodatni izdatak trajekt. Sa obzirom da sam poslednjih 9 godina na jednom ili drugom ostrvu, mogu ti reći da mi za letovanje na Kefaloniji treba prosečno 400-500 eur više za 10 dana. To je velika razlika za prosečnog Srbina. Kada se vozam po Lefkadi u svakom kutku ostrva ima naših tablica, dok na Kefaloniji sveukupno sa mnom nema više od 15-20 naših auta!
    (savke, 21. jun 2019 00:29)

    # Link komentara

  8. Samo za kraci odmor. Zapadna obala je tirkizna, istocna nije, prelijepa plaza na zapadnoj obali, pecina je presmijena i mala... sve u svemu posle dva dana ubijanje od dosade, a nisam neko ko juri provod.
    (delboj, 21. jun 2019 00:27)

    # Link komentara

  9. Lefkada je br 1
    (Neko, 21. jun 2019 00:13)

    # Link komentara

  10. Blago svima koji ovaj raj mogu sebi priustiti. Na zalost nisam od tih .Za vas koji mozete lepo se provedite.
    (Neko, 20. jun 2019 23:21)

    # Link komentara

  11. Kefalonija je najlepša destinacija na kojoj sam bio. Pobeđuje i Lefkadu i Krf mada je mrtva trka. Lassi je najbolji izbor i naravno isključivo sopstvenim prevozom. Fiskardo i Assos na severu su extra..Jezero Melisani i pećinu obavezno obići. Skala je totalni promašaj. Ko ode tamo i to busem jako se zeznuo tj. nije video ništa od Kefalonije.
    (miki, 20. jun 2019 23:01)

    # Link komentara

  12. Voda je svuda ista, razlika je dna mora koja odlucuje boju vode
    (Sandzak, 20. jun 2019 22:55)

    # Link komentara

  13. Ove godine planiramo Kefaloniju. Bili smo na Lefkadu 14' i 15'
    Kakva je situacija sto se tice puteva? Koliko su udaljene plaze jedna od druge i kako su uredjene. Citao sam dosta po forumima. Inace, kolima cemo kako bismo obisli sto vise! I da, kakva je situacija sa smestajom da li smemo da se upustimo pa tamo da trazimo? Sad krajem jula nas cetvoro?
    (Haisenberg, 20. jun 2019 22:25)

    # Link komentara

  14. Ostrva su najveća prevara letovanja
    (frantic voša, 20. jun 2019 21:52)

    # Link komentara

  15. Na putu ka Kefaloniji imate pored Kozanija mesto koje se zove Serbijana, tamo su nekad živeli Srbi...
    (Srdjan bg, 20. jun 2019 21:26)

    # Link komentara

  16. kefalonija ali kolima ili iznajmljivanje automobila na 5-6 dana.neverovatno raznoliko ostrvo.u sebi sadrzi i lefkadu i krf i halkidiki sto se plaza tice.najbolje je biti lociran u blizini argistolija (lurdata,mousata...) i odatle vam je sve jednako udaljeno.nase agencije vode u skalu ili lassi.lassi je bolji izbor jer je blizr svemu sto vredi videti.npr.od skale do fiscarda treba vise od 2 sata automobilim.obici petani,mirtis,xi,pesadu..imate klip na yt 88 beaches of kefalonia pa odgledajte i odaberite...odlicna kamera i muzika...pozdrav svima i da idite preko bitolja/prilepa
    na prelazu niki uglavnom se ceka do 5 min u sezoni.pozdrav !
    (denjepr, 20. jun 2019 20:42)

    # Link komentara

  17. Možda su ukusi subjektivni ali Kefalonija je iako je to teško, lepša i od Lefkade i Zakintosa. Putna infrastruktura fenomenalna, skoro pa autoput ide dijagonalom preko ostrva, naselja su autentična, pogled sa planine fantazija, plaže raznovrsne, poluostrvo Asos, luka Fiskardo, prešao sam po 1000km na ovim ostrvima, obišao svaki kutak.
    (Urke, 20. jun 2019 20:23)

    # Link komentara

  18. Nesto bitno za nase turiste sam zaboravio da napisem u prethodnom postu. Na Kefaloniji Republika Srbija ima pocasnog konzula, gospodina Viktora Ruhotasa, jednog zaista sjajnog coveka , iskrenog prijatelja naseg naroda, coveka za koga imam samo reci hvale, uvek spremnog da pomog e nasim drzavljanima u svim nepredvidjenim, problematicnim situacijama. Tako da znate, da ukoliko se nadjete u nekoj nezeljenoj situaciji imate kome da se obratite za pomoc na licu mesta.
    (Lesli Eldridz, 20. jun 2019 20:13)

    # Link komentara

  19. prelepo ostrvo. Dodao bi jos i malo mesto Assos (mislim), podseca na Siciliju
    (Silja, 20. jun 2019 20:08)

    # Link komentara

  20. Štrumf Kefalo je sa Kefalonije :)
    (Mr. No, 20. jun 2019 20:06)

    # Link komentara

  21. Lefkadomani postaju baš iritantni, posebno sa konstatacijom da je Lefkada lepša od Kefalonije bla, bla, truć, a argumenata nigde. Ili su površno obišli Kefaloniju ili nisu ni bili tamo. Kefalonija je lepša od Lefkade iz više razloga:
    1. Lepša priroda tu posebno mislim nacionalni park, tako nešto na Lefkadi videti nećete. Provozajte se trasom od Fiskarda do Mirtosa takvih vidikovaca nećete naći na mnogo mesta ili od Agia Efimije ka Fiskardu.
    2. plaže- Egremni, Milos, Megali Petra ili Avali su stvarno vrhunske plaže po svim standardima, ali Kefalonija ima plaže koje su barem tog ranga (Platia Amos, Fteri, Amidi, Kotsoupia, Petani, pa i Mirtos) + što Kefalonija ima daleko veći i raznovrsniji izbor. Plaže u šumi (Horgota, Foki, Kimilia, Dafnoudi), pesak Makris gialos, Koroni, Lefka...
    3. ostrvo daleko rasterećenije od Lefkade koja je postala prava džungla poslednjih godina. Atmosfera na Kefaloniji je daleko pristojnija.
    4. daleko bolji putevi, lakše ćete doći od istoka na zapad što na Lefkadi je potpuno nemoguće, moguće je preko planine Elati, ali ko je prošao tim putem zna da je to vrlo zeznut posao.
    5. više lepih gradića. Sem Lefkasa, Nidrija i Vasilikija to je to što možete iole urbano videti. Fiscardo, Asos, Argostoli, Liksuri, Sami, Poros, Skala
    Eto bar 5 ključnih razloga zašto pre Kefalonija nego Lefkada. Voleo bih da čujem Lefkadomane šta je to na Lefkadi toliko bolje od Kefalonije.
    (Gangula, 20. jun 2019 19:59)

    # Link komentara

  22. Kefalonija 2013, najlepse letovanje ikada..sva lepota Grcke na ovom ostrvu..
    (Issa, 20. jun 2019 19:31)

    # Link komentara

  23. Posle Lefkade mozda i najlepse jonsko ostrvo.
    (fizioterapeut, 20. jun 2019 19:15)

    # Link komentara

  24. Veoma lepo ostrvo. Priroda i raznolikost plaza su vrhunski. Zapadna strana lici na Lefkadu, severna na Jadran, istocna na Krf, a na juznoj su pescane plaze, plus jos specificne plaze kao sto je Ksi sa peskom boje kafe i glinenim sivim stenama.
    Čim se stigne na Kefaloniju odmah se uoci da je znatno manje komercijalizovano od Lefkade. Giros, pa to mora da se potrazi i ne nadajte se XXXL girosu kao na Lefkadi. Kefalonija ne misli mnogo na srpskog turistu.
    (Goran, 20. jun 2019 19:11)

    # Link komentara

  25. Bio sam na oba ostrva prednost dajem Lefkadi
    (đorđo, 20. jun 2019 19:04)

    # Link komentara

  26. Postoji Jos jedna atrakcija u Argostoliju: kornjace Careta Careta.Svaki Dan ih je bar nekoliko izmedju luke I pesackog mosta.
    (Karlo Akrobata, 20. jun 2019 18:52)

    # Link komentara

  27. Sva ostrva su raj, i u Jonskom i u Egejskom moru, ali i mesta kao Parga, itd. A onda i Peloponez! Samo Srbi se vuku po onom tužnom Halkidikiju, greota..
    (tja, 20. jun 2019 18:14)

    # Link komentara

  28. moje najlepše letovanje do sad. Mada sam samo jednom bio na dalekim destinacijama
    (jojo, 20. jun 2019 17:35)

    # Link komentara

  29. Prelepo ostrvo,veoma sadrzajno..po meni najbolji izbor na Jonskom moru!
    (dejan, 20. jun 2019 17:27)

    # Link komentara

  30. Kefalonija se san snova!
    (Igor D, 20. jun 2019 17:11)

    # Link komentara

  31. Kefalonija je nešto najlepše što Grčka ima. Nestvaran spoj lepote prirode, obale i mora.
    (Boško, 20. jun 2019 17:07)

    # Link komentara

  32. Kao što sugeriše fotografija, možete da obiđete i Atrejevu riznicu u Mikeni, kad ste već na Kefaloniji.
    (J., 20. jun 2019 17:02)

    # Link komentara

  33. Najlepse ostrvo Grcke definitivno, priroda je neverovatno i more precisto i tirkizno.
    Skala ima prelepu i dugacku plazu gde svako moze da pronadje mir za sebe. Mirtos, Petani, Ksi, Vatsa, sve prelepe plaze sa prelepim morem.
    (Ana, 20. jun 2019 16:39)

    # Link komentara

  34. Jednostavno, prelepa je to zemlja!
    (afna, 20. jun 2019 16:34)

    # Link komentara

  35. Prelepo ostrvo u svakom pogledu ali ljudi koji zive ne kefaloniji, bez obzira da li su rodjeni tamo ili se doselili iz drugih delova grcke su prevaranti, svi do jednog. Za evro ce vas prevariti ako mogu. Doduse, takvi su i medju sobom, to i sami priznaju. Njima je to sasvim normalno i drustveno prihvatljivo. Ja lično, dok sam živeo tamo nisam mogao to da prihvatim pa i dan danas ne mogu. Tako da, ako idete, uživajte u ostrvu a sa lokalcima pun oprez.
    (Lesli Eldridz, 20. jun 2019 16:18)

    # Link komentara

  36. Lična preporuka je da prvo odete na Kefaloniju, pa onda na Lefkadu, jer će vam Kefalonija posle Lefkade biti samo okej, ali ne i vau.
    (Milan, 20. jun 2019 16:07)

    # Link komentara

  37. Sve je prelepo, plaže, boja vode, miris ostrva... Mora unapred sve da se rezerviše, i hotel i trajakt. Moja preporuka je pre Sami nego Skala.
    PS Kefalonija je lepša od Lefkade ?
    (Žanka, 20. jun 2019 16:05)

    # Link komentara

  38. Bio pre tri godine, ekstra ostrvo. Nikad se bolje nisam odmorio nego na kefaloniji
    (shile, 20. jun 2019 15:34)

    # Link komentara

  39. Carobno ostrvo...od mondenskog Fiskarda do Skale na jugu. Plaze su vec svima poznate, ne znam kome se ne bi dopala Mirtas plaza i one boje mora. Ljudi su vrlo gostoljubivi a atmosfera gospodska. Izlet na Itaku je preporuka, kao i rent-a-kar jer je grehota propustiti nesto od mnogih lepih mesta. Od nepomenutog u tekstu - na brdu iznad mesta Skala je predivan restoran sa najboljim kadaifom na svetu...sve u svemu, idealno za parove i one koji pre svega cene atmosferu i lepote prirode. Za one druge - pravac Zakintos.
    (Gabrijel Omar, 20. jun 2019 15:27)

    # Link komentara