Pank do daske: Atheist Rap specijalni gosti na koncertu Hladnog piva

Legendarni Novosađani Atheist Rap zasviraće, kao specijalni gosti, uoči Hladnog piva 15. oktobra u beogradskom Belekspo centru, na koncertu gde će se Mile Kekin i ekipa na duži vremenski period oprostiti od publike u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Milan Savić
Foto: Milan Savić

Pank-rok spektakl organizuje promoterska kuća Long Play. Spoj Piva i Ateista na beogradskom koncertu predstavlja krunu njihove dugogodišnje saradnje i prijateljstva. Publika će, nesumnjivo, uz hitove Ateista "Wartburg limuzina", "Godina kulture", "Fatamorgana", "Dr Pop" i druge uživati kao i uz hitove Hladnog piva.

Zagrebački bend, jedan od regionalno najpopularnijih već više decenija, nastupiće u Belekspo centru u sklopu serije koncerata koji najavljuju višegodišnju pauzu u radu grupe. Mile Kekin će se u budućnosti okrenuti solo karijeri, a ostatak benda projektu Guerilla Mainstream. Kekin kaže da se dobro seća prve beogradske svirke Hladnog piva, 2001. u bašti Studentskog kulturnog centra:

"Nije tad bilo društvenih mreža, pa ni načina da saznamo kako stojimo u Srbiji. Tada su oko SKC-a još uvek bili preprodavci sa piratskiim diskovima. Pre tonske probe motali smo se oko štandova i od vrednih pirata saznali da se naša kompilacija, koju sam, usput, tada prvi put video, odlično prodaje. To me je malo umirilo. Razmišljao sam - ako je tako, valjda će doći ljudi i bio sam u pravu. Koncert je bio za pamćenje, bilo mi je nadrealno da vidim toliko Beograđana koji pevaju sa nama "Zakaj se tak oblačiš" i "Bačkizagre stuhpa šeja".

Mile Kekin za B92.net: "Ne zamaram se time da li je Hladno pivo i dalje pank bend"

Posle toga su, kako kaže, odsvirali još dosta beogradskih koncerata, "upoznali grad, mnogo dragih ljudi, odlične kafane, restorane i fast-fudove gde možeš u cik zore da pojedeš dobro i tako umanjiš mamurluk".

"Svakoj priči, međutim, dođe kraj", konstatuje Kekin. "Sada se spremamo da okrenemo zadnju rundu i našim fanovima u Srbiji priuštimo koncert kojim ćemo da obuhvatimo tri i po decenije Hladnog piva. Posle te svirke idemo svako svojim putem na neko duže vreme, jer osećam da je došao trenutak za nove muzičke izazove. Zato svi oni kojiima nije dovoljno i koji bi još jednom hteli da zapevaju i zaplešu sa nama, neka svrate 15. oktobra".

Cena ulaznice za koncert Hladnog piva u Belekspo centru je, do ponedeljka 19. septembra, 1.500, a od tada 1.800 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu