Film "Dina: Drugi deo" zaradio preko 200 miliona dolara u samo tri dana

Film "Dina: Drugi deo", nastavak epske naučno-fantastične avanture Denija Villnevea, postigao je impresivan uspeh na svetskim bioskopskim blagajnama, zaradivši preko 200 miliona dolara u samo tri dana od početka prikazivanja.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tačnije, film je zaradio 217 miliona dolara na svetskim blagajnama, čime je postao prvi film u ovoj godini koji je probio granicu od 200 miliona dolara zarade, s time da još nije ni počeo da se prikazuje u Kini i Japanu.

Očekuje se da će "Dina: Drugi deo" u nadolazećim nedeljama lako nadmašiti svog prethodnika, koji je u bioskopima zaradio 435 miliona dolara.

Film ima budžet od 190 miliona dolara, a da bi bio studijski isplativ, mora da zaradi barem 500 miliona dolara, piše "The Hollywood Reporter".

Scot Mendelson, stručnjak za box office, predviđa mu konačnu globalnu zaradu između 570 i 630 miliona dolara

Podsetimo, najnoviji Vilneov film, drugi deo Dine, ujedno je i najduži njegov film te sveukupno traje 166 minuta, što je 11 minuta duže od prethodnog. Nastavak priče nadovezuje se na prvi film i prati Pola Atreidesa (Timoti Šalame), koji s vojskom Fremena ratuje protiv zle porodice Harkonen

Film je oduševio kritičare i gledaoce, a u jednom trenutku prikazivanja, pre prikazivanja u bioskopima, bio je najbolje ocenjen film na IMDb-ju s ocenom 9.4/10. Uspeo je prestigne kultni klasik "Bekstvo iz Šošenka", kao i filmove "Kum" i "Mračni vitez".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu