Rekordna količina kiše pala u Zadru: Poplavljene ulice, brodovi na ulicama FOTO

Noćas je u Zadru palo 164 litara kiše po metru kvadratnom, a najveća količina izmerena je u intervalu od 23 do 24 sata, kada je palo 77 l/m2.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Shutterstock/Viktor Gladkov
Shutterstock/Viktor Gladkov

Nevreme praćeno jakim vetrom i obilnim padavinama zahvatilo je područje Zadarske, Šibensko-kninske i Primorsko-goranske županije.

Velika količina padavina koja je tokom noći i jutra pala na području Zadarske županije, uzrokovala je plavljenje objekata zbog čega su vatrogasci ove županije zabeležili povećan broj tehničkih intervencija. U sanaciji su angažovani vatrogasci iz IVP Zadar i JVP Zadar, Benkovac i DVD-a Kali-Kukljica, "Pljusak" Nin, Preko, "Škropac - Vrsi", "Rutnjak" Veli Iž, stoji u saopšenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

"Zbog nevremena praćenog grmljavinom i velikom količinom padavina tokom noći, jutros do 8.45, službe 112 i JVP primile su ukupno 38 prijava građana o poplavljenim objektima i baštama. Službe JVP-a su do 8.30 intervenisale na 22 porodične kuće i 1 poslovni prostor, a 7 objekata je na čekanju zbog trenutne nedostupnosti samih objekata. Najveći broj prijava stigao je iz zapadnog dela Zadra, Petrčana, Kožina i Dikle," rekla je portparolka gradonačelnika Zadra Ivana Dadić.

Ona je istakla da građani Zadra i dalje mogu da zatraže pomoć zbog poplavljenih objekata od JVP Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.

"Usled jakog juga, more je na pojedinim lokacijama donelo šljunak na pešačke staze i puteve, pa je tokom noći Trpimirova obala zatvorena za sav saobraćaj, a putne patrole su sinoć počele da čiste kolovozeu cilju održavanja nivoa bezbednosti saobraćaja. Sada su svi putevi prohodni," istakli su u gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu