Filmska prevara: Izdavali tuđe stanove i "zgrnuli" više od 300.000

Protiv J. P. (28) i L. I. (28) podnet je optužni predlog zbog toga što su objavljivali oglase kojima su nudili u najam stanove koji nisu u njihovom vlasništvu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/AstroStar
Shutterstock/AstroStar

Optužni predlog podnelo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Oni su na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 311.920 dinara, saopšteno je iz Trećeg OJT u Beogradu.

Optuženi su u periodu od decembra 2023. godine do januara 2024. godine na više različitih lokacija u Beogradu lažnim prikazivanjem činjenice da je prvooptuženi vlasnik stanova koje želi da iznajmi, dovodili u zabludu oštećene koji su želeli da iznajme te stanove, te su oštećeni na ime zakupa, na tekući račun drugookrivljene uplaćivali novčane iznose koje su dogovorili sa prvookrivljenim.

Tužilaštvo je predložilo da se prvookrivljenom i drugookrivljenoj produži pritvor koji im je određen rešenjima Trećeg osnovnog suda u Beogradu, zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe, predloženo je i da nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza sud prvookrivljenog oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000 dinara, dok je tužilaštvo za drugookrivljenu predložilo da je sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu