Jovanov: U Srbiji će narod odlučivati ko će da bude deo Vlade

Beograd -- Član Predsedništva Srpske napredne stranke Milenko Jovanov reagovao je saopštenjem na danas iznete zahteve Đilasove opozicije.

Izvor: B92
Podeli
Milos Tesic/ATAImages
Milos Tesic/ATAImages

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Sve danas iznete zahteve Đilasova opozicija oličena u Mariniki Tepić, Milošu Jovanoviću, Ćuti, Radomiru Lazoviću i ostalima, može da ostvari kada pronađe mandatara koji će da ih predloži da kao ministri uđu u Vladu, a onda i 126 poslanika koji će u Skupštini Srbije da glasaju za njihov izbor i sve ostale genijalne ideje koje su danas predložili.

Poslanici liste 'Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane', neće glasati da Ćuta, Lazović, ili bilo ko od njih budu ministri, iz prostog razloga što ni narod na izborima nije glasao za to.

rugo, vređanje je građana Srbije kada se Crta i Proglas predstavljaju kao nekakvi objektivni, nezavisni i samostalni politički entiteti, a ne kao deo jedne te iste političke grupacije. Međutim i njih mogu da uključe u šta god žele, čim, zajedničkim snagama, za to dobiju podršku naroda.

Još je veće vređanje građana kada o potrebi da se 'prestane sa širenjem laži' govore Marinika - kokoške u Moroviću sade marihuanu - Tepić i Miroslav Aleksić, osuđen zbog laganja i koji se od odgovornosti za laži, za koje još nije osuđen, krije iza poslaničkog imuniteta.

Najzad, neverovatna je želja ove grupacije da se na bilo kakav način dočepa vlasti. Podsetiću samo da su u prethodnim godinama tražili i predlagali: prelazne vlade, koncentracione vlade, da tri koministra vode isto ministarstvo, preuzimanje javnih preduzeća i slične stvari.

Izgleda su neke od tih ideja ostvarili u Evropskom parlamentu, samo što tamo ne dele ministarstva, nego poslanike i lobiste i to sa Kurtijem, pa onda jedni isti likovi pre podne lobiraju za Kurtija, popodne za njih, a onda obrnuto.

Međutim, u Srbiji će i ubuduće narod odlučivati ko će biti deo Vlade, a ko ne i tačka."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu