Brnabić: Trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži Iks povodom izjava predstavnika opozicije.

Izvor: B92
Podeli
 FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg

Izjavu prenosimo u celosti:

"Oni koji su zakletvu položili u hodniku Skupštine, gazeći pravila, procedure, tradiciju i dostojanstvo, i Narodne skupštine i svih građana Srbije, kažu da je Aleksandar Vučić 'zgazio' parlament jer je saopštio nešto što je naložio i potpisao predsedavajući, prof. Radenović.

Isti ti, danas na konferenciji za medije, kažu da bi 'voleli da dobiju poziv od mandatara za sastav Vlade', a odbili su poziv predsednika Srbije da dođu na konsultacije, što im je ustavna obaveza! Hteli su hitne beogradske i parlamentarne izbore pre kraja 2023. godine, dobili su ih. Hteli su nove izbore u Beogradu, imaju ih. Hteli su da se ti izbori odlože maksimalno moguće, dobili su i to.

Sada se vraćaju na ono što su tražili u vreme kad su odlučno bili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, odnosno kada su pretili da će blokirati zemlju ukoliko raspišemo izbore (a što je bilo samo dve nedelje pre nego što su počeli da prete da će blokirati zemlju ukoliko ih ne raspišemo), a to je prelazna Vlada u kojoj oni, bez obzira na rezultat izbora, moraju da učestvuju. I tako se nastavlja njihov začarani krug: hoću u Vladu, nemam većinu, tražim 'prelaznu' Vladu - nema "prelazne" Vlade, hoću izbore - ne sviđa mi se rezultat izbora, hoću 'prelaznu' Vladu. Trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije. Bukvalno", zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu