Zubin Potok: Gerontodomaćice i lični pratioci teško do svojih zarada kako bi zadovoljili osnovne potrebe

Ispred Filijale Poštanska štedionica u Zubinom Potoku jutros u redu stoje gerontodomaćice i lični pratioci, očekujući da podignu bar deo dinarskih sredstava.

Izvor: TV Most
Podeli
FOTO TV MOST
FOTO TV MOST

U jednom se svi slažu i naglašavaju da im država Srbija obezbeđuje redovna primanja, čiju isplatu im Priština uskraćuje.

"Sve nam je jasno i znamo šta sve Srbija čini da nam pomogne. Posao koji radim podrazumeva ljubav i humanost prema onima kojima je pomoć potrebna. Priština, po svemu sudeći, ne zna za humanost, već bespoštedno pokušava da nam oteža ionako težak život", kažu okupljeni u Zubinom Potoku.

Lični pratioci, kojima je često naknada za pružanje usluga i nege bolesnog deteta jedino primanje, jer zbog situacije u kojoj se nalaze nisu u mogućnosti da rade, sada imaju muku više.

"Ne znam da li svet vidi u kakvoj smo situaciji i koliko smo nemoćni. Kad nemaš ništa i 10.000 dinara je pravo bogatstvo, a Priština i to hoće da nam uskrati", naglašavaju sagovornici TV Most.

"Svi mi imamo svoje porodice, svoju decu. Odavde ih izdržavamo. Dosta je teška situacija, idemo u centralnu Srbiju kako bi podigli svoje prihode. Trošimo vreme i energiju čekajući ovde u redu, umesto da to posvetimo deci sa kojom radimo", kaže Bojana Radojević za TV Most.

Država Srbija čini maksimalne napore da pomogne svom narodu i čini sve da se nerazumna odluka Prištine, koju osuđuje cela međunarodna zajednica, čak i zemlje koje su priznale takozvano Kosovo, stavi van snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 42 idi na stranu