Održan protest u Šilovu: "Juče smo primili platu, dinara nema"

U Šilovu na KiM se danas ispred pošte okupilo stotinak prosvetnih i zdravstvenih radnika kako bi izraili nezadovoljstvo i zabrinutost zbog zabrane dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ilustracija: EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Danas smo se ovde okupili da izrazimo nezadovoljstvo koje traje mesecima unazad, a koje je kulminiralo prošlog meseca zbog zabrane dinara. Juče smo primili platu, došli smo da je podignemo, međutim dinara nema. Sada treba da odlazimo za Bujanovac ili Vranje, što iziskuje dodatne troškove", izjavio je za RTV Puls profesor Miloš Vasić.

Kako dodaje portal RTV Pulsa, ogorčenje nije prisutno samo među prosvetnim i zdravstvenim radnicima, već i među penzionerima i invalidima, koji se suočavaju s istim problemom.

Mnogi od njih su primorani da plate nekoga da ih odveze do Bujanovca ili Vranja, kako bi podigli svoje socijalne naknade.

Putovanje do centralne Srbije iziskuje i dodatne troškove i napore, s obzirom na to da mnogi moraju prevaliti i do stotinu kilometara u oba smera.

"Kući imam babu i dedu, kako njih da odvedem u Vranje? Imaju preko 80 godina, kako da podignu svoje penzije", upitao je Vasić.

Pročitajte i:

Elek: Zbog zabrane dinara, ugroženi zaposleni i pacijenti u KBC Kosovska Mitrovica, ponestaje i hrane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 42 idi na stranu