Mediji: Osumnjičeni rukovodioci vojnog sindikata oštetili svoje članove za 4 miliona

Osumnjičeni i pritvoreni rukovodioci vojnog sindikata N. A. i P. J izneli su niz neistina protiv državnih organa, piše "Alo.rs"

Izvor: Alo
Podeli
Shutterstock/DarSzach
Shutterstock/DarSzach

Kako je istakao ovaj medij, državni organi su detaljno dokumentovali njihove navodne pronevere.

"Alo".rs" je naveo da su svojim izjavama obmanjivali javnost, pa se terete da su članovima dodeljivali sindikalne pozajmice, što ne odgovara istini već se radi o drugom vidu kriminala od strane osumnjičenih lica.

Kako je istakao "Alo.rs", prema navodnim informacijama obaveštenih izvora, osumnjičeni sindikalni rukovodioci su mimo pravila koja važe za ostale članove vojnog sindikata, sami sebi uplaćivali više milionske iznose u vidu pozajmica i solidarnih pomoći iz kase ovog sindikata, a koje nisu vratili.

N. A. i P. J su svaki mesec dana, prema navodima ovog medija, sami sebi dodeljivali od 100.000,00 do 200.000,00 dinara, bez obaveze vraćanja i bez administrativne zabrane.

Takođe, prema pisanju medija, finansijske malverzacije bile su poznate samo užem krugu bliskih lica jednog od osumnjičenih, koji su takođe činili zloupotrebe i prikrivali to od ostatka članova sindikata.

Na opisani način, prema pisanju medija, osumnjičeni rukovodioci sindikata, do preduzimanja radnji iz krivičnog postupka, oštetili su članove ovog vojnog sindikata za više od 4.000.000 dinara, koje su izuzeli iz zajedničke sindikalne kase za sopstvene potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu