Vučić nastavio konsultacije za mandatara FOTO/VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade razgovorom sa predstavnicima liste "Ivica Dačić premijer Srbije".

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav
Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Nosilac liste "Ivica Dačić – premijer Srbije" Ivica Dačić stigao je u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 10 časova.

Nakon konsultacija sa predstavnicima liste "Ivica Dačić – premijer Srbije" iz pres-službe je najavljeno da će biti održane i konsultacije sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" u 12.30 časova.

Predsednik je u subotu, 2. marta saopštio da razgovori o kandidatu sa predsednika Vlade teku i najavio da će u ponedeljak, odnosno danas, razgovarati sa predstavnicima liste okupljene oko SPS i liste "Srbija ne sme da stane", kao i da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da saopšte javnosti ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi" i "Ruska stranka – Slobodan Nikolić".

Narednog dana predsednik je obavio razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste "Mi – glas iz naroda".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Nakon izbora održanih 17. decembra ukupno je 10 izbornih lista prešlo izborni cenzus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu