Predao se trgovac drogom sa Evropolove liste

Član grupe trgovaca drogom, koji se nalazio na Evropolovoj listi 54 najtraženija kriminalaca 2022. godine, predao se policiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shuttestock/ ArtOlympic
Shuttestock/ ArtOlympic

Kako je saopštila mađarska policija, muškarac (35) se u sredu pojavio u policijskoj stanici u Debrecinu u istočnoj Mađarskoj i uhapšen je, a sud mu je istog dana odredio istražni pritvor.

U saopštenju za javnost se navodi da su Ištvan V. Šandor i njegovi saradnici, uključujuci čoveka koji se predao, Andraš C, upravljali sofisticiranom opremom za uzgoj i preradu kanabisa u okrugu Bač-Kiškun, u centralno-južnoj Mađarskoj 2020. i 2021. godine, kao deo operacija vrednih 763.000 evra, navodi MTI.

Policija je 21. maja 2021. upala u prostorije i zaplenila 165 kilograma marihuane i kokaina, a potom je od članova grupe zaplenjena i imovina vredna 966.816 evra.

Istražitelji su uspeli da identifikuju svih sedam članova kriminalne grupe.

Dvojica su ubrzo uhvacena u Mađarskoj, dok su evropske i međunarodne poternice raspisane za pet članova u bekstvu.

Evropol je pokrenuo medijsku kampanju Game Over u novembru 2023. i uključio je podatke o mađarskoj kriminalnog ogranizaciji na svojoj veb stranici i drugim medijima.

Za Tamašem Bagamerijem je dalje je raspisana poternica, a od jula 2023. zauzeo je mesto Ištvana V Šandora na poternici Evropola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 578 idi na stranu