Oglasio se komandant Oružanih snaga Ukrajine: Napeto je VIDEO

Situacija na istočnom frontu je teška, izjavio zapovednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski, iako su ukrajinske trupe potuisnule neprijatelja iz sela Orlivka.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/VITALII NOSACH
EPA-EFE/VITALII NOSACH

Orlivka se nalazi manje od 2 kilometra severozapadno od mesta Lastočkine koje su nedavno okupirale ruske snage.

Ruske snage su prošle sedmice zauzele strateški istočni ukrajinski grad Avdejevku nakon višemesečnog napada i vrše pritisak na nekoliko drugih područja duž linije fronta, kažu ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska je saopštila da se povukla iz još dva sela u blizini Avdejevke.

"Neprijatelj nastavlja s aktivnim ofanzivnim akcijama u mnogim područjima duž linije fronta. Situacija je posebno napeta u sektorima Avdejevka i Zaporožje", objavio je Sirski na Telegramu.

Zatim je istakao da ruske jurišne jedinice pokušavaju da pridobiju ukrajinsku odbranu i zauzmu naselja Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdiči i Krasnohorivka.

Sirski, koji je posetio jedinice na istočnom forntu, rekao je da su neki zapovednici otkrili određene nedostatke u "svesti o situaciji i proceni neprijatelja", što je direktno uticalo na održivost odbrane u određenim područjima.

"Preduzeo sam mere da popravim situaciju na terenu, uz dodelu dodatne municije i materijalnih sredstava, kao i potrebnih rezervi", rekao je Sirski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu