Zakazan početak suđenja Belivuku, Miljkoviću i njihovim suprugama za pranje novca

Danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama i ostalim osumnjičenima za pranje novca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni su osumnjičeni da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Glavni pretres, odnosno početak suđenja zakazan je za 10. i 11. april. Svi optuženi su negirali krivicu, osim Snežane Đorđević, Belivukove tašte, koja nije danas bila na suđenju i u odnosu na nju je sudija privremeni razdvojio postupak.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine. Svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu