Drama u Parizu: Ukradena torba sa strogo poverljivim sadržajem, ugrožena bezbednost hiljada ljudi

Pariz -- Laptop računar i USB ključevi koji sadrže sigurnosne planove Olimpijskih igara ukradeni su iz voza na železničkoj stanici Gare du Nord i otvorena je istraga.

Izvor: Blic
Podeli
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Radi se o velikom izazovu pet meseci pre otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Funkcioner pariske gradske skupštine javio se ovog ponedeljka, nakon što je primetio krađu svoje torbe nekoliko trenutaka nakon što se ukrcao na voz koji je krenuo za Krejl sa železničke stanice Gare du Nord u Parizu.

Bilo je 19:30 kada je ovaj 56-godišnji inženjer otvorio vrata policijske stanice Gare du Nord kako bi prijavio krađu koju je upravo pretrpeo, pre nego što je opisao sadržaj svoje torbe.

Unutra se nalazio laptop računar i dva USB ključa s osetljivim podacima, među kojima su i planovi za osiguranje ovogodišnjih letnih Olimpijskih igara.

Konkretno, reč je o bezbednosnim planovima za Olimpijske igre za gradsku skupštinu u Parizu, koja planira da rasporedi gotovo 2.000 agenata, uključujući komunalne policajce, za vreme trajanja Olimpijskih igara (26. jula do 11. avgusta).

Otvorena istraga

Prema prvim istragama, krađa se dogodila između 18:30 i 19 sati, dok je žrtva sedela u vozu koji je stajao na peronu 18 Gare du Nord.

Radnik je u prijavi naveo da je torbu stavio u prostor iznad svog sedišta pre nego što je primetio da je ukradena dok se spremao da promeni voz.

Za istragu su nadležni istražitelji regionalne bezbednosti saobraćaja (SRT). Koriste se i snimci video nadzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu